Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח חברים,

אז היום זה קרה,אישתי העלתה את החלון הנוסע למעלה נשמע בום,וזהו החלון לא עלה ולא ירד,כתבתי בסיקור השנתיים שלי שהחלונות השמיעו רעשים כבר בשנה הראשונה ואבל לא רציתי שיתחילו לפתוח דיפונים.

נסעתי למורשה פיאט בחיפה,הם פירקו והייתי בשוק,כמה פלסטיקים מהמנגון פשוט נשברו,כבל נתלש :shock: וזה במנגון חדש כמעט.

בדלת הנהג גם היה שבור איזה פלסטיק אבל המנגנון עצמו תקין.

היום הוזמן ועקב אילוצים שונים שישי הבא אני אחליף אותו.

השאלה שלי,ממה יכל כזה מנגון שהיה רק בשנה הראשונה להישבר ככה? אם בעלי פנדה/ספייס/גרנדה גם נתקלו בזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חג שמח חברים,

אז היום זה קרה,אישתי העלתה את החלון הנוסע למעלה נשמע בום,וזהו החלון לא עלה ולא ירד,כתבתי בסיקור השנתיים שלי שהחלונות השמיעו רעשים כבר בשנה הראשונה ואבל לא רציתי שיתחילו לפתוח דיפונים.

נסעתי למורשה פיאט בחיפה,הם פירקו והייתי בשוק,כמה פלסטיקים מהמנגון פשוט נשברו,כבל נתלש :shock: וזה במנגון חדש כמעט.

בדלת הנהג גם היה שבור איזה פלסטיק אבל המנגנון עצמו תקין.

היום הוזמן ועקב אילוצים שונים שישי הבא אני אחליף אותו.

השאלה שלי,ממה יכל כזה מנגון שהיה רק בשנה הראשונה להישבר ככה? אם בעלי פנדה/ספייס/גרנדה גם נתקלו בזה?

תבדוק אולי החלקים האלה עדיין באחריות שלך..

חבל שסתם תזרוק כסף..

הכל יכול להיות,יש כאלה שמקבלים גם את הרכבים שלהם החדשים עם בעיות..

חג שמח!

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

פורסם

כן הרכב עדיין באחריות,מנהל המוסך אמר שאין בעיות לגבי זה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

היום חשבתי מהמוסך החיפה,החליפו כאמור את כול המנגנון בצד הנוסע,ואיזה פלסטיקים בצד הנהג,עכשיו הכול שקט ואין מכות.

מה שמוזר לי,שבחור התעסק עם הרכב אמר לי לנסות לא להוריד כול הזמן עד הסוף את החלונות,זה באמת יכול להרוס? לא שמעתי על כזאת המלצה לפני.

ואיך אפשר בלי:

בדרך חזרה אני מאיץ לאזור ה 110 ומתחילה שריקה מכיוון הדלת :shock: ,נסעתי למוסך בעכו שבו אני תמיד מטפל ברכב,פירקו את הדיפון,בדקו את אזור של כיוונון המראה והחזירו,אמרו שמאוד קשה לאתר יהיה מאיפה השריקה שכן זה רק מ110 וצפונה,למזלי אחרי זה אין שריקה.

פורסם
מה שמוזר לי,שבחור התעסק עם הרכב אמר לי לנסות לא להוריד כול הזמן עד הסוף את החלונות,זה באמת יכול להרוס? לא שמעתי על כזאת המלצה לפני.

הוא צודק. אם אפשר, עדיף להימנע מהורדת החלון עד סופו. יצא לי כבר לפגוש ברכב מסויים מנגון שבו הורדת החלון עד הסוף הובילה לבלאי מואץ שלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כן השירות באמת בסדר,את חלון הנהג כשבאתי בפעם הראשונה אפילו לא פתחו את הדיפון,הם שמעו שיש רעש וישר אמרו נזמין את הפלסטיקים ללא בעיות.

פורסם

בעסה.. אני מוריד את החלון עד הסוף כל הזמן ועוד לוחץ עוד פעם כדי שזה ירד עוד חצי סנטימטר ולא יפריע ליד :lol: אבל אצלי אף פעם לא היו רעשים, נראה לי אצלך משהו ממהתחלה היה לא טוב. או שעשו שינויים במתיחת פנים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני חושב שהיה איזה פגם בהתחלה כי זה התחיל עוד בשנה הראשונה,היו מכות כשהחלונות ירדו עד הסוף.

פורסם

יש כמה בעיות עם מנגנון ח"ח:

עם הזמן הגומיות מתייבשות, וקשה יותר להעלות את החלון. עם ידית מרגישים את זה ואפשר לטפל, למנוע החלון זה לא אכפת, והוא נותן את הכוח.

הפתיחה עד הסוף באמת מאמצת את המחברים (העדינים) של כבלי המנגנון, ומומלץ להימנע מלפתוח עד הסוף (מעניין שהיצרן לא מצא פתרון לזה, הרי הכל אוטומטי).

עוד בעיה היא טריקת הדלת בחוזקה, במיוחד כשהחלון לא סגור עד הסוף.

מוזר שהפנדה נתקלת בבעיות האלה, החלונות לא אמורים להיות כבדים במיוחד.

פורסם

מזתומרת לא לפתוח עד הסוף ? אז אולי גם להמליץ לא לסגור עד הסוף כי אותו עומס בדיוק קיים על המנגנון

המנגנון הוא בעל מערכת שיכוך עם קפיצים שאמורים לספוג את העומס של סוף המהלך למעלה או למטה ולפעמים יש תכנון לקוי של היצור של המנגון והוא נשבר מוקדם מהצפוי

אני דווקא ממליץ שלא להחזיק את החלון שלא בסוף מהלך כי אז בנסיעה בדרך משובשת החלון קופץ על המקומו והעומס החוזר והנשנה בתדירות מהירה על מערכת השיכוך יכולה להיות גבוהה מהמתוכנן אז שימו לב בעלי רכבי השטח !

סביר להניח שהמנגננון החדש שהרכיבו ללקוח הוא משופר ועמיד יותר

פורסם

אני הבנתי שכשהחלון לא סגור עד הסוף, הוא חוטף חבטה עצומה בעת טריקת הדלת.

חוץ מזה, בנסיעה בינעירונית חלון לא סגור יגרום לרעש מעצבן (והבדל קל בצריכת הדלק).

אם פתחתי חלון של דלת שאני לא מתכוון לטרוק (ליד הנהג, נסיעה לבד) ומשאיר את הרכב בשמש לזמן קצר, אני באמת לא סוגר את החלון עד הסוף, אבל זה רק אני!

• תוכן חדש...