Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

audison voce av k6 vs morel elite 3 way

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כותרת...

אני מתלהבת מה לקנות אני שומע בעיקר דאנס הוס מזרחית ודיכאון

תודה מראש

אני הייתי שם ובגיל 17-16 באמת שמעתי רק שטויות, אז אני מרגיש את הצורך להבהיר כאן:

למען שיפור בסאונד במקרה הנ"ל, יש להחליף את סוג המוזיקה במיוחד עם "מקללים" בשמות כמו "מורל אליט" או "אודיסון ווקה"

אין קשר בין המוצר לסוג מוזיקה הנ"ל.

בלי לפגוע אוקיי? הרבה מאיתנו היו שם, חבל על הכסף.

מאחל אחלה המשך דרך.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חייב לציין שהצורה בה אני רואה את המושג "סלחנות" בין המוראל המדובר להרץ המדובר שונה לחלוטין מזה שסרול ציין - יחד עם זאת אני מבין למה הוא מתכוון.

לא רוצה לפתוח וויכוח עקר או מיותר בנושא אבל מה שנראה לי שפוספס כאן לאורך כל הדרך הוא המידבאס ולא הטוויטר.

לא משנה איזה סט יותקן ברכב הזה, הרץ או מוראל או פוקאל - הטוויטרים כנראה כמעט תמיד יצרמו לאוזן בגלל שהתקנת המידבאס איננה נכונה.

בידוד בדלתות.

הידוק לדופן הדלת על טבעת עץ סולידית.

כיוון גיין נכון.

קונפיגורציית קרוס נכונה.

כוונים נכונים של HU והמגבר

טוויטר של מוראל לא אמור לצרום בשום פנים ואופן, רוב הסיכויים שמה שקרה כאן זה נסיון למצוץ את המיץ מהמידבאס בלי לקחת בחשבון שהטוויטר יצרח הצילו.

ועוד עכשיו בכלל אני רואה שמדובר במידבאס 4 אינטש?

מה שנקרא, איכלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו :-D

אשמח אם תוכל לפרט מעט מה כוונתך בכיוון גיין נכון .

תודה

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

ברצון.

אתה יודע, כל מקרה לגופו וכאן מדובר על סט שני חלקים מוגבר פסיבית.

משמע, הטוויטר והמידבאס מחוברים על אותו ערוץ הגברה.

משמע, אתה מגביר אחד מהם, אתה מגביר גם את השני.

ברוב המקרים, ברוב ההתקנות לא מבצעים בידוד בדלת ובהתחשב במצב המתקינים בארץ ברוב המקרים זה גם לא יהיה פלא אם בכלל טרחו להתקין את המידבאס על טבעת עץ בלי חופשים כלשהם.

יוצא מנקודת הנחה שזה פחות או יותר המצב כאן ואתה כבר צריך להבין מהר מאוד לאן זה הולך - בעל המערכת בוודאי רוצה להפיק כמה שיותר "עוצמה" או "הספק" או "איכות" או "באס" מהסט הקדמי שלו וזה לא קורה, זה לא מגיע, אלא אם כן אתה ממש פותח את הגיין ואז אתה מתחיל להנות קצת מהמידבאס שלך - אבל מה קרה בזמן הזה? נכון, הטוויטר מוגבר יתר על המידה היות והוא ממש לא נועד לעמוד באותם ההספקים שמוזרמים כעת כלפי הקרוס אובר והמידבאס - לא שהוא לא נועד לעמוד בזה, הוא פשוט לא זקוק לכל כך הרבה הספק.

ואז אתה מקבל טוויטר שצורח לשחקים.

הפתרון?

לאפשר למידבאס תנאי עבודה טובים יותר - נפח דלת נכון יותר, בידוד אקוסטי נגד וויברציות ובליעת גלי קול הן מבחוץ והן מבפנים וגם של חלקו האחורי של הרמקול ואתה כבר משיג הרבה יותר מהמידבאס בפחות הספק ואז גם הטוויטר ישר נרגע.

בנוסף לזה ברגע שהמידבאס מקבל תנאי עבודה אופטימליים מה שבעיקר ישתפר בו זה התחום הנמוך יותר וזה באופן אוטומטי מאזן את התחום הגבוה של המידבאס עצמו.

