Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

 

הרכב הקודם היה קולט 94 1600 ידנית, מתפרקת ומיושנת, אבל איתה, איכשהו, נהנתי יותר, במיוחד בשנים הראשונות שהייתה ברשותי, בשנים האחרונות כבר הייתי יותר מורגל אליה ופחות היה אכפת לי, אבל עדיין! היו מקרים שהייתי מסתובב עם חיוך תוך כדי הנסיעה (כן, גם בחודשים האחרונים לפני מכירתה), אפילו הייתה הרגשה כללית שהיא בלטה בכביש מבין כל התנועה.

ההרגשה הכללית בהונדה שהיא פשוט נבלעת מבין התנועה ולא "מורגשת" או "מסובבת ראשים"

 

קראתי את השרשור פה על הבחור שהחליף את הפיאט הישנה שלו ברכב חדיש ופשוט לא מתחבר אליו, חלק כתבו לו שבגלל שהפיאט הייתה חלשה משמעותית, היה יותר קל להביא אותה "לקצה" וככה לקבל יותר ריגוש, חלק כתבו שבגלל שהרכב החדש שלו יותר חדיש\חשמלי\אלקטרוני\תכונה כלשהי, אז הוא פחות מתקשר ולכן "פחות כיף".

 

אני באמת לא יודע להצביע על מה-לא-בסדר בסיוויק שלי, כי באמת, אין משהו שהוא לא-בסדר, הכל בסדר! ואני עדיין לא מרוצה.

 

המושבים- מעולים, עוטפים, מעט קשים אבל אני אוהב את זה ככה.

ההגה - (לדעתי) מתקשר ונוח.

האחיזה - וואוו, מדהימה, מאד קשה לי להגיע למצב שאני מפעיל את בקרת האחיזה.

מתלים - שיכוך הנסיעה לא הכי טובה שיש, אני מרגיש כל בור ובור - וזה מבחינתי, מעולה!

מנוע וכח - אין מה להגיד, יש לי כח זמין בכל סלד, בעיקר! מ3500 ומעלה, באמת ובאמת שחזק.

גיר - ידנית, 6 הילוכים! לא היה מזיק עם ה5 היה קצר יותר אבל מילא, באמת שאין תלונות, חלק ועובד מעולה!

איכות בפנים - לדעתי, לא פחות ממעולה, אין פלסטיקים מתכופפים, אין קירקושים, הכל איכותי וכמו חדש.

מרווח - כמה שהרכב קטן חיצונית - ככה הוא ענק מבפנים וסופר פרקטי, יכולת העמסה מ-ע-ו-ל-ה ואידיאלית, מקום ל3 אנשים בוגרים מאחורה והם יושבים נוח.

מזגן - מדהים, מקרר, מקפיא ומהר.

מראה ועיצוב - עיצוב מ-ד-ה-י-ם לדעתי, יפיפייה, שונה, מיוחדת, כל פעם שאני יוצא מהרכב אני מסתכל עליו מרחוק לשניה-שתיים וממשיך ללכת.

צריכת דלק - ממש טובה, בבין עירוני, הילוך שישי, מהירות שיוט של 115-120 אני עומד על 5 ליטר ל100 קמ עם מזגן - אמיתי לגמרי, נבדק.

 

ועדיין, אני לא מרוצה, אני לא מתחבר לרכב במידה שהוא "שלי", הכל מרגיש לי קל מידי\טוב מידי\חלק מידי\איכותי מידי.

אני לא מתחבר לגודל, למושב האחורי הגדול ולבגאג' הגדול (למרות שחיצונית, האוטו קטן!).

אני לא אומר שאני אוהב לסבול, בקולט היו קירקושים, היו בולמים גמורים והיה רעש בנסיעה, הייתי מתעצבן מזה ואומר: "קיבינימאט אני חייב להעיף את האוטו הזה" אבל עדיין אהבתי אותו והרגשתי יותר מחובר אליו.

 

אולי זה בגלל שהתבגרתי וקשה לרגש? (הלו, סה"כ בן 25, מתוכם 7 שנים עם קולט וחצי שנה עם 306 טרנטה)

- לא נסעתי במכוניות אחרות, אבל לדעתי, לנסוע במכוניתי ולנסוע בסתם עוד רכב חדש יהיה אותו דבר.

- אולי אני כן אוהב לסבול?

- אולי פשוט טעיתי בבחירה וזה לא מה שאני מחפש?

- אולי הזמן יעשה את שלו?

