Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

שמתי לב שהאורות הקדמיים ברכב שלי נורא חלשים ובקושי מורגשים. ניקיתי את החלון והם עדיין חלשים נורא

האם אתם מכירים מוסכים אמינים בתל אביב שיוכלו להחליף לי את הנורות או לבדוק אם יש בעיה אחרת?

בנוסף,

שמתי לב שבימים קרים במיוחד המקשים בקודן שלי לא ממש מגיבים, ולפעמים לוקח לי דקות ארוכות להצליח להכניס את הקוד.

למי עלי ללכת בשביל לטפל בבעיה? אודה להמלצותיכם :)

פורסם

לא ציינת סוג רכב, כדי שנדע לאן להפנות...

בעקרון (במידה שלא מדובר במצבר חלש, כמו שהעפיפון מנסה לכוון), הפנסים או דהויים מבחוץ, או שהרפלקטורים שבפנים לא מבריקים.

יתכן גם שמדובר בבעיית כוון אורות פשוטה.

כדי לדעת מה הבעיה, תצטרך להסגיר את סוג הרכב, ואולי אפילו להעלות תמונה של הפנס.

לגבי הקודן- הבעיה היא שכבה שומנית שמצטברת על מגעי הגרפיט בלוח המקשים של הקודן (מבפנים).

תצטרך לפרק אותו, ולנקות עם קצת בנזין נקי את המגעים הללו. זה "יחזיר אותו לחיים" לפחות לחורף הקרוב.

הפתרון ה"אמיתי" הוא להחליף לוח מקשים, שזה מה שיעשה כל מתקין מיגון שתיגש אליו, בעלות של כ-60-70 ש'.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

היי,

אין לי מושג מה גילו של המצבר. קניתי את הרכב לפני כחצי שנה, ואינני יודעת אם המצבר הוחלף אי פעם

הרכב עצמו זה טויוטה RUNX משנת 2003.

פורסם

אני חס וחלילה לא רוצה לזלזל באינטליגנציה שלך, אבל האם יש מצב שאת רואה את אורות החנייה ולא את אורות הדרך?

אורות החנייה נדלקים כשאת מסובבת סיבוב אחד של ידית האורות, ואם את מסובבת את ידית האורות עד הסוף - אורות הדרך אמורים להדלק.

נסי לסובב חצי סיבוב, לצאת מהאוטו ולהסתכל על הפנסים. עכשיו תחזרי לאוטו ותסובבי את הידית עד הסוף. האם אין שינוי?

יכול להיות ששני הפנסים שלך שרופים.

Stay Dirty

פורסם

לגבי הקודן- הבעיה היא שכבה שומנית שמצטברת על מגעי הגרפיט בלוח המקשים של הקודן (מבפנים).

תצטרך לפרק אותו, ולנקות עם קצת בנזין נקי את המגעים הללו. זה "יחזיר אותו לחיים" לפחות לחורף הקרוב.

הפתרון ה"אמיתי" הוא להחליף לוח מקשים, שזה מה שיעשה כל מתקין מיגון שתיגש אליו, בעלות של כ-60-70 ש'.

ניקיתי את לוחות המקשים האלו עם אלכוהול יסופרופיל כמה וכמה פעמים. תמיד היה שיפור מהותי ותמיד זה החזיק שבוע-שבועיים ולא יותר. בסוף תמיד החלפתי את לוח המקשים שגם לא מחזיק יותר משנה-שנתיים בקודניות מסוימות.

פורסם

סובבתי סיבוב מלא כמובן

וגם בדקתי כי האורות מכוונים לעוצמה הגבוהה ביותר.

האם תוכלו להמליץ לי על מוסך ללכת אליו לבדיקה?

פורסם
סובבתי סיבוב מלא כמובן

וגם בדקתי כי האורות מכוונים לעוצמה הגבוהה ביותר.

האם תוכלו להמליץ לי על מוסך ללכת אליו לבדיקה?

המוסך שאני ממליץ עליו הינו מוסך רון בת"א.

