Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום דבר רע לא הולך לקרות. הכל בסדר. תהנה מהחופש הקצרצר שלך!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תטעו, יש הבדל בין גיבוב לגביבון.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%91%D7%99%D7%91%D7%95%D7%9F

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הא ? rybyjyhy.jpg

אני שוב מובטל (לפחות עד שיקרו לי שוב עבודה ה שסביר להניח שלא ייקרה כי הבוס די קמצן ולא מעוניין להביא עוד פועלים ואם אין פועלים אני די מיותר [בעצם לא כ״כ מיותר הוא שולח אותי להביא לו אוכל]).

עוד איזה חושיים אני מתגייס מצד אחד לא בא לי לעבוד, מצד שני אני אשתגע בבית חודשיים בלי לעשות כלום מצד שלישי אף אחד לא יעסיק אותי.

אנלוגי לא צריכים אצלכם איזה טרקטוריסט (בטח הוא עובד במוסד בכלל עם הסודיות הזאת).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מחר טס לגיאורגיה, לבקר את המשפחה וזה. שיהיה לנו בהצלחה, בכריסמס שם עוד לא הייתי :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומי,

תארגן לאחיך שקית עם קצת תכלאפי.

סלואורייד,

ענן הרוע מרחף כרגע מעל אנלוגי, תהיה רגוע.

רז,

גביבון זה גיבוב קטן(עם כל הכבוד לויקיפדיה ).

אנלוגי,

זה לא נועד להיות שלך. אני מאמין גדול בגורל, אל תלחם בזה, תעשה את ההשתדלות

ותן ליקום להחליט.

Gn'f'R

פורסם

הרכב שלי לא פורסם עדיין למכירה,

היום עצר אותי איזה נהג משאית מבוגר ושאל האם אני מוכר,

באינסטינקט עניתי שכן, שאל בכמה ובאינסטינקט עניתי 20.

הוא ממש התפעל מהרכב, בחן אותו מכל הכיוונים, והמשיך להתפעל.

שאל אותי מה אני כבר אקנה ב20, עניתי שתכלס' אין לי מושג.

אתם הצעירים טיפשים הוא ענה לי, לא יודעים להעריך רכבים,

רכב כזה לא מוכרים. אני אקנה אותו, אחליף לו צמיגים וככה הוא המשיך לתאר לי.

וסיים במשפט "האוטו הזה ילווה אותי עד המוות".

הוא הציע לי לעשות ראש עם הטיוטה קאמרי שלו. הוא הכניס אותי לפלונטר רציני.

אני לא יודע מה לעשות, הוא מחכה לטלפון שלי.

פתאום הכל נראה לי אחרת, עמדתי שם מולו ובמקום לקדם את מכירת הרכב

יצא שהתחלתי ללכלך עליו "הטיפולים שלו יקרים, אין חלקים, בחודש האחרון הוא תקע אותי

3 פעמים", אבל האיש בשלו.

מה לעשות?

Gn'f'R

פורסם

איזה בהמה יש לך ומאיזה מודל ומה הוא מציע?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לי יש קרייזלר סברינג lx 2001 נפח 2.7 עם 167 אלף ק"מ, בסה"כ רכב די שמור ומטופל בנדיבות.

לו יש טיוטה קאמרי 2006 והוא הוריד את המחיר מבלי שביקשתי ל 55, לא ראיתי אותה, הוא רק תיאר לי.

Gn'f'R

פורסם
תקפוץ ללוקומכאניק שיבדוק לך את הלוקומוביל.

ראית פעם מכונאי שהוא לא לוקו (עיין ערך הפירוש בספרדית)?

אנלוגי,

זה לא נועד להיות שלך. אני מאמין גדול בגורל, אל תלחם בזה, תעשה את ההשתדלות

ותן ליקום להחליט.

אנלוגי, אני מחזיק בדיעה הפוכה מידידי המלומד. אצלי אם דבר מה בא בקלות, אני רק סובל ממנו. ואם אני צריך להילחם בשיניים עבור משהו, אני אדע ממנו רק נחת.

או, בפראפראזה, למה מי הוא היקום שיחליט עבורי? אני אראה לו מה זה.

בהצלחה. אשמח לשמוע את הסיפור על איך הצלחת למצוא ולהשיג את הגיטרה שלך בסוף :wink:

ברווז והסיפורים שלו:

אם זה היה אני במקומך, הייתי כנראה נוסע לי לטייל באיזה מקום נחמד, עיר מעניינת, וכנראה שהייתי מגיע לחיפה ופוגש מישהו שבמקרה היה מפנה אותי לחנות שאולי יש בה גיטרה כזו.

