Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, אתה ממשיך להשוות בין ילד לבין אופנוע. כנראה שעולם המושגים שלך בכל זאת מאוד שונה מזה של רוב האנשים, אולי עניין של גיל.. בבקשה, תפנה למשטרה או לבית המשפט הקרוב לביתך בשני הנושאים. תגלה שמשום מה היחס לבעית רעש של אגזוז יהיה קצת שונה.

אני לא הצעתי בשום מקום לפגוע לו באופנוע. ללכת לדבר איתו? בדיחה עצובה. ניסיתי לדבר עם אנשים מהסוג הזה פעמיים - שלוש בחיים שלי. בכמה הזדמנויות אחרות שמעתי גם את השכנים. במקרה אחד זה נגמר רק כהשכן הרלוונטי איים שיזמין משטרה. במקרה אחר התשובה הייתה "אני אעשה מה שאני רוצה" (ואו איזה גבר אתה).

ולגבי הסטריאוטיפים - כן, כן, כמו בכל ויכוח על אופנוענים עולה הקטע הזה של "ילדי פוזה ושליחים". אלא שמי שחותך אותי על הכביש, מזגזג בין נתיבים ולא מוכן להאט לרגע, בשום סיטואציה שהיא, אלו הם הרבה פעמים דווקא רוכבים באופנועים כבדים (לא בטוח כמה שליחים בארץ רוכבים על הארלי דווידסון או על דוקאטי) לפעמים הם גם כמעט דורסים אותי כהולך רגל, כי, שוב, להאט זה לא מקובל בעולם שלהם. מקסימום אולי לעשות טובה ולעצור באדום (רצוי בתוך הצומת, גם זה רק מפחד שאיזה נהג יכנס בהם). כתבתי על זה בדיוק שלשום בפורום הכללי - אני לא מכיר אף רוכב דו"ג (בין אחד שעוסק בנהיגת שטח או נהיגה ספורטיבית, לבין אם ילד בן 18 שרוכב על קטנוע מהבית לבית ספר) שלא עבר תאונה. זה מלמד על משהו, לא? ולאו דווקא על זה שכולם והכל אשמים, חוץ מתרבות הרכיבה של הרוכבים עצמם. ומה בדיוק ממה שיחסתי לרוכבים אתה לא עושה? אתה לא חולק נתיב בפקקים? אתה לא מקדם את עצמך לראש הצומת (תוך שאתה עולה על מעבר חציה, אם יש)?

חוץ מזה, כשאתה מתייחס למגיבים בשרשור הזה כאל מי שמנסה לדרוס אותך, או משהו כזה, גם אתה מדבר בסטריאוטיפים - הרי הגיבו כאן גם כמה שהם אופנוענים בעצמם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יבגניפ, אתה מפתיע אותי.

נכון שנדירים הרוכבים שלא עברו מפגש עם האספלט, אם כי אני מכיר כמה כאלה. יש בהחלט כאלה שפגשו אספלט/אדמה אך לא נפגעו. יש הרבה כאלה.

תקביל את זה לעולם המכוניות - נשיקת פגוש/שפשוף קל מקבילים בערך לנפילה קטנה שלא גרמה נזק. כמה נהגים אתה מכיר שמעולם לא נגעו עם רכבם בעצם אחר? באופנוע כל דבר קטן יכול לקרב אותך לרצפה, וקל מאוד לקרוא לזה תאונה. בשטח על אחת כמה וכמה, נפילות הן חלק מהמשחק.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני מקצין, כן.

אבל אנלוגי, העניין הוא שאתה לא תראה אף פעם נהגים כותבים על עצמם כקבוצה בסופרלטיבים ותיאורים מחמיאים כאלו כמו שאוהבים לעשות לעצמם רוכבי הדו"ג (עד שמתחילים להכנס לנושא קצת יותר לעומק ואז נזכרים שיש "שליחים" - השם המתרץ והכללי לכל רוכב דו"ג מתאבד בישראל). זה פשוט מדהים אותי מחדש לקרוא כל פעם איך רוכב דו"ג ממוצע חושב שהתחביב של נהגי מכוניות זה להרוג רוכבי דו"ג, ואיך הם (רוכבי הדו"ג עצמם) לא טועים אף פעם (פרט, כאמור לשליחים), ואיך כל מה שהם עושים מוצדק לחלוטין, כי ככה.

