Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טרם נתן לי הצעת מחיר, הוא אמר שיבדוק עם הספקים שלו לגבי מחיר מנוע ויחזור אליי.

אז מה שנשאר לך לעשות זה לחכות להצעת מחיר ופשוט להתחיל לעשות סקר שוק ממוסכים שיומלצו לך פה ולראות מה הכי ישתלם לך מבחינה תקציבית. רק דבר חשוב שלא תעשי זה לתקן, לשלם הון ורק אחרי זה לבוא ולשאול אם המחיר הוגן. קודם תבררי, תעלי פה את הצעות המחיר ומביני העניין כבר ינחו אותך. שיהיה המון בהצלחה ומחכים לעידכונים.

פורסם
הוא המוסך היחיד שבאמת אפשר לסמוך עליו שיחליף מנוע או ישפץ אותו כמו שצריך ובלי לקרוע במחיר.

אתה מגזים.

לא חסרים, מוסכים טובים והגונים (פליקס תושיה אם הדרך).

גם לי יצא לטפל, במוסך רון ואני ממליץ עליו בפה מלא אולם הוא לא מלכ"ר ולא בורא עולם.

פורסם
אז מה שנשאר לך לעשות זה לחכות להצעת מחיר ופשוט להתחיל לעשות סקר שוק ממוסכים שיומלצו לך פה ולראות מה הכי ישתלם לך מבחינה תקציבית. רק דבר חשוב שלא תעשי זה לתקן, לשלם הון ורק אחרי זה לבוא ולשאול אם המחיר הוגן. קודם תבררי, תעלי פה את הצעות המחיר ומביני העניין כבר ינחו אותך. שיהיה המון בהצלחה ומחכים לעידכונים.

יש סיכוי שאותם יודעי דבר יכולים לומר לי כבר עכשיו מהו הטווח הסטנדרטי של מחירי מנועים..?

פורסם
שלום,

אתמול נתקעתי עם הרכב שלי, כאשר לפתע נכבה הרכב ולא הצלחתי להניע אותו. הזמנתי גרר ישירות למוסך.

הרגע סיימתי שיחת טלפון נוראית עם המוסך שלי, כאשר המוסכניק גולל לפני את הסיפור הבא:

גל זיזים נשבר, רצועת הטימינג נתפסה ונקרעה, כך נוצר מצב שהבוכנה חופשית, הבוכנה שברה את הסתומים וכתוצאה מכך נשבר המנוע. לדבריו, אני זקוקה למנוע חדש. :twisted:

האם הסיפור עושה לכם הגיון? במידה וכן, מה עלות מנוע חדש לרכב פולקסווגן פולו 2006?

תודה לעוזרים,

קימברלי.

בכדי שמוסכניק שמבקר בפורום יוכל לתת לך הצעת מחיר את צריכה להוסיף כמה פרטים.

1. מהו נפח המנוע.

2. מהו קוד המנוע של הרכב כפי שרשום ברישיון הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני שאת רצה לשלם- בדקי מתי בדיוק החלפת רצועת טיימינג. (אם זה היה באותו מוסך עוד יותר טוב) כל הנזק שתיארת- רוב הסיכויים שקרה בגלל הרצועה שנקרעה. אם באמת זה היה לפני פחות משנה לדעתי אפשר לנסות לפחות לדרוש השתתפות בנזק

פורסם
יש סיכוי שאותם יודעי דבר יכולים לומר לי כבר עכשיו מהו הטווח הסטנדרטי של מחירי מנועים..?

לצערי אני לא יודע מהו טווח מחירים סטנדרטי למנוע של פולו אך תמיד תוכלי לבדוק בפירוקיות לדוגמא TG חלפים (שלחתי לך בהודעה פרטית היות ואין לי מספר הודעות בפורום בכדי לפרסם לינקים).

יש להם די הרבה VW פולו, תוכלי לברר איתם מה הם סדר גודל המחיר למנוע משומש..

ככה שברגע שיתנו לך הצעת מחיר למנוע והצעת מחיר לעבודה תדעי לפחות אם המחיר הוגן,

בכל מקרה, לא אמרת לנו אם הרכב נמצא במוסך שאת מטפלת בו בקביעות וסומכת עליו,

או הרכב נגרר למוסך הקרוב לביתך ?

פורסם
בכדי שמוסכניק שמבקר בפורום יוכל לתת לך הצעת מחיר את צריכה להוסיף כמה פרטים.

1. מהו נפח המנוע.

2. מהו קוד המנוע של הרכב כפי שרשום ברישיון הרכב.

נפח מנוע 1.4

אין לי מושג מה הקוד מנוע, זו גם פעם ראשונה שאני שומעת שקיים דבר כזה.

פורסם
לצערי אני לא יודע מהו טווח מחירים סטנדרטי למנוע של פולו אך תמיד תוכלי לבדוק בפירוקיות לדוגמא TG חלפים (שלחתי לך בהודעה פרטית היות ואין לי מספר הודעות בפורום בכדי לפרסם לינקים).

הרכב נגרר למוסך בו אני מטפלת ברכב בשנים האחרונות. עד כה, הרגשתי בטוחה שם. אבל,

אחרי האירועים האחרונים התחלתי להרגיש ספק ולכן פניתי אליכם..

