Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב לגבי טלפונים אני לא בטוח ב100% אבל אני יכול להגיד לך שבפעמים האחרונות שרכשתי נטסטיק סלולרי או מתאם WiFi לא היה שום EULA בכלל.

והטיעון לגבי היעדר אחריות לשבר לא רלוונטי.

ברור שאין אחריות לשבר, זה לא קשור לשום EULA, ולא קשור למה מותר או אסור לי לעשות עם הרכוש הפרטי שלי.

וזה מאוד יפה שהחלטת שאסור לשנות שום מספר סידורי שמזהה רכיב תקשורת, לא חשוב באיזה פרוטוקול - אבל אין שום חוק כזה בישראל.

אתה מוזמן לא לשנות את המספרים האלו ולהמשיך לפחד מהאח הגדול בלי שום בסיס חוקי.

אני משנה (באופן זמני במערכת ההפעלה - אפילו בחלונות זה נתמך באופן רשמי, יש אפשרות כזו בהגדרות. לא ממש תומך בטענה שלך שזה לא חוקי בכל העולם...) מספרי MAC בכרטיסי רשת מדי פעם לכל מיני צרכים (לא פליליים) ובינתיים הימ"מ לא הגיע לפה.

ואין שום דרך סבירה לאכוף EULA-ים של ציוד שנמכר במזומן. בטח אם המכירה היתה במדינה אחרת.

חשבת מה ההשלכה למשל של מכירה לקטין?

קטין אינו כשר משפטית לחתום על חוזים ולכן "חתימה" שלו על EULA (או כל הסכם אחר) בטלה.

מאיזה יצרנים קנית את הנטסטיקים והמתאמים שלך? יכול להיות שהם בעצמם לא קיבלו TAC מ-GSM Association.

הטיעון לגבי אחריות בשבר רלוונטי לחלוטין, זה כמובן מופיע ב-EULA, ואתה טוען הרי שכל מה שיש ב-EULA לא חוקי כי לא ניתן לתת תנאים לאחר ששילמת. היחס זהה האם רשום שם שאסור לשנות IMEI או מספר סידורי וסעיף אחר שאומר שעל נזק פיזי אין אחריות.

אני לא אמרתי שאסור לך לשנות מספרים סידוריים בפרוטוקולים אחרים, רחוק מלהיות התחום שלי, אבל כן שאלת האם יש במכשיר סלולרי 3 מנועים לפי הדימוי שלי, אז התשובה היא כן.

ייתכן בהקבלה כי אחד המנועים הוא בנזין עם מספר סידורי שאסור לשנות אותו, ויש לך עוד מנוע חשמלי שאני לא יודע מה הסטטוס החוקי שלו (המקביל ל-BT MAC ו-WiFi MAC).

אכיפת ה-EULA (למעשה תביעת נזיקין אזרחית) זו בעיה של הגוף התובע, אני רק מזהיר שזה משהו שעלול לקרות בשינוי IMEI.

ל-EULA כמובן אין מעמד פלילי כלשהו, והעבירות הפליליות לכאורה שנגרמות בגלל שינוי IMEI אינן נסמכות על ה-EULA.

הקבלה יותר מדוייקת:

אם מישהו ירה באקדח ואז השתמש בממחטה על מנת להסיר את טביעות האצבעות מהאקדח, אולי זה מחמיר את העבירה. (גם זה לא בטוח)

אבל אם יש לי אקדח בבעלותי המלאה ברשיון והחלטתי שהיום אני מנקה ומצחצח אותו שייראה כמו חדש, זה לא הופך אותי לעבריין...

מה בין IMEI שהוא מספר סידורי ובין ניקוי נשק? אם כבר תקביל נכון, שינוי IMEI מקביל לשינוי מספרו הסידורי של הנשק

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההקבלה היתה ל"ניקוי" ראיות לאחר שנעשתה עבירה (חיבור מכשיר לא מורשה ל USB של מחשב צבאי)

הנטסטיק של ZTE אם אני זוכר נכון.

