Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן להלחיף את המחשב הנייח.

אני עובד הרבה עם דברים כבדים בפוטושופ, צופה בסרטים באיכות 1080i, ואוהב לגלוש עם המון טאבים פתוחים בו זמנית.

כמו כן אני עושה הרבה עבודה של המרת וידיאו.

אני צריך מחשב נייח חזק ורב תכליתי.

ראיתי שברשת באג מוכרים מחשב בנוי של dell

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=15172

Xps 8700 על פניו נראה כמו מפרט מעולה שיעלה לי אותו הדבר להרכיב לבד אם לא יותר. האם אני מפספס משהו?

האם המחשב הזה אמור לענות על הדרישות שלי?

כמו כן, האם עדיף לקנות מחשב מוכן של מותג או לבנות לבד?

התקציב שלי הוא עד 6500 ש״ח למחשב עצמו, ציוד הקפי כבר יש.

פורסם

בשביל המון טאבים ופוטושופ והמרת וידאו אתה תסתדר גם עם מפרט שעולה חצי.

סרטים באיכות 1080i - כל כרטיס מסך מודרני מצוי יסתדר תוך כדי פיהוק (כולל הכרטיסים המובנים, אבל אל תספר לאף אחד).

השדרוג הכי חשוב והכי יקר והכי יעיל - זרוק את הכונן הקשיח הרגיל או שתשתמש בו על תקן איחסון-לא-נייד, וקנה SSD.

בקיצור, מה שאתה הכי צריך הוא מה שלא מצוי במפרט. :-)

בשיא הרצינות, ההבדל בהמרת וידאו בין i5 ל-i7 בגרסאות הנוכחיות הוא מגוחך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחשבי מותג טובים בדבר אחד, הם שקטים.

אבל בדרך כלל יקרים משעותית,

בנה מחשב מורכב מi5 עם קירור סביר.

8 גיגה יספיק לדעתי,

אם אתה אוהב מהירות, תשים ssd 128 בתור דיסק ראשי עם התןכנות ווינדוס.

ובנוסף איזה דיסק לפי הגודל שאתה צריך אם אתה אוהב 1080 אני אומר מינימום 1 טרה.

תיקח לוח אם עם 4 סלוטים לזיכרון שיתן לך אופציה לשדרוג מעל 8 גיגה.

ספק כוח גם חשוב משהו סביר ולא סיני פשוט למרות שיעשה את העבודה.

מארז שיהיה מאוורר טוב.

לגבי כ.מסך עם המעבדים של היום i5 למשך תוכל להריץ בכיף, אבל כמו שאמרו מעלי כל כרטיס יעשה את העבודה.

מקס׳ לקחת איזה gtx650 או hd7770 בשילוב של ספק איכותי לפחות 400וואט.

עם כל זה תגיע לחצי מהסכום שהצבת.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

לקנות מחשב ב 6000 שקל שאין לו SSD זו טעות גדולה לדעתי

דווקא פה אתה תרגיש את ההבדל הכי גדול לפי סגנון העבודה שציינת

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מן הסתם, המחשב המורכב של החברה, "גונב" לך המון כסף מכיוון שגם החברה חייבת להרוויח וגם החנות וכן הלאה.

הינה לך אותו המפרט, רק שאני בטוח שהלוח אם שקיבלת במפרט שלי, מסדרת Z87 ואצל DELL זה מסדרת H... שיותר זולים ובנוסף לכל זה, הכנסתי לך כונן SSD שפשוט הולך להטיס לך את המחשב ללא שום חירטוט, מסדרת סמסונג החדשה בנפח 250 ג'יגה אשר בהחלט יספיק לך בתור כונן למערכת ראשית + כל התוכנות שתרצה והמסמכים, זאת חוויה אחרת לגמריי ממה שהכרת עד היום.

27317 מעבד אינטל ‏Intel Core i7 4770 Haswell 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box‎ 1

27339 לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte GA-Z87-HD3 LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ 1

24465 זכרונות ‏G.Skill 2x8GB Ripjaws-X DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9‎ 1

25275 כרטיסי מסך ‏Gigabyte GTX 650 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E ‎ 1

23805 דיסקים קשיחים ‏Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001‎ 1

28170 כונני SSD ‏Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD SATA III‎ 1

25193 צורבי DVD ‏Samsung SH-224BB/DB DVD±RW x24 Black Sata‎ 1

22190 ספקי כוח ‏Antec Neo Eco 520C 520W Active PFC 12cm PSU (Retail)‎ 1

26220 מארזים ‏Antec Three Hundred TWO Mid Tower Gamer Black Case No PSU‎ 1

סה"כ = 5815 שקלים , מזומן? 5735 שקלים. וזה מפרט מעולה.

SSD כדאי לקחת מעל 128, מכיוון שמערכת הפעלה לוקחת עם כל העדכונים ולאורך מספר חודשים, מגיעה לכ 30 ג'יגה, + התוכנות שלך עם כל הפרוייקטים + מספר משחקים ואתה מגיע ל 128 ג'יגה בקלות. לכן רק לפחות 180+ או 250 ומעלה.

