Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבן דוד שלי נגמר המלווה ונתתי לו לצערי לקחת את האוטו שלי רק בטעות אמרתי לו למלא שמן ומים...

מדובר ביונדאי קופה 98 מנוע 2000..

בכל אופן, מסתבר שהוא מילא שמן לרדיאטור ומים למנוע :|

כן דיי דבילי מצידו אבל זה מה יש..

העניין שהאוטו עכשיו נוסע בצורה תקינה והוא לא מראה על בעיות..

מה שנראה לי אבל שזה מצב ממש מסוכן ואני חייב בדחיפות להגיע למוסך שישפכו לי הכל ולמלא מחדש..

העניין שכבר יום שישי ואין מוסך שפתוח שאפשר לגשת אליו ולטפל בזה בין רגע ואני צריך לסוע היום לכמה וכמה מקומות..

יש דרך שאני עצמי יכול לטפל בזה?

האם זה עד כדי כך מסוכן?

מה ההשלכות של זה?

מה לעשות?

פורסם

למעשה החלפת מיים ברדיאטור וניקוז שמן ומילוי חדש עם החלפה של פילטר אלה פעולות יחסית פשוטות ולא מורכבות אך אם אין לך את הידע הבסיסי בעניין עדיף שלא תבצע זאת לבד כי הנזק יכול להיות גדול יותר מהתועלת. מה שכן כמו שניכתב גם אם כבר הנעת והכל ניראה לך תקין אל תניע שוב עד שיסודר העניין.

פורסם

אתה חייב אבל ממש חייב דחוף לרוקן את השמן , להחליף את מסנן , אפילו שטיפת מנוע {FLUSHING] ןלאחר מכן שמן חדש ומסנן .

כמובן , לרוקן את הנוזל הקירור הקיים , ולשים חדש + חומר ANTIFREEZE ירוק או לפי דרישות היצרן .

המשך הנסיעה במצב הקיים = הרס המנוע !

פורסם
לבן דוד שלי נגמר המלווה ונתתי לו לצערי לקחת את האוטו שלי רק בטעות אמרתי לו(לא) למלא שמן ומים...

מדובר ביונדאי קופה 98 מנוע 2000..

בכל אופן, מסתבר שהוא מילא שמן לרדיאטור ומים למנוע :|

כן דיי דבילי מצידו אבל זה מה יש..

וכן?

מה ההשלכות של זה?

מה לעשות?

הכל בגלל אות אחת אם היית מחליף לו את האות, ו באות א, היית חוסך לעצמך שרשור מביך...

כן די דבילי מצידך , אך זה מה יש..

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הכל בגלל אות אחת אם היית מחליף לו את האותו באות א, היית חוסך לעצמך שרשור מביך...

כן די דבילי מצידך , אך זה מה יש..

צודק לגמרי.. אם הייתי יכול לשים אותו בעונש הייתי עושה את זה..

בכל אופן, אין לי דרך כרגע להחליף ולנקז וכו' עכשיו כי כל המוסכים סגורים כבר..

השאלה אם יש דרך כלשהי לעשות את זה עכשיו ברגע זה?

אולי מוסך כלשהו במרכז שעובד עד שעות מאוחרות? או כל פתרון אחר?

פורסם
צודק לגמרי.. אם הייתי יכול לשים אותו בעונש הייתי עושה את זה..

בכל אופן, אין לי דרך כרגע להחליף ולנקז וכו' עכשיו כי כל המוסכים סגורים כבר..

השאלה אם יש דרך כלשהי לעשות את זה עכשיו ברגע זה?

אולי מוסך כלשהו במרכז שעובד עד שעות מאוחרות? או כל פתרון אחר?

תתאפק עד יום "א" אם אתה רוצה שהמנוע יחיה עוד קצת זמן .

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

שום מוסך נורמלי לא עובד בשעה כזאת.

על מנת להגיע למוסך אתה חייב גרר, לא מומלץ להניע את המנוע.

אותי מעניין כמה מים הוא שם בשמן, האם הוא שם מי קירור, או מי ברז(זה בכלל לא משנה, במקרה הזה) וכיצד הוא הוסיף שמן(איזה שמן?) לרדיאטור שמפלס המים היה אמור להיות מלא,בדוק מפלס שמן מנוע, ובדוק עם הוא לא מילא את כל הכינרת בתוך השמן, בדוק את המדיד.

ושאלה אחרונה, האם הוא נסע עם הרכב לאחר ההוספה, או גילה את הטעות מיד, ואז התתקשר אלייך?

למד כלל בחיים: אישה ורכב לא משאילים לעולם, גם לא במקרה חירום !!!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב, וברוך בואך לפורום !

שום מוסך נורמלי לא עובד בשעה כזאת.

על מנת להגיע למוסך אתה חייב גרר, לא מומלץ להניע את המנוע.