 

הקולט היא 2 דלתות, נכון, לא נוח להיכנס, לא נוח לצאת (לנוסעים מאחורה כמובן) ובכללי לא פרקטית בכלל, אבל שהסתכלתי עליה מבחוץ, היא "באה לי בטוב בעין" (כמו שאומרים) יותר מהסיוויק.

 

שחיפשתי להחליף את הקולט, חיפשתי רכב חזק יותר, מראה ספורטיבי, כמה שיותר חדש וכמה שיותר מפנק.

החלטתי להתפשר בשנתון ולקחת את ההונדה שלדעתי, אין תמורה טובה יותר לכסף במסגרת התקציב שהיה לי (70K).

 

אז למה אני לא מרוצה?!

 

אוהד.

  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי לא הקשבת לי כשכתבתי לך:

אוהד, אתה כמובן יודע שדברים טובים באמת, הם נדירים.

 

אני מציע לך לחפש פיאט בראבו 1.4T ידנית, רמת גימור סנסיישן (הגבוהה). רכב נדיר (בודדות לדעתי), אך שווה.

או מיטו 155 שתקפוץ ללוחות.

 

אתה אומנם עולה מקולט סך הכל, אך לדעתי הסיוויק תשעמם אותך מהר משאתה חושב.

משכנתא זה קל

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי כי חיפשת מכונית עם עיצוב מושך ופועל קנית רכב עם נתונים מעולים אבל עם מראה של עכבר לוג'יטק?

אתה בעצמך אומר שהיא לא מספיק מסובבת ראשים בשבילך.

אם אתה אוהב את העיצוב, אז למה אכפת לך אם אחרים מסתכלים או לא?

לדעתי כל מה שמפריע לך זה שאתה מחפש בעיות ולא מוצא. מה שנקרא too good to be true.

מצד שני, יש משהו במכוניות ישנות שלמרות כל החסרונות שלהן יותר מעניין להסתכל עליהן ולנהוג בהן מבחדשות.

נהגתי בהרבה מכוניות מודרניות נפוצות ואף אחת לא הרגישה לי כיפית כמו הרכב הישן שלי למרות שכולן היו חזקות מהירות ונוחות יותר.

*ההודעה נערכה לפחות 3 פעמים:)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם ככה אתה מתאר את ההונדה סיויק, אז אני לא רוצה לדעת מה יקרה לך כשתשב במונידאו טיטניום או איזו מרצדס. התחושות שלך יכולות לנבוע מהרבה סיבות. לדעתי, תן לזה זמן, ואם לא תיפטר הבעיה שקול להחליף. אולי התפשרת על ה"קליק" כדי לעשות קנייה חכמה, זה לא בהכרח דבר רע. עם כל האהבה שלנו לרכבים, ואפילו לספציפיים, אננחנו צריכים לעשות גם שיקולים אחרים (כלכליים, למשל).

 

 

צריכת דלק - ממש טובה, בבין עירוני, הילוך שישי, מהירות שיוט של 115-120 אני עומד על 5 ליטר ל100 קמ עם מזגן - אמיתי לגמרי, נבדק.

 

אתה יודע שבזה הרגע הרסת עשור של מחקר, פיתוח והתקדמות טכנולוגית. שנים שיצרנים מנסים להגיע לצריכת דלק של 1:20 ומעלה, ועוד במהירות של 120 קמ"ש. כל הכסף והמחקרים שהושקעו, כשתשובה הייתה ברורה תמיד, הונדה סיויק. אומנם מדובר בצריכה בין עירונית, אבל עדיין, הנתון הזה נשמע מאוד אופטימי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחכה לעוד תגובות, אני מבקש בלי לשפוט! את ההחלטות שלי או את רכבי, הסיוויק ב-א-מ-ת רכב מצוין, חזק ואיכותי ושווה כל שקל, באמת.

 

בקשר ל"קניה חכמה" מול "קליק - בהתחלה היה קליק, לפני הרכישה (כפי שציינתי בשרשורים קודמים) יש כזו לשכן שלי ותמיד הייתי מסתכל על הרכב הזה ב"התרגשות", תמיד הרגשתי וגם עכשיו אני מרגיש שהסיוויק זה הקניה החכמה ביותר שיכלתי לעשות & קליק במסגרת התקציב שעמד לרשותי.

 

ניקו - בקשר לדלק, אמנם לא ביצעתי מדידה מדויקת, הסתמכתי על מחשב הדרך של הרכב, במהירות של 115-120קמש, בהילוך שישי הוא מציג 5 ליטר ל100קמ - ולא, זה לא אופטימי, אם תסתכל בפרסומות בעיתון של מודעות רכב חדשות, בטבלת צריכת דלק למכוניות מיני קטנות תקבל צריכת דלק בין עירונית של 4-5 ליטר ל100 קמ, אז המספר הזה לא דמיוני.

