Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט גרנדה פונטו 2008+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני כרגע בחיפוש אחר רכב חסכוני לנסיעות מחדרה לחיפה, כ500 ק"מ בשבוע

בגדול אני מחפש רכב גיר ידני, חסכוני בדלק ואמין.

הפיאט גרדה מאוד מצאה חן בעיני, גם מבחינת מראה וצריכת דלק מאוד טובה במחיר, התקציב שלי הוא 30 אולי 35

אחרי התייעצות אם הרבה אנשים שמעתי הרבה דעות שונות, ורובם אומרים לי לא להתקרב לפיאט לשום דגם.

כמובן שאף אחד הוא לא מומחה ולא נסע על מאות רכבים שונים אז אני דיי לא בטוח, במיוחד שבחור שעובד איתי מחזיק גרנדה שנת 2007 אם גיר רובוטי ולפני חודש היה צריך להחליף קלאץ', אני מודע לזה שהרובוטי לא הכי מוצלח וממש אין לי מושג איך הוא נהג ברכב.

האם באמת כדאי ללכת לכיוון הגרנדה? במידה ואני שומר עליה היטב ודואג לטיפולים בזמן אני מקווה שלא יהיו בעיות.

אשמח לעצות או הצעות לרכב אחר שמתאים לתקציב.

פורסם

הידנית מאוד טובה,חסכונית בקטגוריה בטיחותית במיוחד עם מנוע ה 1.4 שמגיע עם 6 כריות אוויר,הפיאטים הדורות האחרונים לא רכבים בעייתים,כך שאם הרכב מטופל אין דאגה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם לא פיאט - תוכל למצוא יונדאי גטס ופיג'ו 206 בטווח המחירים שציינת.

אם כי היונדאי תהיה פחות מאובזרת, פחות חסכונית ומשמעותית פחות בטוחה מהגרנדה.

אבל זה יונדאי.. אז אמינות.. וזה.

באשר ל206 - אני די בטוח שכל מי ש"ירד" על הפיאט (ללא שום סיבה מוצדקת, אגב) לגמרי יקטול את תוצרת צרפת. אז אם אתה בקטע של דיסוננס קוגניטיבי הייתי הולך על היונדאי.

(למען הסר ספק אני עדיין חושב שהגרנדה מעולה)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה בקשר לסוזוקי אלטו? קראתי שיש לה צריכת דלק מעולה, למרות שפחוט בטיחותית.

מה שחשוב לי זה הדלק בגלל הנסיעות הארוכות ביום יום, אוכל להתפשר על נוחות ואבזור למרות שבאלטו רמת האבזור מספיקה לי.

מה שגם האלטו נוחה מאוד מעיר בגלל הגודל, אבל בסופו של דבר חשוב לי ידנית וחסכונית.

פורסם

אין בעיה לרדת לקטגוריית המיני, שם יש לך היצע גדול במיוחד (שכולל בין היתר את הפנדה הוותיקה).

קח בחשבון ששם אתה סופג ירידה בביצועים ועניין הנוחות ברכב זה משהו שצריך לבדוק, מדובר על רכבים קטנים שתנוחת הישיבה שלהם לא תמיד מתאימה לכל אחד.

ואם כבר במיני עסקינן - רוב המיני מ2009-2010 (אלטו, c1/107, פנדה, i10, ספארק) נמכרות כחדשות היום ואתה יכול לגשת לסוכנויות ולשבת ברכב לראות שהוא מתאים לך מבחינת גודל, ואפילו לבקש נסיעת מבחן..

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם כבר מדברים על מיני, הפנדה גם נראית לא רע אם ביצועים סבירים וחסכונית.

השאלה היא, ראיתי ביד 2 אחת מ2005 יד 3 אם 200K ק"מ

במחיר של 15K, האם שווה לקחת אותה, רק בגלל שזה אוטו ראשון שלי ולשמור אותו עד שלא יסע יותר.

מצד אחד אני יכול להשקיע קצת על רכב טוב, אבל צריך לקחת בחשבון שאני נהג חדש אם וביטוח לא יעלה לי זול.

האם באמת שווה לקחת את הרכב הזה או מיני אחר חסכוני שעבר כמה שנים או שהמחיר שאני ישלם על תיקונים/טיפולים לא יהיה שווה את זה?

פורסם

באזור ה30K אפשר למצוא פנדות כמעט חדשות אחרי מתיחת הפנים (69 סוסים במקום 60, בעיקר).

200K ויד שלישית זה נתון שהייתי משתדל להתרחק ממנו במידת האפשר, אלא אם אין ברירה.

ממליץ לקרוא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=482410

(סיכום של yulianx על שנתיים עם הפנדה)

בהיבט של הביטוח אני בספק שיש הבדלי עלויות בין פנדה 2005 לפנדה 2009. תיקונים וטיפולים - ההיגיון אומר שרכב עם 200K ידרוש קצת יותר אהבה מאחד שעבר 40K.

למרות שמדובר ברכב מאוד פשוט מבחינה מכנית, מנוע fire עתיק של פיאט, גיר ידני, אין שם שום דבר עם "מחלות", עם רכב כזה אתה לא תיתקל בעלויות אחזקה גבוהות.

הכי חשוב - אם קונים פיאט - לוודא היסטוריית טיפולים, עם דגש עם שימוש בנוזל paraflu ולא מי ברז.

נ.ב.

לפני שאתה מתחיל לחפש פנדות - כנס לאולם תצוגה של פיאט ותראה שהרכב "מתלבש" עליך במידות שלו. אולי אפילו תבקש נסיעת מבחן.

פורסם
באזור ה30K אפשר למצוא פנדות כמעט חדשות אחרי מתיחת הפנים (69 סוסים במקום 60, בעיקר).

200K ויד שלישית זה נתון שהייתי משתדל להתרחק ממנו במידת האפשר, אלא אם אין ברירה.

ן.

פנדות עם 69K זה לא בתקציב של 30K. אני קניתי אחת ב-40K, זה שנתון 2011 בלבד ואם המחירון הוא 49K לשנתון הזה (המחירון לא מתחשב במבצעים) אז אין סיכוי שמישהו ימכור לך ב-30K, פשוט אין סיבה.

ב-30K מקבלים את שנתוני 2010, עם 60 כ"ס, מנוע כמו בפונטו ספייס.

לגבי הפנדה עם 200K על השעון, היא לא שווה 15K, אולי 10K - תחשוב לבד:

אני מכרתי פונטו ספייס, רכב יותר יקר מהפנדה ויותר גדול, שנתון 2006 עם 170K, במחיר של 15.5K.

לכן הסיפור של הפנדה הספציפית משתלם רק אם היא במצב פנטסטי ואתה משלם 10-12K מקסימום, מה שמשאיר לך קצת כסף לתיקונים. בכל מקרה את המכירה בעוד שנתיים שלוש אתה תעשה במחיר של 5K מקסימום וגם את זה צריך להביא בחשבון.

פורסם

לדעתי זה מוגזם 200K! לפחות במחיר הזה,לגבי אם תקרא את הסיכום שלי תבין על מה מדובר,רכב שמור כזה יחסוך לך הרבה כסף!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בבעלותי פונטו גרנדה כמעט שנה ,שנת 2010 , קניתי ב40K מסוכנות יד 2,

אחלה רכב,

חסכוני מאוד,

טיפולים כל 30K,

הגיר הרובוטי עשה קצת בעיות בהתחלה,

אבל אחרי תיקון אין שום תקלות , פשוט להניע ולהגיע לאן שאתה רוצה, אצלי זה 1400,

תמורה טובה למחיר .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...