תוסיף לזה עוד שיטות טיפול בטוויטר כמו הנחתות מהקרוס אם יש ותוסיף לזה נגיעה קטנה באקולייזר או בטרבל (תלוי מה הHU מסוגל לעשות) בשביל להנחית קצת את הקצה העליון ואתה כבר שניים שלושה צעדים קדימה.

דוגמא אישית - הרכב של אבא שלי - B4 10

הותקן מוראל הייבריד אוביישן שני חלקים על הקרוס הפסיבי על גבי מגבר שמספק 100 באזור ה120 וואט לכל אחד מארבעת ערוציו (שני הערוצים הנותרים בגישור לסאב)

בהתחלה המגבר היה מחובר ישירות לHU דאבל דין סיני ולסט קומפוננט ללא בידוד כלל בדלתות הקדמיות.

לאחר כיוון גיין ונגיעה קטנה בכוונים של הHU והגענו למצב שנעים לשמוע אבל חוסר באס מוחלט מהסט לא הצליח למשוך את הסאב לקדמת הרכב.

הצעד הבא היה הוספת פרוססור ביט-10 של אודיסון שם הוספתי כוון TC לכל ערוץ ולסאב, חיתוך תחתון ועליון מדוייקים יותר של הסט (אני תמיד חותך את הטוויטרים בנד פאס - טריק קטן שאני מאוד אוהב ועוזר לסנן מהטוויטרים את כל המידע בקצה הסקאלה שאנחנו לא מסוגלים לפרש גם ככה) ואקולייזר שליש אוקטבה פשוט פנטסטי.

אבל מן הסתם - זה לא שיפר את תוצאת הבאס הקדמי רבות היות והמידבאסים שם פשוט לא מקבלים את התנאים הנכונים להפקת באס.

ואז עשיתי בידוד בדלתות - שכבה חיצונית ושכבה פנימית כולל סגירת מחיצות טכניות והפלא פלא איזה שיפור חסר פרופורציות הושג במערכת בלי לגעת בכלל בכוונים.

עוד קצת עבודת איקולציה והסט הזה, אמנם לא שיא הפאר אבל מאוד מאוד מרשים! תוצאה שבכלל לא ציפיתי שאוכל להשיג ועוד על HU דאבל דין סיני ואני מדבר על שימוש בביט10 כמנחת!

כשאני מעביר ליציאות מגברים שומעים נקי אבל הHU מוציא רעש DC בזמן הכיבוי ולכן נאלצנו לוותר על האופציה ולעבוד דרך ההנחתה עד אשר יוחלף הHU למשהו טוב יותר.

וזה עוד לפני שעשיתי שם RTA עם תכנת הREW והמיקרופון UMIK1 של מיניDSP שיש לי היום, אני פשוט לא מספיק להגיע לזה אבל השיפור יהיה עוד יותר לטובה.

אני מקווה שההסבר והדוגמא עזרו להבין מה ואיך ניתן להשיג בעבודה נכונה עם סט שני חלקים מוגבר פסיבית.

וכן, מדובר על הקרוס המקורי של הסט, בלי לבנות שם LPADים או מעגלי זובל ובלי לתכנן את הקרוס בעצמי מחדש כמו שבד"כ אני נוהג לעשות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תוסיף לזה גם שכמעט שום מתקין לא מתייחס ברצינות להתאמת זווית לאלמנט ולנהג, פשוט מתקין וסע בלי לבדוק עם הלקוח מה הוא מעדיף, (לא שלרוב הלקוחות המזדמנים חושבים על זה בכלל), גם טוויטרים שהרוב יגדירו צורמים וצורחים אפשר לאלף אבל זה עניין של נסיון/נסיונות/כיוונים.

לפני שהטוויטרים שלי של הk2p מתו לגמרי הצלחתי להוציא מהם אחלה תוצאה ורוב האנשים מקללים את הטוויטר הזה.

פורסם

אדי- כל החלק הראשון שכתבת, זה בדיוק מה שאני דיברתי עליו.

