Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק היום יצא לי לדבר עם חבר על הנושא מזוית אחרת (הוא בדיוק לפני הזמנה גדולה של תוספי תזונה)

הוא אומר שבחלק הזה המצב זהה לחלוטין,כל מה שמגיע דרך חברות השילוח גורר "קנס" בטענה שזה דורש אישור מהמשרד הרלוונטי ואילו מה שנשלח דרך דואר רגיל או ימי מגיע ללא בעיות ישירות לסניף הדואר.

לדעתי ברגע שנשלח לפדקס (או כל חברה אחרת לצורך העניין) מסמך/קישור לאתר אינטרנט שמאשר שהחבילה אינה דרושה באישור מפקח משרד תחבורה,עליהם לשחרר אותה מיד-ללא דמי עמילות וללא תשלום נוסף.

מכיוון שבשרשור זה כמה וכמה חברים סיפרו על מקרים דומים אני בטוח שלפחות אחד ביצע את הנ"ל,מה שמוביל אותי למסקנה שגביית הכספים נעשית אולי כדין (משום שאין חוק האוסר על כך) אך בהחלט לא בתום לב.

ובנימה קצת יותר אישית ואני מתנצל מראש אם אני פוגע

אלעד - אנחנו אמנם מכירים רק טיפה ובאופן שטחי אבל אני אני מקבל את הרושם שאתה לא לגמרי אוביקטיבי פה.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חלילה - אינני מתיימר להציג את עצמי כחכם. דווקא בגלל שאני יודע שאני מטומטם בן-מטומטם, אני שואל, בודק וחופר. ככה לפעמים, מבלי שממש התכוונתי, אני לומד דברים חדשים בחיים.

אני מציע לך לנסות את זה, אתה יכול לגלות עולם ומלואו!

אז תקרא את כל השרשור מתחילתו עד סופו כולל הסרטון של כלבוטק שהעלתי ותלמד קצת ...

אני לא חושב שאתה מטומטם באמת שלא

אני חושב שאתה סתם שלפת תשובה בלי להכנס לעומק הדברים

יש פה הרבה קומבינות ומסחטת כספים בכל עניין חברות השילוח והמשלחים וזה אומרים הרבה חברים שיש לי שעובדים שכירים

בחברות האלו,

לכעורה הן לא תמיד עוברות על החוק אבל מנצלות אותנו וצריך לעשות לזה סוף בחקיקה

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
באמת לא קראת את הקישור? לנוחיותך, הרי הוא שנית. קרא והבן מה פירוש "שחרר את הטובין בעצמך" טובין שהם כולם פטורים מאישור משרד התחבורה אך על החבילה שבה הם ארוזים כתובה הקללה "רכב":

http://lulisml.wordpress.com/2011/11/29/26-453-%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%9E%D7%A9%D7%94-%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99/

ייאמר לזכותך שכתיבתך רהוטה וקולחת ואני נהנה לקרוא את דבריך.

לעצם העניין: לנוכח העובדה שתהית האם לא קראתי את הקישור, אני מוכרח להודות שגם אני לי יש תהייה זהה לגביך, בהתחשב בכך שרק בתגובתי הקודמת שאת חלקה אף בחרת לצטט כתבתי את הדבר הבא:

מעבר לכך: אם המכס החליט לעכב את המשלוח שלך במטרה לקבל אישור של משרד התחבורה לכך שהחלק אינו זקוק לאישור, לא הבנתי במה בדיוק אתה מאשים את פדקס? האם אתה בעצם טוען שפדקס היא מעל המכס, ושהיא הורתה לו לעצור את המשלוח?

אני מבין שזה מאוד אופנתי להתלהם בפורום על גופים שונים כגון בנקים ויבואני רכב לצד חברות בלדרות. אז בסדר, אם אתם בוחרים להתלהם זוהי זכותכם, כל שנותר לי לקוות זה שתביעה ייצוגית אכן תצא אל הפועל, שאכן תהיה פנייה לחברי כנסת ולעיתונאים ושאכן תחזירו משלוחים שהזמנתם לחו"ל. ככה באמת נוכל לדעת בסופו של דבר מי החרטטן ומי העוקץ.

