Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בו נעשה חישוב ותחליט בעצמך מה עדיף לך.

מסנן שמן מקורי - 50 ש"ח.

מסנן אוויר - 40 ש"ח (תחליפי)

4 מצתים NGK מקוריים - 50 ש"ח.

שמן מנוע סינטטי קסטרול זהב 5W30 - סביב ה 170 ש"ח. (השמן הכי טוב שיש)

סה"כ 310 ש"ח ועוד עבודה במוסך נורמלי 200 ש"ח כולל מע"מ סה"כ 510 ש"ח.

גם חסכת כמה שקלים וגם קיבלת שמן סינטטי ברמה.

פורסם

הבנתי,כנראה שבאמת אעשה את זה ע"י קניית חלפים וטיפול באחד המוסכים,מישהו מכיר חנות חלפים טובה וגדולה (שתחזיק חלפים לרכב שלי לדוגמא)

Miata ND2

פורסם

לפותח השרשור - מאיזה אזור אתה?

ולמרק - אני חולק עליך. המוסכים עושים כסף יפה ממכירת חלקים. הם מקבלים אותם בהנחה מהספק ומוכרים לך אותו במחיר רגיל. בפעם הבאה שתהיה במוסך לטיפול או תיקון תנסה לראות (באם תצליח) את התעודת משלוח שמגיע עם השליח בקטנוע שמביא את החלקים. אתה תראה שהמחיר שהמוסך שלך קונה זה לא המחיר שהוא מחייב אותך....נראה לי שחוץ מבעיה של איכות החלקים זה אחד מהסיבות שהם לא רוצים שתביא ממקום אחר חלקי חילוף...

פורסם
לפותח השרשור - מאיזה אזור אתה?

ולמרק - אני חולק עליך. המוסכים עושים כסף יפה ממכירת חלקים. הם מקבלים אותם בהנחה מהספק ומוכרים לך אותו במחיר רגיל. בפעם הבאה שתהיה במוסך לטיפול או תיקון תנסה לראות (באם תצליח) את התעודת משלוח שמגיע עם השליח בקטנוע שמביא את החלקים. אתה תראה שהמחיר שהמוסך שלך קונה זה לא המחיר שהוא מחייב אותך....נראה לי שחוץ מבעיה של איכות החלקים זה אחד מהסיבות שהם לא רוצים שתביא ממקום אחר חלקי חילוף...

יש בזה אמת כל שהיא אבל לא כמו שאתה מתאר בדקתי את הקבלות ממכשירי תנועה על חלקים שרכשתי בעצמי ועל אותם חלקים מהמוסך ההפרש יצא:

10.20 שקל רווח למצת

3.6- ₪ של רווח למסנן אוויר

13.70 ₪ רווח למסנן שמן

רווח כולל של המוסך במקרה הזה הוא:

59.118 למוסך

אם אפשר לקרוא לזה רווח של גנבה

אם לחשב את זה במחירי דלק של היום (אני מתדלק ב7.20) זאת אומרת 8.2 ליטר

הרכב צורך בסביבות 13 ליטר לקילומטר כלומר 106.75 ק"מ

נסיעה באוטובוס לתל אביב הולך וחוזר תעלה לי ממקום מגורי עד 30 שקל

ברכב להגיע למרכז חלפים של סוזוקי הכי קרוב(פתח תקווה) יוצא לי 24 קילומטר לכיוון(אל תשכח שבנסיעה בעיר הרכב צורך יותר דלק) כלומר 48 ק"מ 26.6 ₪ דלק

זה רק עלויות ההגעה למקומות האלו

*לא רשמתי את התגובה בשביל לייצר פרסום למוסך ולכן גם לא רשמתי שם מוסך או איפה אני גר.

פורסם

avir אני מאזור חולון,יש פה הרבה חנויות חלפים,בנוסף באזור יפו בתל אביב יש המון חנויות כאלה, אבל הבזבוז של נסיעות מחנות לחנות כדי לעשות השוואת מחירים הוא ענק (יעלה לי לפחות 50-60 שקל נסיעות כדי לעשות רק את הסבב השוואת מחירים או סבב בדיקת זמינות חלפים),בנוסף שמתי לב לחנויות חלפים שמחזיקים מלאי מצומצם וכשמבקשים מוצר מסויים הם מתקשרים לספק שלהם ומביאים אותו ככה שיש עמלה גבוהה אני מאמין על החילופי ידיים האלה.

קודם כל אם תוכל להמליץ לי על חנות באזורים שציינתי-מעולה.

בנוסף אני מתלבט האם כשאלך למוסך הוא ימצא לי את החלקים שאני מחפש (המקוריים) ולא יגיד לי שאין או שיעבוד עליי ויביא לי תחליפי, אני יודע שהעמלה שלו על המוצרים לא גדולה(מאידך הוא לא מביא דווקא מהחנות הכי זולה)

Miata ND2

פורסם

יש לך בחולון הילוך שישי עם מחסן חלפים ואוטוסטור על מנת לקנות את השמן,הם אמורים למכור לך חלפי לרכב במוסכי הילוך שישי.

ובאיזה מוסך תבחר לטפל ,זה כבר בחירתך האישית.

• תוכן חדש...