Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שמגיע אצלו מקורי מצבר 62 אמפר,הבנאדם הצליח להשיג מאיפשהו מצבר די חדש (12/2012) אך המצבר הזה 46 אמפר,האם המצבר הזה יכול לגרום נזק למשהו ברגע שהוא יתחיל להשתמש בו?

כמובן שמדובר על בערך חודש עבודה עד להחלפה למשהו מתאים.

Scan Speak

פורסם

רוב הסיכויים שהמצבר בעל האמפראז' הקטן יותר, יחזיק פחות זמן.

בכל מקרה - תשווה גם את כח ההתנעה (יש פרמטר נוסף, בנוסף לאמפר*שעה. מקווה שדייקתי בשמו - אאל"ט נקרא IEC. ראה גם פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=484663&highlight=%D7%9B%D7%97+%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94+%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8).

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו שבטח הבנתם האורך חיים שלא לא ממש מעניין אותו,העיקר שיחזיק לו חודש +-.

לפי התשובות שלכם הבנתי שלא אמורות להיות הפתעות לא נעימות בגלל שהאמפרז' נמוך יותר,האם מישהו יכול לחזק את העניין ?

Scan Speak

פורסם

קרא שוב את מה שחוגלי כתב, לא רק האמפרז' קובע אלא גם כמה כוח המצבר יכול לתת להנעה, ייתכן שבגלל שהמצבר קטן מידי הוא לא יוכל לתת מספיק כוח להנעה והרכב לא יניע, בדוק את זה.

קרא את תגובה 9 בשרשור שחוגלי נתן

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מקריאה פה ובג'יפולוג הבנתי שמה שאתה מחפש נקרא CCP זה מתח ההנעה (גם הוא נמדד באמפר\שעה כמובן), בדוק בספרות הטכנית של הרכב (לא ציינת באיזה רכב מדובר).

לאחר מכן גש לחנות המצברים ובקש מצב שנותן מתח הנעה מספיק ומספיק גדול (דרך אגב, באירופה מצבר נמדד לפי מתח ההנעה שלו ולא לפי האמפרז').

*שים לב שכול החיפוש הזה שלי נעשה ב1 בלילה ועל כן הוא עלול להיות מבולבל מעט, תבדוק כל דבר פעמיים (האמת תמיד תבדוק כל דבר פעמיים, בלי קשר לשעה שבה הוא נכתב).

לגבי השאלה שלך כרגע, אני לא חושב שייגרם נזק אם תנסה להניע עם המצבר הקטן יותר, הכי הרבה שייקרה זה שהמנוע לא יניע (פשוט כי אין למצבר מספיק כוח) ואם הוא יניע אז תידלק נורת מצבר (אני חושב).

אין לי ידע טכני רב אבל יש לי היגיון בריא. (איזה משפט, אני לוקח אותו לחתימה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מצבר בעל קיבולת נמוכה מזו שייצרן הרכב ממליץ לא תגרום לשום נזק למכלולי הרכב.

מצבר בעל קיבולת קטנה בדרך כלל גם כושר ההתנעה שלו נמוך יותר (CCA) וגם ההתנגדות הפנימית גבוהה יותר לכן במצבים מסויימים במיוחד בטמפ' נמוכות עלול מתח הקטבים של המצבר לרדת לרמה נמוכה מאוד והסטרטר לא יסתובב (הסתובב) במהירות הרצוייה בכדי להניע את הרכב. במקרים מסויימים עלול מצב זה לגרום להדלקות מנורת התראה על תקלה בכריות אוויר, הגה כוח חשמלי או ABS ברכבים מודרנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

קראתי בפורום אמריקאי שלמנוע עם 4 פלאגים צריך כ-6 אמפר להתנעת הסטרטר.

לא יגרם נזק אבל המצבר יהיה בעל אורך חיים נמוך יותר בעיקר אם יעמוד הרבה בחניה.

לדוגמא אם מצבר 62A החזיק לו כ-3 שנים מצבר 46A יחזיק בערך כשנתיים וחצי.

פורסם
קראתי בפורום אמריקאי שלמנוע עם 4 פלאגים צריך כ-6 אמפר להתנעת הסטרטר.צריכת הזרם בזמן ההתנעה הרבה יותר גבוהה ועשוייה להגיע גם ל-150 אמפר ללא עומס ול-600 אמפר בזמן ההתנעה

לא יגרם נזק אבל המצבר יהיה בעל אורך חיים נמוך יותר בעיקר אם יעמוד הרבה בחניה.

לדוגמא אם מצבר 62A החזיק לו כ-3 שנים מצבר 46A יחזיק בערך כשנתיים וחצי. - איך הגעת למסקנה שהמצבר יחזיק 2.5 שנים ? יש נוסחה לזה ?

כנראה לא הבנת נכונה את מה שקראת בפורום המאריקאי.

פורסם

מה גם שמנוע עם 4 פלגים זה יכול להיות מנוע של שברולט ספארק 1200 סמ"ק ויכול להיות מנוע 2.5 ליטר של מאזדה 6.

וזה בכלל לא אותו זרם התנעה, כדי להניע מנוע גדול נדרש יותר זרם.

מרק - תוכל בבקשה להסביר מה הכוונה ב"צריכת זרם בהתנעה ללא עומס"?

פורסם
יש לי חבר שמגיע אצלו מקורי מצבר 62 אמפר,הבנאדם הצליח להשיג מאיפשהו מצבר די חדש (12/2012) אך המצבר הזה 46 אמפר,האם המצבר הזה יכול לגרום נזק למשהו ברגע שהוא יתחיל להשתמש בו?

כמובן שמדובר על בערך חודש עבודה עד להחלפה למשהו מתאים.

חודש אחד לא יקרה שום דבר

פורסם

מרק - תוכל בבקשה להסביר מה הכוונה ב"צריכת זרם בהתנעה ללא עומס"?

נפלה טעות בזמן כתיבת ההודעה התכוונתי ל...

צריכת זרם ללא עומס=צריכת הזרם של הסטרטר שניתן למדוד כאשר הסטרטר מותקן על טסט בנצ' (Test bench) ולסטרטר לא מחובר שום עומס מכני חיצוני.

.

• תוכן חדש...