Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החיבור שבין אדם למכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הבעיה היא באמת חוסר היכולת לאתגר את הרכב ביומיום ושני מקומות בלבד לא מרתיעים אותך אני ממליץ לך להשיג סיבוב נסיון במיאטה (לא משנה איזה דגם) ולראות איך גם לקחת כיכר ב-30 קמ"ש יכולה להיות מרגשת כל פעם מחדש.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז אני יענה לכולם.

1) אין לי בעיה עם הצריכת דלק.

האונו הישנה שלי הייתה קצת מעבר ל 1000 סמ"ק שהיא נולדה איתם היה מנוע 1.6 של לאנצ'יה פריזמה והיא הרגישה ממש חלק ממני וכנראה שאן הבעיה באמת אני לא מרגיש שאני משתמש בחלקיק מהיכולות של הרכב.

הכל מרגיש לאד וכבד כזה.

לפני האימפרזה רציתי מיאטה אבל אחרי סיבוב קצר ב מיאטה 95 הרגשתי כמו בעגלת סופר ממונעת מבחינת נוחות נסיעה .

ואחרי נסיעה במיאטה 2008 נחש מה ? הרגשתי כמו במיאטה 95 רק יפה יותר וממש לא פרקטית.

בקיצור יש איזה אונו טורבו להחלפה באימפרזה או אפילו פונטו gt?

בקשר למה אני אוהב ברכב?

אז חשוב לי שיהיה זריז ושאני אדע בדיוק איפה כל חלק ממוקם בכל רגע נתון שהכל יהיה בשליטה מתמדת ושאני אדע בכל רגע נתון לאן ה גלגל שלי מתגלגל.

ובקשר לשאלה למה דווקא WRX

חיפשתי משהו משפחתי ספורטיבי והאימפרזה תמיד הייתה בעלת מקום של כבוד בתחום הזה.

אני אישית מעולם לא רציתי אימפרזה החלום האמיתי הייתה 106 GTI אבל לאור המצב המחריד של ה 106 כאן פשוט ברחתי לכיוון אחר,אחרי לגמרי כי היה יותר נח למצוא אימפרזה במצב סביר מ למצוא 106 במצב דומה.

בכל מקרה תודה לכם על העזרה בואו נמשיך בשירשור ואני בטוח שהוא יעוזור לעוד אנשים בעתיד.

פורסם

בכל מקרה תודה לכם על העזרה בואו נמשיך בשירשור ואני בטוח שהוא יעוזור לעוד אנשים בעתיד.

לא ענית על השאלה הכי חשובה, מה הרקע שלך בטכניקת נהיגה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יוצא לי לנהוג בשבוע האחרון על מאזדה 6 פרימיום מנוע 2.4.

הרכב של ההורים אוקטביה 1.2 TSI.

משום מה אני מרגיש יותר IN TOUCH עם הרכב בסקודה. אולי בגלל שאני נוסע עליה בתכיפות גדולה הרבה יותר (למרות שהרגשתי בבית כבר מהרגע הראשון).

אני לא מוצא שום דבר מיוחד במאזדה 6 פרימיום, רכב שעלה קרוב ל 200K כשהיה חדש.

הוא רכב נוח, שקט, אחיזה טובה מאוד (אולי אפילו יותר טובה מהאוקטביה, גלגלים 17" לעומת 16" באוקטביה).

מושבי עור, BUILD IN CHANGER, כיון כסא נהג חשמלי, מראה מרכזית חשמלית שמכהה סינוורים אוטומטית, הדשבורד נראה כמו חללית ושלל פיצ'רים מגניבים.

ועדיין,... זה לא זה...

עריכה: בעל הרכב נהנה ממנו ללא סוף, אך הפרמטרים שלו שונים לחלוטין משלי (נסיעה רגועה ונוחה, נוחות משפחתית וכו').

אגב - קורס נהיגה מתקדמת עשיתי (אחד, השני בדרך).

פורסם

לפני האימפרזה רציתי מיאטה אבל אחרי סיבוב קצר ב מיאטה 95 הרגשתי כמו בעגלת סופר ממונעת מבחינת נוחות נסיעה .

ואחרי נסיעה במיאטה 2008 נחש מה ? הרגשתי כמו במיאטה 95 רק יפה יותר וממש לא פרקטית.

יש כמובן משהו בדבריך, אבל בשביל רוב האנשים זה הקסם של הרכב. מעט מאוד דברים שממדרים ממך את החיבור לכביש (אין בידוד רעשים, אין גג, אין גובה). מי שמאוד נהנה על קארט ולא מעוניין בנוחות יתרה ופרקטיות זה הרכב.

