Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בימים אלו אני בתהליך קבלת עבודה בחברת הייטק, עברתי כבר מספר רעיונות ומבחנים ושלב הסגירה קרב ובא,

הבעיה היא שאמרו לי שההעסקה היא דרך חברת קבלן ולא אהיה עובד חברה, למרות כל ההבטחות שהתנאים זהים, מתנות, חופשים, ביטוח וקרן השתלמות, עכשיו אני בדילמה כי אני יודע שעובדי קבלן הם שלולי תנאים ואפשר להעיף אותם בדקה ללא שום התחייבות,

רציתי לשאול אם מישהוא מבין מה ההשלכות האמיתיות וההבדל בין עובד קבלן לעובד חברה, תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה עובד קבלן אז המעסיק שלך הוא הקבלן. אתה עושה את אותה העבודה אבל הוא משלם לך את השכר.

הסכמים קיבוציים של מקום העבודה לא יחולו עליך, אם הם ירצו להיפטר ממך אתה תקבל הודעה מהקבלן לא לבוא למחרת ואם הקבלן יפשוט את הרגל אותם זה לא יעניין שלא קיבלת משכורת וזה גם לא נוגע להם.

מצד שני הקבלן מחוייב לכל חוקי העבודה הקיימים במשק ולכל הסכם העסקה שתסכם איתו. חשוב שכל התנאים שאתה מסכםאיתם יועברו לקבלן ושהוא יאשר אותם בכתב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מאוד תלוי בקבלן עצמו.

יש כאלה ששוללים כל הטבה שמגיעה לעובדי חברה.

יש כאלה שמתעלים על כל הטבה שמגיעה לעובדי החברה.

מה שכן, יציבות ובטחון תעסוקתי לא יהיה לך (החברה קונה שירותים מהקבלן, עד שיום אחד לא תצטרך את השירותים ואתה תלך בבית).

משכנתא זה קל

פורסם

בנוסף לכל האמור החברה הקבלנית מקבלת תעריף שעה גבוהה יותר מזה שבפועל משולם לך, כלומר אם משולם לחברה הקבלנית 50 ש"ח לשעה ישירות, אתה תקבל 40 במקרה הטוב.

אני הייתי מנסה לנסות ולקבע בחוזה העסקה מועד שבו תהפוך לעובד החברה ישירות ולא דרך חברה קבלנית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

החברה הקבלנית היא יחסית גדולה בשם Man Power אם מישהוא מכיר אז הקטע של פשיטת רגל וכל דבר לא רגיל לא מעניין אותי ולא סביר שיקרה, הבעיה היא שלא נאמר כלום לכמה זמן לוקח עד שהופכים לעובד חברה, זה יכול לקחת חודשים וזה גם יכול לקחת שנים לכן. לגבי תנאי העבודה הובטח תנאים זהים כמו של עובדי חברה, אז מה האינטרנט של החברה להעסיק את האנשים דרך הקבלן, בכדי שיהיה אפשר להעיף אותם ללא תשלום פיצויים בקלות ?

חשוב לציין שהגעתי לרעיון עבודה דרך החברה עצמה ולא דרך שום עובד קבלן או אתר משרות וכו וכו..

בהחלט אנסה לברר אם אפשר לקבוע זמן מסויים עד לקבלת עובד חברה..

פורסם

קודם כל ההפרש הוא הרבה יותר גדול מ 20% והוא נובע מהתנאים הסוציאליים. כשאני משלם לקבלן אני לא צריך להפריש לפנסיה, הבראה, חופש, מחלה, חגים וכו'.

פורסם

בגדול אחרי 9 חודשי עבודה הם מחויבים לאחד מהשניים:

1. לקלוט אותך לחברה ולתת לך את כל הזכויות/חובות כמו שאר העובדים.

2. להגיד לך יפה שלום ונגמר הסיפור.

אפשרות 2 הרבה יותר נפוצה למרות שאני מכיר לא מעט אנשים שהתחילו לעבוד דרך חברת קבלן ונקלטו בחברה.

בהצלחה!

פורסם

היא נותנת שירותים.

הם גם קבלן וגם כוח אדם וגם חברת השמה וגם וגם.

בנוגע למעבר לעובד חברה, אל תהיה אופטימי, זה לא יקרה.

נותן שירותים לא מחויב ל-9 חודשים, רק חברות כוח אדם, וזה לא המקרה כאן.

משכנתא זה קל

פורסם

כן, אז הבנתי נכון שרק במידה ואני עובד טוב והחברה מעוניינת אז אחרי כמה שנים הם יכולים להכניס אותי כעובד חברה, אחרת יכולים להעיף אותי בכל רגע נתון ללא פיצויים כלשהם.. התלבטות קשה בעניין..

פורסם
בגדול אחרי 9 חודשי עבודה הם מחויבים לאחד מהשניים:

1. לקלוט אותך לחברה ולתת לך את כל הזכויות/חובות כמו שאר העובדים.

2. להגיד לך יפה שלום ונגמר הסיפור.

אפשרות 2 הרבה יותר נפוצה למרות שאני מכיר לא מעט אנשים שהתחילו לעבוד דרך חברת קבלן ונקלטו בחברה.

בהצלחה!

לא מדוייק. אתה מתבלבל בין חברת כח אדם "משה ובניו" לבין חברת Payroll נטו כמו מנפאוור, נתיב2, MNPM ושאר נגזרותיה (כולם שייכים למנפאוור בסופו של יום).