במקרה, יש חנות (או שניים) בחיפה שיכול להיות שיש להם.

כמו תמיד, אם אתה או מי מצוות משימה בלתי אפשרית ייתפס או ייהרג, אנו נכחיש כל קשר.

הודעה זו תשמיד את עצמה בתוך 5 שניות.

בהצלחה מר פלפס.

ואם יורשה לי להוסיף,

may the force be with you.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, ידידי המכונף.

בלילה אני אשוב ואספר סיפור לדוגמה שמסביר בערך

מתי צריך להרפות.

(נשמע כמו צ'יזבאט, תדליקו נרות, אני עוד אחזור ).

Gn'f'R

פורסם

למה מי הוא היקום שיחליט עבורי? אני אראה לו מה זה.

אני מקווה שאתה לא באמת חי ככה.

לא רוצה ממש לשפוט אותך אבל אני צעיר ממך בהרבה ועדיין הבנתי שאין למה להילחם ביקום, הוא תמיד ינצח גם אם נדמה לך שניצחת.

דוד בדיכאון.

לדוד לקחו ולוסטר ידנית.

דוד קיבל רכב חלופי.

דוד חשב שבטח יביאו איזה מכונית קטנה וסבירה.

דוד קיבל מאחורה.

דוד קיבל שברולט קרוז, משנת 2010.

דוד רוצה לבכות כי ה"רכב" הזה לא זז , באמא שלו.

דוד אמנם לא יותר מדי נטפל לניקיון אבל הקרוז מגעילה.

דוד מקלל.

דוד ממש בדיכאון.

דוד נורא רוצה לאנוס את הרכב הזה אבל לא מבין איך.

דוד ממש לא מבין איך אנשים יכולים לנהוג ברכבים כאלה, זה נורא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני זורם עם היקום והגורל, בטח ובטח כשהסיפור היה כזה מוזר. המון דברים כאן הם נדירים יחסית:

-מחיר הגיטרה היה נמוך מאוד יחסית לשווי. מחשיד משהו, אבל לא ראיתי בעיניים אז אני לא אתייחס לזה.

-החלטתי עוד לפני שהיא התפרסמה שאני מקציב לעצמי בערך סכום כזה לגיטרה. לא קרה לי כבר שנים (למעשה מדובר על 18 שנים) שהחלטתי לקנות גיטרה, תמיד זה היה אימפולסיבי ו״על הדרך״. כתוצאה מכך קניתי גיטרות ״זבל״, אם כי אני משוגע עליהן. אחת מה״זבליות״ נמכרה לפני כמה שנים במחיר מאוד מפתיע - נקנתה בזול בחו״ל ונמכרה ברווח יפה כאן, בלי שניסיתי למכור אפילו.

-בדיוק נקלעתי למצב בו אני לא יכול למשוך מהכספומט, כשלעצמו לא חריג אבל זה לא שהמצב הכלכלי היה בעייתי מדי (המצב הרגיל), היה עניין טכני עם הבנק.

-בדיוק העמדתי למכירה עדשות, וממש קיוויתי להשתמש בכסף הזה לקניית הגיטרה, בלי להציק לחשבון הבנק או לכספומט.

-עם חיפושי הדירה והשבוע המטורף האחרון בו טיילתי המון ובספונטניות, וגם היו לי ימי עבודה וגם חיפשתי דירה - פשוט לא מצאתי זמן לנסוע לראות את הגיטרה.

-עד שהתכנסתי עם עצמי ליום פנוי, וידאתי עם המוכר יום קודם שזה עדיין רלוונטי וקבענו להיפגש, משכתי כסף בסופרפארם (באימאשלי), השלמתי נפשית עם נסיעה דרומה ואפילו קבעתי להיפגש עם חברים בדרך חזרה - הגיטרה נמכרה. באותו יום שהיה לי מזומן ביד וזמן לנסוע.

זה גורל ברור ובלתי מעורער. היקום אומר לי שמגיע לי יותר. היקום רוצה שאני אתחיל להכניס כסף לפני שאני מוציא. היקום אומר שעוד כמה חודשים אוכל להרשות לעצמי גיטרה טובה יותר מזו, וחבל להתמזמז עם קניה/מכירה.