אגב, בסיפור של הרובר מדובר בחברה בשם GCX, שבאופן תמוה למדי מתנהגת בצורה די דומה לפדקס. הפרט הזה גורם לי שוב להרהר בדבריו של bar72, שמשום מה כמעט אף אחד לא טרח להתייחס אליהם. נו טוב, אף אחד לא באמת אוהב לתת לעובדות לבלבל אותו:

לפני שאתם רצים לתבוע, רק תבדקו אם בכלל יש להם אופציה לא להעביר את זה דרך האישורים האלה, או שהם מחויבים לזה. אגב, לי אין מושג, אבל אם זה אצל כולם אז אולי (אולי) יש סיבה מעבר לגרידיות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא מדובר בהתלהמות.

לשם ההשוואה אני מייבא באופן שוטף, במסגרת העבודה, ובאופן יומיומי, המון מוצרים.

כשפריט מסויים פטור מאישור, הוא משוחרר מהר ובלי עלויות נוספות.

אבל כלקוח פרטי, פריט שלא דורש אישור מעוכב בטענה ש"הם לא יודעים אם צריך אישור או לא"...??

אז או שהם לא יודעים את העבודה שלהם, או שאנשי המכס שהם עובדים איתם לא יודעים את העבודה שלהם, או שהם נוהגים בחוסר תום לב.

כל האפשרויות מדאיגות.

איך זה שאותו פריט, שמגיע בדואר, לא גורם לכזה בילבול בקרב הפקידים?

זה או אולי בגלל שהפקידים של חברת דואר ישראל יותר מקצועיים, או בגלל שאנשי המכס שחברת דואר ישראל עובדת איתם יותר בקיאים, או שחברת דואר ישראל פחות חמדנית.

ושוב... כל האפשרויות מדאיגות.

אבל כך או כך, המסקנה שלי, מזמן, היא לא לשלוח חלקי רכב עם חברות השילוח...

אסף.

פורסם

לא.

הוצג בפני כל אנשי ממ"ן איתם באתי במגע, ובכללם אנשי חברת הבלדרות, מסמך משרד התחבורה המאשר שאין צורך באישור של משרד התחבורה לחלקים הכלולים בחבילה.

הם התעקשו לא להאמין, כולם מקטנם ועד גדולם, ואף גבו ממני כסף על כך שערכו בדיקה פרטנית פריט פריט כדי להווכח שבאמת הפריט אינו זקוק לאישור!

תודה, זה פטנט גאוני לגביית כסף.

(זה מזכיר בהכרח את הפרדוקס של ראסל אך על כך בפעם אחרת).

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
זו אולי השיטה שאשמה ביבוא חלקי חילוף לרכב אבל הבעיה היא הרבה יותר גורפת.

אלפי ילדים וערסים ישראלים מזמינים, מקבלים, מתחילים דיספיוט, עושים צרות למוכרים עד שגם במוצרים שכלל לא דורשים שום בדיקת מכס, יש לא מעט בעלי עסקים שלא מוכנים לשלוח יותר לישראל.

זה כבר נהפך אצל הרבה אנשים לשיטה.

אז מה, און, תהיה איזה פינה ב"טסט ראשון" על העניין?:roll:

+1

זה כבר מגיפה.

אנוכי מזמין מאיביי כבר 11 שנים, ואני יכול לומר בבטחה

שהמצב, מעולם לא היה גרוע יותר.

מתוך 10 מוכרים של מוצר מסוים, 1 מוכן לשלוח לישראל

וגם זה בעלות מופקעת, כנראה שהוא מגלם בעלות המשלוח

את הצרות העתידיות, עם הלקוח הישראלי/דואר ישראל/מכס ישראל.

פורסם

טוב, אז עכשיו אני בטוח שלא ממש קראתם את הקישור הראשון ששמתי בשרשור הזה. במיוחד בשבילכם אני מוציא מתוכו קטע מפוסט אחד מעניין במיוחד:

בנוסף, כדאי להפסיק ולהשוות בין דואר ישראל ובין חברות הבלדרות כי - א. לא מדובר באותו שירות, זה כמו להשוות בין מונית לאוטובוס. ב. והכי חשוב- חברת דואר ישראל אינה כפופה לאותו חוק שאליו כפופות חברות הבלדרות ואינה נדרשת לסווג כל מוצר ומוצר ובאותה קפדנות כפי שנדרשות חברות הבלדרות עקב אפליה לטובה של הדואר בגלל שמדובר אמנם בחברה פרטית, אך היא בבעלות המדינה!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3570794#post3570794