ועל נזק פיזי אין אחריות גם בלי שום EULA,

באופן כללי אחריות לא רלוונטית לנזק שאתה עשית, רק לפגמים שהגיעו מהמפעל.

וזה בכל מכשיר - גם מקרר גלידות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מצטער חשבתי שזו תגובה כחלק מהדיאלוג שלנו.

נטסטיק של ZTE הגיע בלי EULA? למיטב זכרוני ZTE ו-Huawei מתקרבים בחוברת EULA לאלה של סמסונג אפל ומוטורולה.

מצד שני הנטסטיק האחרון שראיתי של ZTE הגיע לידי לפני כמעט שנתיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואגב מה לדעתך אני אמור לעשות אם קראתי את ה-EULA ואני לא מסכים לתנאיו?

פורסם

להחזיר את המכשיר למי שקנית ממנו? לפנות לחברה שהוציאה את ה-EULA?

זה לא אומר שיש לך זכות לא להסכים חד צדדית ל-EULA ולעשות מה שבז*ן שלך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן ברור, להחזיר את המכשיר לסיני שקניתי ממנו באיביי.

:lol:

וכאן בדיוק אתה טועה.

ברגע שרכשתי מיטלטלין זה בדיוק אומר שזכותי לעשות בהם מה בז*ן שלי. (בכפוף לחוק התקף במקום בו אני נמצא)

זה הקונספט של "בעלות" בציוויליזציה האנושית המודרנית.

פורסם

אתה בטוח במה שאתה אומר?

האם זה כולל גם לעשות שינויים שעלולים לגרום לתקלות בתשתית שבה אתה משתמש (הרשת הסלולרית)?

ומה לגבי שאר ההתייחסויות בחוק? התעלמת מהכל באלגנטיות כאילו יש לי זיכרון של דג זהב :roll:

אגב לא שלהחזיר היה עוזר לך, כל יצרן רושם את זה ב-EULA שלו, ככה שאם לא תקנה ZTE דרך הסיני הזה, אז תקנה Huawei דרך סיני אחר, או אלקטל דרך בריטי כזה וכו', בכולם יהיה רשום את זה.

אגב2, אפילו אם תשנה את המספר הסידורי ולא יקפצו לך ימ"מ מהשיחים מסביב לבית, זה לא אומר שהדבר חוקי.

אסור גם להעסיק שב"חים ללא אישור עבודה, זה לא מונע מרשת בתי מלון גדולה להעסיק אותם ואף להצהיר על כך בריש גלי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש פה 3 נושאים נפרדים.

1. החוק הפלילי - בו אין שום התייחסות ל IMEI אבל אתה טוען שיש פוטנציאל לעבירות של זיוף ומרמה.

אולי.

לדעתי לא אבל אף אחד מאיתנו לא עו"ד.

2. שיבוש פעולת הרשת (רק אם יש התנגשות עם מכשיר לגיטימי אחר) -

זו כנראה עבירה על חוק התקשורת (בזק ושידורים), למפעיל הסלולרי יש רשיון לשימוש בספקטרום ושיבוש כנ"ל מפריע לו.

יכול להיות שזה בניגוד לחוק הנ"ל.

בנוסף יש עילת תביעה נזיקית מחברת הסלולר.

בנוסף יש (אולי) עילת תביעה חוזית מחברת הסלולר עקב הפרת החוזה של המנוי עם החברה (בהנחה שכתוב שם שהמנוי יימנע מפעולה שתוצאתה שיבוש פעולת הרשת, יכול מאוד להיות שכתוב ככה, לא זוכר בעל פה)

3. הסכם EULA של ציוד הקצה

פה כבר לדעתי אין שום יכולת אכיפה.

