Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי לא נוסעת הרבה ברכב שלה ( כ 200 ק"מ בחודש). מה שמרוקן אחת המצבר.

רציתי לדעת האם יש מכשיר שאני יכול למדוד בעזרתו את הטעינה שכל המצבר ?

תודה לעוזרים

פורסם

צריך לנסוע עם הרכב יותר, לא לפני שבודקים שמצב הזליגה נמצא במינימום ולא מחוברים מכשירים כלשהם שפורקים את המצבר מהר מכפי שאמור להיות טרם התקנתם.

לחילופין, לדאוג לטעינה חיצונית עת האוטו חונה, מסוג עם בקרה הפסקה, שלא יהיה מצב של המשך טעינה כשמהצבר טעון במלואו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אין צורך למדוד טעינה- אם נורית אזהרה לא דולקת המצבר ניטען.

אם רוצים לדעת עד כמה "טעון" ניתן לקנות וולטמטר (בתמונה )

. המוכר יסביר לך איך מודדים.

Digital_Multimeter_Aka.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
אשתי לא נוסעת הרבה ברכב שלה ( כ 200 ק"מ בחודש). מה שמרוקן אחת המצבר.

רציתי לדעת האם יש מכשיר שאני יכול למדוד בעזרתו את הטעינה שכל המצבר ?

תודה לעוזרים

בעזרת מד-מתח קשה להעריך נכונה אם המצבר טעון ב-100 אחוז או 80 אחוז.

מתי לאחרונה הוחלף מצבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מנסיון שלי עם כמה רכבים שנסעו הרבה פחות מ 200 ק"מ בחודש - כשהרכב תקין והמצבר תקין - לא צריך שום טעינה חיצונית.

המצבר מחזיק כמה שנים גם בנסיעות של 10 קילומטר בשבוע, בתנאי שאין זליגת זרם גבוהה שפורקת אותו כשהרכב חונה.

פורסם

המצבר הוחלף לפני כ 3 חודשים ולפני כמה שבועות במקרה שוב פעם חזר כאשר לרכב חדש תקלות חשמל שבאות והולכת כלא היו כמו חלונות חשמל שלט עובדים, נורית esp וכו'.

במוסך אמרו לי שהבעיות הם בגלל נפילות מתח והמליצו לי לנסוע פעם בחודש חצי שעה-שעה על מנת לטעון אותו. את אותו הדבר אמרו לי בנק' שירות של וולטה כאשר הלכתי לבדוק את המצבר (אפילו החליפו לי אותו בעל מקרה).

הרכב ד"א הוא יונדאי i30

פורסם

אני בספק אם חצי שעה פעם בחודש תספיק.

כדאי לבדוק את נתון הזליגה המדוייק.

אז לרשום כאן את נתוני המצבר המדוייקים.

אז אוכל לרשום לך כמה להניע ואם וכמה לנסוע.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

פיתרון אפשרי הוא לקנות מטען סולארי שמתחבר לשקע המצת, עם לוח סולארי שמונח על הדשבורד וטוען באופן קבוע את המצבר.

אבל זה לא יעזור אם יש לך ברכב רכיב ששואב את המטען החשמלי מהמצבר.

פורסם

לאחרונה אני לא נוסע הרבה, קניתי מד מתח:

אני מניח כל עוד זה לא יורד מתחת ל-12.3 אני בסדר.

(כמובן שאני מחבר אותו רק שאני רוצה למדוד)

http://www.ebay.com/itm/12V-24V-Digital-LED-Auto-Car-TRUCK-SYSTEM-Voltmeter-Gauge-Voltage-Volt-Meter-/330919586330?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4d0c582a1a

Open Circuit Voltage	Approximate State-of-Charge at 80°F (26.7°C)	
12.65	100%
12.45	75%
12.24	50%
12.06	25%
11.89 or less	DISCHARGED	1.120 or less	

voltmeter.JPG

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

שווה לה להחזיק רכב בשביל 200KM לחודש?