מה שהיקום שוכח זה שמציאות נדיר מאוד למצוא בארץ, המחירים פשוט מטורפים יחסית לחו״ל. אנשים רוצים כאן על יד שניה מחיר גבוה ממחירי חדש בחו״ל+משלוח. כרגע כמעט אין לי ספק שבדיוק כמו שתי הגיטרות האחרות שלי שאינן החשמלית - הגיטרה הבאה שלי תגיע מחו״ל, בין אם בייבוא דרך איביי או בטיול שאני מאוד מקווה לעשות בקיץ.

יש עוד איזה קטע הזוי שמתרחש כרגע בנושא החשמלית, אבל עוד חזון למועד ולמדתי לסתום את הפה עד שדברים קורים באמת, אחרת מרפי והיקום יודעים את התוכנית ויכולים להיערך לסיכולה.

דוד, ירידה לעם נותנת פרופורציה לחיים. תחשוב חיובי, כל דבר אחרי הקרוז יהיה שדרוג. אין לאן לרדת.

לוקו - תמכור כמו משוגע, אלא אם כן יש ערך סנטימנטלי באמת חריג. תמצא לך מכונית שלא תעשה בעיות. אמנם אני מסתכן מנידוי מפורום רכב, אבל אני חושב שבמצב כלכלי ומשפחתי מסויים צריך לוותר על האהבה לרכב, תהיה גדולה ככל שתהיה, ולהשקיע ברכב שבאמת משרת את המשפחה בכל יום שצריך.

מצד שני, אני אין לי לא משפחה ולא רכב, אז תרגיש חופשי לבטל את דעתי כלאחר יד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

דוד, ירידה לעם נותנת פרופורציה לחיים. תחשוב חיובי, כל דבר אחרי הקרוז יהיה שדרוג. אין לאן לרדת.

לא יודע למה אתה אומר ירידה לעם. מי שבחר בה עשה טעות.

פרופורציה לחיים? מה כבר רציתי? אין לי הרבה , אני גם לא דורש הרבה. סך הכול אני עובד-ישן-אוכל ויש זמן קצר שבו אני נוהג. אין לי שום דבר שעושה לי טוב חוץ מלנהוג, באמת, זה עצוב אבל זאת המציאות.

אז מה היה לנו.

הייתי נוהג על מזדה דמיו 2001 , אחלה אוטו (אמרת ירידה אל העם?) אהבתי אותו ואני עדיין חושב שהוא רכב לא רע.

נהגתי בו עד ספטמבר של שנה שעברה.

בספטמבר החלטתי לקחת ליסינג מהעבודה, הזמנתי פורד פיאסטה. כחלופי קיבלתי ניסאן מיקרה דור ראשון. שבורה לא תופס לגביה. היא גם הסריחה (אבל התרגלתי) שרדתי איתה שלושה חודשים בגלל ששיכנעו אותי "עוד שבוע/שבועיים/שלישי הבא הפיאסטה אצלך" , והייתה לי אמונה. בחודש האחרון המצבר התחיל למות, כבלים לא עזרו, פעם או פעמיים בוסטר עזר ואז המצבר מת והוחלף בחדש. אבל המערכת אודיו ננעלה, שבוע שרדתי באוטו מגעיל מסריח שלא מגיב, אבל לא נסעתי בשקט , כמות הרעשים שהרכב הזה הוציא הייתה מרשימה. בסוף נשברתי ואמרתי שאם אני לא מקבל רכב חלופי נורמלי אני מבטל ועובר לאוטובוסים , מבחינתי גם על אופניים.

אז הביאו לי שברולט סוניק, שהייתה פשוט עילוי יחסית למיקרה. היה לי בסדר איזה ואז הגיעה הוולוסטר (שזה כי לא היו מוכנים להביא לי שום רכב של פורד ובמיוחד לא את הפיאסטה שביקשתי. כול התהליך הזה ערך כמעט 10 חודשים.

ועכשיו , בגלל שמישהי כמובן שלא עשתה את העבודה שלה כמו שצריך , וכמובן שהיא לקחה לעצמה את הטוב ביותר אני תקוע עם הקרוז , שכול כך מזכירה לי את המיקרה שזה מרשים. ההבדל? אין ריח של גופות ברכב , לפחות נראה לי שאין. כיוון פרונט לא יזיק , חצי מהכפתורים לא באמת עובדים , דוושת הגז לא באמת עושה משהו , דוושת הבקס לא עושה כלום בשליש מהמהלך שלה אם לא בחצי , למרות שהמזגן כבוי הוא עדיין הוציא חום (הפתרון? מדליקים מזגן) אני מרחם על מי שיקנה את הרכב הזה. ויש לי פלאשבקים לסיפור המיקרה.

