Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון הצתה במנועי V8 SBC אבל לא רק...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדיון שהתחיל להתפתח בשירשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=454038&page=7

ואיך שהוא חרג מהנושא, החלטתי לפתוח שרשור / דיון חדש.

מסתבר שלמרות העליהום שעשו על דבריו של ofer camero הנושא של לאן מחברים את הוואקום של מקדם ההצתה הוא לא נושא כזה ברור ופשוט.

הסתבר לי לאחר שיטוט קצר ברשת שישנם אין סוף דיונים עם אין סוף דעות מלומדות יותר ופחות, האם כדאי לחבר את הוואקום לported וואקום או ל manifold וואקום.

אני ממליץ להכנס לכתבה הקצרה הזו:

http://corvette-restoration.com/resources/technical_papers/Vac_Adv_Spec.pdf

וגם לזו (של אותו המחבר)

http://corvette-restoration.com/resources/technical_papers/Timing101.pdf

אשר ממליץ בחום על תזמון הצתה של קידום של כ-50 מעלות במהירות שיוט

וקידום של כ-35 מעלות מקסימלי

פורסם

לפני שאני משנה משהו בתזמון ההצתה החלטתי קודם כל לתעד את המצב הנוכחי.

בעזרתה האדיבה של אשתי מילאתי נתונים בטבלה לגבי מעלות הקידום ברמות שונות של סיבובי המנוע כאשר מקדם ההצתה בוואקום מחובר וגם כשהוא מנותק, כמו כן, תיעדתי את הוואקום בשתי היציאות מהקרבוטור האחת ported והשנייה manifold.

הנתונים המלאים מצורפים בגרף.

הערה מד הסלד אצלי מזייף ולכן יש לקחת בחשבון ש 4000 סלד יכול להיות פחות או יותר

הופתעתי משני דברים עיקריים:

הראשון לגבי הוואקום

1. הוואקום בשתי היציאות ירד כמעט לאפס כאשר המצערת הייתה במצב WOT (מצערת פתוחה לחלוטין)

2. הוואקום ביציאת ה manifold לא ירד עם עליית הסלד

השני לגבי קידום ההצתה בוואקום

לא הייתה עלייה הדרגתית בהשפעה של קידום ההצתה בוואקום, מהרגע שהוואקום עבר תחום מסויים (15מ"מ כספית) קידום ההצתה נכנס במלואו (10 מעלות בדיוק)

בדיקה נוספת שעשיתי הייתה מה הוואקום בmanifold בזמן ההתנעה.

התוצאה הייתה אפס, רק לאחר כשנייה מהרגע שהמנוע מונע הוואקום מתגבר ומתייצב.

הנתון הזה היה לי חשוב בגלל שאם אני מנסה להניע את המנוע עם קידום של 30 מעלות בסרק (כולל קידום בוואקום) אז הסטרטר בקושי מצליח להתגבר על הלחץ הנגדי שנוצר בגלל שהתערובת נדלקת בתוך הבוכנה עוד לפני שהבוכנה הגיעה לTDC (נקודה מתה עליונה).

אבל אם אני מחבר את קידום ההצתה בוואקום ליציאת ה manifold אז קידום ההצתה בזמן ההנעה הוא רק 14 מעלות וברגע שהמנוע מתייצב הקידום עולה ומגיע ל24.

עדיין לא יצאתי לסיבוב ניסיון על מנת להרגיש את השינויים וגם קידום ההצתה בוואקום מרגיש לי קצת נמוך מדי, הייתי מעדיף 15 מעלות.

אבל כמו שציינתי זו רק ההתחלה :)

נתון מעניין נוסף הוא שלא משנה לאיזו יציאה אחבר את מקדם ההצתה בוואקום, החל מ-2500 סל"ד שתיהן יפעילו את מקדם ההצתה.

במידה וזה היה רכב מירוץ וחלק מהנסיעה הייתה מתבצעת עם WOT אז קידום ההצתה בוואקום היה מתבטל בשלב זה, אבל אני, נוהג בצורה רגועה מאוד ולא מגיע בכלל למצב של WOT ולכן צריך לחשוב שוב איך אני מתזמן את ההצתה בצורה הטובה ביותר.

אולי זה גם הזמן להעלות דבר נוסף לדיון (זה שאני מנהל עם עצמי בימים האחרונים)

ישנן 2 סיבות לקידום הצתה

1. סיבובי המנוע עולים, הבוכנה זזה מהר יותר, זמן ההתלקחות של התערובת בתוך הבוכנה לא משתנה ולכן יש צורך להצית את התערובת מוקדם יותר.

2. תערובת ענייה יותר (ענייה בדלק) מתלקחת לאט יותר, תערובת עשירה יותר מתלקחת מהר יותר.

ולכן, כאשר התערובת ענייה יש צורך לקדם את ההצתה

את הפיצוי על עליית הסל"ד מבצעות המשקולות בתוך המפלג

את הפיצוי על תערובת הדלק מבצע קידום ההצתה בוואקום

ולכן, כאשר אנו לוחצים על הגז ומעשירים את התערובת יש צורך לבטל את הקידום

הביטול הזה נעשה בכך שהוואקום נופל ומפיל איתו גם את קידום ההצתה בוואקום

כל עוד שאנו לוחצים על הדוושה בעדינות (אם זה בסרק או במהירות שיוט), התערובת הופכת לענייה ויש צורך לקדם את ההצתה על מנת לפצות על קצב התלקחות איטי יותר.

כל המחשבות האלה מובילות אותי למסקנה אחת - קידום ההצתה בוואקום צריך להיות ל manifold בגלל שגם בסרק יש צורך בקידום הצתה של כ-10-15 מעלות על מנת לפצות את העובדה שהתערובת ענייה.

גרף - תזמון הצתה.jpg

פורסם

יפה מאד אבל את הניסיונות האלה צריך לעשות בנסיעה ולא שהרכב עומד עם מנוע דולק -אם התערובת אויר דלק ענייה צריך לאחר את ההצתה ולא המנוע יצלצל (נקישות ) מסקנה מי צודק לא פירסמתה

פורסם
שתי היציאות נמצאות על הקרבורטור

(מסומנות בעיגולים אדומים)

אצלי יש רוצ'סטר

כרגע הואקום מחובר לקארב ואני מאמין שביציאה הנכונה

איפה החיבור האלטרנטיבי לסעפת היניקה?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

• תוכן חדש...