Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצעתי סרטוט להמחשת העיניין.

בלוק מס' 2 זה הבלוק שאני גר בו. החניה בצבע האדום היא לטענת הועד מבלוק מס' 1 שייכת לבלוק שלו.

Untitled.jpg

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע, אלכס, בכל מה שקשור לתכנון ערים וחניות - יש הרבה מאוד דברים הזויים.

אל תתפלא אם מה שאמרו לך - יתברר בסופו של דבר נכון.

ה"בעיה" בכל הסיפור הזה היא שחלק מהאנשים כלל לא טורחים לבדוק את התשריט חניות של הגוש\חלקה שלהם, ומסיקים מסקנות ע"ס מנהגי-חניה שהושרשו במקום עוד מימים ימימה.

בהזדמנות זו אני רוצה להראות לך את התשריט של הבניין שלי, והחניות שלו.

שים לב לקובץ המצורף:

אני גר בבניין התחתון בשירטוט. לבניין 12 חניות פרטיות בטאבו, מוצמדות לדירות.

מאחר ואנחנו הבניין הראשון ברחוב, אין אפשרות להצמיד לו מגרש נוסף - ולכן, 6 חניות הצמודות לבניין שייכות כמובן לבניין, ועוד 6 חניות פרטיות של הבניין בו אני גר, נמצאות למעשה בצמוד לבניין הסמוך !!!

בצמוד לבניין הסמוך קיים מגרש חניה עם חניות פרטיות עבור הדיירים שבו, אך מנהג שהושרש במקום לפני כ-20 שנה גרם לדיירים של הבניין הסמוך, לחנות בחניות שהן למעשה של הבניין שלנו.

הכל התנהל על מי מנוחות עד ש... מישהו החליט להתעסק איתי, ולפי חוק לא יכולתי לדרוש את החניה מאחר והיא לא היתה שלי בטאבו (החניה של בטאבו היא אחת החניות הצמודות לבניין הסמוך).

כמובן שברגע שהוצאתי את התשריט הנ"ל וסיפקתי הוכחות, לא נותר שום מעשה (חוקי) שיכול היה לעצור את התהליך, וכך למעשה הושלם תוהו-ובוהו רציני מאוד של כמה חודשים עד שכולם עברו להשתמש בחניות החוקיות שלהם.

אל תתפלא אם תגלה ש - למשל - חצי מהמגרש הזה שייך לכם וחצי ממנו לבניין הסמוך. אפילו החניות שנמצאות מול הבניין שלכם, לא בהכרח שהם שלכם. רק שירטוט יתן לך עובדות מדוייקות !!!

איציק

tasrit.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם בשטח פרטי פתוח ניתון לשים שער?

איציק היכן ניתן לראות שרטוט כזה של האיזור שלי? קיים חינמי ברשת או שיש לגשת לעירייה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בשפ"פ אסור לשים שער, אסור למנוע את הגישה של כלל הציבור לשטח הנ"ל.

בניין שיש שפ"פ מצורף אליו "אכל" אותה, מצד אחד הוא צריך לדאוג לנקיןו וכו' ומצד שני יוכלים לבוא כל כלבי השכונה ולחרבן לו בשטח ולו באופן אישי אין אפשרות למנוע מהם זאת.

פורסם
האם בשטח פרטי פתוח ניתון לשים שער?

איציק היכן ניתן לראות שרטוט כזה של האיזור שלי? קיים חינמי ברשת או שיש לגשת לעירייה?

ניגשתי למשרדי הטאבו שבאיזורי (במקרה שלי הייתי צריך לנסוע לפתח תקוה) וביקשתי תשריטים (ביקשתי תשריט של הבניין שלי ושל הבניין הצמוד אליי). האגרה היא כמה עשרות שקלים. אמרו לי להגיע יום למחרת והחומר יהיה מוכן. [התשלום מתבצע בעמדות ממוחשבות עם כרטיס אשראי, אז תיקח אותו איתך במידה ואתה שומר אותו בבוידעם עם נפתלין :lol:]

יום למחרת (בבוקר) חיכו לי 2 דיסקים צרובים (כל אחד עבור גוש\חלקה שביקשתי) עם כל קבצי ה PDF האפשריים על הגוש\חלקה שביקשתי (אם קיים תקנון וועד בית שדיירים בעבר חתמו עליו, תמצא אותו בקבצים האלו. כמו כן **אם** קיימות הצמדות של דירות-חניות, אתה תמצא את כולן שם. למה אני מספר לך את זה ? כי בבניין שלנו למשל, לא נגעו בסידור של החניות. דירה 1 חונה בחניה א, דירה 2 ב-ב' וכיוצ"ב עד דירה 12. לעומת זאת, בבניין הסמוך זה לא ככה. דירה 1 חונה בחניה ט', דירה 2 חונה בחניה ג' וכיוצ"ב).

