Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכתבנו אינו מתנגש :)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שים לב שאם אין מראש הסכם בין הקבלן לחברה על מעבר העובד לאחר תקופה מסויימת, זה לא יקרה לעולם. החברה לא תסתכסך עם הקבלן ו"תגנוב" ממנו את העובד.

בעובדי קבלן אין חסכון אמיתי (הקבלן גוזר קופון, והרי באותם תנאים ממש היית מוכן לעבוד אצל החברה) אבל יש נוחות בורסאית (לא נספר ככח אדם של החברה) ונוחות פסיכולוגית מסויימת לפטר בעת הצורך (זה רק "לסיים את החוזה") לעומת עובד מן המניין.

:turn-l:
פורסם

בחברה שבה אני עובד עושים את זה

אמנם עושים את זה ב-Phase Out, מחכים כמה חודשים לפני שלעובד תסתיים תקופת החוזה עם חברת הכ"א, מחתימים אותו על חוזה חדש מול החברה מהיום שלאחר סיום החוזה מול חברת הכ"א וזהו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בעובדי קבלן אין חסכון אמיתי

איפה שאני עבדתי, שעת הנדסה עולה 440 ש"ח. שעת עבודה של עובד מיקור חוץ עולה 150 ש"ח. ויש כאלה שגם 135 ש"ח.

אז ככה שהמנהלי פרויקטים חוסכים יופי בתקציב בשימוש במיקור חוץ.

משכנתא זה קל

פורסם
אז בימים אלו אני בתהליך קבלת עבודה בחברת הייטק, עברתי כבר מספר רעיונות ומבחנים ושלב הסגירה קרב ובא,

הבעיה היא שאמרו לי שההעסקה היא דרך חברת קבלן ולא אהיה עובד חברה, למרות כל ההבטחות שהתנאים זהים, מתנות, חופשים, ביטוח וקרן השתלמות, עכשיו אני בדילמה כי אני יודע שעובדי קבלן הם שלולי תנאים ואפשר להעיף אותם בדקה ללא שום התחייבות,

רציתי לשאול אם מישהוא מבין מה ההשלכות האמיתיות וההבדל בין עובד קבלן לעובד חברה, תודה!

מה זה הייטק? בודק תוכנה? (כל חברה והמדיניות שלה לקליטת עובדים, תזהר לא להיות נאיבי ולחשוב שהם יקלטו כל עובד פשוט שעושה להם איזה QA על רכיב...ובכלל כפי שנאמר, אתה משמש להם כתרנגול מטיל ביצי זהב, ה"קבלן" מקבל עלייך לפחות 15-20% רווח נטו, למה שיוותר על הרווח שלו? הסיכוי שיקלטו אותך לחברה נמוך ביותר במיוחד אם אתה בתפקיד קטן)

אני עובד דרך חברת השמה בחברה ממשלתית כבר 5 שנים (ויש אנשים שעובדים מעל 8' שנים) , נכון להיום יותר משתלם לנו כלכלית להישאר עובדי מיקור חוץ, כי המשכורות באותם התפקידים כעובד מדינה נמוכות יותר.

החסרון הוא שלא ניתן להגיע לתפקיד של ראש תחום/מחלקה כי אסור לך להשתתף במכרזים.

כרגע הנציבות היא נגד קליטת עובדים כעובדי מדינה, והמדיניות היא לצמצום תקנים.

עם זאת, במידה והמדיניות הזו תשתנה ספציפית בחברה שלנו (30% עובדי חוץ-רובם אנשי מחשוב/תוכנה) לא מן הנמנע שיקלטו רק את האנשים החיוניים ביותר.

בשוק הפרטי של מיקור החוץ, יש לך חברות כמו MATRIX,סיסטמטיקס או טלדור עם יותר מ4000 עובדים. ישנם פרוייקטים שמוגדרים אצלם זמניים, וברגע שפרוייקט נגמר אתה מפוטר. לעומת זאת, חברות אלה יכולות גם להעביר אותך לפרוייקט אחר, אם אתה עובד טוב ובפרוייקט אחר בדיוק מחפשים עובד עם קריטריונים שמתאימים. הם יעדיפו "אחד משלהם" מאשר לגייס חתול בשק.

היום הביטחון התעסוקתי בשוק הפרטי הפכפך, אפשר לעבוד עד גיל 45-50 ולפתע חברה נקלעת לקשיים כלכליים ועוברת תהליך התייעלות, ואתה מוצא את עצמך מחפש עבודה בגיל מבוגר ורחמנא לצלן אולי גם מחליף מקצוע.

זה לא להיות עובד מדינה/איש קבע עם משכורת שאפשר להתייחס אליה כנכס שמניב הכנסה קבועה.

לכן באמת , כל עוד לא מדובר בחברות ענק כמו אלביט,טבע,רפאל,אינטל,גוגל ששם עובד חברה בתפקיד טוב (לא זותר) מקבל גם בונוסים, משכורת 13, יותר ימי חופש, מתנות יפות לחג, נוסע לחו"ל על חשבון החברה, האוכל מסובסד זול יותר ועוד (חלק מהסעיפים מקבלים כמעט את אותם תנאים גם במיקור חוץ, לכן זה מאוד תלוי בתנאים האישיים).

אגב משפט ששמעתי לא מזמן, תפס את תשומת ליבי (אם אני לא טועה מהסדרה HOUSE OF CARDS). משהו בסגנון "עדיף תמיד לעבוד במקום שאתה לא מפחד להתפטר ממנו" (למשל עובד טוב אבל ממורמר שנשאר מחוסר בררה, ישאר ללא קידום בתפקידים פשוטים והרבה בזכות מעגל הקסמים הזה של פחד לעזוב ולהכנע לתכתיבי מעסיק מבלי היכולת לבקש את מה שמגיע לו - יש מעסיקים שלא מכבדים את סוג העובדים האלה ועדיף להם לעזוב ולהתקדם במקום אחר).

