Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כיום מורכב אצלי מצבר 70A מסוף שנת 2012.

לאחרונה החלו בעיות עם ההנעה ומבדיקה שעשיתי עלה כי דרוש מצבר 80A.

יום חמישי הזמנתי מצבר של בוש מסדרה S4, ויום חמישי הבא אני הולך להביא אותו מהחנות.

כיצד ניתן לבדוק את המצבר הישן? לפי מה שנראה לי הוא עדיין טוב, רק לא מתאים לרכב שלי.

כמו כן, במידה וארצה למכור אותו כמה השווי שלו? הוא של חברה שקשורה איכשהו לורטה, אני לא זוכר בדיוק איזה, ונפרק פעם אחת שהיה אצלי. חוץ מזה לא היו לו בעיות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

שלום לך, כפי שהסבירו בפרטי פרטים בשירשור אחר זה לא מספר האמפר שקובע אלא כוח ההתנעה. תסתכל על המצבר שלך. ליד איפה שכתוב 70AH יש עוד מספר.

למשל הנה דוגמה אמיתית. לי יש שני מצברים. אחד הוא 55 אמפר עם כוח התנעה של 280 ואילו מצבר של 45 אמפר עם כוח התנעה של 320. למרות שההיגיון אומר אחרת, מצבר ה 45 אמפר הוא יותר חזק. האמפר שעה זה בסך הכל הקיבולת של המצברף כוח ההתנעה הוא זה שקובע. כמובן שבדרך כלל הם הולכים ביחד. לא תמצא מצבר 100 אמפר עם כוח התנעה של 280.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני יודע. בדקתי את זה. המצבר של בוש עם זרם התנעה גבוה יותר.

השאלה שלי לא אם המצבר מתאים אלא אם יש מה לעשות עם הישן.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תשאל את בית העסק אם הוא יודע על מישהו שצריך מצבר והוא יכול לקנות אותו ממך. או תחפש מישהו שצריך מצבר ביד שנייה לדוגמה. לגבי כמה אתה יכול לקבל עליו זאת שאלה טובה. אל תשכח שאנחנו חיים בישראל שהיא מדינת הקומבינות ואנשים לא מכירים אותך (חלילה אני לא בא לטעון שאתה תחמן אלא שתבין שקשה לאנשים לדעת מה עבר על המצבר הזה) ולא את ההיסטוריה של המצבר. תיאורתית, תשאף לחצי עלות שלו כחדש. מעשית, אם תקבל 200 שקלים, הרווחת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני לא מחפש לרמות מישהו. המצבר הזה יכול להתאים והוא יותר ממה שצריך לרכב משפחתי ממוצע והוא די חדש יחסית.

בתיעוד של הרכב רשום כמה פעמים שהוחלף מצבר 80A בצ'מפיון וההחלפה האחרונה הייתה ב2007, כך שמתישהו בסוף 2012, תחילת 2013 הוחלף המצבר למצבר הנוכחי. מה גם שבעל הרכב כבר קנה שתקופה הזאת יאטי חדשה ולכן הרכב לא היה בשימוש וכנראה הוחלף מצבר למצבר פשוט.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

חס וחלילה לא רמזתי שאתה מתכוון לרמות מישהו. כל מה שאני אומר הוא שקשה לדעת את ההיסטוריה של מצבר.

פורסם
שלום לכולם.

כיום מורכב אצלי מצבר 70A מסוף שנת 2012.

יום חמישי הזמנתי מצבר של בוש מסדרה S4, ויום חמישי הבא אני הולך להביא אותו מהחנות.

כיצד ניתן לבדוק את המצבר הישן? לפי מה שנראה לי הוא עדיין טוב, רק לא מתאים לרכב שלי.

כמו כן, במידה וארצה למכור אותו כמה השווי שלו? הוא של חברה שקשורה איכשהו לורטה, אני לא זוכר בדיוק איזה, ונפרק פעם אחת שהיה אצלי. חוץ מזה לא היו לו בעיות.

המצבר המקורי ברכבך היה 70AH/340A (לפי תקן DIN) ואין צורך במצבר בעל קיבולת גבוהה יותר או כושר התנעה גבוה יותר אם מערכת החשמל ברכבך תקינה. תבדוק טוב טוב מהו כושר ההתנעה של המצבר לפי נתוני הייצרן ואל תסמוך על החשמלאים כי ייתכן שהבעיה היא במצבר בעל כושר התנעה נמוך מדרישות הייצרן.

איך החלטת שאתה צריך מצבר של 80 אמפר-שעה ? ולמה לו 85 או 95 אמפר-שעה ?

בכול מקרה לאחר שתתקין מצבר חדש בהחלט תרגיש שיפור אבל לאחר זמן מה המצב יחזור לקדמותו מכיוון שהבעיה במקום אחר.

רכבים המשווקים למדינות קרות כאשר הטמפ' החיצונית יורדת מתחת לאפס בהחלט הייתי חושב על מצבר גדול ובעל כושר התנעה גבוה יותר וככה גם הייצרן משווק את הרכב בעולם. למדינות קרות הרכב נמכר עם מצבר של 80 אמפר ואיפלו 90 אמפר-שעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, איפה אני יכול למצוא מהי הדרישה של היצרן לגבי איזה מצבר ואיזה כושר התנעה לפי סוג רכב?

פורסם

כושר התנעה/זרם התנעה/זרם התנעה קרה הוא הזרם שהמצבר יכול לספק להתנעה ראשונית של המנוע. זה נתון שמתאר בגדול כמה כוח יש למצבר להתנעה. ככל שהמספר יותר גדול המצבר יותר חזק. משהו כזה.

