Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הרעיון הוא כזה: (בטוח גם אתם חשבתם על זה או הכנתם כזה כבר)

אני רוצה לבנות רמקול נייד.

יש לי רדיו דיסק, זוג 6X9 וקומפוננט.

לבנות את הבוקסה זה לא בעיה.

השאלה שלי- מקור חשמל?

איזה בטרייה יכולה להספיק ל3-4 שעות נגינה ואפשר גם להטעין אותה בחשמל ביתי?

ז"א שאני צריך שהטעינה תהיה 220V והיציאה תהיה 12V.

הבנתי שאם אני אטעין מצבר רכב רגיל בבית עם שנאי זה יכול להיות מסוכן.

רעיונות? עצות? עזרה בבקשה.

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם

איך אני אוהב תגובות של אנשים כמוך

אוהב כל כך , שפשוט לא הצלחתי להתאפק ולא להגיב

יש היום הכל מהכל כמו זבל במחירי בדיחה , זה לא דבר חדש.

אבל עד שיש מישהו שרוצה לעשות משהו לבד , מאפס , למה לפסול ולהוריד לו את הרצון הזה ?!

אני מעריץ אנשים שהולכים ועושים דברים לבד , אנשים שרוצים לדעת וללמוד , ולא ללכת על הפתרון הקל , של להוציא את הכרטיס אשרא מהארנק.

חבר בהצלחה עם הפרוייקט נישמע לי מעניין בטרוף ומגניב , אשמח לראות את ההתקדמות שלך .

תנסה אולי ללכת של סוללה של אופנוע , או יותר נכון מצבר , אני לצערי לא מבין גדול בתחום החשמל , אבל אני בטוח שאפשר למצוא פתרונות .

ניסית לחפש מידע באינטרנט ?

פורסם

חבר - אם היית מבין קצת בחשמל (שהודית כבר שאתה לא) התגובה שלך הייתה שונה לגמריי.

לפותח השרשור - אם אתה רוצה מערכת שניטענת ותחזיק מעמד כמה שעות זה יעלה לך כמה מאות שקלים. המטען שתצטרך הוא החלק היקר. מצבר של קטנוע לא יתאים מכיוון שהם לרוב עובדים על 6 וולט.

אז לכן הייתי במקומך יורד מהעניין כי זה יהפוך לך להוצאה גדולה. כבר הרבה אנשים ניסו את זה והתייאשו.

פורסם
אז ככה, הרעיון הוא כזה: (בטוח גם אתם חשבתם על זה או הכנתם כזה כבר)

אני רוצה לבנות רמקול נייד.

יש לי רדיו דיסק, זוג 6X9 וקומפוננט.

לבנות את הבוקסה זה לא בעיה.

השאלה שלי- מקור חשמל?

איזה בטרייה יכולה להספיק ל3-4 שעות נגינה ואפשר גם להטעין אותה בחשמל ביתי?

ז"א שאני צריך שהטעינה תהיה 220V והיציאה תהיה 12V.

הבנתי שאם אני אטעין מצבר רכב רגיל בבית עם שנאי זה יכול להיות מסוכן.

רעיונות? עצות? עזרה בבקשה.

ניתן לישום אך מאוד מסיבי כבד ומגושם

טעינה ניתן לבצע עי זה motocheap.com/Product.aspx?id=527

עבל הייתי ממליץ על בידורית ניתענת

soundstore.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_ID=13690&did=1519

diez.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=4049249

בקשר לאליפסות קומפוננט רדיו-דיסק ומצבר תמכור את הכול וזה יממן לך את הבידורית שתהיה קלה יותר וחזקה הרבה יותר!

פורסם

תראו לקנו כל אחד יכול זה לא בעיה להוציא 200 שקל ולקנות אחלה רמקול נייד בתחנת דלק הקרובה.

אבל איפה הכיף בזה?

פורסם
תראו לקנו כל אחד יכול זה לא בעיה להוציא 200 שקל ולקנות אחלה רמקול נייד בתחנת דלק הקרובה.

אבל איפה הכיף בזה?

הרמקול הנייד זה צעצוע חלש ולא אכותי, מי שרוצה להכין תיבה ניידת אם 2 אליפסות ו 2 קומפוננט ומצבר כניראה רוצה עוצמה...

בידורית ניידת ובעלת מצבר זה פיתרון של כ 100 RMS.