בסוף בארץ תרבות הנהיגה היא מחורבנת מכל כיוון אפשרי, ולא משנה אם מדובר רבוכב דו"ג, נהג מאזדה 3 בליסינג או אוטובוס של "אגד". כל קבוצה פשוט לוקחת את זה לקצה האפשרי, ואצלי רוכבי דו"ג יש הכי הרבה אפשרויות. זהו. לא מבין כל פעם את הניסיון של הרוכבים להציג את עצמם כ"מי שמבין" ומי שמייצג את כל מה שטוב בכבישים, בניגוד לנהגי הרכבים. גם כאן זה התחיל מהטענה של dj dani על זה שאנחנו "מנסים להרוג אותו". אף אחד נהג לא מנסה להרוג אותו יותר ממה שהוא או כל רוכב דו"ג ממוצע אחר מנסה להרוג את הולכי הרגל, כשהם עוצרים להם עמוק אל תוך כל צומת (בטענה חצי אפויה שאחרת הם ימותו).

פורסם
זה באמת משנה אם התינוקת בוכה בכוונה או לא? תדליק מזגן ותסגור את כל החלונות בבית, 2 דקות של בכי מהתינוק של השכן בהחלט יעירו אותי, באמת, תתחשב קצת בשכנים, אתה זה שהחליט להביא תינוק לעולם, למה אני צריך לסבול ממנו גם?

אתה אבל אומר לעצמך שזה סה"כ 2 דקות, ומה אני יכול לעשות זה תינוק זה לא נשלט, אתה משכנע רק את עצמך, סגור חלון ותדליק לך מזגן מאוורר מה שנוח לך, אני לא צריך לשמוע את התינוקת שלך בוכה עם כל הכבוד, זה מפריע לי.

לגבי הדעות שלכם על אופנועים, אולי זאת הסיבה שאתם מנסים להרוג אותנו בכביש כל יום?

א. חכה שיהיה לך תינוק אז נדבר.

ב. זה בדיוק מה שאני עושה כדי להיתחשב בשכנים. סוגר חלון , מדליק מזגן ומרגיע את הבת שלי. אני אגב נשאר במסגרת החוק, לא עושה דווקא ומקסימום הרעש מגיע לדירה ממול (וגם זה לא כי החלון פונה למגרש חנייה)

ג. מה הקשר בין לעשות דווקא לזה?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אמממ, אנלא ככ יודע איך להגיד לך אתזה, אבל בכז ננסה:

פוזה, זה ללכת בחוף הים עם מכנס קצר, כשהזין מלופף על הברך.

ככה לפחות במילון האישי שלי.

אגב, חוקי או לא חוקי, הבוקר בסיבוב בירור עלויות חלפס לחורף הקרוב, 3חנויות "אתה לא רוצה לקנות איזה אקרופוביץ ?"... זה בתשובה שלך לעניין המכס. כמובן שהתשובה היא "לאאאאאאאאא", הרמת הקסדה מהדלפק והתחפפות מהמקום.

תתפלא, אירוניה במיטבה. אסור לך להעביר אגזוז שאין לו תקן אבל מצד שני אתה יכול לקנות את אותו אגזוז אצל היבואן על ציר צלנוב- שוקן בת"א.

על הקופסה רשום בפירוש, "מיועד לשימוש במסלול סגור בלבד". זה שהיבואן והמדינה לא אוכפים את זה אזי זה משהו אחר. בכל מקרה, משרד התחבורה ורשות הדואר מנסים למנוע הכנסה של אגזוזים למסלולים בלבד, זה שיש יבואן והוא מוכר אגזוזים המיועדים לתחרויות בלבד לאנשים לשימוש אזרחי זה כבר משהו אחר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
א. חכה שיהיה לך תינוק אז נדבר.

ב. זה בדיוק מה שאני עושה כדי להיתחשב בשכנים. סוגר חלון , מדליק מזגן ומרגיע את הבת שלי. אני אגב נשאר במסגרת החוק, לא עושה דווקא ומקסימום הרעש מגיע לדירה ממול (וגם זה לא כי החלון פונה למגרש חנייה)

ג. מה הקשר בין לעשות דווקא לזה?

אני בטוח, שכשיהיו לי ילדים קו המחשבה ישתנה, כמו שאני בטוח שכשהיית צעיר קו המחשבה שלך היה דומה לשלי, אין אפס.

יבגני, אני לא משווה בין ילד לאופנוע, אני משווה את העיקרון של לכבד כדי שיכבדו אותך.

בכל תחום יש מטומטמים, יש נהגי ליסינג רגועים, ויש נהגי משאיות ואוטובוסים רגועים, ויש שליחים רגועים, לעשות הכללות זה פשוט.

השוני המהותי בין אופנוע לרכב, זה שברכב אתה מנותק מהכביש, ובאופנוע אתה מחובר אליו.

אם כל הכבוד אלייך יבגני, כמו שאני יבין אחרת כשיהיו לי ילדים, גם אתה תבין אחרת כשיהיה לך דו"ג, ואני חושב שזה מסכם את הסוגייה הזו.