אותי אישית הרכב מספק מבחינת נוחות ולא הייתה לי בעיה לנסוע מכפ"ס עד אילת בלי עצירה אחת בדרך (אני 1.86).

טוב, לפחות התקדמנו לאנשהו, אתה מעוניין ברכב שמעבר לחיבור יהיה גם פרקטי (4 מושבים ומעלה, עם תא מטען בגודל ממוצע) וגם יחסית מפנק בנוחות.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אז בקשר למה הידע שלי בנהיגה טכנית.

אמנם עוד לא עשיתי שום קורס נהיגה מתקדמת וגם כשהחברה הציע לי ויתרתי ולא מזלזול או דבר דומה פשוט כי לא יתאפשר בזמן נתון.

בלי כל קשר אני יכול להוסיף ולספר ששרפתי כמות ליטרים לא מבוטלת בכל.מיני ימי מסלול וגם ככה בלי ימי מסלוח במגרש החלקה באשדוד.כיום המגרש סגור.

אבל אני יכול לומר שאת הרכבים הקודמים היה קל ונח יותר להביא לקצה.

ועוד אוסיף שהיום לאחר היתייעצות עם חבר ותיק שיניתי במעט את תנוחת הנהיגה מאחת של נהיגה קרובה מאד להגה ומשענת.ישרה מדא לתנוחה עם מעט ספייס לתנועה וההרגשה מעט הישתפרה.

עכשיו אתן לזמן לעשות את שלו וחשוב מאד להקפיד על תנוחת נהיגה שתתאים לכם ותהיה בטיחותית.

ולאדם שדיבר על מינימום הפרדה בין הנהג לכביש אז כן אתה צודק אני איתך אבל אם בא לך אני אספר לך בפרטי על כמה יקר עלה לי ה "מינימום הפרדה" הזו.אבל אם תרצה אז בפרטי ולא על דפי הפורום.

פורסם

היתה לי איביזה טורבו שהוצאתי מהחברה והיתה הספורטיבית הראשונה שלי.

אהבתי את הג'ינג'ית והיא אהבה אותי.

יחד יצאנו לטיולים, התקשנו בסיבובים והשפלנו בעלי קלאו ספורט ברמזורים.

ואז יום אחד ראיתי את אחד מהחלומות המוטורים שלי למכירה ביד 2.

נינג'ה שחורה מהצורה החדשה עם מנוע 2500 סמ"ק וסמל של סובארו בחזית.

באותו הרגע החלטתי שהיא תהיה שלי.

נטשתי את הג'ינג'ית לטובת הנינג'ה השחורה ולא היה מאושר ממני.

או לפחות מה שחשבתי...פשוט לא התחברתי אליה.

הכל היה בסדר אבל אהבה לא היתה שם.

אחרי 9 חודשים פירקתי את החבילה ורכשתי VRS.

והיא היתה, היא היתה - בת ז*ונה!!

מתגעגע,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בלי קשר, אני ממליץ לך בחום לקחת שיעורים של נהיגה מתקדמת. אולי אתה נהג מעולה, אבל מדריך טוב (ויש כמה כאלו במקומותינו) תמיד יכול להוביל אותך כמה צעדים קדימה (וגם באמת לקחת את הרכב לקצה), ומצד שני מדריך כזה גם יכול אולי לכוון אותך ולעזור לך להבין בדיוק מה חסר לך בחיבור עם הרכב..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מסכים עם יבגני (בפעם הראשונה נראה לי :wink: ). באמת יכול להיות שאתה נהג מעולה והכל, אבל אולי הבסיס שאתה נשען עליו אינו מספיק טוב או אינו נכון (לדוגמה ציינת את תנוחת הנהיגה שייתכן כי אינה מתאימה לנהיגה "ספורטיבית").

קורס נהיגה מתקדמת (ואפילו בסיסי, לא צריך להשתגע על ההתחלה) ייתן לך כלים טובים יותר בכדי להתמודד עם הרכב, ואולי יעזור לך "להתחבר" אליה.

לי אישית אומנם לא יצא לנהוג על רכבים כאלה לצערי (ואם מישהו מרגיש צורך לשנות את זה הוא יותר ממוזמן :lol: ), אבל אני יודע עד כמה חשוב לשים לב לכל הדברים הקטנים שרוב הנהגים לא מייחסים להם חשיבות בכלל (כיוון גובה מושב, זווית המשענת, גובה הגה, מראות ועוד), ובגלל זה לוקח לי חצי שעה מהרגע שאני נכנס לרכב חדש (או של חבר) ועד שאני יוצא לדרך. וזאת רק דוגמה אחת שאפשר ללמוד בקורס כזה.

