Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם הנעה כפולה סיפור אחר לגמרי, כל עוד הסופרצ׳ארג׳ר לא יעבור את מגבלות המומנט של הגיר\דיפרנציאל וכו׳ זה יכול להוסיף לך המון פלפל.

הלוואי שהייתי עם הרכב בארץ, יש אחלה כבישים להנות בהם עם רכב כזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אחלה מחיר יחסית לתוספת

בזמנו בדקתי סט PULLEY של ASP ל SLK R170 העלות היתה כ 950 דולר ועוד בלי משלוח - והדיבור היה שיפור של בערך 60 כ"ס ו 10 קגמ - וזה לא היה שווה את זה

מעניין אם את מה שעשית היה אפשר לעשות על R170 דור ראשון ?

פורסם

אהלן עידן, האם לקומפרסור יש מערכת קירור עצמאית, שאינה מחוברת למערכת הקירור המרכזית של האוטו?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

כן ולא.

מצד אחד יש 2 לופים נפרדים של קירור במנוע- לופ אחד למנוע עצמו עם רדיאטור קירור למנוע ויש לופ שני נפרד עם משאבה (חשמלית) ומצנן נפרדים לצ׳ארג׳ר.

הבעיה היחידה היא שלמרות שהלופים נפרדים הם ניזונים מאותו מקור יש מיכל מילוי נוזל קירור אחד) ולכן נוצר מצב שגם אם משייטים בכביש המהיר על 130 קמ״ש, מצב בו הצ׳ארג׳ר כלל לא עובד- עדיין המים ברדיאטור שלו יהיו בטמפ׳ של נוזל הקירור של המנוע.

זו הסיבה שבמהלך השנים רוב הדגמים מהרכב שלי קיבלו את השיפורים הבאים:

1.מצנן גדול יותר לסופרצ׳ארג׳ר׳ כדי להכיל כמות מים גדולה יותר עם שטח פנים גדול יותר לקירור משופר של הנוזל שהולך לאינטרקולר שמתחת לצ׳ארג׳ר.

2.משאבת מים חזקה יותר לצ׳ארג׳ר, גם מסייעת לעשות סירקולציה מהירה ואפקטיבית יותר לקירור.

3.התקנת מיכל נפרד לנוזל הקירור לסופרצ׳ארג׳ר ובעצם יצירת הפרדה מוחלטת בין מערכת הקירור של המנוע לזו של הצ׳ארג׳ר (זה השלב האחרון בשדרוג הקירור ובדרך כלל נפוץ אצל אלה שמרבים לבקר בסטריפים של דראג).

אצלי בכל אופן מורגש שיפור עם המצנן החדש, מאז ההתקנה שלו עוד לא הגעתי למצב שבו המחשב סגר לי את הבסטה של הגדישה, גם אחרי 7-8 לחיצות חזקות (0- מעל 200).

לפני ההחלפה אחרי 3-4 לחיצות רצופות הצ׳ארג׳ר היה יוצא לפרסומות.

אבל זה היסטוריה, עם הפאביה אין ניתוקי גדישה.

פורסם

^

אאל"ט לפאביה יש 6 מגדשי טורבו המשלבים את עקרונות הטוין סקרול (טורבו קטן לסל"ד נמוך וגדול לגבוה) עם גיאומטריית מניפה משתנה (פורשה קנו מסקודה את הטכנולוגיה ל911 טורבו שלהם :)), בהרכב הבא: 2 מגדשים לסל"ד נמוך, 2 לבינוני ועוד 2 לגבוה.

אגב, קו אדום אם זכור לי נכון הוא ב10,000 סל"ד (לכן צריך שלושה גדלים של טורבו, כדי לכסות את כל הטווח) אם כי בנהיגה רגילה אין צורך לעבור את ה1,100-1,200 סל"ד.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

חבר'ה, אני שוקל ברצינות לעשות טרייד אין בשקודה פאביה,

יש לי הצעה מעניינת ביותר!! מדובר בדגם הספורט!!!!!

אבל אני אצטרך להוסיף עוד כמה אלפים, מה דעתכם עסקה שווה?

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
^

אאל"ט לפאביה יש 6 מגדשי טורבו המשלבים את עקרונות הטוין סקרול (טורבו קטן לסל"ד נמוך וגדול לגבוה) עם גיאומטריית מניפה משתנה (פורשה קנו מסקודה את הטכנולוגיה ל911 טורבו שלהם :)), בהרכב הבא: 2 מגדשים לסל"ד נמוך, 2 לבינוני ועוד 2 לגבוה.

אגב, קו אדום אם זכור לי נכון הוא ב10,000 סל"ד (לכן צריך שלושה גדלים של טורבו, כדי לכסות את כל הטווח) אם כי בנהיגה רגילה אין צורך לעבור את ה1,100-1,200 סל"ד.

קו אדום ב10,700.

וברצינות טוין סקרול זה לא טורבו קטן לסל"ד נמוך וגדול לגבוה זה בי טורבו.

טוין סקרול זה טורבו מיוחד שיודע לעבוד עם סעפת טוין סקרול שהיתרון שלה שתמיד נכנס גזים בגלל פיצול צילינדרים והוא תורם לבניית גדישה יותר מהר.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

צודק, היה מאוחר.