עדי - אין לך ממה לחשוש, לך על זה ואל תכניס את עצמך לסרטים מיותרים. אם היו לך שתי אופציות עם ובלי המתווך כמובן הייתי ממליץ לוותר, אבל במצב כזה אין שום מניעה להיכנס איתו לקשר.

אני עבדתי במתכונת דומה ב-HP, יש אנשים שהתחילו איתי לפני חמש שנים ועד היום עובדים ככה, אפילו בתפקידים בכירים יחסית. מעשית זה משפיע רק על דברים זניחים כמו זכאות למניות החברה וכד'. אף אחד לא יפטר אותך "בטעות", המעסיק לא יסגר ויעלם, מקסימום אחרי 9 חודשים או שנה יעבירו אותך מחברה א' לחברה ב' (אצלנו זה היה מנתיב2 ל-MNPM) ותמשיך לעבוד כתמול שלשום. מבחינתך המעבר הזה יהיה שקוף, ומלבד תלוש השכר אתה לא תראה ולא תשמע את המעסיק שלך, רק את החברה בה אתה עובד בפועל.

זה לא אותם "עובדי קבלן" עליהם מדברים בחדשות או בכלבוטק, אתה לא איזה עבד נרצע בשכר מינימום ואין לך ממה לחשוש. סה"כ מדובר בשיטת גיוס לגיטימית ונפוצה שמסווגת פיננסית את ההוצאה על שכר כמיקור חוץ ולא כהוספת כח אדם לסד"כ החברה הגדולה. זה פופולרי במיוחד בחברות בינלאומיות המגבילות את מכסת כח האדם פר מדינה ו/או חטיבה עסקית.

נ.ב. פיצויים אתה תשלם לעצמך, זו אחת האופציות שאמורים להציע לך כחלק מהתנאים הסוציאליים. אתה מפריש אחוז מסויים מהשכר, המעסיק משווה את זה, ובסוף יש לך סכום שמשתחרר כשאתה יוצא בין אם זה ביוזמתך או ביוזמתם.

פורסם

דריש, אין דבר כזה לשלם פיצויים לעצמך.

כל מעסיק ללא יוצא מן הכלל מחוייב להפריש לקרן הפנסיה גם 6% על חשבון הפיצויים (יש ענפים שטיפה יותר ויש כאלה שטיפה פחות אבל כולם מחוייבים) כשאת היתרה הוא משלים אם הוא מפטר אותך. אתה לא רשאי לוותר על הזכות הזו ושום הסכם שתחתום לא יפטור אותו מהחובה הזו כי זה החוק. גם חברת כ"א מחוייבת לשלם פיצויים, פנסיה, הבראה, חופשה ומחלה בדיוק כמו כל מעסיק אחר.

פורסם
דריש, אין דבר כזה לשלם פיצויים לעצמך.

אני לא חזק בצד הפיננסי, אבל אצל שני המעסיקים הישראלים האחרונים שלי הוצעו לי שתי אופציות:

1. להפריש לעצמי חלק מהשכר כל חודש ל"קרן הפיצויים" הזאת, איך שהיא נקראת, ואז תמיד יש לי רשת בטחון.

2. לא להפריש את הסכום הזה, הנטו גבוה יותר, אבל אז אם לא עבדתי מספיק זמן גם סכום הפיצויים יהיה נמוך.

כך לפחות למיטב זכרוני. (אני בד"כ לא מקדיש לזה הרבה תשומת לב בעת סגירת החוזה)

פורסם

אתה מפריש רק 5% לרוב, לפנסיה.

המעסיק מפריש לפיצויים. "קרן פיצויים", "סעיף פיצויים בתיק הפנסיוני שלך", מה שתרצה.

עדי, כמו שואדים אמר, תוכל לעבוד כך גם 2 עשורים. הבעיה היא שלחברה הגדולה בה תעבוד, אין שום אינטרס לקלוט אותך. אתה יותר זול ככה, יותר נזיל ככה, ואין כאב ראש עם תקנים/ועדים/זכויות/בונוסים/שאר ירקות.

משכנתא זה קל

פורסם

בחברה שבה אני עובד יש כמה וכמה עובדים כאלה, המגמה היא לקלוט אותם כעובדים מן המניין ולחסל את הקשר עם החברת כ"א

דריש אתה מתכוון לשתי אופציות הפיצויים:

1. אתה לא מפריש כלום והמעסיק לא מפריש כלום, ואם אתה מתפטר אתה מקבל כלום (למעט מקרים מיוחדים), ואם המעסיק מפטר אותך הוא צריך לשלם לך פיצויים בגובה משכורת עבור כל שנה שלמה שעבדת (עבור חלקי שנה אין פיצויים).

2. אתה לא מפריש שום דבר, המעסיק מפריש 8.3% מהשכר שלך לקרן פיצויים מיוחדת אשר נפתחת לשימושך לפי תנאים שנקבעו בחוזה (יש כאלה שפותחים את הקרן גם אם אתה התפטרת וכו'), היתרון הוא שההפרשות הן חודש בחודשו ולכן גם עבור חלקי שנה יופרשו הכספים.

המצב השני עדיף על המצב הראשון בהנחה ששכר הבסיס בשניהם זהה.

יש מעסיקים שמציעים לך לתת את ה-8.3% האלה לברוטו במקום להפרשות, אבל זה תלוי בשכר שלך יכול ללכת בעיקר למס הכנסה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...