פורסם

מעבר לעניין של רף מגבלות גבוה יותר שאליו אתה לא מגיע ולכן מרגיש שהרכב לא מרגש אותך, יש עוד משהו שאני קורא בין השורות:

עוד לא התחברת לפרופורציות של הרכב, הוא מרגיש לך פיזית גדול.

באונו ידעת בדיוק איפה נמצאת כל פינה של הרכב (וגם ראית אותם פיזית כי הרכב קטן מאוד) וידעת איפה כל גלגל ופתאום פה אתה ברכב גדול יותר, קו חלונות אחורי יחסית גבוה שלא מאפשר לראות את קצה הרכב, חזית ארוכה יחסית שלא מאפשרת לראות את קצוות הרכב מקדימה ותחושת אי וודאות לגבי מיקום כל גלגל.

בקטע הזה אתה יכול להרגע, זה משהו שככל שיעבור הזמן אתה תתאפס עליו.

כשאני עברתי לרכב גדול (מב.מ.וו סדרה 3 למרצדס E קלאס) גם היתה לי קצת תחושת חוסר בטחון בגלל תוספת הגודל המכובדת אבל אחרי כשבוע כבר התאפסתי על המידות החדשות.

לגבי מיקום הגלגלים אני יכול להמליץ לך על "תרגיל"- סע ברחוב עם פסי האטה, תחוש מתי בדיוק אתה עולה על פס האטה עם הגלגלים, לאט לאט אתה תכיר את המיקום וזה "יתאפס" לך בראש.

אחרי שבועיים עם הרכב שלי כבר יכולתי להגיע לפס האטה במהירות, לרדת חזק על הבלמים עד ירידה למהירות בטוחה למעבר פס האטה ולשחרר את הבלמים בדיוק בנקודה בה הגלגל מתחיל לעלות על פס ההאטה, אז ידעתי שאני מכיר היטב את מיקום כל גלגל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אמנם עוד לא עשיתי שום קורס נהיגה מתקדמת...

אבל אני יכול לומר שאת הרכבים הקודמים היה קל ונח יותר להביא לקצה.

ועוד אוסיף שהיום לאחר היתייעצות עם חבר ותיק שיניתי במעט את תנוחת הנהיגה מאחת של נהיגה קרובה מאד להגה ומשענת.ישרה מדא לתנוחה עם מעט ספייס לתנועה וההרגשה מעט הישתפרה.

קודם כל, שים לב איך דבר פשוט, כמו תנוחה נכונה, משנה את הפידבק. זה הדבר הראשון שלומדים בקורס נהיגה מתקדמת.

לעניין, ספיציפית, אני בזמנו עשיתי את המעבר מקליאו ספורט (דור ראשון) ואכן ה-WRX היא מכונית שכדי להרגיש שאתה נוהג בה, צריך להביא אותה יותר קרוב למגבלות, והן יותר רחוקות.

יש לזה כמה סיבות, ובלי לחפור יותר מדי, זה קשור לבסיס גלגלים יותר ארוך (יותר זמן לוקח להעברות משקל), למתלים שהם לא פרוגרסיבים, אלא עוברים די בחדות מרכות התחלתית לנוקשות (שמאפשרת תגובה יותר מהירה, אבל התחלת המהלך נרפית מבחינת הענות), כיול לתת היגוי, שכדי להתגבר עליו צריך כניסה עם העברת משקל יותר אגרסיבית לסיבוב, תוך הסתמכות על מערכת ההנעה שתשלוף אותך החוצה (ויש על מה לסמוך).

עם WRX נכנסים לסיבוב עם העברת משקל חזקה לפנים, שוברים חזק, נותנים למתלים לרכון עד הנקודה שהם עוצרים, ואז משתמשים במערכת ההנעה הכפולה לשלוף אותך החוצה (ואם לא דאגת להיות בטורים גבוהים מספיק, חייך... אכלת אותה).

ה-WRX, בקיצור, היא מכונית שאו שנוהגים אותה חזק ונכון או שהיא מרגישה די צולעת ומוגבלת. מהבחינה הזו מדובר ברכב די חד מימדי, שאם אתה נשאר בתחום הרך של המתלה ובהילוך גבוה מדי, תקבל סיבוב תתיגוי א-לה דרדל'ה. מצד שני, כנוהגים אותה כמו שצריך, אתה מקבל חוויה ששונה ממכונית האצ'בק.