אומנם הוא מומחה לרכבי קונצרן VAG אבל גם בטויוטות יש לו ניסיון.

http://rongarage.co.il/main.html

איזה כייף לי :)

פורסם

runx 03 = עדשות פלסטיק+רפלקטור אינטגרלי מפלסטיק (הרפלקטור לא ניתן לחידוש, אך גם לא אמור לדהות תוך 11 שנה).

סביר יותר שהעדשות עכורות, או שהנורות שרופות (כמו שמרק10 אמר. צריך לבדוק אם האור החלש נהיה עוד יותר חלש במצב אורות חניה/אורות מעבר/אורות דרך).

בדרך מכפ"ס לת"א אפשר גם לעצור אצל איציק, מ"איציק שירותי רכב" ברח' החרושת ברעננה.

יפתור לך את כל הבעיות שהעלית פה באמינות, ובמחיר סביר ביותר.

אם תאמרי לו שנתי, עם הטריוס הלבנה, שלח אותך, תקבלי גם קפה שחור מצויין...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

קודן וימים קרים זה באמת סיוט, גם אצלי שבינתיים בימים רגילים הוא פועל טוב.

אצלי הקודן היה עושה מלא בעיות, החלפות של לוחות מקשים וכל זה לא החזיקו יותר מידי.

הבנתי שהבעיה היא שצריך לקבע אותו על משטח קשיח וישר, מוסתר מהשמש (רצוי גם שיעמוד בשכיבה), ולוודא שהאטימה שלו טובה (מקסימום לאטום עם איזו' או משהו).

פשוט פירקתי אותו, וקיבעתי אותו על משטח פלסטיק קשיח וישר, ומאז אין בעיות כבר המון זמן.

מה גם שאני לוחץ בעדינות.

פורסם
וגם בדקתי כי האורות מכוונים לעוצמה הגבוהה ביותר

מה זה אומר?

אם שיחקת עם הגלגלת הזו בצד ההגה, שיש עליה מספרים מ-0 ועד משהו- זו יכולה להיות הבעיה שלך. ברכב שאינו עמוס מאוד (ואצל רובנו- הוא אף פעם לא עמוס מאוד), הגלגלת הזו צריכה להיות מכוונת ל-0. אם העלית אותה למספר הכי גבוה, הנורות שלך מרכינות ראש לאדמה כרגע.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
מה זה אומר?

אם שיחקת עם הגלגלת הזו בצד ההגה, שיש עליה מספרים מ-0 ועד משהו- זו יכולה להיות הבעיה שלך. ברכב שאינו עמוס מאוד (ואצל רובנו- הוא אף פעם לא עמוס מאוד), הגלגלת הזו צריכה להיות מכוונת ל-0. אם העלית אותה למספר הכי גבוה, הנורות שלך מרכינות ראש לאדמה כרגע.

זה צריך להיות על 0? באמת?

כששמתי לב שהאורות לא משהו העליתי ל-5... :roll:

פורסם

הגלגלת עם המספרים לא קובעת את עוצמת התאורה אלא את זוית התאורה. היא מיועדת למקרים שבהם הרכב עמוס מאוד- בתא המטען/על הגג וכו'- בצורה שגורמת לחלק האחורי שלו לשקוע ולקדמי להתרומם. במצב כזה, יש סכנה שאורות הדרך שלך יסנוורו את הבאים ממולך (או את הרכב שלפניך), מכיוון שבמקום להאיר ישר הם מאירים מעט למעלה. במקרה כזה יש להזיז את הגלגלת למספרים עד שהתאורה "מתיישרת" שוב (כל עליה במספר מרכינה עוד קצת את התאורה למטה).

בנסיעות מנהלתיות אין שום סיבה (וגם מסוכן) לכוון את הגלגלת הזו על משהו אחר חוץ מ"0", ורצוי גם לבדוק בכניסה לטסט השנתי, שהגלגלת על "0" אחרת עלולים לפסול אותך על אורות לא מכוונים (רוב הבוחנים כבר יודעים לוודא שאתה על "0" לפני הבדיקה, אבל בכל זאת).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...