אותי מעניין כמה מים הוא שם בשמן, האם הוא שם מי קירור, או מי ברז(זה בכלל לא משנה, במקרה הזה) וכיצד הוא הוסיף שמן(איזה שמן?) לרדיאטור שמפלס המים היה אמור להיות מלא,בדוק מפלס שמן מנוע, ובדוק עם הוא לא מילא את כל הכינרת בתוך השמן, בדוק את המדיד.

ושאלה אחרונה, האם הוא נסע עם הרכב לאחר ההוספה, או גילה את הטעות מיד, ואז התתקשר אלייך?

למד כלל בחיים: אישה ורכב לא משאילים לעולם, גם לא במקרה חירום !!!!

בברכה

צביקה

הוא נסע איתו, גיליתי את זה אחרי שהוא חזר כשרציתי לעשות ניקוי אינג'קטורים...

אני לא יודע איזה כמויות הוא שם אבל למנוע הוא שם מים ירוקים..

לרדיאטור הם שם שמן מנוע, לא זכור לי בדיוק איזה יש לי, אבל זה אחד שעולה 90 שקלים אם אני לא טועה..

ואתה צודק לגמרי, כמובן שזאת טעות שלי שלא תחזור על עצמה.

פורסם
הוא נסע איתו, גיליתי את זה אחרי שהוא חזר כשרציתי לעשות ניקוי אינג'קטורים...

אני לא יודע איזה כמויות הוא שם אבל למנוע הוא שם מים ירוקים..

לרדיאטור הם שם שמן מנוע, לא זכור לי בדיוק איזה יש לי, אבל זה אחד שעולה 90 שקלים אם אני לא טועה..

ואתה צודק לגמרי, כמובן שזאת טעות שלי שלא תחזור על עצמה.

זה לא משנה כמה זה עולה ,צריך לרוקן , ממליץ על פלאשינג,

איזה שרשור הזוי ,

אבל זה קורה לכולנו כל מיני דברים

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם
אתה חייב אבל ממש חייב דחוף לרוקן את השמן , להחליף את מסנן , אפילו שטיפת מנוע {FLUSHING] ןלאחר מכן שמן חדש ומסנן .

כמובן , לרוקן את הנוזל הקירור הקיים , ולשים חדש + חומר ANTIFREEZE ירוק או לפי דרישות היצרן .

המשך הנסיעה במצב הקיים = הרס המנוע !

להחליף את נוזל הקירור זה לא מספיק. כפי שאתה יודע, שמן משאיר משקעים, במיוחד שהוא מתערבב עם נוזלים אחרים. מערכת הקירור "הזדהמה". יש לנקות את המערכת עם חומר שטיפה איכותי ביותר. ספק אם החומרים לניקוי רדיאטורים ומערכת קירור שמוכרים ב 10-20 שקלים יעשו את העבודה. כמובן תלוי איזה כמות שמן שפכו לתוך מערכת הקירור.

מה שהכי הזוי בכל הסיפור שהבחור שמילא את הנוזלים בטעות הניע את הרכב ונסע איתו אחרי זה. לא יודע אם להגדיר את השירשור הזה בתור נס וכבוד למנוע של יונדאי או כשירשור יותר מזל משכל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קשה לי להאמין שהמנוע הזה יחייה עוד זמן רב

מה זה נסע איתו? כמה נסע?

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

פורסם

איפה כל מה שהוא למד בתאוריה איפה ?

שלא תעז להניע את המנוע כי אתה תגמור עליו סופית.

ותנסה לרוקן כמה שיותר מהר כי כל זמן שיש מים בשמן ושמן במים נגרם יותר נזק.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

שמן צף על פני המים ומשאבת השמן שואבת מתחתית האגן. לכן במאה אחוז נשאבו מים למיסבים ולדעתי כבר הלכו מיסבי ההחלקה אם לא יותר מזה.

לפני שנים שטפתי בקיטור מנוע ולא שמתי לב שהפלגים עוד לא הורכבו וכשגיליתי חשבתי נו כמה מים כבר יכלו לחדור למנוע.

אחרי 10 ק"מ נדם הרכב.

למזלי החלפת מיסבי החלקה בלבד החזירו את החיים למנוע ולא היה צורך לפתוח אותו.

אל תניע בשום אופן ולאחר שתשים שמן תקשיב אם אין דפיקות ואם לחץ השמן תקין.

פורסם

אני הייתי עושה דבר כזה:

1) מרוקן את השמן עד הטיפה האחרונה ומחליף פילטר שמן זול + שמן זול,לאחר מיכן מנתק את חוט הצתה שמגיע מהקוייל למפלג

ונותן סטרטר כדי שיבנה לחץ שמן והמנוע לא יניע כמובן שליפני צריך לבצע שטיפה לכל מערכת הקירור ולמלא מי ברז ולחזור על התהליך עד אשר כל הלכלוך יצא החוצה ורק אז למלות נוזל קירור איכותי.

2) ממלא שמן איכותי כולל פלטר שמן מקורי ועוקב אחר בעיות ורעשים מוזרים. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...