Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אתמול בלילה נתקע לי המפתח בתוך הסוויץ' כאשר דוממתי מנוע וכעבור שעה של נסיונות להוציא אותו הוא נשבר בפנים.

החלק החשמלי שמאפשר נעילה לרכב נשאר אצלי והמפתח עצמו נתקע בתוך הסוויץ'.

מה אני עושה עכשיו? כמה עולה לתקן דבר כזה ומה צריך בכלל לתקן?

הרכב הוא פיג'ו 206 ואני גר באיזור חולון.

תודה מראש לעוזרים וחג שמח שנה טובה :lol:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין צב עם פינצטה לנסות למשוך את החלק התקוע?

האוטו כרגע נמצא רחוק מאוד מהבית שלי, לפי המצב אתמול לא זכור לי שאפשרי להוציא אותו.

קיבלתי הצעת מחיר ממנעולן : תיקון פנימי של הסוויץ' + הוא מכין לי מפתח ספייר ב650 שקל, הגיוני? עם גרירה יעלה לי כ800

פורסם

אני אישית ממליץ לך לפני שאתה מוציא סתם כסף פשוט תגש עם כלים ותראה אם אתה כן יכול לשלוף אותו. יהיה לך דיי כואב לראות שיבוא מנעולן ובשנייה אחת יישלוף אותה בדרך שאתה כניראה תוכל לבצע זאת. בכל מיקרה מפתח ספייר יש לך?

פורסם
אני אישית ממליץ לך לפני שאתה מוציא סתם כסף פשוט תגש עם כלים ותראה אם אתה כן יכול לשלוף אותו. יהיה לך דיי כואב לראות שיבוא מנעולן ובשנייה אחת יישלוף אותה בדרך שאתה כניראה תוכל לבצע זאת. בכל מיקרה מפתח ספייר יש לך?

את האוטו קיבלתי בירושה מסבא שנפטר, אני די בטוח שאין מפתח ספייר.

פורסם
אם אין מפתח ספייר אז התמונה כבר שונה. אתה בכל מיקרה תצטרך סוויץ' עם מפתחות חדשים. אם יש לך ביטוח גרירה גרור את הרכב לחשמלאי.

אז בעצם אתה אומר ש650 שקל עם מפתח שהוא מכין לי שווה את זה?

פורסם

לא סוויץ חדש ולא נעליים.

כל מנעולן עם חנות מכובדת יוכל בקלות לחלץ את המפתח השבור ולייצר מפתח חדש לסוויץ.

אם חצי מהמפתח נמצא אצלך ביד והחצי השני תקוע בתוך הסוויץ זה יהיה זול יותר, המנעולן יחלץ את המפתח השבור, ידביק אותו לחצי השני וממנו ישכפל מפתח חדש.

אל תנסה בכוחות עצמך להכניס כל מיני ברזלים כי זה עלול לגרום ליותר נזק אם מה שתכניס גם ישבר בפנים.

גרור את הרכב למנעולן שתתאם איתו הגעה מראש.

פורסם
לא סוויץ חדש ולא נעליים.

כל מנעולן עם חנות מכובדת יוכל בקלות לחלץ את המפתח השבור ולייצר מפתח חדש לסוויץ.

אם חצי מהמפתח נמצא אצלך ביד והחצי השני תקוע בתוך הסוויץ זה יהיה זול יותר, המנעולן יחלץ את המפתח השבור, ידביק אותו לחצי השני וממנו ישכבפל מפתח חדש.

אל תנסה בכוחות עצמך להכניס כל מיני ברזלים כי זה עלול לגרום ליותר נזק אם מה שתכניס גם ישבר בפנים.

גרור את הרכב למנעולן שתתאם איתו הגעה מראש.

650 שקל נשמע לך מחיר הגיוני לעבודה כזאת?

וכנראה שהמפתח שהוא יביא לי לא יוכל לנעול את הרכב מרכזית נכון?

פורסם

אל תשלם 650 ש"ח על מפתח חדש.

מה שעולה יקר במפתח זה יחידת האימובלייזר + שלט נעילה מרכזית שנמצאים בתוך הפלסטיק השחור.

אצלך הם תקינים לחלוטין.

מה שנשבר זה רק הלהב של המפתח.

אתה צריך לשכפל את הלהב בלבד, עולה כמה שרות שקלים, ולהרכיב על הפלסטיק הקיים.

ניתן לעשות את זה, אלו שני חלקים נפרדים ולא יחידה אחת.

ואז יהיה לך מפתח זהה ב 100% למה שיש לך היום, עם נעילה שלט נעילה מרכזית.

ניתן לשכפל את הלהב לפי החלק השבור, הבעיה זה רק לשלוף אותו מהסוויץ'.

קרה לי מקרה דומה בעבר, מנועלן בא עם כלים והוציא את החלק השבור תוך 3 דקות.

פורסם
אל תשלם 650 ש"ח על מפתח חדש.

מה שעולה יקר במפתח זה יחידת האימובלייזר + שלט נעילה מרכזית שנמצאים בתוך הפלסטיק השחור.

אצלך הם תקינים לחלוטין.

מה שנשבר זה רק הלהב של המפתח.

אתה צריך לשכפל את הלהב בלבד, עולה כמה שרות שקלים, ולהרכיב על הפלסטיק הקיים.

ניתן לעשות את זה, אלו שני חלקים נפרדים ולא יחידה אחת.