אם קניתי במדינה אחרת אז החוזה הנ"ל בכלל לא אכיף בישראל,

אם קטין קנה את המכשיר אז הוא לא כשר משפטית לחתום מלכתחילה,

אם קניתי יד שניה אז לא אני חתום על שום הסכם,

אם קניתי, לא היתה לי הזדמנות לעיין בהסכם לפני הקניה, כשיכולתי לעיין כבר לא היתה אפשרות ריאלית לבטל את העסקה,

בכל המקרים האלו אין בית משפט שייאכוף את ההסכם, זה מגוחך.

פורסם

1. יש לכל הפחות סיכוי שיש כאן בסיס לשתי עבירות, אחת היא התחזות (גם אם שלא בידיעתך) והשנייה היא קבלת דבר במרמה.

2. שכחת להוסיף שיכול להיות עילת תביעת נזיקין לצד ג' המחזיק מכשיר עם ה-IMEI זהה, אך שלו יצא מהמפעל עם ה-IMEI הנ"ל.

בפעולתך מנעת ממנו שימוש חופשי במכשיר שהוא רכש בדיוק כמוך, במיטב כספו, ובשירות של המפעילה הסלולרית, ששוב הוא כמוך, רכש במיטב כספו.

3. מה התוקף של ה-EULA בארץ ובהתאם לקונה וכו' זה יתברר בבית משפט.

שלושת אלה הם אספקטים שונים של נזקים שעלולים להיגרם למי שמשנה IMEI, אני חולק על דעתך, ולפחות 1+2 יאכפו ע"י בתי המשפט בארץ.

וכמובן בנוסף כמו שאמרתי, גם אם לא ייאכף זה לא הופך את השינוי לחוקי.

להסיק מחוסר אכיפת פשע מסוים על כך שהוא חוקי זה על הסקאלה בין דבילי לאידיוטי.

יש חוסר אכיפה נגד דו"ג שרוכבים בשוליים בשעות עומס, זה הופך את המעשה לחוקי?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הרשה לי לציין - פחחחח.

גם בשבילך וגם בשביל wil, הנושא של EULA נבחן בבתי משפט לאורך שנים, כל עוד אין סעיף הזוי או אפלייתי, אין סיבה שהוא לא יכובד בתור הסכם.

מפעילת הרשת הסלולרית לא רק יכולה לגלות מי עובד על IMEI מסוים, אלא גם לבצע טריאנגלזיציה ולקבל מיקום דיי מדויק של המכשיר הבעייתי.

כמו שכבר כתבתי לא פעם לאורך השרשור, ייתכן בהחלט שבית המשפט יקבע שעצם החלפת ה-IMEI היא בעצמה עבירה פלילית כי היא נופלת לקטגוריה של התחזות (התקשרת מהמכשיר עם ה-IMEI הצרוב למספר חירום? מזל טוב! ביצעת עבירה פלילית) או לקטגוריה של קבלת דבר במרמה (כי ענית על השאלה "למה שתצרוב IMEI חדש?) או אולי עבירות אחרות.

ה-IMEI שאתה צורב בהכרח שייך למישהו, ליצרן כזה או אחר, או ללקוח שקנה את המכשיר עם ה-IMEI המדובר.

שמע, ה"הרשה לי לציין - פחחחח." זה תו הסיום שלך בדיון.

אין לך מושג על מה אתה מדבר ובכל זאת אתה מנסה להוכיח נקודה ולזרום איתה ללא קשר לעובדות, נסיון ואפילו הגיון בריא.

אין צורך ללמד אותי על טריאנגולציה, אני במקרה מבין בתחום הזה קצת יותר מלהכיר את המילה עצמה...

אתה משרטט לעצמך תסריטים הזוים בראש של אדם ששינה את הIMEI וכך צוות ימ"מ של משטרת ישראל בשיתוף עם סיירת מטכ"ל התקשרו לראש הממשלה וקיבלו צו מיוחד לאיכון, כי זה "לא חוקי". זה לא קשור ל"לא חוקי", זה בטח שלא "קבלת דבר במרמה". אם לא תצליח להפריד בראש בין עצם השינוי במכשיר (הצריבה) בתור ישות חוקית אחת ולבין הפעולות שיבוצעו לאחר מכן, אז אני כבר לא יודע איך להסביר לך... אף שופט לא ישאל אותך "מה, אז למה שינית את הIMEI?", זה לא אבא או סבא שלך, זו לא דמות חינוכית. אם הגעת למשפט, סימן שיש לך כתב אישום שמבוסס על חוק קונקרטי מאוד, לא על הרצון החינוכי של הפרקליטות.

