Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי החזירו על כרטיסי רכבת שרכשתי בפעם האחרונה שזימנו אותי

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה זה מילואים? פעם אחרונה היה לי ב2010 נדמה לי..

יותר מעניין שיחזירו תלושי דלק\סוג של החזר כספי כלשהו שאפשר לתדלק איתו,לא לכל אחד יש סבלנות לסוע בכמה אוטובוסים בשביל להגיע לבסיס שכוח-אל באיזה חור.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מה זה מילואים? פעם אחרונה היה לי ב2010 נדמה לי..

יותר מעניין שיחזירו תלושי דלק\סוג של החזר כספי כלשהו שאפשר לתדלק איתו,לא לכל אחד יש סבלנות לסוע בכמה אוטובוסים בשביל להגיע לבסיס שכוח-אל באיזה חור.

בא לך גם איזה מרצדס S CLASS עם בר משקאות ואיזו נערה שתנעים את זמנך?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה מפגר לגמרי. 130 ש"ח ביום על נסיעות, בערך 6 שעות בדרכים על 5 שעות בבסיס שלא עושים בהן כלום.

תכפיל ב3 ימים, זה 390 ש"ח.

לי החזירו על כרטיסי רכבת שרכשתי בפעם האחרונה שזימנו אותי

ואיך שלחת להם את הכרטיסים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחרי ששבוע שלם הייתי תקוע באותה עמדת הסוואה עם הקצינת שלישות (אין לי מושג למה החליטה להצטרף דוקא לצוות שלי, אבל הצטרפה) היא אמרה לכל הצוות לתת לה את הכרטיסים ושהיא תטפל לנו בזה. ואכן טיפלה.

מתאר לעצמי שהתהליך הרשמי לא מסורבל בהרבה. רק רציתי להגיד שזה אפשרי

דרך אגב, אני יודע שחלק מהקצינים דיברו על החזר הוצאות דלק בגובה מסויים. לא יודע אם זו קומבינה שנעשתה (כי בזמנו אפילו לא שקלתי את האפשרות של לבוא עם רכב) או שזה משהו קיים, אבל זה קרה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

סלואו רייד, זה בשבילך.

היום התקשרו אליי מהגדוד שלי (לשעבר :twisted: ), שאלו אם אני מודע לעניין שהוציאו אותי מהמילואים, עניתי שכן. לאחר מכן עשו לי סיכום ראיון טלפוני קצר.

אתה יושב? הבחור אומר לי "עקב קיצוצים בצבא, החליטו לשחרר גם הרבה מילואימניקים מהשירות שלהם. מהגף שלנו אתה ועוד 2 יצאתם (אני ועוד אחד שלא תרם כלום ועוד אחת שכל השירות לא עשתה כלום ושום דבר, בניגוד להוא שלא תרם אבל ניסה לעשות). מגף אחר הוציאו 20+ מילואימניקים".

זו הפאקינג סיבה שהוציאו אותי מהמיל', עאלק. לא יודע אם להאמין, אבל... WHO GIVES A SHIT?! IM FREE!!!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם
סלואו רייד, זה בשבילך.

היום התקשרו אליי מהגדוד שלי (לשעבר :twisted: ), שאלו אם אני מודע לעניין שהוציאו אותי מהמילואים, עניתי שכן. לאחר מכן עשו לי סיכום ראיון טלפוני קצר.

אתה יושב? הבחור אומר לי "עקב קיצוצים בצבא, החליטו לשחרר גם הרבה מילואימניקים מהשירות שלהם. מהגף שלנו אתה ועוד 2 יצאתם (אני ועוד אחד שלא תרם כלום ועוד אחת שכל השירות לא עשתה כלום ושום דבר, בניגוד להוא שלא תרם אבל ניסה לעשות). מגף אחר הוציאו 20+ מילואימניקים".

זו הפאקינג סיבה שהוציאו אותי מהמיל', עאלק. לא יודע אם להאמין, אבל... WHO GIVES A SHIT?! IM FREE!!!

