Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כמה שאלות שאני מתחבט בהם וצריך להפיל החלטה בקרוב, אשמח מאוד אם תעזרו לי.

1. האם זה חוקי שמעסיק יציע עבודה בשכר גלובלי בהיקף שעתי חודשי של כ200 שעות בסכום X?

אחדד יותר: האם לא לפי החוק, היקף שעות מקסימלי למשרה מלאה הוא 186 שעות חודשיות, ומי שעובר את ה186 זכאי לתשלום שעות נוספות ולא משנה מה?

משמע הוא צריך להציע לי משרה מלאה בשכר גלובלי, ואם אני עובר את ה186 שעות אז הוא חייב לשלם לי שעות נוספות?

מקווה שהסברתי את עצמי מספיק נכון, אם לא, אחדד יותר את השאלה.

תודה רבה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אם השכר אחרי החישוב עם שעות נוספות הוא מעל למינימום אז מותר לו. לך זה מצב יותר טוב כי אתה מקבל תנרים סוציאליים על כל השעות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן, מותר, במיוחד אם מדובר בהיקף שעות פחות או יותר קבוע ובמיוחד אם השכר שתקבל גדול משכר המינימום שהיית מקבל על פי חוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי, אז לפי מה שאתם אומרים - גם אם עברתי בחודש את ה186 שעות החודשיות וקיבלתי יותר משכר מינימום הקבוע בחוק, אז לפי החוק המעסיק לא מחוייב לשלם לי שעות נוספות? נשמע כמו מלכודת רצינית.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לפי הבנתי:

אם הוא מציע לך שכר מינימום עבור 186 שעות חודשיות, אבל בפועל עבדת 200 שעות חודשיות, אז הוא עובר על החוק.

אם הוא מציע לך שער של 10,000 עבור אותן 200 שעות, הוא לא עובר על החוק. (כי אז יש 186 שעות רגילות ועוד 14 שעות נוספות. איך שלא תהפוך את זה, השכר לא נמוך משכר המינימום.)

אתה רק צריך לוודא שאתה מקבל תנאים סוצייאלים על כל המשכורת.

את כל המשחקים האלו המעסיקים עושים על מנת שהם ישלמו פחות. המעסיק הקודם שלי פשוט כתב בחוזה ש- 15% מהמשכורת יהיו ללא הפרשות סוציאליות. המעסיק הנוכחי הכניס את השעות הנוספות כתוספת קבועה, אבל משלם לי עד השקל האחרון על תנאים סוציאלים.

פורסם

נניח השכר שלך זה 50 לשעה ואתה עושה 186 שעות בחודש-סך הכל 9300.

כל שעה נוספת זה 125% כלומר, 62.5 שקל לשעה ואתה מקבל תשלום על 14 שעות נוספות שהם 875 ש"ח.

אז השכר הגלובאלי שלך יהיה 10175(+תנאים אחרים שמגיעים לך).

זה עובד לפי החתמת כרטיס.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...