Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שעון החום:

6--

5--

4--

3--

2--

1--

טרמוסטט א': הטרמוסטט שהיה ברכב. החום היה תמיד בין 2 ל3 כאשר בנסיעה עירונית או בפקק היה עולה עד קצת מעל 3 ואז המאוורר מתחיל לעבוד ומוריד את הטמפ' ל3. ובכביש מהיר הוא יורד לקצת מעל 2 (2.1 נגיד).

טרמוסטט ב': טרמוסטט חדש שקניתי מהחברה כחלק מיישור קו, ולמרות שרשום עליו 89 מעלות כמו הקודם, זה היה מפעיל את המאוורר רק כשהמחוג מגיע ל4! רגע לפני התחממות יתר. ובכביש מהיר היה יורד מעט לכיוון 3. חזרתי לקודם.

המשכתי ליסוע ככה כשנה עד עכשיו, כשגיליתי סדק בבית טרמוסטט והחלטתי לשים סוף לתעלומה. המכונאי שהסברתי לו את הסיטואציה היה מופתע כמוני מההבדלים.

טרמוסטט ג': טרמוסטט חליפי תואם תוצרת צרפת, שהמכונאי שלי קנה בהתאם למה שהיה ברכב (טרמוסטט א', שנראה תקין) והתוצאה היא: מאוורר נכנס לפעולה ממש טיפה מעל 3, אבל בכביש מהיר בשיוט המחוג יורד רק עד 2.5-2.6 ולא 2.1 כמו בטרמוסטט א'.

היכן הבעיה? מה נכון ומה לא?

נתון עזר:

היתה לי פעם מגאן קופה כזאת אותו מנוע שנת 96' והטרמוסטט שהיה בה עבד כמו טרמוסטט ב' הנ"ל (שנקנה מהחברה) והמחוג היה בין 3-4 עד שנסתם פתאום ונתפס במצב סגור. קניתי אחד חליפי, פשוט ותואם, וזה עבד כמו טרמוסטט א'. מחוג בין 2 ל3. עם נק' הפעלת מאוורר טיפה נמוכה יותר כמעט בול על ה3.

מישהו יודע מה באמת המצב האידיאלי ברכב הזה? לאיזה טרמוסטט להאמין?

כמובן שתמיד נעשה ניקוז אויר כמו שצריך, ועשיתי שטיפת רדיאטור. אני אחזור למכונאי לעדכן אותו אבל אני רוצה לשמוע דעות פה קודם כי רק עוד כמה ימים יהיה לי זמן לחזור למוסך.

תודה רבה לכל העוזרים.

CoupéF7R

פורסם

תבדיל בין התרמוסטט, שמתאפיין בטמפרטורת תחילת פתיחה ופתיחה מלאה, ולא משפיע על טמפרטורת כניסת המאוורר לפעולה במהירות הנמוכה (או הגבוהה) שנקבע ע"י מה שנקרא בעברית "יוניט".

פורסם

אני מבין אבל עובדה שכשהחלפתי לחדש מקורי המאוורר הפסיק לעבוד בדיוק באותה נקודה שהוא היה עובד עם השני (קו 3). אז החזרתי את הישן. עכשיו הבאתי עוד אחד חדש (לא השפיע על פעולת המאוורר), אבל השאלה שלי האם זה תקין שבשיוט מהיר הטמפ׳ תרד עכשיו פחות ממה שהיתה עם התרמוסטט הישן?

CoupéF7R

פורסם
תעביר לימ ספר רכב ואני אגיד לך מה מתאים

זה בדיוק מה שעשיתי בהתחלה, קניתי מהמרכזי בראשון את הטרמוסטט והגומיה לפי המק"טים ששלחת לי, ורשום עליו 89 מעלות כמו הקודם. ונראה בדיוק אותו הדבר. בדקתי לפי הצינור והוא אכן נפתח באותה נקודה כמו הקודם (קצת מעל הקו השני). אבל כשהמחוג היה מגיע ל3 המאוורר לא היה נכנס לפעולה והמחוג היה ממשיך לעלות עד קו 4, ורק אז המאוור עובד. כנראה כבר במהירות השניה.

מה יכולה להיות הבעיה? למה הטרמוסטט השפיע ככה על המאוורר/יוניט?

תודה!

CoupéF7R

פורסם

אולי אני טועה ולא זוכר טוב, כי זה באמת לא הגיוני. אז נניח שהטרמוסטט המקורי שקניתי היה פשוט נפתח מאוחר, אחרי מהירות מאוורר ראשונה. מסיבה כלשהיא למרות שזה מקורי מהחברה לפי מק"ט.

נניח שהטרמוסטט שהיה ברכב פשוט נפתח מוקדם מדי כתוצאה של בלאי. (כי נראה תקין, לא היה תפוס כשהוצאתי אותו). או שלא היה אטום כמו שצריך. ונניח את המגאן ההיא בצד.

וככה יוצא שהכל בסדר עכשיו עם הטרמוסטט החדש החליפי (ג) שהזמינו לי במוסך.

תודה על העזרה ולמי שטרח לקרוא :-)

CoupéF7R

• תוכן חדש...