Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. מד-המתח בקישור המצורף לא שווה שקל. מפעם לפעם הוא מתבלבל...

2. שימו לב שמד המתח הינו בעל 3 ספרות ולא 4 ספרות כלומר לא תראו 12.45 אלא 12.5 (זה ממש לא משנה).

מד-מתח הינו כלי מצויין למי שמבין ומכיר את מערכת החשמל של הרכב ומבין כיצד מתח המצבר משתנה ומתנהג ברכב מסויים. בעזרת מד-המתח לא תוכל לנבא או לדעת בוודאות את מצב הטעינה של המצבר ואני אתן מספר דוגמאת.

1. כאשר מכבים את המנוע לאחר נסיעה כאשר המצבר נטען מד-המתח יראה יחסית מתח גבוה של כ-12.6-12.8 וולט. לאחר כ-30 דקות המתח יתייצב על מתח של 12.3-12.4 אבל זה עדיין לא המתח הנכון מכיוון שהמצבר מחובר לרכב כלומר קיימת צריכה זרם מסויימת שמורידה את מתח הקטבים.

2. עוד לפני התנעת הרכב משאבת הדלק עובדת מספר שניות וצורכת זרם מסויים ומייד עם הכנסת המפתח לסווי'ץ או אפילו פתיחת הדלת 'מעירה' את מחשבי הרכב אשר צורכים יחסית זרם גבוה של כ-4-5 אמפר למשך זמן קצר דבר שגורם לירידת מתח הקטבים של המצבר וקריאה שגוייה של המתח.

3. נניח ובבוקר מתח המצבר היה 11.8 וולט ולאחר התנעה ונסיעה של דקה וכיבוי המנוע המתח יהייה כ-12.4 וולט האם ניתן להסיק מהקריאות האלה שהמצבר נטען ותקין ? התשובה לא.

הטבלה בהודעה הקודמת היא נכונה כאשר כבל המינוס מנותק מהמצבר והמצבר לא היה תחת טעינה או פריקה במשך שעתיים לפחות לכן כבדהו וחשדהו.

בכל הההודעה שכתבת, אני לא ראיתי שום בעיה שקשורה במד-המתח, שלא שווה שקל, אלא שווה 10 שקלים באיביי :wink:

לפי מה שמדדתי הוא נותן אינדיקציה טובה למצב המצבר ואני בטוח שלאחר ההסברים שלך, אפילו זה יתן לאנשים אינדיקציה יותר טובה למתח המצבר. קבל ח"ח.

מספיק לבדוק את הרכב לאחר כמה שעות ,אולי לילה שהוא לא נסע כדי שלא תהיה את התופעה שתיארת על מתח כוזב, בגלל ההתנהגות הכימית של הטעינה של המצבר.

חשבתי שזה ברור לכולם שצריך לבדוק לפני שמכניסים מפתח לסוויץ.

בנוסף, זרם הזליגה אמור להיות זניח וישפיע באופן מועט על המתח.

אם יש מתח 12 או פחות, זה מובן מאליו שהמצבר די ריק, וצריך ליסוע איזה חצי שעה-שעה למלא אותו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

נתון בדיקה מדוייק יש לבדוק בעזרת אמפרמטר השראתי איכותי ומדוייק. ברכבים ישנים שבהם אין בעיה לנתק מצבר, יש לבדוק זליגה עם אמפרמטר לאחר ניתוק קוטב המינוס וחיבור המכשיר בצורה "טורית". כמובן שאם יש מד זרם השראתי מדוייק ומוכח מאוד בניסיון השוואתי לא מאכזב אל מול טורי (והכוונה לדיוק קיצוני של המכשיר) אזי עדיף כמובן ההשראתי.

לגבי מכשיר טעינה, יש צורך במכשיר שיודע לזהות כאשר המצבר טעון להפסיק את הטעינה לחלוטין, אפילו שנשאר מחובר חשמלית אליו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בכל הההודעה שכתבת, אני לא ראיתי שום בעיה שקשורה במד-המתח, שלא שווה שקל, אלא שווה 10 שקלים באיביי :wink:

לפי מה שמדדתי הוא נותן אינדיקציה טובה למצב המצבר ואני בטוח שלאחר ההסברים שלך, אפילו זה יתן לאנשים אינדיקציה יותר טובה למתח המצבר. קבל ח"ח.

מספיק לבדוק את הרכב לאחר כמה שעות ,אולי לילה שהוא לא נסע כדי שלא תהיה את התופעה שתיארת על מתח כוזב, בגלל ההתנהגות הכימית של הטעינה של המצבר.

חשבתי שזה ברור לכולם שצריך לבדוק לפני שמכניסים מפתח לסוויץ.

בנוסף, זרם הזליגה אמור להיות זניח וישפיע באופן מועט על המתח.

אם יש מתח 12 או פחות, זה מובן מאליו שהמצבר די ריק, וצריך ליסוע איזה חצי שעה-שעה למלא אותו.

כפי שכבר בהודעה הקודמת הטבלה עם המתחים נכונה למקרה שהקוטב השלילי מנותק.

בכול מקרה לא בכול הרכבים שקע המצית מוזן במתח לפני הכנסת המפתח לסוויץ' וסיבוב למצב ACC לכן לא תמיד תקבל אינדקציה טובה במקרים שבהם יש צורך לסובב את המפתח למצב ACC בכדי שבשקע המצית יופיע מתח.

גם כאשר המצבר נח כול הלילה בדרך כלל הקריאה תהייה בסביבות 12.2-12.3 וולט לפני התנעת הרכב ובחורף בדרך כלל סביב 12-12.1 וולט גם במצבר תקין (הבדיקות נעשו ברכב שברשותיי גולף דור 5 במשך מספר שבועות).

מדוגמאות שרשמתי בהודעה הקודמת לא דיברתי על זרם זליגה אלא זרם שצורכים צרכנים שונים בזמן פתיחת דלת הנהג בלבד כגון: מערכת נעילה מרכזית, משאבת דלק ועוד מספר מחשבים שמתעוררים לחיים בזמן הכנסת המפתח לסוויץ' והעברתו למצב ACC. במקרים אלא צריכת הזרם עשוייה להיות מספר אמפרים ולכן מתח המצבר יירד והדבר יבוא לביטוי במיוחד במצבר יישן ותקין.

מד-מתח בקישור שצירפת לפעמים מתבלבל ומציג ERROR או "0000" או סימנים מוזרים כאשר מכניסים אותו לשקע המצית ובמיוחד במקרים שמניעים את הרכב ומד-המתח נשאר בשקע המצית.

מאיפה אני יודע ? יש לי אחד כזה שחיברתי לספק כוח ועשיתי עליו ניסויים.

בעבר לפני 6-8 שנים בניתי מד-מתח שמתחבר לשקע המצית ולמדתי לעומק את העניין. אתה מוזמן לקרוא את המאמר בקישור המצורף.

שים לב ! משום מה חלק מהתמונות באתר לא מוצג כנראה שקיימת בעייה כולשהי באתר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...