Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Casper, למען האמת אתה צודק, אין חוק המחייב זאת מעבר לשנה או שנתיים. אולם לפחות בשבדיה ההמלצה היא להושיב את הילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4, ואני מניח שיש עוד מדינות וארגונים הממליצים להמשיך ולהושיב את הילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל מאוחר יותר מהקבוע בחוק.

לגבי האפשרות להמשיך ולהושיב את הילדים נגד כיוון הנסיעה - ישנם מספר כסאות לא קטן שמאפשר הושבה נגד כיוון הנסיעה עד ל-18 ק"ג (40 פאונד), דבר אשר לפי טבלאות הגדילה מספיק עד כמעט לגיל 5 לילד ממוצע, או גיל 3 לילד באחוזון 97. כמובן שייתכן שמגבלת הגובה תפריע קודם (ולפי ביקורות ברשת זה לרוב מה שקורה) אבל לרוב לילד הממוצע אפשר בקלות להמשיך לשבת נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים ויותר.

לגבי בחירה של רכב גבוה, יש לי שאלה לבעלי הקרוס-אוברים והמיניוואנים למיניהם - האם במכוניות אלו יש מרווח ברכיים דומה למשפחתיות הרגילות? לכאורה נראה שיתרון המרווח בקרוס-אוברים ומיניוואנים הוא בגובה הנוסף המאפשר תנוחת ישיבה גבוהה יותר אשר תורמת לתחושת מרווח כללית מבלי לספק מרווח ברכים גדול יותר. לדוגמה, האם למאזדה 3, מאזדה 5 ומאזדה CX-5 (שמבוססות כולן על שלדת ה-3, כאשר ל-5 בסיס גלגלים מוארך קלות) אותו מרווח ברכיים? הבעיה בללכת לכיוון של קרוס-אוברים או מיניוואנים היא המחיר. רוב הקרוס-אוברים נכנסים בתקציב רק משנת 2009 וגם זה בדוחק. סיטרואן C4 פיקאסו נכנסת בתקציב גם לשנת 2010 אבל מאזדה 5 לא (אלא מ-2009), והיצע של שאר המיניוואנים דל מאוד ביד 2. האם אל מול המשפחתיות הגדולות יש יתרון משמעותי במרווח ובנוחות? בנוסף, בגלל שאנחנו זוג צעיר (לפני שנות ה-30) נוכל לסבול רכב נמוך יחסית מבחינת הוצאת והכנסת הילדים למושבי הבטיחות שלהם.

פורסם

לא הבנת אותי לגבי הושבת הילדים נגד כיוון הנסיעה. ברור שההמלצה היא למשוך זאת ככל שניתן...אני רק אומר שזה לא מעשי לשים ילד בן שנתיים נגד כיוון הנסיעה ברכב, הוא ישתגע ויציק לכם.

לגבי מרווח רגליים בקרוסאוברים. אני מכיר את האאוטלנדר שמבוסס על לנסר...מרווח הרגליים שם גדול משמעותית מהלנסר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא הבנת אותי לגבי הושבת הילדים נגד כיוון הנסיעה. ברור שההמלצה היא למשוך זאת ככל שניתן...אני רק אומר שזה לא מעשי לשים ילד בן שנתיים נגד כיוון הנסיעה ברכב, הוא ישתגע ויציק לכם.

הבנתי אותך עכשיו. אני לא חושב שהילד השבדי הטיפוסי ממושמע או מאופק יותר מהילד הישראלי, והשבדי כן מצליח לשבת נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4. אני מניח שנצטרך לחיות ולראות. כרגע הילדה בת שנה וחצי ויושבת נגד כיוון הנסיעה בלי בעיה. השני בשא"ש בינתיים.

לגבי מרווח רגליים בקרוסאוברים. אני מכיר את האאוטלנדר שמבוסס על לנסר...מרווח הרגליים שם גדול משמעותית מהלנסר.

מעניין מאוד. הייתי בטוח שלקרוס-אוברים רק יתרון בגובה, לא במרווח הברכיים. עכשיו אני אצטרך לבדוק גם אותם (למרות שאולי אדרש למתיחת תקציב קלה בשביל להכניס קרוס-אוברים בשנתונים מתקדמים). נראה שהסקירה של מכוניות תהיה דווקא מקיפה יותר בזכות השרשור ולא מצומצמת יותר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ביצעתי מדידות וחזרתי לדווח. הסיכום כאן. הבחירה כרגע היא פורד מונדאו סטיישן, על אף צריכת דלק גבוהה ביחס למתחרות ובזכות המרווח הרב (במושב האחורי ובתא המטען) והבטיחות הגבוהה. אם למישהו יש הערות לגבי המונדאו, אשמח לשמוע.

מבחינת ההתלבטות, בסופו של דבר התמקדתי במשפחתיות הקומפקטיות והגדולות ("מנהלים"). מהמיניוואנים בחנתי רק את ה-C4 פיקאסו (שהכזיב משמעותית, וגרם לי לוותר גם על המאזדה 5). קרוסאוברים נפסלו בכל זאת עקב מחיר גבוה ולא השקעתי מאמץ לחפש ולמדוד כאלו. הפספוס היחיד שאני מצר עליו היא הטויוטה אוונסיס, אשר נדירה מאוד ולא הצלחתי למצוא כזו למדוד בסביבתי (גם לא באולמות תצוגה של טויוטה).

• תוכן חדש...