Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי היסטוריה של רכב שאני שוקל (כרגע בחיוב, עם חשש קל) לקנות.

החשש שלי הוא ההיסטוריה שאורכה 11 עמודים (הרכב משנת 2001).

https://www.dropbox.com/s/u5klr5nul8itswy/Forester.History.pdf

שימו לב כי פעמיים הוחלף משהו שנקרא "מקרן פור/טורבו 99" - אין לי מושג מה זה?

אשמח לשמוע את דעתכם? האם ההיסטוריה מעידה כי הרכב מטופל היטב ואורכה סביר? או שהוא לימון שאני אמור לברוח ממנו?

ובקטנה, הורדתי את המדריך הטכני של הרכב - 3357 עמודים! ואני לא מצליח למצוא בו שום רשימה של מקטים שתאפשר לי להזמין חלקי חילוף למשל, או להבין איך עושים טיימינג - ההוראות בתיאוריה תמיד נראות לי לא ממש ברור איך לעשות לבד במציאות...

ניסיתי לחפש ב EBAY מקטים לפי רשימת החלקים בהיסטוריה, ולא מצאתי גם כן כלום...

פורסם

מקרן בעיברית צחה משמעו רדיאטור.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
מקרן בעיברית צחה משמעו רדיאטור.

תודה! אז נשמע לא כזה רציני.

מחר בבוקר המוכר אמור להמשיך בהליכים איתי (אני עדיין מקווה) - אשמח לקבל כמה דעות על ההיסטוריה עד אז, שאדע אם להמשיך או לעצור פה (אם כי לא אשמח לבזבז עוד שבועות רבים על חיפושים ובינתיים ללכת ברגל).

פורסם

אני הייתי יותר חושש מזה שהרכב עבר ראש מנוע אחריי טרואמת התחממות ב148 אלף ק"מ. נשמע לי מוקדם מדי.

חוץ מזה, נראה שחלק מהטיפולים בוצעו מאוחר (טיפול 12.5 אלף ק"מ ב15.6 אלף ק"מ וכאלה), הרכב לא מרגיש לי הכי טוב בכללי, גם יש כמה תאונות עם הרבה החלפות של חלקים. (ייתכן שאין להן שום משמעות מבחינת ירידת ערך)

אני הייתי מחפש משהו אחר אולי. הרכב הזה לא בא לי בטוב בעין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני הייתי יותר חושש מזה שהרכב עבר ראש מנוע אחריי טרואמת התחממות ב148 אלף ק"מ. נשמע לי מוקדם מדי.

חוץ מזה, נראה שחלק מהטיפולים בוצעו מאוחר (טיפול 12.5 אלף ק"מ ב15.6 אלף ק"מ וכאלה), הרכב לא מרגיש לי הכי טוב בכללי, גם יש כמה תאונות עם הרבה החלפות של חלקים. (ייתכן שאין להן שום משמעות מבחינת ירידת ערך)

אני הייתי מחפש משהו אחר אולי. הרכב הזה לא בא לי בטוב בעין.

הממ, ראיתי את הראש מנוע, אבל האם זה לא דבר טוב? חשבתי שאולי זה טוב, כי זה אומר שב 100 אלף הקרובים או משהו כזה, אני כבר לא אצטרך לדאוג לראש מנוע?

אני מחפש לעשות החלטה על רכב שהיא סבירה, ולא עסקה גרועה, משום שאין לי זמן וכוח עכשיו להמשיך שבועות שלמים להתרוצץ ולבדוק רכבים עד שאמצא מה שיהיה "הכי טוב" ולכן מוכן להסתפק בהחלטה סבירה ו"לא גרועה".

מהכאן השאלה, האם התבטאת בצורה דומה, או שזה היה במילים עדינות לומר שזהו כנראה לימון, ועסקה גרועה (ולא סבירה בכלל)?

אציין כי הרכב נבדק במוסך רון לפני שהוצאתי את ההיסטוריה שלה, ונאמר לי שמכנית מצבה לא רע מלבד רשימת תיקונים בכ 6אלף שצריך לעשות, ושהמנוע והגיר נשמעים מצוין.

לכן השאלה היא האם הדברים שרשמת כ"כ מהותיים שהעסקה לא טובה בכלל וכדאי להמשיך לחפש, או שזה עדיין סביר במיוחד שיש לי פידבק של מוסך שאני סומך עליו?

מה גם, שלדעתי יהיה מאוד קשה למצוא רכב דומה עם היסטוריה כזו מלאה בסובארו ולא באיזה מוסך מדרכה - באמת ממליצים לוותר עליה?

פורסם

רדיאטור זו נקודת תורפה בפורסטר. מי שלא בודק או עוקב יגיע בשלב כזה או אחר לנזילה והתחממות.

בכל מקרה אם הרכב תקין מכנית כפי שהוסבר לך, נשמע כמו עיסקה סבירה ביותר. קח בחשבון שמדובר ברכב ישן (לגיל יש משמעות לעניין האמינות לא פחות מלנסועה) ולכל רכב בגיל כזה תהיה איזושהיא "היסטוריה" מאחוריו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
רדיאטור זו נקודת תורפה בפורסטר. מי שלא בודק או עוקב יגיע בשלב כזה או אחר לנזילה והתחממות.

בכל מקרה אם הרכב תקין מכנית כפי שהוסבר לך, נשמע כמו עיסקה סבירה ביותר. קח בחשבון שמדובר ברכב ישן (לגיל יש משמעות לעניין האמינות לא פחות מלנסועה) ולכל רכב בגיל כזה תהיה איזושהיא "היסטוריה" מאחוריו.

דווקא בגלל ההיסטוריה שלי של תאונות ונזילות שונות ברדיאטור בעקבותיהן, אני תמיד עם עין על מד הטמפרטורה, ככה שזה הכי פחות מדאיג אותי (גם נזילה כזו לא יקר לתקן).

מה שמעניין שהמוכר בכלל לא להוט למכור, כפי שהיית מצפה ממישהו שרוצה להיפטר מזבל - יום שישי דחה, היום "חולה", וכאילו מחר.

אולי זה טוב, אמתין עוד יום-יומיים כי כפי שנאמר פה ובמקומות אחרים - עסקה סבירה ביותר.

אם לא, אתחיל לבדוק אחרות.

תודה רבה! אם יש עוד דעות, עדיין לא מאוחר לתת לי לשמוע בבקשה 8)

• תוכן חדש...