יורי, לעניין טענת חוסר האובייקטיביות שלי: השאלות ששאלתי הן שאלות מנחות, שנועדו לגרום למשיב עליהן להבין שאולי קיים מימד נוסף שהוא לא לקח בחשבון עד כה. סלח לי שאינני רואה שום דבר פסול בכך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

ברת דואר ישראל אינה כפופה לאותו חוק שאליו כפופות חברות הבלדרות ואינה נדרשת לסווג כל מוצר ומוצר ובאותה קפדנות כפי שנדרשות חברות הבלדרות עקב אפליה לטובה של הדואר"

ולכן הן לא מאמינות שיש רשימה של מוצרים הפטורים מאישור משרד התחבורה ומתעלמות ממנה?

זו לא קפדנות במילוי החוק. זה צפצוף על האזרח ורמיסתו ברגל גסה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

אם זה מה שהבנת מהדברים, כל שנותר לי זה רק לקוות שבקרוב מאוד נזכה לראות את התביעה הייצוגית שלכם מוגשת לביהמ"ש.

שנאמר: "Put your money where your mouth is".

כל טוב, ואל תשכחו לחזור ולעדכן בפורום שגם ביהמ"ש פסק שחברות הבלדרות עוקצות באופן מכוון את לקוחותיהן.

פורסם

תרשים זרימה:

*משלוח מגיע לישראל דרך חברת השילוח. >

*עמיל המכס או מי מטעם חברת השילוח (לא המכס!) מזהה שמדובר במוצר לרכב (בין אם פטור ובין אם לאו) ומעכב אותו. >

*נשלח מכתב למזמין החבילה שהמשלוח עוכב, שנדרש אישור משרד התחבורה וכי שחברת המשלוחים יכולה לספק את האישור תרומת 210 שקלים, פלוס עוד 130 שקלים דמי טיפול. אה... כן... ואם לא השתכנעת לדיל הקרוקודיל שהוצע לך, אל תשכח שכל יום איחסון יעלה לך 12 שקלים... >

*רוב האנשים נופלים לפח ומסכימים לדיל. >

*נציג חברת השילוח שולח מכתב לעמיל המכס שהחלק אינו דורש אישור משרד התחבורה והוא פטור. >

*עמיל המכס משחרר את המשלוח. >

*הלקוח משלם על ״המכתב״, דמי טיפול, אכסנה. הכל חוקי...

יש כאן הקטנת ראש למיקסום רווחים, ששווה לחברת השילוח לעסוק בה: עמיל המכס לא צריך ״להגדיל ראש״ ולהבין שהחלק פטור. למה לו? הוא מבקש הבהרה, הלקוח מוכן לשלם על ״שירות״, הסוכן מספק לעמיל מכתב שזה בסדר וכמובן צריך גם לשלם דמי טיפול. מה לא בסדר בזה? אין כאן שום דבר לא חוקי...

וכן, גם באגף תוספי המזון יש את אותה קומבינה: ״המכס לא יודע״ אם התוסף חוקי וחברת השילוח תשמח תמורת סכום פעוט לספק לו אישור שהתוסף חוקי...

תעשו חשבון לבד כמה אלפי משלוחים מעוכבים כך באותה הצורה ותכפילו את המספר הזה במאה, מאתיים או שלוש מאות שקלים ותראו איזו דרך נפלאה למקסם רווחים. נראה לכם שהם יסכימו לוותר ככה בקלות על תוספת ההכנסה האדירה הזו?

ובמקביל, ראו איזה פלא! משלוח אחרי משלוח, של חלקים פטורי אישור משרד התחבורה, ממשיכים להגיע אלי ולרבים אחרים דרך הדואר הרגיל היישר לסניף הדואר הקרוב אלי וכל זאת ללא כל תוספת שלום ועיכובים...  

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

ובמקביל, ראו איזה פלא! משלוח אחרי משלוח, של חלקים פטורי אישור משרד התחבורה, ממשיכים להגיע אלי ולרבים אחרים דרך הדואר הרגיל היישר לסניף הדואר הקרוב אלי וכל זאת ללא כל תוספת שלום ועיכובים...

ועוד בבעלות המדינה !!!

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

חברת המשלוחים יכולה לספק את האישור תרומת 210 שקלים

פליטת מקלדת?