ויש גם את הסוג שלא צריך להגיד כלום והמעסיק פשוט יודע שהבן אדם הזה יסתדר בכל מקום, ומספיק טעות אחת של המעסיק כדי לאבד אותו.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
איפה שאני עבדתי, שעת הנדסה עולה 440 ש"ח. שעת עבודה של עובד מיקור חוץ עולה 150 ש"ח. ויש כאלה שגם 135 ש"ח.

מה הכוונה "שעת הנדסה" - מחיר העבודה לצורך לתמחור הוצאות התכנון?

פורסם

milanista23

אני עד לאחרונה עבדתי במנהל IT בחברת הייטק ב outsourcing של מטריקס, כשנתיים וחצי.

לגבי תנאים בעבודה, לא קיבלתי יחס מפלה או אחר משאר העובדים.

החברה שעבדתי אצלה גם שילמה לי על ארוחות וסלולרי ולא מטריקס.

מן הסתם החברה שילמה למטריקס יותר מלהעסיק אותי ישירות, אבל זה היה להם יותר קל מבחינה תקציבית.

פשוט זה מופיע על סעיף תקציבי אחר מאשר העסקת עובדים.

גם בד"כ הם עושים חוזים של התרעה של חודש.

לגבי מעבר לעבוד בחברה אחרת מטעמם, אני יכול להגיד מהנסיון שלי, שלמרות שהיו עלי חוות דעת מצויינות הם לא ממש נלחמו כדי לשריין לי מקום חליפי.

הם פשוט שלחו ערמה של אנשים ( גם חדשים ) ללקוח והוא בחר.

זה לא ממש משנה לחברות גדולות כאלו, מקסימום מחליפים, יש להם הרבה אנשים.

זה הגיע למצב שבסוף פשוט אמרו לי " אתה גר בחיפה, אין לנו לקוחות כרגע באזור", ונפרדנו.

אז שאף אחד לא יחשוב שמשהו מובטח פה.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
מה הכוונה "שעת הנדסה" - מחיר העבודה לצורך לתמחור הוצאות התכנון?

בא מנהל פרויקט, ומעריכים לו את התכנון ב-X שעות.

כאשר הוא משלם X כפול מחיר "שעת הנדסה" באותה עת.

(בדומה למה שקורה בתחום הCNC).

משכנתא זה קל

פורסם

כמו שחשבתי.

"עלות מהנדס" זו תוצאה של חשבונאות ניהולית. לצורך תמחור הפרוייקט מעמיסים על המהנדסים (לצורך העניין, כל עובד יצרן, בלי קשר לתואר) בארגון את כל עלויות הארגון, כולל השכירות על המקום, הנקיון והשמירה וכו', וגם את עליות כל עובדי השירותים (למשל כח אדם, IT וכו') והנהלה. לפי ההגיון הזה פרוייקט שמשתמש ברבע מהמהנדסים בארגון "ישלם" רבע מהוצאות הארגון.

כמובן, אין קשר בין מספר זה לעלות הישירה (או השולית) של המהנדס. אם נגייס עוד מהנדס אחד, לא נשלם יותר שכירות, לא נצטרך לשכור עוד מנקה, עוד אנשי כח אדם וכו', כלומר תוספת העלות לארגון בגלל המהנדס הנוסף היא עלותו הישירה בלבד, והיא כנראה דוקא נמוכה מעלות עובד קבלן (שכוללת את הפרמיה לקבלן).

או מצד שני, הבה "נתייעל". עובד קבלן כ"כ זול? בוא נחליף 50 מהנדסים ב-50 עובדי קבלן. פתאום, את כל ההוצאות צריך להעמיס על פחות 50 עובדים, ו"עלות מהנדס" תעלה לשמיים. הארגון לא באמת חסך כסף מההחלפה.

השוואה בין "עלות מהנדס" לעלות (בלי מרכאות) עובד קבלן יוצרת טעות אופטית.

פורסם

אני די חדש בתחום העבודה באזרחות לכן היה לי חשוב לעשות שעורי בית ולדעת קצת על איך הדברים עובדים ואתם עזרתם לי להבין, תודה רבה! :-D

מתנצל שאני לא רושם על איזו חברה מדובר כי ייתכן שגולשים פה אנשים שעובדים באותה חברה וכרגע לא נוח לי, אם יהיה המשך ארשום באיזו חברה מדובר

פורסם
כמו שחשבתי.

לא ממש.

ברגע שכל מהנדס מדווח שעות לפי פרויקט,

וכל שעה של מהנדס חברה יורד לו מהמאזן 440 ש"ח,

וכל שעה של מהנדס שהוא עובד קבלן יורד לו מהמאזן 150 ש"ח.

והמחשוב והנקיון והכל הם משותפים גם לקבלנים וגם לעובדי חברה.

אגב, לא מוצאים את שעות התכנון למיקור חוץ רק בגלל חשש מחשיפת מידע לצד ג'. לא כי זה לא ישתלם פי 3.

משכנתא זה קל

פורסם

במיקור חוץ אתה לא משלם על זמן מת של העובד. פרט לזה לא צריך להיות הבדל בעלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איך אתה לא משלם על זמן מת?

הרי רוב העסקאות הן גלובליות

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

החברה לא משלמת לעובדיה פי שלושה ממה שהקבלן משלם לעובדיו (+ הרווח של הקבלן).

ההבדל נובע מצורת החישוב בלבד. אין שום קסם בהעסקת עובדי קבלן.

• תוכן חדש...