לא רוצה להכנס לארנק, אבל ירידת ערך+ביטוח, שווה כבר ליסוע במוניות וכשצריך גם לשכור רכב (אם יוצאים מחוץ לעיר).

בשביל 200KM לחודש לא אמור להגמר המצבר.

שאני טס, אם זה ליותר משבועיים, פשוט משאיר את הרכב לחבר שיסע בו קצת ואם לא אז שפשוט יניע אותו בחנייה לאיזה רבע שעה ככה.

פורסם

גם אשתי נוסעת בערך 150 ק"מ בחודש, והרוב הם נסיעות קצרות בשכונה.

לכן אני משתדל פעם בשבוע לעשות סיבוב על האוטו, ועל הדרך לבדוק אוויר בצמיגים וכדומה, רק שמנוע של האוטו יעבוד קצת...

פורסם
אני בספק אם חצי שעה פעם בחודש תספיק.

כדאי לבדוק את נתון הזליגה המדוייק.

אז לרשום כאן את נתוני המצבר המדוייקים.

אז אוכל לרשום לך כמה להניע ואם וכמה לנסוע.

סליחה על הבורות אבל איך אני עושה את זה?

והאם המכשיר ש car me פירסם שווה קניה?

פורסם
לאחרונה אני לא נוסע הרבה, קניתי מד מתח:

אני מניח כל עוד זה לא יורד מתחת ל-12.3 אני בסדר.

(כמובן שאני מחבר אותו רק שאני רוצה למדוד)

http://www.ebay.com/itm/12V-24V-Digital-LED-Auto-Car-TRUCK-SYSTEM-Voltmeter-Gauge-Voltage-Volt-Meter-/330919586330?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4d0c582a1a

Open Circuit Voltage	Approximate State-of-Charge at 80°F (26.7°C)	
12.65	100%
12.45	75%
12.24	50%
12.06	25%
11.89 or less	DISCHARGED	1.120 or less	

יאללה קניתי! גם אצלי יש מדי פעם בעיות, תודה.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

1. מד-המתח בקישור המצורף לא שווה שקל. מפעם לפעם הוא מתבלבל...

2. שימו לב שמד המתח הינו בעל 3 ספרות ולא 4 ספרות כלומר לא תראו 12.45 אלא 12.5 (זה ממש לא משנה).

מד-מתח הינו כלי מצויין למי שמבין ומכיר את מערכת החשמל של הרכב ומבין כיצד מתח המצבר משתנה ומתנהג ברכב מסויים. בעזרת מד-המתח לא תוכל לנבא או לדעת בוודאות את מצב הטעינה של המצבר ואני אתן מספר דוגמאת.

1. כאשר מכבים את המנוע לאחר נסיעה כאשר המצבר נטען מד-המתח יראה יחסית מתח גבוה של כ-12.6-12.8 וולט. לאחר כ-30 דקות המתח יתייצב על מתח של 12.3-12.4 אבל זה עדיין לא המתח הנכון מכיוון שהמצבר מחובר לרכב כלומר קיימת צריכה זרם מסויימת שמורידה את מתח הקטבים.

2. עוד לפני התנעת הרכב משאבת הדלק עובדת מספר שניות וצורכת זרם מסויים ומייד עם הכנסת המפתח לסווי'ץ או אפילו פתיחת הדלת 'מעירה' את מחשבי הרכב אשר צורכים יחסית זרם גבוה של כ-4-5 אמפר למשך זמן קצר דבר שגורם לירידת מתח הקטבים של המצבר וקריאה שגוייה של המתח.

3. נניח ובבוקר מתח המצבר היה 11.8 וולט ולאחר התנעה ונסיעה של דקה וכיבוי המנוע המתח יהייה כ-12.4 וולט האם ניתן להסיק מהקריאות האלה שהמצבר נטען ותקין ? התשובה לא.

הטבלה בהודעה הקודמת היא נכונה כאשר כבל המינוס מנותק מהמצבר והמצבר לא היה תחת טעינה או פריקה במשך שעתיים לפחות לכן כבדהו וחשדהו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...