ואז יהיה לך מפתח זהה ב 100% למה שיש לך היום, עם נעילה שלט נעילה מרכזית.

ניתן לשכפל את הלהב לפי החלק השבור, הבעיה זה רק לשלוף אותו מהסוויץ'.

קרה לי מקרה דומה בעבר, מנועלן בא עם כלים והוציא את החלק השבור תוך 3 דקות.

המחיר שרשמתי הוא כולל גם את תיקון הסוויץ', עדיין לא שווה? המפתח 200 ש"ח והתיקון סוויץ' 450 ש"ח.

אם מישהו מהפורום מכיר באיזור חולון מנעולן טוב במחירים הרבה יותר הגיוניים ממה שהציעו לי אני ישמח להצעות

פורסם

שכפול הלהב של המפתח יותר מ 30-40 ש"ח לא צריך לעלות.

מפתח מושלם אתה לא צריך.

תיקון סוויץ אתה גם לא צריך, אתה צריך חילוץ החלק השבור ממנו. כמה נהוג לגבות על עבודה זו אני לא יודע.

פורסם

יש כאן כמה שאלות:

1. האם הצילינדר ניזוק?

2. האם ניתן לשחזר את המפתח מתוך שרידי המפתח הקיים?

3. מה עלות מפתח חלופי?

לי היה ארוע דומה לפני די הרבה שנים - הרכב היה יונדאי אקסנט דור ראשון שהיה בערך בן 5, והייתי מספיק זהיר כדי לא לשבור את המפתח בתוך הצילינדר הארוע התרחש ביום ששי בצהריים. הזמנתי מנעולן אשר פרק את הצילינדר, שיפץ אותו והחזירו למחרת, והעסק עלה אי אילו מאות ש"ח במחירי 1999 (שילמתי עבור הגעת המנעולן לרכב פעמיים, אבל לא שילמתי תמורת גרירה).

שאלתי את השאלות מהסיבות הבאות:

1. אם הצילינדר ניזוק אין לך ברירה אלא לשכור שירותי מנעולן, ויש אף אפשרות שתזקק לצילינדר חדש, עניין לא זול. במקרה השני גם המפתח יוחלף.

2. אם המפתח לא ניתן לשחזור תהיה באותו מצב כמו בסעיף הקודם.

3. רצוי מאוד לא להשאר תקוע בלי מפתח רזרבי - במקרה של תקלה או אבדן המפתח העיקרי. לנסיעות ארוכות במיוחד אני נוהג, לפעמים, לקחת אתי את המפתח הרזרבי שבד"כ נשמר בבית, למקרה שאאבד את המפתח שבשימוש שוטף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש כאן כמה שאלות:

1. האם הצילינדר ניזוק?

2. האם ניתן לשחזר את המפתח מתוך שרידי המפתח הקיים?

3. מה עלות מפתח חלופי?

לי היה ארוע דומה לפני די הרבה שנים - הרכב היה יונדאי אקסנט דור ראשון שהיה בערך בן 5, והייתי מספיק זהיר כדי לא לשבור את המפתח בתוך הצילינדר הארוע התרחש ביום ששי בצהריים. הזמנתי מנעולן אשר פרק את הצילינדר, שיפץ אותו והחזירו למחרת, והעסק עלה אי אילו מאות ש"ח במחירי 1999 (שילמתי עבור הגעת המנעולן לרכב פעמיים, אבל לא שילמתי תמורת גרירה).

שאלתי את השאלות מהסיבות הבאות:

1. אם הצילינדר ניזוק אין לך ברירה אלא לשכור שירותי מנעולן, ויש אף אפשרות שתזקק לצילינדר חדש, עניין לא זול. במקרה השני גם המפתח יוחלף.

2. אם המפתח לא ניתן לשחזור תהיה באותו מצב כמו בסעיף הקודם.

3. רצוי מאוד לא להשאר תקוע בלי מפתח רזרבי - במקרה של תקלה או אבדן המפתח העיקרי. לנסיעות ארוכות במיוחד אני נוהג, לפעמים, לקחת אתי את המפתח הרזרבי שבד"כ נשמר בבית, למקרה שאאבד את המפתח שבשימוש שוטף.

אז אני אסביר שוב, הרכב הגיע אלי כירושה מסבא שנפטר, כך שמפתח רזרבי כנראה אין וגם אם יש אני לא אמצא בחיים.

2. לא ידוע לי כל כך מה זה הצילינדר המדובר, אבל המנעולן הבטיח שב650 שאני ישלם לו, אני יקבל גם מפתח שיעבוד וגם הסוויץ' עצמו יעבוד.

אגב, המקרה הזה לא קרה במקרה, הסוויץ' שלי כבר הרבה זמן היה דפוק כאשר הייתי מסובב את הסוויץ' האחרון להתנעה המפתח היה נתקע וגורם לSTARTER להמשיך לנסות להתניע כשהאוטו כבר מותנע.

זה קרה בשבועיים האחרונים ואני פשוט ישר אחרי התנעה הייתי מחזיר את המפתח סוויץ' אחד אחורה כדי לא לפגום את הSTARTER.

אני די בטוח שמכאן נבעה הבעיה שלי, האם בכל זאת לא צריך לשפץ סוויץ' ורק לשלוף משם את המפתח ולהכין חדש?

תודה מראש

• תוכן חדש...