כשאמרתי שהסטים של מורל פחות "סלחניים"- התכוונתי לחלק השני של התגובה שלך. אתה לא תמצה לרוב את הפוטנציאל הגלום בהם עד שלא תשקיע בהרבה דברים מסביב: התקנה טובה, בידוד דלתות ראוי, כיוונים מרובים ולרוב גם עבודה אקטיבית.

לעומתם, הסטים של הרץ הם יותר "חפיפים", יותר Plug&Play. בעלי נתונים שמתאימים לעבודה בנפח דלת, ולכן נותנים היענות סבירה בטווח הנמוך גם ללא בידוד אקוסטי, תחום המיד לא אנמי לחלוטין וההיענות במידבאס בשמאלי שמותקן בד"כ באוף אקסיס מלא היא מעט טובה יותר מאשר באלמנטים הכיפתיים, והטוויטר, אולי בגלל אופיו החד מעט, פחות רגיש לאיכות המגבר. ולכן אני חושב שגם אתה תסכים איתי, לאחר שהגדרתי "סלחניים" :).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לגבי המידבאסים מסכים - לגבי הטוויטרים זו בדיוק הבעיה - ההרצים חדים יותר באופן מובהק ובגלל זה הטוויטרים בכלל ירצחו אותך שם אם אתה תגזים בגיין.

מבחינתי שניהם לא סלחניים בדיוק באותה מידה כי לאחד יש מידבאסים שקשה לרסן ולשני יש טוויטרים שקשה יותר לרסן.

עצם העובדה שהטוויטרים של הרץ יותר חדים ופחות "מגיבים" לגיין של המגבר רק מעיד אצלי על טוויטר נחות יותר במובן הזה.

שמעתי את הXL כבר בכמה התקנות - חייב לציין שהרץ עשו התקדמות רצינית עם הסט הזה אבל עדיין, האופי החד הזה בטוויטרים שאתה מדבר עליו גורם לי לא להתחבר לסט הזה.

עריכה - אני לא רוצה להיות מובן לא נכון כשאני משתמש במילה נחות - אני פשוט רואה באופן אישי את הטוויטרים של מוראל בסדרות כניסה\ביניים טובים יותר, עדיפים יותר מעצם העובדה שהם נעימים לי יותר לאוזן. עניין של טעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

להזכירך, אנו לא מדברים פה על ההרץ, ההרץ רק הובאו כדוגמא רחבה להתנהגות הסטים מבית אלטרומדיה, הסט שפותח השרשור התכוון אליו הוא הווצ'ה, אשר עדין משמעותית מההיי אנרג'י הרגיל וה XL.

לכן, אני חושב שהשילוב של מידבאס ללא דרישות כבירות וטוויטר יחסית עדין, יכולים להתאים לפותח השרשור יותר מאשר לנסות לטחון מים עם אילייט שדורש הגברה חזקה, תיבות עם נפח בגדר חובה כמעט ורק אלוהים יודע מה הוא באמת מנגן מעל אזור ה 1-2KHZ כשהוא מותקן באוף אקסיס.

פורסם

לא יודע אצל מי אתה שמעת ווצ'ה אבל מה שאני שמעתי לא היה עדין במיוחד - בייחוד הטוויטרים.

רק מראה עד כמה 90 אחוז מהסיפור זה התקנה וכוונים.

מסכים לגבי השוואה מול אילייט - זה לא סט קל, מאוד לא.

למען האמת אחד הוופרים\מידבאסים הכי בעייתים מכל בחינה אפשרית -

דרישות הספק.

נפח.

כל נושא התשתית והציוד הנלווה הופכים למשהו שצריך לתכנן היטב - אין ספק.

אבל! כשאילייט עובד כמו שצריך הוא פשוט מדהים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אתה מעלה בי זכרונות על בחור גדול בפאסאט חיפאית ואילייט 3 חלקים שהשאיר בי לאורך שנים את חוויית "הסטאפ הטוב ביותר ששמעתי".

בכל מקרה, זה אכן נכון, ובזה פתחתי את הודעתי הראשונה בשרשור- מעבר לסט, חשובה שאר המערכת. אפשר לגרום לMT23 לצרום ואפשר לגרום לאוטופיה בריליום להישמע מתוק מדבש.