לבחור שלמעלה מב"מ (גם גוף שאני מכיר טוב לצערי), הבחור לא חייב להציג מספר IMEI למפקדים שלו אז אני לא בדיוק מבין איך הסיפור מסתדר. אלא אם כן הבחור הציג מרצונו החופשי את הטלפון למפקדים. הצבא לא יכול להתקשר לכל ספקיות הסלולר ולדרוש פרטים לגבי מספר IMEI מיוחד. אנחנו לא באוקריאנה. הצבא צריך לבקש מהשב"כ לחקור את זה, השב"כ לא יסכים לחקור אם מדובר בסיפורי פיפי וקקה של מפקד-פקוד וחייל שהכניס את האייפון כדי להוריד שירים או משהו בסגנון. בקיצור, אם החייל היה רוצה לצאת מהסיפור, הוא היה מצליח, אבל עדיף מראש לא לחבר את האייפון.

אין שום בעיה בלשנות מספר סידורי IMEI (פעולה קשה מאוד לכשעצמה) לכל מספר שתרצה, כל עוד אתה לא מבצע עבירות פליליות אחרות, כמו התחזות לדוגמה. לכן, הפעולה של השינוי היא חוקית ועל זה כל הדיון. הנגזרות הן כבר סיפור אחר לגמרי לדיון אחר לגמרי ואין שום צורך או רצון לערבב אותם בדיון, אם היית קורא בקצת פחות להט ועצבים את התגובות הקודמות, היית מבין את זה לבד.

פורסם
שמע, ה"הרשה לי לציין - פחחחח." זה תו הסיום שלך בדיון.

אין לך מושג על מה אתה מדבר ובכל זאת אתה מנסה להוכיח נקודה ולזרום איתה ללא קשר לעובדות, נסיון ואפילו הגיון בריא.

אין צורך ללמד אותי על טריאנגולציה, אני במקרה מבין בתחום הזה קצת יותר מלהכיר את המילה עצמה...

למה נדמה לך שאני לא יודע על מה אני מדבר?

אני בינתיים היחיד כאן שהבאתי דוגמאות קונקרטיות, חוץ מלכתוב "אני יודע על מה אני מדבר" (ואתה לא), "זה חוקי" (וזה כנראה לא, מטעמים שכבר פירטתי) לא כתבת שום דבר.

חביבי, אני מתעסק בתחום הסלולר לעומקו כבר כמה שנים טובות, אני בקשר עם גופי אכיפה ממדינות שונות, בקשר עם יצרניות סלולר וספקיות סלולר מרחבי העולם, אבל מר שבלול יודע יותר טוב מכולם נכון?

אתה משרטט לעצמך תסריטים הזוים בראש של אדם ששינה את הIMEI וכך צוות ימ"מ של משטרת ישראל בשיתוף עם סיירת מטכ"ל התקשרו לראש הממשלה וקיבלו צו מיוחד לאיכון, כי זה "לא חוקי". זה לא קשור ל"לא חוקי", זה בטח שלא "קבלת דבר במרמה". אם לא תצליח להפריד בראש בין עצם השינוי במכשיר (הצריבה) בתור ישות חוקית אחת ולבין הפעולות שיבוצעו לאחר מכן, אז אני כבר לא יודע איך להסביר לך... אף שופט לא ישאל אותך "מה, אז למה שינית את הIMEI?", זה לא אבא או סבא שלך, זו לא דמות חינוכית. אם הגעת למשפט, סימן שיש לך כתב אישום שמבוסס על חוק קונקרטי מאוד, לא על הרצון החינוכי של הפרקליטות.