פורסם

לגבי השכנה שלך, להבא תדע, ביום שבת אסור לעשות שום עבודת שיפוצים בבית. במידה וכן, ישר משטרה.

אני יודע, אבל מעדיף לדבר כמו בן-אדם ולהסביר במקום להזמין ישר משטרה.

אחרי שהשוטר דיבר איתי בטלפון הוא אמר לי חד משמעית שאם דבר כזה חוזר על עצמו, להתקשר אליהם לתחנה והם ישלחו לה ניידת - לא לפנות אליה ולא לדבר איתה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מבין אותך בהחלט. גם אחותי ובעלה דבקו בשיטה של לדבר בנימוס עם השכן קודם להזמנת משטרה. לצערם זה לא עבד. אתה צריך להפנים שישנם אנשים חולי נפש. לא כולם יכולים לגור בבלוק משותף.

בסופו של דבר הם מכרו את הדירה, לקחו הלוואות נוספות ועברו לבית קרקע.

אתה יכול לקנות דירה איכותית בסכום אדיר אבל שכנים דראק יכולים להרוס את הכל. במידה ויש יותר מדיי שכנים חרא, עדיף לעבור לדירה אחרת. לא שווה להרוס את הבריאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
זה באמת משנה אם התינוקת בוכה בכוונה או לא?

כן, מאוד!

אני רוצה להבהיר שבתור הורה אני הראשון שרוצה שהתינוק שלי לא יבכה.

מבטיח לך שלא נעים לי מהשכנים ועושה מאמצים שהבכי שלו לא יטריד אותם.

הבקשה שלך לשקט בבית גם מבכי של תינוק היא לגיטימית לחלוטין כמו הבקשה לשקט שלנו מהאגזוזים הללו...

אני לא צוחק, אתה צודק ברצון שלך לשקט.

עם זאת, לך יש את האופציה למנוע את הרעש ולהכנס בטורים נמוכים לחניה אך לי אין ידיעה מתי התינוק עומד לפרוץ בבכי ואני לא יכול לנעול אותו בחדר אטום כל היום.

בנוסף, אם הייתה אופציה לבחור בבכי שקט או בבכי חזק משודרג למסלולים בלבד - הייתי בוחר בשקט ;)

פורסם
אני בטוח, שכשיהיו לי ילדים קו המחשבה ישתנה, כמו שאני בטוח שכשהיית צעיר קו המחשבה שלך היה דומה לשלי, אין אפס.

יבגני, אני לא משווה בין ילד לאופנוע, אני משווה את העיקרון של לכבד כדי שיכבדו אותך.

בכל תחום יש מטומטמים, יש נהגי ליסינג רגועים, ויש נהגי משאיות ואוטובוסים רגועים, ויש שליחים רגועים, לעשות הכללות זה פשוט.

השוני המהותי בין אופנוע לרכב, זה שברכב אתה מנותק מהכביש, ובאופנוע אתה מחובר אליו.

אם כל הכבוד אלייך יבגני, כמו שאני יבין אחרת כשיהיו לי ילדים, גם אתה תבין אחרת כשיהיה לך דו"ג, ואני חושב שזה מסכם את הסוגייה הזו.

יש הבדל בין צורת מחשבה, לבין חוסר מחשבה. יש הבדל בין להביא ילד לעולם ולנסות להרגיע אותו ולהרדים אותו, תוך הבנה שגם לא תמיד אתה מבין למה הוא בוכה, לבין לקנות משהו שמרעיש מראש, כי זה מגניב בעינך להציק לשכנים. שוב, אם אתה חושב שלהביא ילד לעולם זה "לא לכבד", כמו שלנסוע בטורים גבוהים ברחוב קטןזה לא לכבד (ולא משנה אם אתה עושה את זה באופנוע או בניסאן gt-r), אתה כנראה קצת מפספס כל מיני מונחים כמו "מותרות", "התלהבות", "פוזה" ועוד. אף אחד לא מביא ילד לעולם מתוך פוזה והתלהבות. וזה שילדים בני 18 (האמת, בארץ לפעמים גם מבוגרים בני 50) לא מבינים שאאפשר וצריך לנסות לכבד את הסביבה, זה ידוע, אם כי גם זו הכללה (אני לא התנהגתי ככה בגיל 18, אבל נניח).

ותאמין לי שגם אם תפיסת העולם שלי מאוד תשתנה ואני אקנה דו"ג, אני עדיין אדע להבדיל בין מה חשוב וצריך, לבין מה בא לי לעשות בשביל הפוזה. בדיוק כמו שעכשיו אני לא עושה תרגילים בבלימת חירום או בתאוצה מ0 ל100 עם האוטו שלי ברחוב שאני גר בו. כבוד זה מושג דו כיווני, אתה יודע..