פורסם
אתה מעלה בי זכרונות על בחור גדול בפאסאט חיפאית ואילייט 3 חלקים שהשאיר בי לאורך שנים את חוויית "הסטאפ הטוב ביותר ששמעתי".

בכל מקרה, זה אכן נכון, ובזה פתחתי את הודעתי הראשונה בשרשור- מעבר לסט, חשובה שאר המערכת. אפשר לגרום לMT23 לצרום ואפשר לגרום לאוטופיה בריליום להישמע מתוק מדבש.

זה בסדר - המערכת שהיתה ליאריק בפאסאט מבוססת על מוראל וג'נסיס ביחד עם IDMAX מוגבר על קליפ-דיזיין היא גם המערכת האהובה עליי עד היום בכל הזמנים!

ועוד HU של סוני XES - או קיי - אני מזיל ריר, שוב!

חייב לציין שאת המערכת שיש לי היום והכוונים שהצלחתי להגיע אליהם באוונסיס - אני אוהב באותה מידה - באמת, לא צוחק.

אבל עדיין - משהו באילייט, משהו באילייט.

לא יכול להסביר את זה אבל אני יודע שאתה מבין אותי.

Pioneer TS-X150

פורסם

גם עם תנאים טובים (לא מושלמים) לדעתי הקרוס של האלייט מאוד מסרס את הוופר, אם כבר הסט הזה ספציפית אז או b-wire עם הקרוס או אקטיבי.

פורסם

חברים יקרים ,הרבה דברים נכונים ולא בדיוק נכונים נכתבו כאן . אני לא יכנס לזה כי זה לא נושא של שרשור . אני ראיתי את ההתקנה שום דבר מנכתב פה לא יעזור לבחור. מיד 4" מותקן מתחת לגריל מקורי על הדש , טויטר (דיברת על זויות ? ) עזבו נושא כואב . הבחור לא מבין עדיין מה הוא רוצה לקבל מהמערכת שלו, במקרה הזה שום דבר לא יעזור .

נ.ב. אדי ברוך שובך :)

פורסם

רומן, טוב לראות גם אותך כותב כאן

כמה דברים - אני שומר על קו שונה לחלוטין מעכשיו הלאה על איך אני מתערב או לא מתערב בפורום.

אני מתכוון להמעיט למינימום את הכתיבה שלי וכמו שכתבתי בשרשיר "פרישה" אני עדיין כאן ופה ושם תראו תגובה שלי.

אבל דבר אחד בטוח - אני לא הולך לאמר מה נכון ומה לא נכון או איזה מגבר טוב יותר ואיזה מגבר טוב פחות - אני פשוט אומר מה נכון לגביי ולגביי ציודים אני מתכוון להתייחס לכל מוצר בפני עצמו - מי שרוצה להחליט מה יותר מתאים לו - עניין שלו.

כמו גם אם עד עכשיו הייתי "חברי" מאוד והרשתי לעצמי גם "לעקוץ" עם הציניות שלי משתמשים (שבמקרים רבים לא הבינו אותי בכלל ועוד פעם מצאתי את עצמי מול חזית של איזה 50 איש) ואני לא מתכוון לעשות את זה יותר - כמה שיותר תשובות ענייניות נטו, חברים אני כבר לא ממש "מחפש" כאן.

אני פשוט כאן בגלל שאני אוהב את התחביב.

נמנע מלקבוע עובדות כנכון או לא נכון וכל השאר לא יודעים מה הם אומרים - פשוט מציג את איך אני רואה את הדברים ולא נכנס יותר לוויכוחים עקרים.

אולי הייתי צריך לכתוב לך את זה בהודעה פרטית כשאני חושב על זה :?

Pioneer TS-X150

פורסם

מה אתם אומרים על האופצייה שאני יחליף את הקרוס ויקנה את הmt-24le זה ישמע יותר נעים?

hu:Clarion CZ702A amp: audison LRx 4.1k mono:JL Audio 500/1 set:Audison Voce AV K6 sub:double Hertz es250

• תוכן חדש...