עמור לכסות מסיבה בחוף לכ10 שעות, שזה יותר עוצמה וזמן מרמקול נייד.

פורסם

אני לא עושה איתו מסיבות חוף.. מידי פעם משתמשים בזה בעל האש\בריכה\ים, אז אני לא מחפש עוצמה מטורפת כי או שזה מפריע לשכנים או שזה מפריע למשפחות מסביב שבאו לחפש שלווה.

כל העניין פה הוא הבנייה העצמית!

אני לא מתכוון להרכיב גם את ה6X9 וגם את הקומפוננט. אני מאמין שבסוף זה יהיה רק הקומפוננט, שוב- כי אני לא מחפש עוצמה שתפריע לסובבים. רק משהו שהכנתי בעצמי וישמע טוב, עם מקום לדיסק, חיבור AUX וחיבור USB. עם האיכות שרדיו דיסק וקומפוננט נותנים.

בקיצור המשימה של מקור הכוח תהיה הפעלה של רדיו דיסק+ קומפוננט 6.5", לא בעוצמה גבוהה לשעתיים-4 שעות.

פורסם

אז מה שאתה צריך בסך הכל, זה מטען שהביאו לך פה בקישור וסוללה.

כל סוללת SLA (עופרת, כמו המצבר של האוטו) במתח 12V תעשה את העבודה.

חפש את האיזון בין גודל הסוללה (=משקל) לבין קיבולת. נראה לי שמשהו כמו 12ah יהיה בכיוון.

אחרי זה, אני מאמין שכבר תסתדר בבניית תיבה וחיבור הרכיבים :>

פורסם
אז מה שאתה צריך בסך הכל, זה מטען שהביאו לך פה בקישור וסוללה.

כל סוללת SLA (עופרת, כמו המצבר של האוטו) במתח 12V תעשה את העבודה.

חפש את האיזון בין גודל הסוללה (=משקל) לבין קיבולת. נראה לי שמשהו כמו 12ah יהיה בכיוון.

אחרי זה, אני מאמין שכבר תסתדר בבניית תיבה וחיבור הרכיבים :>

הבחור צודק ב100%! סוללות כאלה בשימוש בתור גיבוי במערכות כיבוי אש, טרקטורונים של ילדים וכו...

וגם אם זה 6V, תיקח 2 שים בטור -של 1 לצרכן + ל - של 2 ו + לצרכן = 12V גם לצורך התעינה.

פורסם

היי חבר. בזמנו בניתי תיבה כזאת בדיוק.

לקחתי ארגז תחמושת, ובעזרת מסור עשיתי חורים ל-2 רמקולים ו-2 קומפוננטים.

קניתי סוללת lead acid נטענת בגודל 32 אמפר-שעה. בתפקיד המגבר הצבתי רדיו דיסק סיני פשוט. גם לו עשיתי חור בתיבה.

הצבתי לוח מתגים עם כניסות חיצוניות, מפסקים ושקע טעינה למצבר.

הוצאתי כבל iPhone ולמין כיסא מעץ מעל התיבה, ככה שהאייפון גם ניגן וגם נטען.

את כל החיבורים החשמליים הלחמתי היטב וקיבעתי את כל החלקים הפנימיים לארגז.

בסוף התוצאה הייתה מספקת למדי. העוצמה הייתה גבוהה מאוד והסוללה החזיקה לכמה שעות טובות.

ביום בהיר אחד החלטתי לשדרג את התיבה לרדיו דיסק איכותי, מצבר גדול הרבה יותר ומגבר 5 ערוצים. תיכננתי להוציא שקע שבו תוכל לחבר סאב חיצוני (היה ברשותי סאב 10 אינץ' קומפקטי). לאחר חישובי נגרות רבים, אקוסטיקה וחשמל, הפרוייקט נעצר עקב צורך המגבר בסוללה חזקה הרבה יותר. הפרוייקט עומד עתה על שתי אופציות - בנייתו ללא מגבר אלא בעזרת המגבר הפנימי של הרדיו דיסק, או שימוש במגבר אך עם מקור מתח חיצוני.

אשמח להעלות תמונות ברגע שאמצא אותן. אם אתה רוצה להיוועץ אשמח לעזור. מאמין שרכשתי ניסיון שיוכל לתרום לך רבות. בהצלחה.

• תוכן חדש...