אבל, בשביל זה צריך באמת לדעת לנהוג.

טוב, לא באמת, קצת...

אני אהבתי את ה-WRX. אני לא חושב שהיא מכונית כיף עדיפה על הקליאו ספורט, בטח אם הכיף שלך זו כיכר מזדמנת ביומיום, אבל אני אהבתי את החיספוס שלה, ומבחינת חוויה לכסף, באריזה שימושית מספיק ליומיום, היא מספקת את הסחורה. אם הייתי צריך לבחור בינה לבין איזה וואגית עם הגה מחושמל וטורבו לחץ נמוך מתורבת, הייתי לוקח את ה-WRX כל יום, כל היום. כשאומרים מנוע גודש הכוונה היא למנוע בסגנון ה-WRX, לא מה שהוואגינות מסתובבות איתו, שזה טורבו לכאלה שלא אוהבים להחליף הילוכים.

הייתי נכנס לאנלוגיות סקס עכשיו, אבל יש כאן ילדים... חופש גדול, וזה.

כמכונית, המגבלה הכי גדולה שלה היא הבלמים. הם לא מספיקים לסוג הנהיגה שהיא דורשת. זה גורם לך להסתמך על ההחלקה בסיבוב כדי להאט, ועד כמה שזה מאוד WRC, יענו, זה לא ממש בטיחותי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חברים תודה לכם ואני מאמץ גם חלק מהטיפים שלכם.ולאט לאט אני אלמד את הרכב ונלמד להנות יחד.מקווה שככה ילך.

בכל מקרה עדיין פתוח להצעות בעניין ההחלפה.

פורסם

מניסיון או שזה זה או שלא.

תתפלא אסף (אגב אנחנו מכירים מהמפגשים - דרור עם הקופה הצהובה), אבל לפני הפיאט קופה שלי הייתה לי 106 ראלי מושתלת 1.6, מושקעת יופי יופי ונסעה לא רע בכלל, ומהיום הראשון עד היום האחרון פשוט לא הרגשתי חיבה אל הרכב, קניתי אותה כשהייתי חייל, מכרתי אותה ביום הראשון שהשתחררתי.

אני יודע שזה יפליא חלק מהאנשים פה כי ראלי זה אחד הכלים היותר מהנים לנהיגה במיוחד מפותלת וכזו שדורשת התנהגות.

אני אציין פה שהראלי ידעה להתנהג מדהים!

אבל פיאט קופה תמיד הייתה שמורה בפינה קטנה בלב, עוד לפני הראלי ועוד לפני כמה מכוניות לפנייה.

באותו היום שמכרתי את הראלי כבר קניתי את הקופה, מי שמכיר ומי שלא, הקופה נקנתה כשילדה וגיר והחלפתי כמעט הכל שם.

תהליך השיקום לקח חודשיים ארוכים, שלא נתנו לי לישון בלילה, והפרפרים בבטן אכלו אותי, והפעם הראשונה שהנעתי אותה זה פשוט היה ב-ו-ם! הכל הרגיש כמו שצריך, כאילו היא נוצרה בשבילי.

אתה פשוט צריך למצוא את הרכב שהכי מדבר אליך! לא יעזור כלום, איך שלא תשנה באימפרזה תמיד זה יחזור אליך התחושה של "זה לא זה".

הקופה אצלי כבר שנה וחצי וגם היום כשאני חוזר מהעבודה אני רואה אותה ומעלה חיוך, כשאני צריך לצאת לנסיעה יש לי עוד פרפרים בבטן לפני שאני מניע אותה, כשאני שומע את הצליל שהמנוע מפיק מתחת למכסה מנוע 2 טון ששמו שם אני פשוט מרגיש שזה לתמיד.

בסופו של יום הכל מסתכם בחתיכת פח עם גלגלים שמניעה אותך ממקום למקום והכל זה פסיכולוגי, לכן אתה צריך משהו שפסיכולוגי מדבר אליך.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אם מדברים פסיכולוגית אז זה חייב להיות איטלקי אבל באמת שאין כח חשק וזמן כרגע לשגעת הזו.

היייתי נכנס לפרוייקט אם היה לי קצת זמן פנוי אבל באמת שאין לי .תמיד סיפרו לי שככה זה כשאתה סטודנט אבל רק היום אחרי

שאני מסיים את השנה הראשונה אני מבין כמה זה נכון...אה ויש לי עוד 3 שנים כאלה....

• תוכן חדש...