אז כן, זה First World Problem , אין ספק. אבל כשזה הדבר היחיד שגורם לי להרגיש בסדר עם עצמי , זאת בעיה גדולה מאוד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אלוהים נותן אגוזים למי שאלרגי.

אלה החיים, כשאתה מתכנן משהו ורוצה אותו מבפנים, היקום ילעס לך את הרעיון וירק לך אותו לפרצוף עם מוחטה ירוקה של בוקר.

haters will hate

פורסם
אני מקווה שאתה לא באמת חי ככה.

לא רוצה ממש לשפוט אותך אבל אני צעיר ממך בהרבה ועדיין הבנתי שאין למה להילחם ביקום, הוא תמיד ינצח גם אם נדמה לך שניצחת.

דוד מתחיל לדבר על עצמו בגוף שלישי...:lol:

אני אכן חי ככה, כי פשוט אין לי ברירה.

היקום לא רוצה שיהיה לי כלום. אם לא הייתי נלחם איתו, המצב שלי היום היה גרוע משמעותית ורק שתבין, שאין לו כל כך לאן להידרדר.

אז אולי רק נדמה לי שניצחתי. יש בזה הרבה, לא רק משהו.

לפעמים, לרוב אפילו, זה עדיף על האלטרנטיבה.

מצד שני, אולי האלטרנטיבה עדיפה ואני לעולם לא אדע. חלק מהתסביך שלי, שקצת נגעתי בו בשירשור "אני לא יודע לבחור".

אולי זה יסביר כמה דברים. אולי לא.

לפני כמה ימים הגעתי למסקנה אחת פשוטה, אחרי שחשבתי על זה לעומק.

הגיע הזמן שאני אתחיל לדיין את החיים כמו שהם דיינו אותי עד עכשיו.

יש למישהו רעיונות מאיפה להתחיל? :lol:

ולא, אני לא רוצה לשמוע רעיונות כמו "תפוס את חיים אחרי העבודה". לא תודה. לא על החיים הזה אני מדבר.

אני זורם עם היקום והגורל, בטח ובטח כשהסיפור היה כזה מוזר. המון דברים כאן הם נדירים יחסית:

-מחיר הגיטרה היה נמוך מאוד יחסית לשווי. מחשיד משהו, אבל לא ראיתי בעיניים אז אני לא אתייחס לזה.

-החלטתי עוד לפני שהיא התפרסמה שאני מקציב לעצמי בערך סכום כזה לגיטרה. לא קרה לי כבר שנים (למעשה מדובר על 18 שנים) שהחלטתי לקנות גיטרה, תמיד זה היה אימפולסיבי ו״על הדרך״. כתוצאה מכך קניתי גיטרות ״זבל״, אם כי אני משוגע עליהן. אחת מה״זבליות״ נמכרה לפני כמה שנים במחיר מאוד מפתיע - נקנתה בזול בחו״ל ונמכרה ברווח יפה כאן, בלי שניסיתי למכור אפילו.

-בדיוק נקלעתי למצב בו אני לא יכול למשוך מהכספומט, כשלעצמו לא חריג אבל זה לא שהמצב הכלכלי היה בעייתי מדי (המצב הרגיל), היה עניין טכני עם הבנק.

-בדיוק העמדתי למכירה עדשות, וממש קיוויתי להשתמש בכסף הזה לקניית הגיטרה, בלי להציק לחשבון הבנק או לכספומט.

-עם חיפושי הדירה והשבוע המטורף האחרון בו טיילתי המון ובספונטניות, וגם היו לי ימי עבודה וגם חיפשתי דירה - פשוט לא מצאתי זמן לנסוע לראות את הגיטרה.

-עד שהתכנסתי עם עצמי ליום פנוי, וידאתי עם המוכר יום קודם שזה עדיין רלוונטי וקבענו להיפגש, משכתי כסף בסופרפארם (באימאשלי), השלמתי נפשית עם נסיעה דרומה ואפילו קבעתי להיפגש עם חברים בדרך חזרה - הגיטרה נמכרה. באותו יום שהיה לי מזומן ביד וזמן לנסוע.

עד כאן, זה נשמע כמו משהו סטנדרטי, יום יומי, ממה שעובר עלי למשל. יש לי כמה אלפי סיפורים דומים ברזומה.

זה גורל ברור ובלתי מעורער.

לא, זה לא.

היקום אומר לי שמגיע לי יותר. היקום רוצה שאני אתחיל להכניס כסף לפני שאני מוציא. היקום אומר שעוד כמה חודשים אוכל להרשות לעצמי גיטרה טובה יותר מזו, וחבל להתמזמז עם קניה/מכירה.