בכל אופן, הכוונה הייתה שיש בפאביה 6 מגדשי טורבו! :shock:

והם כמובן עם גיאומטריה משתנה. עד כמה שאני מכיר, חוץ מהפאביה, פורשה הם היחידים אשר משתמשים בשיטה זו במנועי בנזין.

חבר'ה, אני שוקל ברצינות לעשות טרייד אין בשקודה פאביה,

יש לי הצעה מעניינת ביותר!! מדובר בדגם הספורט!!!!!

אבל אני אצטרך להוסיף עוד כמה אלפים, מה דעתכם עסקה שווה?

אתה באמת שואל?! מחר אני מצפה לראות פאביה בסמלון שלך כעדות לביצוע העסקה.

--------------------------------------------------------------

edan82,

האם בדקת את המרצדס על דיינו (אחרי השיפורים כמובן)?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא העלית את הרכב על דיינו, כרגע רק בשביל תוכנה מיותר לי לעלות על דיינו (לא זול בלשון המעטה).

השיפור מורגש בהחלט אבל אני לא רואה צורך לבזבז את הכסף על הדיינו בשלב זה (מה גם שיש מספיק חבר׳ה עם אותה תוכנה וסטאפ שכולם מציגים בגלגל את אותם נתונים פלוס מינוס.

פורסם

נראה לא רע בכלל!

יש לך איפה "לבדוק" ברצינות את הרכב? (מסלולים פתוחים, כבישים ללא הגבלת מהירות וכו')

מעניין אותי עד כמה השיפור מורגש כשאתה נוהג "על הקצה".

ויאללה לדיינו ! העם היושב בציון דורש תמונות לרייר עליהם :)

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

מבחינת מיצוי הרכב, זה מתחלק לכמה אופנים:

1. יש המון כבישי נהיגה טכניים, חלקם טכניים מהירים וחלקם צפופים ואיטיים יותר כך שלא חסר איפה לנצל את המישור הדינמי (ובניגוד למה שחשבתי לפני שרכשתי את הרכב- יש לו הרבה מה לתת בפן הטכני), רק צריך ללמוד את ההתמודדות עם המשקל- בלימות מוקדמות יותר וכמובן תגובת הרכב להעברות משקל.

2. עבור המהירות הגבוהה יש כבישים מהירים מצויינים, אמנם יש הרבה מצלמות אבל אני נוסע עם חבר'ה עם גלאים כך שזה בסדר ולא ממש בעיה לפתח מהירויות בסביבת 250 קמ"ש (במיוחד שזה מגיע די מהר בטיל בליסטי הזה).

3.נהיגת מסלול- אין מסלול בהונג קונג, כן יש מסלול מירוצים מקצועי בסין (היכן שמתאמן נהג המירוצים איתן צידיקילוב). המסלול מציע ימים פתוחים, העלות סביב 2000-2500 דולר, כולל רשיון זמני וביטוח לנסיעה בסין למסלול (או ששולחים את הרכב במעבורת), שהייה בבית מלון 4 כוכבים עם ארוחות ויומיים מלאים על המסלול.

לא זול אבל היי- זה פאקינג מסלול מירוצים אמיתי ברמה בינלאומית.

שקלתי ללכת שנה שעברה עם הבימר, בסוף וויתרתי בגלל העלות הגבוהה, עם הבנץ אני בוודאות אצא (זה יהיה סיפור מאוד יקר כי אחרי היומיים האלה חייבים צמיגים ובלמים חדשים, איזור ה-2500 דולר נוספים..

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מעלה את השרשור כדי לעדכן מעט (עמוס, קבל התנצלותי).

אז אמנם היה שיפור יחסי לאחר החלפת ה-HEAT EXCHANGER וה-SC (סופרצ'ארג'ר) נחתך פחות לאחרונה אני שם לב לתופעה קצת מוזרה- הרכב מרגיש חלש יותר ומעל 200 קמ"ש בכלל הופך לעגלה ולוקח כמה שניות ארוכות לפתח מהירות.

התייעצות עם חברים בעלי רכבים דומים אישרה את ההשערה שלי- משאבת המים החשמלית של ה-SC מאותתת שהגיעה הזמן להחליפה.

מדובר כאמור בבעיה מוכרת וידועה ברכבים האלה ואף היה RECALL בחלק מהמדינות במסגרתו משאבות הוחלפו לדגם חדש חזק יותר, דבר שפתר את הבעיה.

מסתבר שהמשאבה המקורית כל כך "דפוקה" שהחברים יעצו לי ממש ללמוד מחדש את התנהגות הרכב לאחר ההחלפה כיוון שהמשאבה המקורית חלשה מדי ולא נותנת ל-SC לתת 100% ביצועים גם כשהיא תקינה לגמרי.

אז משאבה חדשה הוזמנה (סיפור זול של כ-110$ סה"כ לפני משלוח), במקביל הוזמנו פילטרים חדשים של K&N, כשהכל יגיע אני אשתדל לצלם סירטוני לפני\אחרי כדי לראות את השינוי\שיפור אם אכן יהיה כזה (במיוחד מעניין אותי מה קורה שם מעבר ל-200 קמ"ש...).

• תוכן חדש...