אני חושב שעובדה זו היא המכרעת כאן, ומנצחת בקלות את כל הטיעונים מסוג "יושבים שם אנשים חכמים והגונים ומנוסים, לא יתכן אחרת". יתכן אחרת; עובדה.

וכן, גם אני יבאתי בעבר חבילה רצינית של חלקי רכב (תיבת הילוכים + ציר הינע + מושבים + שונות). גם אני הייתי ילד טוב והישגתי מראש רשיון יבוא מיוחד ממשרד התחבורה (לא אלאה אתכם בפרטים של השגת הרשיון הזה, קל זה לא היה). וגם לי זה לא עזר כלום וגם אני הייתי צריך ללכת במכס מההוא לההיא ולהתווכח וויכוחי סרק לרוב ("אלה חלקים חדשים ולא משומשים", אמרו לי על חלקי מכונית בני 15 שנה). וגם אני שילמתי מכס/כופר/דמי חסות כיד המלך, עד שזכיתי להוציא את הגרוטאות שלי מהמכס.

ואפריים קישון צוחק בקברו...

דני

פורסם

הפלא ופלא: בישראל של 2013 ניתן לחוות את החיים במזרח גרמניה של 1973 (בערך)!

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

מתוך רישוי מוצרי תעבורה ביבוא אישי לצריכה עצמית תיקון מס' 2 - 4.9.2012

6. מוצרי תעבורה בנוהל שחרור מהיר

על אף האמור בסעיף 5 לעיל, מוצרי התעבורה המפורטים בנספח 1 המצורף, ישוחררו

בנוהל שחרור מהיר כדלקמן:

6.1 שחרור ע"י פקח משרד התחבורה

פקח משרד התחבורה ישחרר בנוהל שחרור מהיר מוצרי תעבורה המפורטים

בנספח 1 המצורף בתיאום עם נציגי המכס בדואר ת"א ונתב"ג כדלקמן:

6.1.1 הפקח יבדוק באם מוצר התעבורה רשום ברשימת מוצרי התעבורה

. שבנספח 1

6.1.2 הפקח יחתים בחותמת "לא נדרש אישור רשמי" על גבי הטפסים בדואר

השייכים לחבילה הספציפית.

6.1.3 הפקח יבצע רישום של שם המייבא , כתובת, מס' חבילה וסוג הטובין

שיובאו בטופס דו"ח פעילות יומי ליחידת בקרה מקצועית – דואר חבילות

סימוכין 00957510 ויסומנו בעמודה אמצעית – "שוחרר ללא אישור

רשמי".

6.1.4 נציג הדואר ישלח זימון לבעל הטובין לשחרור החבילה מרשות המכס.

6.2 שחרור ע"י נציג המכס

על אף האמור בסעיף 6.1 רשאי נציג המכס לשחרר בשחרור מהיר מוצרי תעבורה

המפורטים בנספח 1 המצורף ללא נוכחות פקח משרד התחבורה כדלקמן:

6.2.1 נציג המכס יבדוק באם מוצר התעבורה רשום ברשימת מוצרי התעבורה

שבנספח 1 וישחרר המוצר בשחרור מהיר.

6.2.2 נציג הדואר ישלח זימון לבעל הטובין לשחרור החבילה מרשות המכס.

הערה: מוצרי התעבורה שיש לגביהם ספק בזיהוי, יבדקו בדואר ת"א ובנתב"ג ע"י

נציג משרד התחבורה.
זהו רק ציטוט,אבל עברתי על כל הנוהל,אין התייחסות נפרדת לדואר ישראל ולחברות השילוח המהיר.

יתרה מכך,נא לשים לב לסעיף 6.2.1 - אם המוצר רשום ברשימת חלקי החילוף המותרים,ניתן לשחרר אותו ללא אישור מיוחד של מפקח - כלומר לנציג המכס שיושב בחברות השילוח יש את הסכמות המלאה לכך והם לא משתמשים בה. לדעתי שלא בתום לב.

פורסם
איפה אתה רואה אפשרות ל i-parcel ?

יש מצב לצילום מסך?

בבקשה

embed?cid=C6F5EFCDFE462814&resid=C6F5EFCDFE462814%21304&authkey=AEOqYAdcBxhFKP8

כאשר המוצר המוזמן הוא ראדיאטור למוסטנג 73 בעלות של כ 350 $

wp_ss_20131029_0001.jpg

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...