Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי שמשתמשים בצבע הנ"ל (צבע פולימרי עמיד מאוד וחזק) ברכבים צבאיים כבדים מה שהופך אותם לעמידים מאוד בשריטות ושפשופים.

אותו צבע שמכסה כל האמר וכל ג'יפ סופה. אותו צבע שגם אחרי 30 שנה ללא צביעה, הג'פסים המזדקנים של צה"ל עדיין לא צוברים חלודה או מחלות צבע אחרות שנפוצות ברכבים בסדרי גיל כאלה.

בנוסף קראתי שהגימור המאט המחוספס שבד"כ רואים ברכבים הצבאיים שצבועים בצבע הנ"ל הוא צורך מבצעי בלבד ואין שום מגבלה להבריק ולהחליק את הצבע כדי שיראה טוב כמו כל צבע רכב רגיל.

עכשיו אני שואל את עצמי את השאלה הבאה:

אם קיים צבע עמיד בשריטות ובשפשופים, אז למה לא צובעים את כל הרכבים בצבע הזה? זה בטוח יחסוך המון כסף בתביעות ביטוח שטחיות ומיותרות.

ויותר מזה אני אשאל - כמה יעלה לצבוע רכב בצבע הזה והאם יש מישהו בארץ שמסוגל לבצע את העבודה?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
שלום,

קראתי שמשתמשים בצבע הנ"ל (צבע פולימרי עמיד מאוד וחזק) ברכבים צבאיים כבדים מה שהופך אותם לעמידים מאוד בשריטות ושפשופים.

אותו צבע שמכסה כל האמר וכל ג'יפ סופה. אותו צבע שגם אחרי 30 שנה ללא צביעה, הג'פסים המזדקנים של צה"ל עדיין לא צוברים חלודה או מחלות צבע אחרות שנפוצות ברכבים בסדרי גיל כאלה.

בנוסף קראתי שהגימור המאט המחוספס שבד"כ רואים ברכבים הצבאיים שצבועים בצבע הנ"ל הוא צורך מבצעי בלבד ואין שום מגבלה להבריק ולהחליק את הצבע כדי שיראה טוב כמו כל צבע רכב רגיל.

עכשיו אני שואל את עצמי את השאלה הבאה:

אם קיים צבע עמיד בשריטות ובשפשופים, אז למה לא צובעים את כל הרכבים בצבע הזה? זה בטוח יחסוך המון כסף בתביעות ביטוח שטחיות ומיותרות.

ויותר מזה אני אשאל - כמה יעלה לצבוע רכב בצבע הזה והאם יש מישהו בארץ שמסוגל לבצע את העבודה?

לגבי השאלה הראשונה שלך זה פשוט. לאף אחד אין אינטרס שאתה תקבל רכב "על" בעל צבע איכותי וכמובן שאת היצרן לא מעניינים סיפורי ביטוח וכו'. אנחנו חיים בעולם שהולך ונעשה מתועש יותר מיום ליום. איכות החומר יורדת. וזה רק הולך ונעשה גרוע יותר.

זה לא הצבע של פעם.

זה לא המקרר של אמקור שעמד 15 שנה לכל הפחות

זה לא הדוד שמש של פעם

לאמא שלי יש מחבת מאמייל, משהו עתיק והזוי שמחזיק מעמד יותר טוב מכל מחבת שהיא קנתה עד היום (ולרוב היא משקיעה במותגים כמו TEFAL שנחשבים טובים)

היום טלויזיה מתה לאחר 3-5 שנים

סמארטפון משוכלל שעוד שניה מכין קפה, לא שורד יותר משנה!

מכונת כביסה, לפני שתשים לב היא תתפרק לך בידיים.

ברוך הבא לעולם המערב. רוצה סחורה איכותית? תשלם ממש הרבה.

קיימת גם טכנולוגיה שבאפשרותה רכב יכול לנוע על ידי אנרגיית השמש. כמה רכבים כאלו אתה מכיר?

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

קודר משהו...

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אולי קצת קודר אבל זה די מדוייק לצערי.

אתה לא מסכים?

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

מסכים בהחלט.

עכשיו לשאלה השניה - מי בארץ יודע לעשות את זה וכמה זה יעלה לי?

פורסם

לפני שנה בערך יצא לי לקפוץ לרומן בראשלצ מנס דיטייל , הוא הראה לי לכה שעמידה מפני שריטות .

הוא לקח מראה של רכב וצבע אותה ולאחר מכן שישפף עם נייר זכוכית והשאיר מתחת לשמש לאחר שסיימתי לשטוף את הרכב ראו בבירור ש50% מהשריטות כבר ירדו והוא טען שזה נעלם לגמרי .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

לא מדוייק.

הצבע המדובר הוא בדרגת MIL SPEC (וככזה תמיד יותר יקר ממוצרים לשוק האזרחי) ומוגדר כ 'CARC' - ללא נקבוביות ועמיד בפני נשק כימי ובעל תכונות נגד גילוי אינפרא-אדום. הצבע הפוליאורטיני מכיל רכיבים כבדים יותר מצבע רכב רגיל ודורש לרוב ציוד שונה להתזה, ציוד שמועד יותר לתקלות, סתימות וכיוצא בזה. לא ניתן להגיע הן לרמת גימור גבוהה והן לעמידות באותו מוצר.

גם אם ניתן (וכנראה שכן), בשורה התחתונה מדובר בתוספת כסף לתעשיית הרכב האזרחי שתגולגל לפתחו של הקונה.

עוד לקריאה על הנושא אם זה מעניין מישהו :

http://www.gulflink.osd.mil/carc_paint_ii/carc_paint_ii_s03.htm

• תוכן חדש...