למרק.

החלטתי שאני צריך מצבר 80A כי ראיתי בהיסטוריה שהמצברים שהוחלפו היו כולם 80A ורק האחרון שלא היה רשום הוא 70A.

סיבה שניה שראיתי צילום של תא מנוע בשרשור על האינג'קטורים בבורה :

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=345702&d=1373307485

המנוע אצלי הוא זהה.

אתה בטוח שלמנועי TDI 1.9 110HP התקן הוא 70A/340A? האם תוכל, כהרגלך, לצרף את ההוראה הרלוונטית?

בקשר ללסמוך על בעלי מקצוע - זה בסדר, אני לא סומך על אף אחד ולא עושה כלום באוטו לפני שבדקתי 10 פעמים אם מה שהמליצו לי נכון, וגם אז אני נמצא עם מי שמבצע את התיקון (במקרה שזה לא אני) ולא עוזב אותו לשניה.

בכל מקרה יש לי גם מערכת עם מגבר ברכב, לא משהו רציני, אז אם כבר העדפתי לשים מצבר טוב וחזק.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
סתם לידע כללי (סליחה שאני מתגנב לשרשור), מישהו יכול לפרט לי מזה כושר הנעה?

זה המתח המירבי שהמצבר מסוגל לספק לזמן קצר (גם זמן קצר, וגם קצר משום שסטרטר למעשה פועל כמו קצר על המצבר).

הגודל הזה הוא הספק הסטרטר (Watt), לחלק למתח (12V) ונמדד באמפר (שזה קולון/שנייה).

כל זאת בהנחה שאני זוכר משהו מהתיכון (ושהבנתי משהו מלכתחילה).

פורסם
מרק, איפה אני יכול למצוא מהי הדרישה של היצרן לגבי איזה מצבר ואיזה כושר התנעה לפי סוג רכב?

בספרות הייצרן של הרכב שברשותך.

בדרך כלל במוסכי הייבואן ניתן לבדוק לפי מספר הרכב/שילדה מהו המצבר המקורי שהגיע עם הרכב.

פורסם
כושר התנעה/זרם התנעה/זרם התנעה קרה הוא הזרם שהמצבר יכול לספק להתנעה ראשונית של המנוע. זה נתון שמתאר בגדול כמה כוח יש למצבר להתנעה. ככל שהמספר יותר גדול המצבר יותר חזק. משהו כזה.

למרק.

החלטתי שאני צריך מצבר 80A כי ראיתי בהיסטוריה שהמצברים שהוחלפו היו כולם 80A ורק האחרון שלא היה רשום הוא 70A.

סיבה שניה שראיתי צילום של תא מנוע בשרשור על האינג'קטורים בבורה :

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=345702&d=1373307485

המנוע אצלי הוא זהה.

אתה בטוח שלמנועי TDI 1.9 110HP התקן הוא 70A/340A? האם תוכל, כהרגלך, לצרף את ההוראה הרלוונטית?

בקשר ללסמוך על בעלי מקצוע - זה בסדר, אני לא סומך על אף אחד ולא עושה כלום באוטו לפני שבדקתי 10 פעמים אם מה שהמליצו לי נכון, וגם אז אני נמצא עם מי שמבצע את התיקון (במקרה שזה לא אני) ולא עוזב אותו לשניה.

בכל מקרה יש לי גם מערכת עם מגבר ברכב, לא משהו רציני, אז אם כבר העדפתי לשים מצבר טוב וחזק.

בתמונה בקישור המצורף מותקן מצבר לא מקורי קרי לא המצבר שהגיע עם הרכב.

המצברים המקוריים היו תוצרת וורטא ללא טיפול ועם 'עינית הקסם' בחלק העליון של המצבר. בחלק מהרכבים אם לא כולם הייתה מותקנת גם צינורית בדופן המצבר לפליטת גזים מהמצבר.

לפני 7-8 שנים הייתי כול יום שישי מטפל ב-3-5 רכבים ככה שאני זוכר היטב.

פורסם

מן הסתם המצבר הוא לא מקורי.

כנראה שיש הוראה להרכיב מצברי 80A, כי זה מה שהיה כתוב בפירוט.

בכל מקרה אני יברר את זה במהלך השבוע. גם אם אתה צודק, לא יצא מזה נזק. בכל מקרה גם אבא שלי טוען שהוא מרכיב מצבר 72A למנועים האלה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אם דרוש מצבר אחר, למה הבעיות הן רק לאחרונה?

כמו מרק, גם אני חושב שהבעיה היא לא במצבר. זה נשמע כמו תופעה ידועה בחשמל רכב - הבודק בדק בצורה לא יסודית, מאשימים את המצבר, מצבר חדש עובד היטב זמן קצר (כי הוא טעון היטב כדרכם של מצברים חדשים, ולא משום סיבה אחרת) - ואח"כ חוזרות הבעיות. לפעמים גם מחליפים מצברים פעם אחר פעם, ללא תועלת.

הרבה יותר טוב למצוא מקום שמבין היטב בחשמל רכב, ולתקן את הבעיה האמיתית ולא להחליף מצבר או כל דבר אחר ללא צורך.

אם המתח שלו כאשר הוא מנותק הוא 12.3V ומעלה, כנראה שהוא בסדר. שים לב שזו בדיקה פשוטה וגסה. נסה למכור אותו בחצי המחיר של חדש. הצלחת - יפה.

דני

• תוכן חדש...