פורסם

לפני מספר שבועות אירגנתי עליו מארב דרך חבר מקושר במשטרה.

למארב היה צריך להגיע בוחן תנועה אבל לבסוף הגיעו רק 2 שוטרים, תפסו אותו בבוקר, הפחידו אותו ולא מעבר לזה, לא שמענו ממנו כמה ימים ואז הוא חזר לסורו.

ניסיתי לארגן מפגש חוזר עם הבוחן אבל בשעות האלו שהנל בבית הוא לא יכול להגיע שאינו בתפקיד כי הוא ממחוז אחר

גם אם הוא יעבור ברחוב אחר זה לא משנה כי יש לו אגזוז ישימורה ישימוטו כזה ששומעים ממרחק כמה רחובות

מעבר לעובדה זו הוא גם עובר פה אולי על 100 קמש כי הכביש פנוי בשעה כזו

איך מורידים את האגזוז הזה מהכביש?

יש לי כתובת ופרטים אישיים שלו.

אתה רציני? מלשין אמיתי או מה?

זה ממש מטריד לדעת שיש אנשים כמוך.

קפוץ לכמה מהשכנים וברר שגם להם זה מפריע.

קבעו שעה שאתם יודעים שהוא בבית ותתייצבו בפתח ביתו (כמה שיותר אנשים, יותר טוב)

תהיו נחמדים אך תקיפים. תבהירו לו שנמאס לכם לחיות ככה ושהוא צריך להתחשב יותר בשכנים.

אם הוא לא משתכנע (או עושה את עצמו) תבהירו לו שלא תהססו להזמין לו משטרה מעתה והלאה על הפרעה לסדר הציבורי (או לפי חוק השקט, או לא יודע איך קוראים לזה).

+1

פעם גם אני סבלתי מהבעיה הזו. לבחור היה CBR 250 אבל היה מתנהג כמו בן 16 על מובי. אחרי חודש~ האופנוע נגנב והבחור עבר לאופל טיגרה. זה הפך להיות יותר גרוע, מוזיקה מחרישת אוזניים. לא היה מנוס, והלכנו 5 חבר'ה מהשכונה (שאנחנו במקרה חברים) והסברנו לו שמרחוב X שהוא נכנס שהוא יכבה את המוזיקה כי יש פה אנשים מכל הגילאים וצריך להתחשב. כמה שזה מפתיע, זה עבד. כבר כמה פעמים יצא לי להיתקל בו בשעות הלילה המאוחרות, ובאמת שהוא נכנס לרחוב X הוא מכבה את המוזיקה.

תנסו להציע לו את זה. בהצלחה ואל תגררו את זה למקומות רעים.

+1

מבין את הבעיה, פשוט תדבר עם הבן אדם תראה במה מדובר.

אם אתה רואה שזה ילד פרחח שאין מה לדבר איתו בהגיון תפנה למשטרה עם עוד כמה שכנים. כל יום.

אבל לך תדע אולי זה אדם הגון וטוב לב שאתה סתם זומם לו רועה בזדון.

Honda civic EJ6

פורסם

מלשן אתה קורא לי, מה אתה אלד?

כפי שכבר הסברתי אין מה מה לדבר עם הבו או האבא, זה לא שאני ניגשתי אליו , אני סך הכל גר חמשה-שה בניינים ממנו, ניגשו אליהם עשרות שכנים קרובים יותר!

אחרי תלונות רבות למשטרה ומוקד עירוני שלא עשו כלום מתוך כלום אז כן מצאתי לנכון לקצר תהליכים ולהגיע ישירות לשוטרים וזה גם לא הועיל

כדי זה יהיה מובן, עוברים פה עשרות אופנוענים אגזוזנים, אבל המטרד שלהם סביר ונסבל, אצל הבחור יש אגזוז ממש רעשן והוא מחמם מנוע קבוע כל בוקר כמה דקות בלי בושה מלא גיזגוזים בחניה וב6:10 שומעים אותו בכל האזור, כל בוקר, כל בוקר, כל בוקר הקפצה!

השכונה זו שכונה ״צעירה׳״ מלאת תינוקות ביחס אסטרונומי לעומת שכונות ממוצעות וטרם שמעתי באיזור שזהו מטרד שמפריע למישהו אז לא מובן איך הנושא גלש לזה.

הנושא הוא שהאופנוע הזה ספציפי צריך לרדת מהכביש

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר דיברם איתו, לא עם אבא שלו והוא לא שם עליכם, חוץ מלשתול לו סמים באופנוע ולהתקשר למשטרה אין הרבה מה לעשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...