Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה שנת 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.

יש לי טויוטה קורולה שנת 2000.

הנני מעוניין להחליף לה את כל הנוזלים ברכב. כולל הכל.

שאלתי היא איזה חומרים עליי לשים בה כדי שחומרים אלו יהיו באיכות טובה מהמדף העליון וכמה ליטרים מכל דבר.- המוסך יעשה את העבודה -רק כמה ליטרים עלי לקנות מכל דבר ע"מ שלא נקנה מעט מידי או יותר מידי.

אני שואל את העניין מפני שלדוגמא: בספר הרכב המצוי אצלי-ברכבי טויוטה של שנה זו (2000) כתוב שצריך לשים שמן (15W40) שזה בעצם שמן מינרלי. הם החליטו כך מפני שהם יצרו את הרכב.(בפעם האחרונה שהמוסך שם לי 10W30 של איזה חברה גרמנית שלא זוכר את שמה- לא מוכרת ומאז אני לא מבסוט)

שאלתי האם עלי להמשיך בהמלצתם או שאפשר להשתדרג- בהנחה שזה שדרוג לשמן חצי סינטטי שיועיל לרכב.

כנ"ל לגבי כל שאר הנוזלים.

אשמח לעזרה.

תודה רבה

דניאל

פורסם

הכל כולל הכל?

טוב.

נוזל קירור - מיכל של 5 ליטרים יספיק, אני ממליץ על נוזל מקורי או שווה ערך (לוולווליין למשל יש נוזל המיועד לרכבים אסייתיים, הוא צריך להיות טוב מספיק ומחירו זול)

נוזל בלמים - כל חברה מוכרת העומד בתקן DOT 3 או DOT 4. ליטר וחצי יכסה אותך מעל ומעבר, רק כדאי שמישהו שמבין מה הוא עושה יתעסק עם הבלמים, זו ממש לא פעולה לחובבים חסרי נסיון.

נוזל תיבת הילוכים, גם כאן ממליץ על נוזל מקורי בלבד או שווה ערך (רשום בספר הרכב). אני מעשר שהכמות אינה גדולה מ 5 ליטרים להחלפה מלאה.

שמן מנוע - 5W30 סינטטי מלא מכל חברה מוכרת ואם המנוע עייף ועבר קילומטרז' מכובד אז 5W40. לוודא שהוא עומד בתקן API SL ומעלה. שמן 15W40 מקומו בשנות ה 90 וטוב שכך. מ 4 ליטר שמן ישאר קצת עודף.

נוזל הגה כוח - למיטב ידיעתי אמורים להשתמש בנוזל תיבת הילוכים אוטומטית מתקן DEXRON III. גם את הנתון הזה תוכל לוודא בספר הרכב. החלפה מלאה לא תצרוך יותר מליטר של נוזל.

החלפות מלאות של נוזלים זה לא עניין פשוט ויש שיגידו שלא תמיד מומלץ, במיוחד בגיר האוטומטי. אני מציע בחום לבצע את הפעולה רק עם בעל נסיון וכלים מתאימים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה איתמר.

אני כמובן הולך למוסך טוב ורציני ולא לחאפר אך גם לא למוסך טויוטה.

לגבי החלפה מלאה של הנוזלים- האם כדאי להגיד למוסך שפשוט יחליף לי רק חלק מהנוזלים?

אם החלפה מלאה של כל הנוזל במיכלים עלולה ליצור איזה בעייה?

דבר נוסף שמעתי שיש דבר כזה ניקוי רדיאטור(כרגע אין לי שום בעיות בכלל ב"ה) האם יש דבר כזה באמת והאם זה רצוי במקרה שלי שאין לי בכלל בעיות ברדיאטור.

תודה.

דניאל

פורסם

החלפה חלקית מומלצת רק בגיר, וגם כאן, בלי לדעת מתי הוחלף הנוזל בפעם האחרונה ומה מצב הגיר - אולי כדאי בכלל לא לגעת.

את יתר הנוזלים ניתן ורצוי לבצע החלפה מלאה. לגבי הרדיאטור, ניתן תחילה להריץ במערכת סבב של מי ברז רגילים שיוציאו את כל שאריות הנוזל הישן ואז לערוך סבב נוסף עם נוזל הקירור החדש. אם אין סתימות או נזילות אני לא רואה טעם בביצוע FLUSH למערכת עם חומר ייעודי, אפילו להפך, הוא עלול לעורר בעיות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...