Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW סדרה 3 חדשה, 320 או 328

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. כבר לא מעט זמן שנושא החלפת הרכב העיקרי במשפחה עומד על הפרק ועכשיו נראה שהוא הולך להיסגר ברכישת סדרה 3 חדשה. למה סדרה 3? כי האוטו הוא של אמא שלי וזו תהיה הסדרה 3 מספר 4 שלה. מסורת.

אני נהג חדש ( בן 18 ) ויש לי רכב משלי, אבל מטעמי כדאיות כלכלית אני נוהג רוב הזמן על הרכב שלה.

הרכב הנוכחי הוא 320i משנת 2009 עם 96K ק"מ (כן כן), משרת לרוב את כל בני המשפחה. הרכב מאובזר ברמה הגבוהה ביותר שקמור בזמנו הציעה, עם כל תוספת אפשרית שהביאו לארץ (והיו הרבה כאלה בתקופת קמור). היא מעולה, אבל מרגישה חלשה, ברמה של משפחתית ממוצעת ולא יותר.

אני מבין שה320 החדשה חזקה משמעותית, אך למרות העובדה שאימי איננה נהגת מרוצים לא היינו מתנגדים לקצת כח ולכן עלתה בראשנו ה328 שמציעה פתחי אוורור מאחורה כבר ברמה הבסיסית של האבזור, כאשר ה320 ברמת luxury המפוארת איננה מציעה. על אף שבמכוניתנו הנוכחית יש פתחי אוורור מאחור ופיצול אקלים המזגן פשוט מתפקד רע בחום קיצוני ביולי-אוגוסט ויש טראומה מהנושא.

אז תכלס ההתלבטות בין ה320 luxury לבין 328 modern.

התקציב עד 300K, אופציות שאינן סדרה 3 לא ממש יעלו על הפרק במקרה זה (ולא שבצדק).

מה אתם אומרים?

תודה מראש.

פורסם

שיקולים של הבדל במחיר הקניה וצריכת דלק כנראה לא חשובים, הוחלט כבר על הדגם וכעת רק מדברים על רמת הגימור ועוצמת המנוע - אז פשוט דברו עם היבואן אם יש אפשרות לראות את שתי המכוניות ברמות הגימור הרלוונטיות (ורצוי מאוד לעשות סיבוב עליהן וגם להתרשם מהמזגן - למרות שהקיץ די נגמר) - שאמא תתרשם מאיכות ואבזור הסלון, תעשה סיבוב ותחליט. זאת הרי תהיה המכונית שלה - נכון?

שיקול אחד נגד ה-328 במקרה שלך (כנהג שזה עתה עלה על ההגה) - מדובר במכונית שמאיצה ב-7 שניות מ-0 לשלילה...

ועוד משהו - עצוב מאוד לשמוע שב-320 הקודמת שלכם המזגן לא תפקד וב-320 הנוכחית אין פתח מאחור שהפך לסטנדרט גם ברוב המשפחתיות הקטנות יותר.

פורסם

עם התג מחיר הזה בכיף הייתי פוזל לאחיות היפניות אינפינטי ולקסוס לראות מה יש להן להציע, ועושה סיבוב גם במרצדס, לא הייתי פוסל גם את הסופרב שתתן לכם מקסימום רכב במינימום כסף.

רוב רכבי הפרימיום האלו יציעו לך את אותם הדברים מינוס פיצ'ר כזה פה או כזה שם, בדוק איזו תהיה לך ולאמא שלך יותר נוחה, יותר מתנהגת אם בא לכם בנהיגת מבחן, יותר איכותית מבחינת אבזור.

אצל האחיות היפניות תרוויחו גם אמינות יפנית מוחכת, גם למרצדס אמינות מוכחת שעברה את המבחן הכי קשה (מונית).

בשוק הרכב היום למרות שהבימר סדרה 3 החדשה פשוט מדהימה בצורתה לדעתי , הייתי עובר ובודק את רוב הרכבים שהצעתי הם עשוים להפתיע אותך ואת אמא שלך.

ברכב במחיר כזה לא קונים על יד אחת, בודקים את כל האופציות שעומדות בפנייך.

בהצלחה!

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

הוא כתב מפורשות שאמא סגורה על ה-3. מכונית לא רעה והתמחור הפך להיות סביר יותר לאחרונה.

סדרה 3 דיזל-סטיישן היא לפי דעתי אחת המשפחתיות הטובות ביותר היום (אם אתה משפחה גרמנית).

אתה צודק, אבל רכישת רכב היא לרוב פעולה אמוציונלית יותר מרציונלית וככל שהתקציב הולך ועולה כך הרציונליות פוחתת (עד כמה שהדבר נראה מוזר).

הוא הרי ציין שהרכב הקודם שלהם אכזב בסעיף המזגן, אכזב בסעיף הביצועים ועדיין הם דבקים ביצרן. השיקול שהוא מציין - "מסורת". בבקשה.