פורסם
נפח מנוע 1.4

אין לי מושג מה הקוד מנוע, זו גם פעם ראשונה שאני שומעת שקיים דבר כזה.

השאלה המתבקשת היא באיזה מוסך הרכב נמצא כרגע ?

איזה כייף לי :)

פורסם
השאלה המתבקשת היא באיזה מוסך הרכב נמצא כרגע ?

כמו שכתבתי בהודעות קודמות, אני נמנעת מלפרסם את שם המוסך מכיוון שאני מרגישה שנוצרה כאן אוירה שתיצור לו שם רע מאוד (כאשר אני ממש לא בטוחה שבצדק).

פורסם

לא קיבלתי הודעה פרטית...

פורסם

רק רציתי לומר לך תודה על ההודעה הפרטית, פשוט חוקי הפורום לא מאפשרים לי להשיב לך בהודעה פרטית (ככל הנראה לאור כמות ההודעות המעטה שלי...)

פורסם

שלום קימברלי,

האם לפני שהרכב "כבה פתאום" היו סימנים כלשהם ? (רעשים, נורת אזהרה שנדלקה וכד')

האם את בודקת שמן במנוע (ע"י המדיד) מידי פעם ?

מתי בדיוק הוחלפה רצועת התיזמון ? (אנא בידקתי בקבלות שיש לך או בהיסטוריה במוסך) האם הוחלף גם המותחן, גלגלת ומשאבת מים ?

מתי בוצע הטיפול האחרון לרכב ?

במצב שבו נשבר גל הזיזים ורצועת הטיימינג איבדה את הכיוון שלה, לא בהכרח שהלך המנוע. כן הלך גל הזיזים וחלק מהשסתומים, אבל לא כל כך מהר אומרים "קדיש" על המנוע. כן, לפעמים עדיף להחליף מנוע מאשר לעשות "טיפול שורש" למנוע כזה - הכל עניין של מחיר וזמן עבודה.

מנוע מפירוק כולל פירוק והרכבה, נוזלים, רצועת טיימינג, משאבת מים וכד' זה סדר גודל (גס ורחב) של בין 5 ל 10 אלף שח, כאשר במנועי דיזל מודרניים (מסילה משותפת) או בנזין מודרניים (הזרקה ישירה) זה יכול לחצות 10 אלף שח. יש מכוניות שמנוע ועבודה גם יעלו אפילו קצת פחות מ 5 אלף, לרוב מכוניות ישנות ופשוטות.

ייתכן ובמקרה שלך, מדובר במנוע פשוט, זול לקניה וזמין לרכישה כך שאולי זה יגמר במחיר סביר ולא במקסימום האפשרי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום קימברלי,

האם לפני שהרכב "כבה פתאום" היו סימנים כלשהם ? (רעשים, נורת אזהרה שנדלקה וכד')

האם את בודקת שמן במנוע (ע"י המדיד) מידי פעם ?

מתי בדיוק הוחלפה רצועת התיזמון ? (אנא בידקתי בקבלות שיש לך או בהיסטוריה במוסך) האם הוחלף גם המותחן, גלגלת ומשאבת מים ?

מתי בוצע הטיפול האחרון לרכב ?

במצב שבו נשבר גל הזיזים ורצועת הטיימינג איבדה את הכיוון שלה, לא בהכרח שהלך המנוע. כן הלך גל הזיזים וחלק מהשסתומים, אבל לא כל כך מהר אומרים "קדיש" על המנוע. כן, לפעמים עדיף להחליף מנוע מאשר לעשות "טיפול שורש" למנוע כזה - הכל עניין של מחיר וזמן עבודה.

מנוע מפירוק כולל פירוק והרכבה, נוזלים, רצועת טיימינג, משאבת מים וכד' זה סדר גודל (גס ורחב) של בין 5 ל 10 אלף שח, כאשר במנועי דיזל מודרניים (מסילה משותפת) או בנזין מודרניים (הזרקה ישירה) זה יכול לחצות 10 אלף שח. יש מכוניות שמנוע ועבודה גם יעלו אפילו קצת פחות מ 5 אלף, לרוב מכוניות ישנות ופשוטות.

ייתכן ובמקרה שלך, מדובר במנוע פשוט, זול לקניה וזמין לרכישה כך שאולי זה יגמר במחיר סביר ולא במקסימום האפשרי.

איציק

היי איציק,

תודה על ההתייחסות המפורטת!

לפני שהרכב כבה ככה פתאום (באמצע דרך נמיר בתל-אביב), לא היו כל התראות, אף נורה לא דלקה והרכב נסע כרגיל.

כאשר רציתי לעבור נתיב (האצתי והסטתי את ההגה ימינה), מיד לאחר שלחצתי על דוושת הגז הרכב כבה לחלוטין.

לצערי, לא בדקתי שמן במנוע לאחרונה, אך למיטב ידיעתי יש לפולקסווגן פולו נורת אזהרה שאמורה לדלוק כאשר יש בעיה כזו.

לגבי רצועת הטיימינג, משאבת המים המותחן והגלגלת אני אבדוק ואחזור עם תשובה... :lol:

תודה על קריאת הכיוון לגבי המחירים.

קימברלי.

• תוכן חדש...