היקום יודע מה אתה רוצה? או שהיקום חושב שהוא יודע יותר טוב ממך?

מה שהיקום שוכח זה שמציאות נדיר מאוד למצוא בארץ, המחירים פשוט מטורפים יחסית לחו״ל. אנשים רוצים כאן על יד שניה מחיר גבוה ממחירי חדש בחו״ל+משלוח. כרגע כמעט אין לי ספק שבדיוק כמו שתי הגיטרות האחרות שלי שאינן החשמלית - הגיטרה הבאה שלי תגיע מחו״ל, בין אם בייבוא דרך איביי או בטיול שאני מאוד מקווה לעשות בקיץ.

אל תתייאש. כמו שכתבתי למעלה, הקטעים האלו קורים לי כל הזמן.

לפני כמה חודשים טובים, נשבר לי הברווזין על זה שאין לי מוד נורמלי (סיגריה אלקטרונית עם כיוון מתח והגנות חשמליות מפני נפילת מתח, קצר וכדומה. תזכרו את הנקודה הזו, זה חשוב.). יוני או יולי זה היה.

ואין תקציב למוד.

אז עשיתי קומבינה, שלא נלאה אתכם בה, אחרי שלגמרי נשבר לי ומאד רציתי (ויש גם כמה סיבות טובות לגבי מדוע רציתי, שהן טכניות מתחום האידוי). והזמנתי.

לקח חודש למכשיר להגיע. לקח לו שבוע להתפגר.

למה התפגר? לא יודע. חתיכת חוט הייתה חתוכה בצורה לא טבעית בתוך המוד. כנראה הייתה 3/4 גזורה בטעות של מכונת הייצור לפני שהגיע אלי, ומהשימוש ומהחום החוט נגזר לגמרי. מדובר על החוט של ה +, חוט עבה למדיי, ושכמובן לא היה ניתן לשלוף את חציו השני מתוך המכשיר לתיקון עצמאי.

אז פניתי לחברה. אחרי דין ודברים, אמרו לי אין בעייה, שלח לנו את המכשיר הישן, תקבל אחד במקומו.

תחילת אוגוסט נשלח לדרכו המכשיר הישן. תחילת נובמבר הגיע המחליף.

שמח וטוב לב, משתמש להנאתי. מגלה שההברגה שלו לא הכי טובה בעולם, ושהציוד מתנדנד כשהוא מורכב. אבל לא היה אכפת לי. זה עבד.

עד שתיל הלהט שבניתי התנתק. אז קיצרתי אותו טיפה, וניסיתי שוב לאדות.

המכשיר (זוכרים שאמורים להיות לו הגנות חשמליות?) נתקע על מצב "ON", וכל המכשיר התלהט לגמרי. מאז, כל הפעלה הוא אמר לי "SHORT"- יענו, קרא לי נמוך, המנייאק, וסירב לפעול.

מפה לשם, המחליף שלו אמור להגיע אליי כנראה בתחילת 2014. :shock:

אתם מוזמנים לקפוץ לפורום של פלאטינום על האידוי, שם תוכלו לקרוא לא מעט סיפורי זוועה (90% מהם שלי אגב) על חוויות מעצבנות בכל מה שקשור לאידוי- איך נהרגו לי סוללות רגילות, איך קיבלתי ראשים ששורפים, נוזלים מזוייפים עד לרמת המדבקה על הבקבוק, כל בעייה אפשרית שתוכלו לחשוב עליה.

הפעם האחרונה שהזמנתי ציוד מחול הייתה על 5 סוללות פשוטות, בעלות 3 מתחים. כמובן שהם טעו בהזמנה וקיבלתי סוללות חזקות מדיי ללא כיוון מתח. אבל לא נורא, לנוזלים שאני מאדה באופן קבוע אין רגישות לזה. לנוזלים שאני רוצה לגוון איתם, הטעימים, הם רגישים מאד להבדלי מתח :evil:

ויש עוד סיפורי זוועות.

אנלוגי, היקום אומר לך שאם אתה רוצה משהו, אתה צריך להילחם עבורו, כדי לשעשע אותו (את היקום). הוא נהנה מזה, הסאדיסט הארור הזה. החיים הם ארינה ואנחנו הגלאדיאטורים. פעם אחת הייתי רוצה להיות ההוא שנותן בלייק במקום הגלאדיאטור.

אלוהים נותן אגוזים למי שאלרגי.

:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...