היו מקרים מעולם בהם חתמו דיירים על תקנון פנימי (שהוא בעצם הסכמה של כל הדיירים לשינוי כלשהו שהם בחרו לעשות מיוזמתם) שקשור לשינויים בחניות (אך ורק בגוש\חלקה שלהם).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עידכון:

היום, הועד של הבלוק הראשון החליט לסמן את כל החניות בסימון צבע ושילוט מספרים.

לאחר דין ודברים, שמתי לב שהם רק הרכיבו את השלטים עם מספרים בסדר רץ כלומר מיספרו את החניות.

מה מסתבר, שהיו כ3 רכבים מהבלוק שלי (2) אשר כביכול "לא שייכים" ו"הפריעו" להם להמשיך לעבוד.

אותו הועד הזמין ניידת משטרה ע"מ לפנות את הרכבים אשר שייכים לבלוק שלי (2). הגיע ניידת למקום,

והשוטר ביקש מאותו הועד שיציג בפניו מסמך טאבו אשר מופיע בו שיוך חניה פר דירה. מאחר ואין דבר כזה אצל אותו הועד,

מה שנישאר בסופו של יום הוא - סימון ומיספור חניות רק בצד אשר קרוב יותר לבלוק 1, רכבים של בלוק 2 כמו שעמדו עדיין עומדים,

וועד אחד עצבני.

הרי, אם הם רוצים חניה פרטית פר דירה אז מן הסתם הם צריכים לשלם עליה ארנונה בנוסף, הלא כך?

בכל מקרה, הסיפור לא ניגמר פה, ועד בלוק מס' 2 רשם מכתב פנייה לעירייה וכבר מחר כל העסק יעבור לטיפול העירייה הנוגעת.

פורסם

מניסיון, יש סיכוי שהעיריה לא תגיב לכם בכלל. כל מה שקשור לחניות פרטיות זה העסק שלכם ולא של העיריה, זה שטח פרטי של הבניינים ולא חניה ציבורית כחול-לבן או אפור.

גש מחר בבוקר למשרדי הטאבו באיזורך, בקש תשריט, שלם כמה עשרות שקלים וגש ביום שני בבוקר לקחת את האינפורמציה.

תעלה לכאן את התשריטים וננסה לעזור לך. בכל מקרה, אם בא לך להתעלל בהם (וזה מומלץ בחום), אל תיתן לשכנים או לבניין השני שום עותק של החומר, מקסימום תראה להם בעיניים. אם הם מתנגדים למה שרשום בתשריט, שים עליהם פס. המשטרה מתייחסת למה שרשום בטאבו ואתה והשכנים שלך תצטרכו לנהוג לפי מה שרשום שם.

זה יהיה קשה, יהיו מריבות ותהיה תקופה קשה - אבל בסוף הכל יסתדר. לאנשים קשה לקבל שינויים, במיוחד במה שקשור לחניות, אבל לא תהיה להם ברירה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מניסיון, יש סיכוי שהעיריה לא תגיב לכם בכלל. כל מה שקשור לחניות פרטיות זה העסק שלכם ולא של העיריה, זה שטח פרטי של הבניינים ולא חניה ציבורית כחול-לבן או אפור.

אז זהו שזה נישאר בנתיים בסימן שאלה, כי חד משמעית אף אחד לא יודע אם זה כן שטח פרטי או לא שטח פרטי.

לאחר הפנייה לעירייה כולנו נהיה חכמים יותר כאשר נדע סופית אם זה כן שייך לבלוקים ובאמת אין התערבות מצד העירייה,

או שזו חניה ציבורית לכל לדבר ועיניין וכל מי שרק חפץ רשאי להחנות שם.

פורסם
בשפ"פ אסור לשים שער, אסור למנוע את הגישה של כלל הציבור לשטח הנ"ל.

בניין שיש שפ"פ מצורף אליו "אכל" אותה, מצד אחד הוא צריך לדאוג לנקיןו וכו' ומצד שני יוכלים לבוא כל כלבי השכונה ולחרבן לו בשטח ולו באופן אישי אין אפשרות למנוע מהם זאת.