 

תוסיף לזה שיחד עם המספר הזה (5 ליטר ל100קמ) המחשב מראה לי כמה ק"מ עוד נשאר לנסוע - וזה באמת כך, הוא מדייק על ה20-30קמ, וזה לא שפתאום "יש מאין", אלא באמת המחוג מראה על -0 כאשר המחשב דרך מראה שנשאר לנסוע עוד כ30-40ק"מ.

 

עריכה: SLOWRIDE, ושאר האנשים שמתייחסים לנושא של סיבוב ראשים - אני לא קונה מכונית על פי "מה אחרים חושבים" ממש לא מעניין אותי מה אנשים בכביש חושבים על מכוניתי, בגלל זה כתבתי את כל הנושא הזה ב"---" ולא כמשהו חשוב, ובכל זאת הקולט נראתה יותר בולטת בעיני כאילו אני נוסע במינימום פורשה.

אוהד.

פורסם

לא יודע מה נסגר עם אנשים פה בפורום.

אחד יש לו אוודי A1 חדשה והוא לא מבסוט, אחד יש לו סיוויק מדהימה והוא לא מבסוט...

אני חושב שפשוט חסר לכם צרות / טרדות אמיתיות / בעיות בתחומים אחרים.

בלי ציניות - אפשר רק לקנא בכם.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הנאה נתפסת שונה אצל כל אחד. בן אדם יכול לחשוב שמה שגורם הנאה לכולם (רכב חדש עם מיליון גאדג'טים) יגרום גם לו ובפועל זה לא. ואז הוא לא מבין למה לא כיף לו וגם אלה שמסביבו לא מבינים מה הוא רוצה :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשאני החלפתי רכב לראשונה אמרתי "שמישהו ייקח ממני את הרכב החדש הזה ויתן לי לחזור לריקשה שלי בבקשה".

תן לזה זמן ואתה תתחבר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מכיר את התחושה - קרה לי מקרה דומה כשהחלפתי אלמרה ממש ישנה באקורד קצת פחות ישנה - האוטו היה טוב יותר מכל בחינה, וזה הרכב שרציתי, ובכל זאת בשבועיים הראשונים הרגשתי געגועים לניסן. דברים הרגישו קצת לא במקום. אחר כך התרגלתי ונהנתי (שוב) מכל רגע.

 

לדעתי, תן לזה עוד קצת זמן, הסיוויק הידנית היא רכב מעולה - אתה מאוד תאהב אותה!

פורסם

שכחתי לציין משהו וזה משהו די חשוב שאולי ייתן כיוון לפתירת הבעיה.

 

שהייתי נוסע בקולט, הייתי נהנה (בשנים הראשונות לפחות) בכל פעם שהייתי לוחץ על הגז, ממש מכל נסיעה.

 

בסיוויק, ההנאה היחידה שאני מקבל ממנה היא "בקריעה", זאת אומרת, אם אני "קצת לוחץ", "לוקח סיבובים במהירות קצת גבוהה" ויחד עם זאת גם בולם ב"חוזקה".

 

בנסיעה מנהלתית = החלקה מרמזור, פניות רגילות, סתם נסיעה בעיר מA ל B במהירות רגילה לחלוטין - אני פשוט משתעמם.

 

לדוגמא, לפני כמה ימים יצא לי לעלות את פרויד בחיפה, עם הקולט, עמדתי שם בין הילוך שלישי-לרביעי במהירות 70-80-90, אבל הרעש של המנוע, והעובדה שתכף ה"רכב עף מהצוק" ואני על הקצה עם ההיגוי - עשו לי את זה.

 

עם הסיוויק, אני בין חמישי-לשישי ואפשר להישאר שישי וזהו, הסיוויק מטפסת על העליה הזו ב100+ ללא שום בעיה, ורק שהגעתי למהירויות כאלה, נהנתי, ברגע שסיימתי את העליה וחזרתי למהירות מנהלתית, חזר השיעמום וכך גם כל הנסיעה חזרה - עם הקולט זה לא היה קורה.

 

*אין מה לשפוט על הנהיגה שלי, אני לא נוהג מסוכן\לוחץ\מתפרע בכביש, כל מה שדובר זה על יציאה "קצת נמהרת" מרמזור ונסיעה בכביש 22 במהירות שכולם נוסעים שם, בתוך העיר כפי שציינתי, הנסיעות הן מנהלתיות ומשעממות.

