Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מקצוען בתחום אלא ניזון מבעלי המקצוע כאן ובעולם האמיתי. הטענה הבסיסית היא שהטולרנסים ביצור הפכו כל כך קטנים שהרצה לא נחוצה כדי "להתאים" את החלקים אחד לשני כמו שהיה בעבר.

עובדה שכבר אין טיפול החלפת שמנים אחרי 1000-1500 ק"מ כמו שהיה נהוג בעבר. בטיפול כזה, אגב, היו מוציאים ממש חתיכות מתכת מהעוקה ואם אני זוכר נכון השמן היה שונה מהשמן בו השתמשו ביתר חיי המנוע.

יש מספר לא קטן של שרשורים כאן בדיוק בנושא הזה עם תגובות של אנשי מקצוע בתחום, אתה מוזמן לעשות חיפוש קטן ולראות.

באופן אישי גם לי זה נראה מוזר וגם אני כמו רבים עדיין "עושה הרצה" למרות שזה לא נחוץ לפי היצרן.

על עניין הטולרנסים אני יודע וכך גם על תהליכי ייצור חדשים שפותחו.

על הקטע של ההרצה של פעם (טיפול לאחר 1500 ק"מ עם הוצאה של שבבי מתכת) זה נשמע ממש מעניין .

אעשה חיפוש על העניין, תודה רבה לך

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באולם תצוגה הבטיחו לי מיכל מלא על חשבונם וכך הראו השעונים. קבלתי את הרכב עם 7.5 ק"מ. ולא, לא הסתכלתי כמה ק"מ יש עד התדלוק. את מחשב בקרת הנסיעה למדתי להכיר בהמשך.

הם יכולים להבטיח עד מחר, את בישראל לא בשוויץ/גרמניה.

אני בטוח ב-100% שהם לא מילאו לגמרי עד הסוף. צריכת הדלק הזו גבוהה מידי למנוע כזה.

רוב הישראלים בוכים שהם רוצים רכב חסכוני ואפילו לא בודקים צריכת דלק אמיתית, את כן בדקת!

תראי שבתדלוק הבא באופן פלאי צריכת הדלק תשתפר בעשרות אחוזים :arrow:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
(ואני לא עובר את ה-3000 סל"ד בשום מצב)

למה? אתה גם דוחף אותו לתוך החניה שהוא לא יתעייף, חלילה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמעט בכל ספר רכב שראיתי, רשום במפורש לא להעלות את הסל"ד מעל 3000-3500 ב700-1500 קילומטרים הראשונים.

בנוסף לא לנסוע במשך זמן רב בסל"ד קבוע באותם קילומטרים ראשונים.

פורסם

הוא רושם שעבר כבר 2100 ק"מ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תראי שבתדלוק הבא באופן פלאי צריכת הדלק תשתפר בעשרות אחוזים :arrow:

אמן, כן יהי רצון!

אגב, בספר הרכב של המגאן הם בפרוש מקצים סעיף ל"הרצה", בו כתוב שעד 1000 ק"מ לא לחרוג ממהירות של 130 קמ"ש בהילוך הגבוה ביותר או 3000 עד 3500 סל"ד.

the who - הבטחתי לעצמי שלא אעלה שוב על כביש חיפה עכו לאחר נסיעה איומה ביותר לחיפה, וכעת אני מאריכה את הדרך כדי לנסוע בכביש 22 כדי להגיע מהר יותר ( ואני מקווה שגם זול יותר ), כפי שהצעת בזמנו.

פורסם
הוא רושם שעבר כבר 2100 ק"מ.

אני מהמהדרין שמגדילים ועושים, רע זה לא יכול להיות, נכון?

אני מתלבט אם להמשיך כך עד 3K או 5K קילומטרים... אל תשכחו, בכל זאת, רנו... :wink:

the who - הבטחתי לעצמי שלא אעלה שוב על כביש חיפה עכו לאחר נסיעה איומה ביותר לחיפה, וכעת אני מאריכה את הדרך כדי לנסוע בכביש 22 כדי להגיע מהר יותר ( ואני מקווה שגם זול יותר ), כפי שהצעת בזמנו.

חנה, רעיון טוב.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

יותר מצריכת הדלק, אני הייתי מתבאס מזה שעכשיו מקבלים קורס נהיגת מסלול בפריז מתנה ברכישת האוטו

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
יותר מצריכת הדלק, אני הייתי מתבאס מזה שעכשיו מקבלים קורס נהיגת מסלול בפריז מתנה ברכישת האוטו

מבחינתי לא סוף העולם... גם כך העבודה שלי הייתה בועטת בי אם הייתי מעז לקחת יום חופש... :wink: חוץ מזה, הם אנטישמים וזה לא נעים להיות בקרב אנטישמים... :wink: :wink: :wink: אין כמו שכנוע עצמי, נכון?

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

כמה עולה קורס כזה?

אם היו מורידים את מחירו מהמחיר של הרכב לצרכן לא היו מוכרים יותר ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מתוך נסיון - אני גר בחיפה ונוסע פעם בשבוע לעכו ופעמיים בשבוע לקריות, בשאר הימים נוהג בתוך חליפה - המעבר מכביש 4 לכביש 22 הפחית את צריכת הדלק שלי בכ-5-10%, וחוסך לי לפחות שעה-שעתיים בשבוע בכבישים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי בדיקת צריכת הדלק ברכב , עושים רק מחוץ לעיר במהירות קבועה , ללא פקקים או רמזורים עדיף 90-100 קמ"ש . אם הנתון אחרי הבדיקה הזו קרוב אפילו מאוד לנתוני היצרן , אז הרכב תקין מבחינת צריכת הדלק .

בתוך העיר המצב יכול להשתנות מקצה לקצה , כי זה יהיה תלוי במיליון גורמים , ולא ניתן להגיע למסקנה חד משמעית . הבדלים יכולים להגיע אפילו עד80% ממה שהיצרן כותב. מספיק פקק של25 דקות ויותר יחד עם מזגן דלוק , והנה הדלק נגמר לו והרכב בקושי נסע .

אז אני בא ואומר לכל אלה שממהרים לרשום כאן "חוות דעת" על צריכת דלק מוגזמת , תבדקו קודם בנסיעה בין עירונית , בבקשה .

פורסם

yossiaviel -

פתחתי את הנושא לא כדי לערוך השוואה בין נתוני צריכת הדלק שלי לבין נתוני היצרן ולהראות עד כמה הם רחוקים. לכן, אין בכוונתי לבדוק "קודם בנסיעה בינעירונית" כדי לערוך השוואה כזו.

אם אסכם את הדברים שנכתבו ע"י חברי הפורום, שבוודאי מבינים יותר ממני במכוניות, הרי שנתוני צריכת הדלק הגבוהים שלי - בתקופת הרצה ובתנאי הדרך הקשים - הם סבירים.

ולמרות זאת, כשאני בוחנת את הנתונים העובדתיים, היינו, מילוי מיכל דלק פעמיים אחרי 12 ימי נסיעה של כ - 350 ק"מ בלבד, ברכב חדש, בעל מנוע מודרני וקטן, שאמור להיות חסכוני - נראה לי לא סביר. אילו נתונים שתואמים בערך לרכב הישן בן 13 שנים! ( גם אם באמת השבועיים האחרונים היו קשים במיוחד בגלל המטרונית ).

אחכה לפעם הבאה בה אצטרך למלא את מיכל הדלק, בצפיה גדולה לשיפור הנתונים. אם לא ישתפרו - אפנה ליבואן. מקווה שלא יהיה צורך בכך.

• תוכן חדש...