Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני לעומת אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהבתי וזה נכון בעיקר לגבי דגמים / פלחי שוק מסויימים

נכון מאוד, זה בעיקר תקף ברכבים בסכומים הנמוכים, שם ידוע לכל בעל הכנסה נמוכה שהוא בהחלט יכול להגיע למצב של שיפוץ גיר אוטומטי יקר, בניגוד לרכב ידני, שם מקסימום יוחלף קלאץ' בעלות של 1500 ש"ח.

לכן, כשמגיעים לתחומים הנמוכים יותר, סביבות 20K שווי רכב, יש העדפה מטורפת לרכבים ידניים ושם הסחירות של רכב ידני עולה אף יותר.

פורסם

רק לי מפריעה העובדה שהוא עוד לא קנה רכב אבל כבר חושב למכור אותו? כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב שהסחירות שלו כלכך מעניינת אותך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני די בטוח שציינת איפשהו את זה.

מתכנן לקנות רכב בן 3 ולהחזיק בו כ-3 עד 4 שנים נוספות (עד סוף התואר).

אני מתייחס לנתון הסחירות מסיבה אחת ויחידה:

זה הולך להיות הרכב הראשון שלי ואין לי שום ידע כמעט בנושא הרכב (קנייה/מכירה/אחזקה/ביטוח וכו')

אז כל מה שאני שומע מההורים ומחברים זה לא לקנות ידני כי בסוף אני אתקע איתו, אז באתי להתייעץ כאן עם אנשים נוספים. :)

האמת היא שאני גם עדיין לא יודע איזה רכב לקנות בדיוק. מחפש בעיקר סופר מיני ומעיף מבטים לכיוון ההונדות ההיברידיות

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אז אתה מעדיף להתפשר על צריכת דלק גבוהה יותר ב3 שנים הקרובות בגלל שיש לך חוזי עתידות במשפחה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא, מעדיף לפתוח אשכול בפורום שבו עוברים מאות אנשים בעלי ניסיון ביום ולנסות ללמוד קצת מהניסיון שלהם :)

בכל מקרה, כבר לא פוסל ידני.

אז ההתלבטות היא בין פאביה ידנית לבין סיוויק היברידית כרגע.

מוזמן להמליץ על דגמים נוספים אם נראה לך משהו שיתאים, ותודה!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
זה הסבר גרוע מאוד לגבי סחירות.

ההסבר האמיתי:

1. יש 25% אנשים שמעדיפים ידני (לפי החישוב שלך).

2. יש 75% אנשים שמעדיפים אוטומט.

3. 90% מהרכבים האישיים (לא טנדרים) בארץ הם אוטומטים.

4. 25% מהאנשים מחפשים רכב בקטגוריה שמהווה רק 10% מהשוק.

5. על כל רכב ידני, יש פי 2.5 אנשים שמחפשים אותו.

מסקנה ==== >

רכב ידני, סחיר בהרבה מרכב אוטומטי.

מקווה שהבנת עכשיו.

ניסוח פשטני אבל לדעתי מדוייק מאוד.

בתכלס יש ייצוג חסר לרכבים ידניים.

מעולם לא היה לי רכב אוטומטי. כשמכרתי את הרכבים שלי הם היו בני 6-10 שנים על הכביש ולדעתי העובדה שהיו ידניים רק עזרה לי.

ככל שרכב יותר משומש הסיכוי לבעיה בגיר האוטומטי גדולה יותר והעלות שלו ביחס לשווי הרכב ממש מפחידה.

בקיצור, לא לקנות ידני בגלל הקושי למכור עוד 3-4 שנים נשמע לי לא נכון כלכלית. וגם לא מוצדק רעיונית. עוד לא קנית וכבר את מוכר?

פורסם

לא מבין גדול בסחירות, אבל נראה לי שעצם זה שיש מיעוט יחסי של רכבי ידניים דווקא יעלה את הסחירות שלהם.

מה גם שלרכב ידני שמתיישן נוצר שם אמין יותר מרכב אוטומט, נכון לא נכון זה לא העניין.

לדעתי זה דווקא יעלה את הסחירות, במיוחד שהאנשים שמחפשים רכב יד שניה ידאו בודאות שהוא היה בידיים פרטיות, יכול להיות פקטור שרוב רובם של המכוניות הנמכרות היום הם משוק הליסינג\השכרה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

yev, לא כ"כ הבנתי מאיפה הטענה שלך שבמהלך 10 שנים מחליפים קלאץ' מספר פעמים.

אא"כ מדובר בנסועה גבוהה במיוחד/ נהג לא מיומן מספיק.

קלאץ' זהו דבר שיכול להחזיק הרבה זמן, כתלות ישירה בסגנון הנהיגה ובנהג. נדיר שיש כשל ביצור.