התסריטים בכלל לא הזויים, הם מבוססים על שכל ישר וידע קצת מעמיק בתשתיות הסלולר.

לא אמרתי שיגיע לך צוות ימ"מ הביתה, יכול להיות שזה אפילו לא ייאכף, אבל זה לא הופך את זה לחוקי, אין שום קשר בין האכיפה לחוקיות.

הידע שלך במערכת המשפט קצת "לוקה בחסר", ראש הממשלה לא מנפיק צווים לאיכון אלא שופט, סיירת מטכ"ל אינה גוף אכיפה אלא גוף צבאי.

נניח שהפרדת את עצם שינוי ה-IMEI מכל פעולה אחרת בטלפון (כבר פירטתי, אבל במיוחד בשבילך).

א. הפעלת אותו לאחר שינוי ה-IMEI? הוא נרשם לרשת (אפילו אם אין בו SIM), אתה עלול למצוא את עצמך מואשם בגרימת נזק ברשלנות / בזדון לרכוש (תשתית הסלולר של הספקית שלך).

אז מה תגיד? נשנה את ה-IMEI אבל לא נדליק את המכשיר?

ב. התקשרת למספר חירום (אולי אתה לא יודע ולא קראת בשרשור, הפעולה לא מצריכה SIM, במקרה הזה ה-IMEI הוא כלי הזיהוי היחיד של המכשיר שלך ברשת)? מבחינת רשת הסלולר לא אתה התקשרת כי אם בעליו האמיתי של המכשיר שיצא מהמפעל עם ה-IMEI שאתה החלטת לשייך לעצמך.

אז מה תגיד? גם אם שדדו ודקרו אותי אני לא אתקשר למד"א ולמשטרה?

ג. שינית את ה-IMEI בשביל לעקוף את ההגנה של חברת הסלולר על ה-TAC של מכשירים "כשרים" ולקבל שירות של קו "כשר" עם מכשיר שאינו תואם להגדרה? מזל טוב, ביצעת קבלת דבר במרמה.

אז מה תגיד?

ד. נניח ב-Off Chance של 1% שבאותה רשת יש שני IMEIים זהים, ובמקרים מסוימים מספיק ששני IMEIים זהים יהיו רשומים לרשתות באותה מדינה ולא באותה חברת סלולר (והרי את המכשירים ה"כשרים" משווקים רק בישראל), אז גם נפלת בא' גרימת נזק ברשלנות / זדון לרכוש וגם מנעת שימוש תקין מצד ג' (הלקוח עם ה-IMEI החוקי) בציוד חוקי שרכש במלוא כספו.

אז מה תגיד?

ה. אני לא זוכר בוודאות אבל ייתכן שרשתות הסלולר (או חלקן) מוגדרות כ"תשתית לשעת חירום", ואם נפלת בא' אז באמת יכול להיות שתפגוש מקרוב את השב"כ ואת יחידת האכיפה של משרד התקשורת, כתב האישום כמובן יהיה הרבה יותר חמור כי זה יהיה "נסיון לפגיעה / פגיעה בתשתיות חיונית לשעת חירום".

אז מה תגיד?

ו. בלי קשר - איזה טעם יש לך לשנות IMEI חוץ מהסיבות שכבר צוינו לאורך ורוחב השרשור? (כולן פליליות, מי יותר ומי פחות)

אין שום בעיה בלשנות מספר סידורי IMEI (פעולה קשה מאוד לכשעצמה) לכל מספר שתרצה, כל עוד אתה לא מבצע עבירות פליליות אחרות, כמו התחזות לדוגמה. לכן, הפעולה של השינוי היא חוקית ועל זה כל הדיון. הנגזרות הן כבר סיפור אחר לגמרי לדיון אחר לגמרי ואין שום צורך או רצון לערבב אותם בדיון, אם היית קורא בקצת פחות להט ועצבים את התגובות הקודמות, היית מבין את זה לבד.