*עכשיו אני חושב, אולי אם הייתי מתפשר על השנתון עוד, ורוכש משהו שהוא הרבה יותר ... מה? קיצוני? חזק? ספורט? 2 דלתות? לא יודע איזה כיוון.

*לאלה שכתבו תן לזה עוד זמן, בשמחה - לא מתכוון למכור אותה, העניין שאנחנו יחד כבר שלושה חודשים וציפיתי ל"פרפרים בבטן" (יום האהבה אמרנו לא?)

 

אוהד.

פורסם
לא יודע מה נסגר עם אנשים פה בפורום.

אחד יש לו אוודי A1 חדשה והוא לא מבסוט, אחד יש לו סיוויק מדהימה והוא לא מבסוט...

אני חושב שפשוט חסר לכם צרות / טרדות אמיתיות / בעיות בתחומים אחרים.

בלי ציניות - אפשר רק לקנא בכם.

 

:|:| :|

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדוגמא, לפני כמה ימים יצא לי לעלות את פרויד בחיפה, עם הקולט, עמדתי שם בין הילוך שלישי-לרביעי במהירות 70-80-90, אבל הרעש של המנוע, והעובדה שתכף ה"רכב עף מהצוק" ואני על הקצה עם ההיגוי - עשו לי את זה.

 

עם הסיוויק, אני בין חמישי-לשישי ואפשר להישאר שישי וזהו, הסיוויק מטפסת על העליה הזו ב100+ ללא שום בעיה, ורק שהגעתי למהירויות כאלה, נהנתי, ברגע שסיימתי את העליה וחזרתי למהירות מנהלתית, חזר השיעמום וכך גם כל הנסיעה חזרה - עם הקולט זה לא היה קורה.

מבין את זה. הקמ"ש שהספידומטר מראה לא רלוונטי להנאה.

זו ההרגשה הכללית שמושכים את ההילוך, שומעים את המנוע, הדחיפה הזאת בגב שעוזבים את הקלאץ' ומרגישים את המהירות (גם כשהיא יחסית נמוכה) זה כל ההנאה. כנראה בקולט הרגשת את זה יותר כי הרכב היה יותר ספרטני וחלש ופחות מבודד ומעודן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לדוגמא, לפני כמה ימים יצא לי לעלות את פרויד בחיפה, עם הקולט, עמדתי שם בין הילוך שלישי-לרביעי במהירות 70-80-90, אבל הרעש של המנוע, והעובדה שתכף ה"רכב עף מהצוק" ואני על הקצה עם ההיגוי - עשו לי את זה.

 

*אין מה לשפוט על הנהיגה שלי, אני לא נוהג מסוכן\לוחץ\מתפרע בכביש, כל מה שדובר זה על יציאה "קצת נמהרת" מרמזור ונסיעה בכביש 22 במהירות שכולם נוסעים שם, בתוך העיר כפי שציינתי, הנסיעות הן מנהלתיות ומשעממות.

 

לא באמת היית על הקצה בפרויד במהירות שציינת, גם לא בקולט, תאמין לי. נכון שהכל נראה דרמטי יותר, אבל זה מאד רחוק מהקצה.

 

ניקו - בקשר לדלק, אמנם לא ביצעתי מדידה מדויקת, הסתמכתי על מחשב הדרך של הרכב, במהירות של 115-120קמש, בהילוך שישי הוא מציג 5 ליטר ל100קמ - ולא, זה לא אופטימי, אם תסתכל בפרסומות בעיתון של מודעות רכב חדשות, בטבלת צריכת דלק למכוניות מיני קטנות תקבל צריכת דלק בין עירונית של 4-5 ליטר ל100 קמ, אז המספר הזה לא דמיוני.

 

אתה מסתמך על צריכת דלק רגעית במקום ממוצעת למיכל, או עדיף לכמה מיכלים. זה לא רציני. אין שום סיכוי שהרכב חיזיק טנק על 20 ק"מ/ל'.

 

אז למה אני לא מרוצה?!

 

כי לא קנית פאביה, זה לא ברור? :wink:

 

ובנימה רצינית - עוד לא התרגלת. ברכבים הישנים הכל היה מיידי יותר, מבודד פחות, אוחז פחות ומערב יותר. פשוט עוד לא החלפת פאזה לרכב חדש שעושה את הכל טוב יותר, מהר יותר ובהרבה פחות מאמץ, רעש וצלצולים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932


×
×
  • תוכן חדש...