פורסם
עם התג מחיר הזה בכיף הייתי פוזל לאחיות היפניות אינפינטי ולקסוס לראות מה יש להן להציע, ועושה סיבוב גם במרצדס, לא הייתי פוסל גם את הסופרב שתתן לכם מקסימום רכב במינימום כסף.

רוב רכבי הפרימיום האלו יציעו לך את אותם הדברים מינוס פיצ'ר כזה פה או כזה שם, בדוק איזו תהיה לך ולאמא שלך יותר נוחה, יותר מתנהגת אם בא לכם בנהיגת מבחן, יותר איכותית מבחינת אבזור.

אצל האחיות היפניות תרוויחו גם אמינות יפנית מוחכת, גם למרצדס אמינות מוכחת שעברה את המבחן הכי קשה (מונית).

בשוק הרכב היום למרות שהבימר סדרה 3 החדשה פשוט מדהימה בצורתה לדעתי , הייתי עובר ובודק את רוב הרכבים שהצעתי הם עשוים להפתיע אותך ואת אמא שלך.

בהצלחה!

סופרב??

טוב שלא הצעת לו פאביה..

הבן אדם רשם שהוא רוצה רק סדרה 3.

פורסם

סלח לי גיא, אני יודע לקרוא טוב מאוד וראיתי שהוא רוצה 3, אני לא עשיתי דבר מלבד לייעץ לו ולפתוח את עיניו.

ושוב סלח לי, מה רע בסופרב לעזאזל? היא לא נופלת בהרבה מהבימר ותגיד מה שתגיד ולצורך העניין והייעוץ, כן נסעתי בשניהם גם בסופרב בגרסתה הבחירה וגם בסדרה 3 328, ה3 מרגישה הרבה יותר אוטו אומנם, אך לסופרב אין מה להתבייש ומציעה לא פחות דברים ואבזור עדיף לפעמים יחסית לתג המחיר.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

גרסת ה 320 מאיצה ב 7.2 מ 0-100

גרסת ה 328 מאיצה ב 5.9 מ 0-100.

לדעתי החבילה הכי מאוזנת נכון להיום מבין כל האופציות של 3 החדשה הינה ה 320 לוקצ'רי אשר מאזנת בין מנוע חזק מאוד,צריכת דלק נמוכה ואבזור מרשים. ניתן להזמין את הרכב גם בגרסת עיצוב ספורט ליין אשר בין היתר מקנה מושבי ספורט חובקים וכיוון חשמלי לתמיכת צידי הגוף ללא תוספת תשלום למחירון הרכב.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

אם ה-320I מרגישה חלשה ה-320S חזקה רק במעט ,328S זה כבר שידרוג משמעותי.

העיצה שלי תגשו לקמור ותראו מה אתם יכולים לקבל ובאיזה מחיר ,תגשו לחברות שמתמחות ביבוא אישי מגרמניה

של רכבי יוקרה ויש לא מעט כאלו ותבררו ,ממה שידוע לי ב-300K אפשר להביא רכב סידרה 3 מיבוא עם כל התוספות

או אף רכב שעבר תחת ידיהם של אחת מסדנאות הרכב כדוגמת Hamann\ Alpina\ Dinan Cars\ AC Schnitzer\ Hartge.

פורסם

על פי השוואת בין 320 ל-328 שניהם ברמת "לקצורי" שעשיתי כרגע, נראה כי ל-328 יש יתרון במנוע ובכך שיש מושבים חשמליים, זהו. נגדה יש לציין כי הוא עולה כ-50 אלף ש"ח יותר.

אתה רוצה להגיד לי שאתה באמת חושב שמכונית שעושה ב-7.5 שניות את המיאוץ ל-100 קמ"ש תרגיש לכם קצת חלשה? אני בספק. אני עוד יותר בספק אם זה שווה 50 אלף שקל

פורסם

אתה רציני? מרכב (ואני בספק רב) שעושה מאה ב-9+ שניות לעבור לרכב שעושה 7.3 שניות + תוספת מומנט נכבדה, נחשב בעיניך לחזקה רק מעט? לידיעתך זה הפרש עצום. ה-320 החדשה בהחלט תספיק להם מבחינת הכח, עכשיו כל שנותר הוא האיבזור.

בכלל, אני בספק אם ה-320 שלו מאיצה כמו ה-316 החדשה.

נ.ב

הינה, מכסח השדים יארגן לך נסיעת מבחן :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
שיקולים של הבדל במחיר הקניה וצריכת דלק כנראה לא חשובים, הוחלט כבר על הדגם וכעת רק מדברים על רמת הגימור ועוצמת המנוע - אז פשוט דברו עם היבואן אם יש אפשרות לראות את שתי המכוניות ברמות הגימור הרלוונטיות (ורצוי מאוד לעשות סיבוב עליהן וגם להתרשם מהמזגן - למרות שהקיץ די נגמר) - שאמא תתרשם מאיכות ואבזור הסלון, תעשה סיבוב ותחליט. זאת הרי תהיה המכונית שלה - נכון?