*** שלא תסתנוור, התדר של המעבד 3.9 אשר מוצג לך באתר, הינו תדר הטורבו של המעבד, בפועל זה מתחיל מ 3.4-5 ( תלוי בדגם )

*** אני ממליץ לרכוש 16 גי'גה בתקציבים שכאלו, מכיוון שגם במידה ואתה מכניס 16 ג'יגה, המערכת יודעת לנצל במלואה את הזיכרון וזה בעצם חוסך לך את הכתיבה לדיסק המערכת שלך, ככל שיש יותר זיכרון = פחות כתיבה לכונן הקשיח , מה שבמקרה שלך זה כונן SSD לדוגמא, המהיר בפי כמה וכמה מדיסק קשיח אבל עדיין, הרעיון מובן.

בנוסף, אתה עובד עם פוטושופ ובמקביל ורינדורים מדי פעם ובכלל? ומי יודע מה תעשה בעתיד במקביל, 16 גי'גה זה באמת הסטנדרט לאנשים אשר עושים עבודה מרובה עם המחשב ובמיוחד בהפעלת תוכנות פוטושופ במקביל עם עוד מספר דברים. ( ישנן תוכנות עריכה שטוענות את העבודה לזיכרון ה RAM בכדי לאפשר לך צפייה ברינדור וכו' , זה למה גראפיקאים צריכים גם 64 גי'גה לפעמים ) .

שתבין, ישנן עבודות בפוטושופ שבהחלט דורשות כמות זיכרון RAM נאה מאוד והתוספת הינה קטנה, סה"כ הבדל של 300 שקל בין 8 ל 16.

בלוח אם הנ"ל אתה נשאר עם עוד 2 סלוטים פנויים להרחיב לעוד 16 בעתיד = סה"כ 32. בהחלט יותר ממספק לכל פריק מחשבים גם לעתיד הקרוב.

פשוט זה מצחיק בכל פעם שאנשים אומרים " ואיי אין בזה צורך, זה באמת מספיק, זה יותר מדי... " נו באמת, גם ביל גייטס ועוד שמות גדולים רבים אמרו כאלו שטויות לאורך השנים... אין כזה דבר במחשבים יותר מדי, תמיד צריך יותר זיכרון ומעבד מהיר יותר וכן הלאה.

הספק מותאם למעבדי הדור ה 4 של אינטל, והמארז חרישי מאוד ושקט ( מנסיון אמיתי ) וזול באמת ונראה אלגנטי מאוד.

לידע כללי, על כל הרכיבים הללו יש לך 3 שנות אחריות במילא, הקטע שפשוט אם אתה קונה דרך חברה כלשהי, תקבל שירות עד הבית.

הרכבת המפרט שנתתי לך, הורכב מרשת KSP ( מטעמי נוחות הבחירה וכו' ) ולהרכיב את המפרט יעלה לך 50 שקלים ככל הנראה ובמידה ותהיה בעיה, אתה לוקח את כל המחשב המורכב ומכניס ל KSP וזהו זה, אחריות ל 3 שנים אותו הדבר.

תשים לב שקיבלת כאן הרבה יותר ללא כל ספק ויצאת מורווח בעוד כ 150 שקל.

לידיעתך, אם תוריד את כונן ה SSD, אתה תשים לב שאותו המפרט עולה ברשת KSP לדוגמא, 1000 שקל פחות ! מה שאומר, שהמפרט שאתה רצית לקנות, עולה בפעול בקושי 4900 ש"ח.

*** שלא תאמין לרגע לסיפורים ושלא יעבדו עלייך, יש הבדל משמעותי בין ה I7 לבין ה I5 בכל הקשור לכוח עיבוד וקידוד ובמגוון תוכנות ובינהן, גם פוטושופ מן הסתם. ( הרוב מגיע מהקטע שלמעבד ה-I7 ישנן עוד 4 ליבות " וירטואליות " אם לפשט את זה, מה שבהחלט תורם ) . ובנוסף לכך, למעבד יש 8 מגה זיכרון על המעבד ברמת L3 ול I5 יש 6, וכל הקסם קורה ברמת ה L3 מה שמוסיף ביצועים נוספים מן הסתם ומבדיל אותו. ( לא סתם למעבדי השרתים יש למעלה מ 15 ועד 30 מגה ! בדורות החדשים ) .

הינה לך אתר מכובד ביותר עם סקירה מקיפה לגמריי על מעבד ה I7, כמו שתראה, ( למטה יש אפשרות להחליף בין המבחנים ) , בכל המבחני תוכנה, סינתטי וכו', ה I7 מוביל בכל פעם ופעם ובחלק מהמקרים בעשרות אחוזים !

http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,14.html

אז תשאל אתה את עצמך... האם זה שווה או לא.

ברור שבמידה ומדובר על משחקים? אין הבדלים לפעמים כלל, ברזולוציות של 1080P מכיוון שכל העיבוד הגראפי נופל על הכרטיס מסך וזה מה שקובע, כי המעבדים מתחילים להגביל ורואים את זה יפה מאוד בגראפים רבים בכל אתר ואתר.

• תוכן חדש...