הקלאץ' ברכב שלי הוא מקורי מהמפעל, עדיין, וזה רכב עם 230 אלף ק"מ. אצל ההורים שלי יש רכב עם 260 אלף ק"מ והקלאץ' שלו ג"כ מקורי ואף במצב טוב יותר משלי (אני מעריך שאצטרך להחליף את שלי ב15 אלף ק"מ הקרובים). אגב, מדובר פה בפולקסווגן פולו שמקבילה לסקודה פאביה.

מצד שני אני מכיר כאלה שהחליפו תוך 70-150 אלף ק"מ, (70 אלף ק"מ זה יותר נפוץ גם אצל רכבי לימוד נהיגה).

לרוב הקלאצ'ים מחזיקים אצל הנהג הממוצע (ממה שהבנתי מהמוסכניק שלי) כ150 אלף ק"מ (הערכה גסה), כך שבפירוש יותר זול להחזיק ידני על פני אוטומטי לטווח הארוך, אא"כ אתה נהג ששורף קלאצ'ים על ימין ועל שמאל בנהיגה לא נכונה.

מה גם שיחסית קל לזהות את מצב הקלאץ' בזמן בדיקת הרכב.

לגבי סחירות- תלוי ברכב, במצבו ובמצב השוק וכן במזל אישי: אחי מכר את הרכב שלו, פולו ידנית בת 10 תוך בקושי חצי יום- 5 דק' מפרסום המודעה התקשר מישהו (שעשה מנוי ליד2 שיתריע על פרסום רכב חדש בלוח), שהגיע תוך שעה בערך, עשה סיבוב במקום+ בדיקה במוסך, ונסע יחד עם אחי לדואר ושלום על ישראל.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
ישנה הסכמה גורפת שגיר ידני אמין יותר, כאשר החשש העיקרי הוא משיפוץ גיר - מה שעולה בערך 4-7 אלפי שקלים. מצד שני, עד שתגיע לשיפוץ גיר ברכב אוטומאטי, כנראה שתצטרך להחליף קלאצ' מספר פעמים ברכב ידני. כך שעל פני עשר שנים כלל לא ברור איזה גיר יהיה זול יותר לתחזוקה.

ברור שבקניית רכב ישן, עדיף גיר ידני. ברכב בן שנתיים שלוש? יתכן שדווקא הידני יהיה יקר יותר לתחזוקה.

כמובן שיש גירים בעייתיים (AL4 למשל) וגירים שמחזיקים מאות אלפי קילומטרים (מכיר כמה קורולות מסוף שנות התשעים עם מנוע+גיר שלא נפתחו מעולם).

זה הצד השני של המטבע, שבד"כ פחות ידוע.

קלאץ' טוב ברכב ידני יכול להחזיק גם 10 שנים.

גיר אוטומטי מעפן ברכב אוטומטי יכול להיכשל כבר אחרי 4 שנים ובודאות יאבד הרבה מיכולת העברת המומנט שלו אחרי 10 שנים (עבור גיר אוטומטי סטנדרטי)

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

תודה רבה לכל התגובות המפורטות. השיקול של ידני/אוטומט בהחלט ירד, ועל כן נוספו עוד כמה רכבים מעיינים שנכנסים לי בתקציב.

עזרתם לי מאוד!

פורסם
תודה רבה לכל התגובות המפורטות. השיקול של ידני/אוטומט בהחלט ירד, ועל כן נוספו עוד כמה רכבים מעיינים שנכנסים לי בתקציב.

עזרתם לי מאוד!

מה התקציב שלך לרכב חדש?

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם

אזור ה75 עם אופציה לחריגה קטנה במידה ואראה משהו ששווה את זה

פורסם

מניסיוני האישי עם ידניות, אין להן שום בעיית סחירות.

תמיד נמכרו בקלות ובמחיר טוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לפי מה שאתה אומר על המשפחה שמייעצת לך להמנע מידני אז בטוח הם יתנגדו למה שאציע כאן, וזה לבדוק את הקליאו החדשה.

אני אחרי נסיעת מבחן בחמישי האחרון הזמנתי את הגרסה היקרה 0.9 טורבו, אך יש גם גרסת כניסה במחיר של 74 אלף.

אל תיהיה מנוע מסטיגמות ואל תקנה שום רכב אם אתה חושב איך למכור אותו עוד לפני שקנית.

הרכב הזה אמור לשמש אותך במשך X שנים - ונכון להיום הקליאו מציעה את האיבזור הכי מתקדם, נוחות ובטיחות.

בנוסף 3 שנים אחריות, ו-3 טיפולים שנתיים חינם. שקט לתקופה הקרובה כבר יש לך.

בהצלחה.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

• תוכן חדש...