איזה מדינה מטומטמת. למה אני לא מקבל שיחות כאלה?

יש איתי פה מישהו שהוא אח מוסמך בבית חולים, אבל במצב מלחמה הוא יהיה מכונאי רכב. אתה מבין את גודל הפיגור של המערכת הזאת?

פורסם

לצערנו זה המצב. ולא תגיד לא תרמתי כלום וישבתי בשק"ם כל היום. במילואים הראשונים (והאחרונים) שלי, די קרענו את התחת, אבל היה כיף גדול (כשדיברנו עוד על תקיפה באיראן).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

היו אמורים להתקשר לכל חייל מילואים ולשאול אותו מה הוא מעדיף לקבל, תלושים לתח"צ או החזרי דלק.

אני בחרתי בהחזרי דלק ואכן אני מקבל את זה באופן קבוע. בין שבועיים לחודש אחרי מילואים אני רואה הפקדה לחשבון. גם הצו מילואים מגיע עם X'ים שחורים וגדולים על התלושי תח"צ.

אפשר לראות באתר המילואים את הטבלה שמפרטת את גובה ההחזר לפי אזורים ויש טבלה שמפרטת איזה עיר נמצאת באיזה איזור לפי החלוקה של צה"ל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מחזירים לך נסיעות על כל יום?

פורסם

כן, במילואים האחרונים שהיו "קורס" בבה"ד 7 (ממש לאחר כניסת השינוי) שאלו כל אחד אם הוא מעדיף תלושי נסיעה או השתתפות בדלק, הקורס היה יומיים וקיבלתי על יומיים (גרושים יחסית כן? משהו כמו 22 שקל ליום הלוך-חזור מבית שמש לצריפין) אבל בגלל זה קוראים לזה "השתתפות בדלק".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
מה תפקידך שומאכר?

הייתי מפקד תא קשר באחת מסוללות כיפת ברזל.

לומר את האמת, עשיתי לא מעט בעיות למפקדים של הסוללה (לא כי אני בעייתי מטבעי, כי רציתי להקל על החיילים שלי שגם ככה טחנו את החיים שלהם בסדיר והיו בתנאי בית שימוש רוב הזמן), והם הסיטו את המפקדים שלי כנגדי. מה הכוונה? יחידת הקשר הפורסת היחידה של חיל האוויר, היא זו שאחראית על הקשר בסוללות של כיפת ברזל. אני הייתי שייך אליה, למרות שכל הקבע שלי כמעט ולא הייתי בבסיס האם שלי, אלא רק בשטח עם הסוללה (שכמובן שייכת ליחידת כיפת ברזל, בבסיס אחר. מסובך, כן). לכן, המפקדים בסוללה לא באמת היו המפקדים שלי. מכאן נוצר מצב שאנשים עם אגו מנופח רצו לשלוט גם בחיילים שלי, לא קרה הדבר, ונוצר פיצוץ. אחרי שנה וחצי החלטתי שאני לא ממשיך ואעזוב אחרי שנתיים קבע. פה לשם, במילואים קרה מה שקרה, קצת צחוקים, קצת קריעת תחת, קצת ויכוחים כרגיל (במהלך העבודה, ושום מילה על פטור), והופ - יש לי פטור.

אגב, סתם בשביל הידע והסטטיסטיקה, עד שעזבתי, לסוללה שלנו היה את אחוזי היירוט הגבוהים ביותר (וכולם טענו שהחיילים שלי חפשנים, פתחו עליהם עיניים ומה לא). חפשנים או לא, הם עשו את העבודה והצילו חיים (וכן, למי שתוהה, יש חשיבות גבוהה לתא הקשר, שאחראי על כך שיהיה קשר בין כלל המערכות הפועלות, שעליהן לא אפרט). זה על קצה המזלג והתמצית של התמצית ממה שהיה לי שם במשך שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...