Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה 2008: שקע 12V לא עובד בכלל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

היום חיברתי את המצלמת DVR כרגיל ומתברר שלא מגיע מתח לשקע המצית, הנורה האדומה על השקע לא נדלקת, וכמובן שגם המצלמה לא. המצלמה נדלקת ומקליטה ע"י שימוש בסוללה הפנימית שלה בלבד.

ניסיתי לחבר את המטען של הטלפון, אך גם שם הנורה לא נדלקת והטלפון לא נכנס לטעינה. לסיום, ניסיתי לחבר את המצת סיגריות וללחוץ עליו, אבל הוא בכלל לא נתפס פנימה וקופץ החוצה בלי להתחמם.

בקיצור - לא מגיע מתח לשקע המצית, וכל שאר צרכני החשמל עובדים (אורות, מגבים, נעילה מרכזית, חלונות, תאורה פנימית, איתותים), כך שאני לא יודע אם זה פיוז, אלא אם כן יש פיוז מיוחד רק למצית, וגם אם כן איזה פיוז זה, ואיפה הוא נמצא (יש פיוזים מתחת להגה ויש בתא מנוע).

האם אתם יודעים מה הבעיה? כנראה רלוונטי גם לפולקסווגן וסיאט, אותו רכב במילא רק עם עטיפה חיצונית שונה.

תודה,

גיא.

פורסם

תפתח את תיבת הפיוזים מתחת להגה, יש ציורים על המכסה תחפש את הציור של המצית.

אצלי החיבור של המטען של המצלמה התפרק פעם בשקע קיצר ונשרף הפיוז, החלפתי אותו באחד מאותו ערך.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

גם אצלי התפרק תקע המטען לפני ששקע המצית הפסיק לעבוד, אבל לא חשבתי שיש קשר בין הדברים... בכל אופן חיברתי מיד את כל החלקים שיצאו חזרה, זה חוזר בהברגה וכנראה זה השתחרר עם הזמן (איכות סינית לתפארת). אבל הרגעת אותי לפחות, כבר חשבתי שיש שם תקלה יותר רצינית.

פירקתי את המכסה, לא ראיתי ציורים.

בכל מקרה צילמתי את העסק, זה פיוז קטן או גדול, אתה זוכר?

המון תודה!

תמונה1 004.jpg

פורסם

שקע הטעינה מתפרק בגלל איכות התקעים של המטענים כלומר יש תקעים אשר נכנסים רק בכוח לשקע לכן המסגרת של שקע הטעינה מתפוצצת/נשברת.

תבדוק פיוז שמספרו 47 (15 אמפר). אם הפיוז שרוף רצוי לבדוק למה הוא נשרף מכיוון שפיוזים לא נשרפים סתם ככה.

אם טעיתי בדוק את כול הפיוזים בעלי ערך נקוב של 15 אמפר.

אין קשר לאיכות הייצור מכיוון שזה קרה לי גם בגולף דור 4 כאשר דחפתי תקע סיני מעפאן שלא רצה להכנס בעדינות.

תמונה1 004.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

הנתיכים הגדולים (מופיעים בצד ימין של התמונה) שקופים וקל מאוד לראות בעין האם יש בינהם אחד שרוף.

מעבר לכך, אני די בטוח שבספר הרכב תוכל למצוא פירוט לגבי תפקידו של כל נתיך, כך שתוכל לאתר בקלות יחסית את זה שאחראי על שקע המצת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה על התגובות.

לקח לי המון זמן לחפש את הספר רכב, כמעט אף פעם לא פתחתי אותו (בגלל זה שאלתי פה). לפי הספר רכב זה אכן פיוז מס' 47 של 15A, אבל לפי התרשים זה לא איפה שמרק סימן, אלא זה שמתחתיו. בכל מקרה אני אבדוק את שניהם.

יש לי פיוזים ספייר בתא מטען, אבל לא יודע אם יש לי כחולים של 15A. אם כן, אחליף ואעדכן אחה"צ אם זה עובד. אם לא, אעדכן כשאני אשיג פיוז כזה.

והפיוז באמת לא נשרף (כנראה) סתם, מה שקרה הוא שהוצאתי את תקע מטען המצלמה אחרי נסיעה והוא פשוט התפרק (התקע מטען. השקע 12V ברכב לא התפרק). "דגתי" את החלקים שיצאו מתוך שקע המצת עם מפתח קטן של תיבת דואר, וכנראה משהו עשה שם קצר והפיוז כנראה נשרף - זה הגיוני לאור מה שכתב car me למעלה.

שוב תודה ענקית על התשובות!

תמונה1 001.jpg

תמונה1 002.jpg

פורסם

המפתח שבעזרתו הוצאת את החלקים כנראה עשה קצר. לעולם לא דוחפים לשקע המצית כלים ממתכת אלא אם אתה מפרק את כבל המינוס מהמצבר או שאתה בטוח שהשקע לא מקבל מתח כאשר המפתח מחוץ לסווי'ץ.

אם אין לך פיוז של 15A תשים פיוז של 10 אמפר או 5 אמפר ובהזדמנות הקרובה קנה פיוזים של HELLA והחלף לפיוז של 15 אמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדקתי את הפיוזים, פיוז מס' 47 צבע כחול 15 אמפר שרוף.

מסתבר שיש לי ב"קופסת החירום" מאחור את כל הפיוזים הגדולים שיש, אז החלפתי בפיוז כחול 15 אמפר חדש והכל עובד. חיברתי גם את המצלמה, גם את הטלפון וגם את המפצל החדש שבדיוק קיבלתי היום מאיביי והכל עובד כמו שצריך. (אני באמת צריך לקנות גם סטוק של פיוזים קטנים ונורה ראשית קדמית. שיהיה).

תודה לכולם :)

תמונה1 005.jpg

• תוכן חדש...