שוב - על פי דעתך, חוץ מלהגיד "סמכו עליי זה חוקי" לא הבאת בדל ראייה שזה חוקי, לעומת זאת הבאתי לך 5 טעמים למה שינוי IMEI והפעולות הכי בסיסיות בעולם (הדלקת מכשיר רבאק! מה יותר בסיסי מזה?, שיחת חירום שאתה יכול לבצע בלי צורך באף SIM או תוכנית בחברת סלולר) הן עבירות פליליות לא קלות בכלל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תיארתי את המבצע הצבאי בצורה מוקצנת כדי להבהיר לך את הנקודה. אתה חוזר ושומר על העמדה של זיוף tac וכו', אספר לך סיפור, יש אין סוף קומבינציות אפשריות בimei, אם שינית ל 99999999999 כאשר ה tax aa bb cc לא רשומים לשום גוף, מה העבירה שביצעת? שימוש בפרוטוקול gsm על גבי תדר רדיו שלא לפי ה rfc? אתה שאלת שאלה פשוטה אבל ההתייחסות שלך משום מה מכוונת להסתעפויות שהן נגזרות מאותה שאלה... ברור שאם תשנה למספר סידורי של מישהו ותטריד מישהי דרך הטלפון, זו עבירה פלילית.

פורסם

אז מסתבר (משרשור אחר) שמכשיר נוקיה כשר עולה כפול ממכשיר נוקיה מדגם זהה אבל טמא.

במקרה הזה אני רואה סיבה מוצדקת לגמרי לרצות לשנות את ה-IMEI.

נניח שיש לי מכשיר נוקיה כשר.

המכשיר נפל לאסלה ושבק חיים.

הלכתי לאייבורי וקניתי מכשיר מדגם זהה אבל טמא. (כי זה חצי מחיר)

צרבתי את ה-IMEI של המכשיר המת על המכשיר החדש.

אני משוכנע שאין פה שום עבירה.

זכותי המלאה להשתמש בקו הסלולר שלי באיזה מכשיר שאני רוצה, אין שום חוק ושום תקנה שמגבילים את סוג ציוד הקצה שאני יכול לחבר על קו ספציפי,

להיפך, משרד התקשורת נלחם בשנים האחרונות די קשה כדי לאפשר לכל מנוי להשתמש באיזה ציוד קצה שהוא רוצה גם אם נקנה בחברה אחרת.

פורסם

טוב, בדקתי בהסכם המנוי של גולן (בתור דוגמה, אני מניח שהרשתות האחרות דומות)

הפסקה הרלוונטית היחידה היא:

אינך רשאי לבצע שינויים כלשהם בפרטים שתוכנתו בכרטיס ה- SIM או במכשיר ציוד

הקצה, למעט פרטים הניתנים לשינוי על ידי המשתמש ומפורטים במדריך למשתמש. אינך רשאי לעשות

שימוש בלתי חוקי ו/או הנוגד כל דין, לרבות גרימת עוולה ו/או הטרדה, בשירותים הניתנים לך, ואינך

רשאי להתיר למי מטעמך לעשות כן. אינך רשאי לעשות כל פעולה אשר עשויה להפריע לפעולת הרשת ו/או

להפריע למנויים אחרים.

כך שנראה ששינוי ה-IMEI הוא אכן הפרה של הסכם המנוי, לפחות אם היא נעשית על ידי הלקוח כאשר הוא כבר לקוח (ולא, למשל, על ידי מי שמכר ללקוח את המכשיר טרם הצטרפותו כמנוי לרשת)

זה עדיין לא הופך את זה לעבירה פלילית.