שיקול אחד נגד ה-328 במקרה שלך (כנהג שזה עתה עלה על ההגה) - מדובר במכונית שמאיצה ב-7 שניות מ-0 לשלילה...

ועוד משהו - עצוב מאוד לשמוע שב-320 הקודמת שלכם המזגן לא תפקד וב-320 הנוכחית אין פתח מאחור שהפך לסטנדרט גם ברוב המשפחתיות הקטנות יותר.

עשינו נסיעת מבחן כבר על ה320 החדשה, מרגישה חזקה מאוד ביחס לנוכחית. המזגן ברכב הנוכחי נוראי, יונדאי אקסנט מקררת טוב יותר. פתח אוויר מאחור הוא בגדר חובה בכל משפחתית ובוודאי במשפחתית פרמיום ולכן זה מאכזב כל כך.

בהצלחה!

הסופרב כנראה מעולה, אבל אין דרך לרדת מהסדרה 3, ואת האמת שאני לא כל כך מאוכזב מזה :) .

הוא כתב מפורשות שאמא סגורה על ה-3. מכונית לא רעה והתמחור הפך להיות סביר יותר לאחרונה.

סדרה 3 דיזל-סטיישן היא לפי דעתי אחת המשפחתיות הטובות ביותר היום (אם אתה משפחה גרמנית).

אתה צודק, אבל רכישת רכב היא לרוב פעולה אמוציונלית יותר מרציונלית וככל שהתקציב הולך ועולה כך הרציונליות פוחתת (עד כמה שהדבר נראה מוזר).

הוא הרי ציין שהרכב הקודם שלהם אכזב בסעיף המזגן, אכזב בסעיף הביצועים ועדיין הם דבקים ביצרן. השיקול שהוא מציין - "מסורת". בבקשה.

יש אמת בדבריך באופן כללי, אבל דווקא במקרה הזה אני חושב שהבחירה היא גם די רציונלית כיוון שאין חבילות טובות יותר לטעמי במחיר הזה, הסופרב והמזדה 6 למיניהן נחמדות, אבל לא מביאות את הערך המוסף של מותג פרימיום. עולם חומרני...

העיצה שלי תגשו לקמור ותראו מה אתם יכולים לקבל ובאיזה מחיר ,תגשו לחברות שמתמחות ביבוא אישי מגרמניה

של רכבי יוקרה ויש לא מעט כאלו ותבררו ,ממה שידוע לי ב-300K אפשר להביא רכב סידרה 3 מיבוא עם כל התוספות

או אף רכב שעבר תחת ידיהם של אחת מסדנאות הרכב כדוגמת Hamann\ Alpina\ Dinan Cars\ AC Schnitzer\ Hartge.

אין לאמא שלי כוונה לקנות רכב מסדנאות כלשהן או לשפרו בדרך כזו או אחרת, יבוא אישי אינו רלוונטי לנו.

נראה לי שזה הולך לכיוון ה320 luxury בינתיים כי היא אכן שדרוג משמעותי בכח לעומת הנוכחית.

פורסם
סלח לי גיא, אני יודע לקרוא טוב מאוד וראיתי שהוא רוצה 3, אני לא עשיתי דבר מלבד לייעץ לו ולפתוח את עיניו.

ושוב סלח לי, מה רע בסופרב לעזאזל? היא לא נופלת בהרבה מהבימר ותגיד מה שתגיד ולצורך העניין והייעוץ, כן נסעתי בשניהם גם בסופרב בגרסתה הבחירה וגם בסדרה 3 328, ה3 מרגישה הרבה יותר אוטו אומנם, אך לסופרב אין מה להתבייש ומציעה לא פחות דברים ואבזור עדיף לפעמים יחסית לתג המחיר.

מי זה גיא?..

לא אמרתי שהסופרב רעה למרות שגם בקבוצת המתחרות שלה יש טובות וחדישות יותר.

להשוות את הסופרב לב.מ.וו סדרה 3 זאת בדיחה עצובה,חבל שבפורום רכב שומעים דברים כאלה.

זה בדיוק כמו להשוות בין פונטו לסיווק,אין שום קשר בין הרכבים,גם אם הפונטו יותר מאובזרת וזולה מהסיוויק..

לפותח השרשור,לך על 328,גם אם יש קצת פחות אבזור,רכב מעולה.

פורסם
אתה רציני? מרכב (ואני בספק רב) שעושה מאה ב-9+ שניות לעבור לרכב שעושה 7.3 שניות + תוספת מומנט נכבדה, נחשב בעיניך לחזקה רק מעט? לידיעתך זה הפרש עצום. ה-320 החדשה בהחלט תספיק להם מבחינת הכח, עכשיו כל שנותר הוא האיבזור.

בכלל, אני בספק אם ה-320 שלו מאיצה כמו ה-316 החדשה.

נ.ב

הינה, מכסח השדים יארגן לך נסיעת מבחן :-)

אתה גם בטח מאמין שה-320S עושה 13.1 ק"מ לליטר לפי נתוני היצרן נכון ? :-D

• תוכן חדש...