טרונצ'ו, זאת לא פעם ראשונה שאתה מדבר שטויות בהחלטיות.

יש אצלנו בשכונה מלא שפ"פים שיש בהם בריכות ומתקני ספורט ששייכים לדיירי הבניינים אליהם הם שייכים. הכל מגודר ומבוצר בצורה חוקית.

פורסם

שים לב מה כתוב כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%98%D7%97_%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99_%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97

שטח פרטי פתוח (בראשי תיבות: שפ"פ) הוא מושג תכנוני המציין שטח פתוח לציבור
משמעות הדבר היא שלכלל הציבור יש גישה לשטח הנ"ל.

אתה מוזמן לתת קישור שבו כתוב שלכלל הציבור אין גישה לשפ"פ, שהרי זאת משמעת השפ"פ.

להנחתי אם נבנו מתקנים שלכלל הציבור אין גישה אליהם, אז או שהשטח הוא לא שפ"פ או שמישהו עוצם עיניים.

והנה עוד קישור http://www.themarker.com/realestate/1.564087

האזרחים הם אלו שנאלצים לשלם עבור תחזוקת גינות שכל עובר אורח יכול לעשות בהן ככל העולה על רוחו
פורסם

שפ"פ - שטח פרטי פטוח. המשמעות שזה שטח פרטי שאסור לבנות עליו. עם דגש על פרטי וכל המשתמע מכך.

הא ותו לא. לא קראתי את השטויות המלומדות, אבל בתור דייר בפרוייקט עם שפ"פ אני יודע בדיוק מה זה בלי לקרוא שטויות בויקיפדיה.

פורסם
תעלה לכאן את התשריטים וננסה לעזור לך. בכל מקרה, אם בא לך להתעלל בהם (וזה מומלץ בחום), אל תיתן לשכנים או לבניין השני שום עותק של החומר, מקסימום תראה להם בעיניים.איציק

רק תקווה שהוועד השני הוא לא חבר בפורום...

כששכרתי דירה בבניין עם חנייה מסוג זה, פינצ'רו לי את שני הגלגלים בצורה כזו שהייתי חייב להחליף אותם.:evil:

פורסם
שפ"פ - שטח פרטי פטוח. המשמעות שזה שטח פרטי שאסור לבנות עליו. עם דגש על פרטי וכל המשתמע מכך.

הא ותו לא. לא קראתי את השטויות המלומדות, אבל בתור דייר בפרוייקט עם שפ"פ אני יודע בדיוק מה זה בלי לקרוא שטויות בויקיפדיה.

לא רק ויקיפדיה גם themarker ואפשר להביא עוד ציטוטים מעוד אתרים.

גם אני גר בבניין שמוצמד אליו שפ"פ ולכן אני יודע באיזה מאבקים וללא הצלחה אנו נמצאים מול העיריה כדי למנוע מעבר אנשים זרים בשטח הבניין שאנו מתחזקים בו גינה וניקיון.

אני עדיין מחכה ממך לקישור שבו כתוב שאתה יכול ו/או רשאי למנוע גישה של כלל הציבור לשטח שפ"פ.

פורסם

לא יודע איפה אתה גר.

אצלנו גם גינות ציבוריות מגדרים וסוגרים אחרי שעה מסויימת כדי שלילדים לא יהיה איפה לשתות ולעשות בלגן בלילות. על אחת כמה וכמה שטחים פרטיים.

אבל איתגרת אותי והלכתי לגגל. מסתבר שאין שום חוק לגבי החיה וגם הגדרה שמופיע בתקנות התכנון והבניה מעורפלת וכל עירייה מגדירה בעצמה את יעוד השטח ויחסי גומלין עם דיירים לגבי התחזוקה. יש אפילו מועצות שמתחזקות שפ"פ וגובים מדיירים תשלום ומצד השני יש כאלה שלא מתקרבים לשם. השימוש ומעבר חופשי הוא בהתאם לתב"ע.

אבל אצלנו זה די ברור. שפ"פ - מגודר ושייך לדיירים, לרוב מתקני ספורט פרטיים. שצ"פ - לרוב גם מגודר ושייך לעירייה, גינות ציבוריות במתחמי מגורים.

עריכה

לאור הנתונים המעניינים מן הראוי שאתנצל על דברי שנבעו מנסיון אישי לא מאומת עם חוק, אולם מציע לך להבא גם לנהוג ביתר זהירות בקביעותיך.

• תוכן חדש...