פורסם
תיארתי את המבצע הצבאי בצורה מוקצנת כדי להבהיר לך את הנקודה. אתה חוזר ושומר על העמדה של זיוף tac וכו', אספר לך סיפור, יש אין סוף קומבינציות אפשריות בimei, אם שינית ל 99999999999 כאשר ה tax aa bb cc לא רשומים לשום גוף, מה העבירה שביצעת? שימוש בפרוטוקול gsm על גבי תדר רדיו שלא לפי ה rfc? אתה שאלת שאלה פשוטה אבל ההתייחסות שלך משום מה מכוונת להסתעפויות שהן נגזרות מאותה שאלה... ברור שאם תשנה למספר סידורי של מישהו ותטריד מישהי דרך הטלפון, זו עבירה פלילית.

ההקצנה שלך הלכה רחוק מדי ועשתה אותך קצת ליצן.

ברגע ש-GSM Association נתן ליצרנית מסוימת TAC, הוא בעצם נתן לה את כל ה-IMEIים עם אותו TAC.

נניח ויש לך ידע פנימי מ-GSM Association על TAC שעדיין לא הוקצה, שינית את ה-IMEI לאחד מהמספרים ששייכים ל-TAC הזה.

מי אמר שמחרתיים GSM Association לא ינפיק את ה-TAC הזה ליצרנית כלשהי?

אגב לא תוכל לשנות ל-99999999 כי הספרה האחרונה היא ביקורת, סביר להניח שהביקורת לא תצא 9, אבל זה להתעסק בקקי.

מה שאני מנסה להסביר לך זה שאין לך, ולעולם לא יהיו לך הכלים לקבוע ש-IMEI מסוים הוא פנוי.

אפילו ל-GSM Association אין את הכלים לקבוע ש-IMEI מסוים פנוי ויישאר פנוי.

אז מסתבר (משרשור אחר) שמכשיר נוקיה כשר עולה כפול ממכשיר נוקיה מדגם זהה אבל טמא.

במקרה הזה אני רואה סיבה מוצדקת לגמרי לרצות לשנות את ה-IMEI.

נניח שיש לי מכשיר נוקיה כשר.

המכשיר נפל לאסלה ושבק חיים.

הלכתי לאייבורי וקניתי מכשיר מדגם זהה אבל טמא. (כי זה חצי מחיר)

צרבתי את ה-IMEI של המכשיר המת על המכשיר החדש.

אני משוכנע שאין פה שום עבירה.

זכותי המלאה להשתמש בקו הסלולר שלי באיזה מכשיר שאני רוצה, אין שום חוק ושום תקנה שמגבילים את סוג ציוד הקצה שאני יכול לחבר על קו ספציפי,

להיפך, משרד התקשורת נלחם בשנים האחרונות די קשה כדי לאפשר לכל מנוי להשתמש באיזה ציוד קצה שהוא רוצה גם אם נקנה בחברה אחרת.

אתה לא רואה כאן עבירה?

אני אשלח אותך לחפש מה כתבתי בשרשור הזה על "קבלת דבר במרמה".

אין כאן קשר לאיזה ציוד קצה שאתה רוצה, המסלול מיועד למכשירים בעלי TAC כזה, כזה וכזה.

למסלול הנ"ל יש הטבות כאלה ואחרות (קראת בשרשור השני נכון?).

זה בדיוק נופל להגדרה של קבלת דבר במרמה, אתה במודע לוקח מכשיר לא מתאים, ואונס אותו להתאים תוך כדי עקיפת הגנות הרשת הסלולרית.

טוב, בדקתי בהסכם המנוי של גולן (בתור דוגמה, אני מניח שהרשתות האחרות דומות)

הפסקה הרלוונטית היחידה היא:

כך שנראה ששינוי ה-IMEI הוא אכן הפרה של הסכם המנוי, לפחות אם היא נעשית על ידי הלקוח כאשר הוא כבר לקוח (ולא, למשל, על ידי מי שמכר ללקוח את המכשיר טרם הצטרפותו כמנוי לרשת)

זה עדיין לא הופך את זה לעבירה פלילית.

תקרא שוב את הודעה #71 שלי, יש יותר ממקרה אחד שזה יהיה עבירה פלילית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...