Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכ"ט שמאי 850 ש"ח.

סה"כ נזק 8576 ש"ח, שכולל בתוכו ירידת ערך 1.5% בסך 927 ש"ח.

ד"א-רשום בדו"ח שמאות "פח דופן אחורי תחתון נמצא ניזוק". האם מדובר בקצה שלדה?

לגבי הנהג הפוגע-התקשרתי אליו בעצמי כבר לפני כמה ימים, והקלטתי את השיחה. בשיחה הוא ממשיך להודות באשמה והוא ביקש מחברת הביטוח לשלם הכל עד השקל האחרון והוא מייד מברר מול סוכן הביטוח שלו.

לאחר מכן הוא חזר אליי עם התשובה-סוכן הביטוח שלו ביקש שסוכנות הביטוח שלי תפנה לחברת הביטוח שלו כדי לסגור את כל הפינות. כבר יומיים אני שובר מול הסוכן שלי את הראש.

פורסם

מנזק של כ 9500 ש"ח רוצים לשלם לך 9100 ש"ח

קח ושכח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מצד אחד הקטע של "קח ושכח" אכן קורץ כי ברצוני לסיים את הסיפור כמה שיותר מהר כי הצ'קים יורדים עוד כמה שבועות.

מצד שני, שיטת "מצליח" הזו מעצבנת אותי כי "דין פרוטה דין מאה", על אחת כמה וכמה שמדובר במקרה שבו אני לא תבעתי את הביטוח שלי אלא ביטוח של נהג פוגע שהצהיר על כך שהוא לקח אחריות מלאה על התאונה וזו אשמתו.

פורסם

הבעיה היא שחברת הביטוח עושה את שיטת מצליח. נכון זה מעצבן, אבל תעשה את השיקולים שלך האם אתה מעדיף לתבוע, ואז להתמודד עם ירידת הסכום של כלל התיקון מהחשבון שלך. בדיוק על זה חברת הביטוח בונה, זה מגעיל, מושחת ולא מפתיע במדינה שלנו. במקרה שלך, בשביל 400 שקלים, הייתי לוקח את מה שהם מציעים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה גם נכון, גם מכיוון שהסכום על התיקון לא מצוי בכיסי. אני פשוט לא רוצה שהם יחשבו שהם יוכלו לצאת מזה נקי בלי לחטוף ריקושטים (בין אם זה מהמפקח על הביטוח או מתביעות קטנות).

מהן האפשרויות העומדות בפני? האם ברגע שאני חותם להם האפשרויות שלי נסגרות בנוגע לתביעה/תלונה?

פורסם

אתה חותם ויכול לתבוע כי חתמת מתוך מצוקה ולחץ.

400 ש"ח לא תובע כי הבריאות שלך שווה יותר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, מצד אחד אתה צודק אבל כשרשום על החוזה ש"אין לי תביעות נוספות כלפי.." זה מונע ממני לתבוע. ואני מניח שאם אני ארשום על הטופס "נחתם תחת לחץ", אז ההסכם יאבד מתוקפו.

פורסם

הכיתוב של חברות הביטוח לא תקף.

אתה לא כותב תחת לחץ או לא.

אתה רק תובע ואז מסביר כי פעלת תחת לחץ. לא מחכה שנה אלא תובע מיידית.

אני כאמור לא ממליץ ותראה בזה תרומה לחברות הביטוח הנזקקות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• ספונסר פורום
פורסם
קיבלתי דו"ח שמאי לא סופי לבקשתי (העבודה עדיין לא הסתיימה וייקח עוד זמן).

מדובר בהחלפת פגוש, מיגון מרכב תחתון, מיגון מרכב אחורי, חיישני רוורס (החלפת יחידה בקרה), ופנס אחורי שבור. בדו"ח לא ציינו שיש קצה שלדה וגם לא צוינה ירידת ערך לרכב, אברר את העניין אחרי שיגיע דו"ח שמאי סופי במהלך החודש הקרוב. סכום התיקון עד עכשיו (כולל שכר טרחת שמאי)-כמעט 9K.

הדרישות שלי הובהרו למנהל העבודה כבר בהכנסת הרכב למוסך. סוכם מולם שייעשה שימוש אך ורק בחלפים מקוריים. הם אמרו שעל פי חוק הם יכולים לשים תחליפי, אמרתי להם שכל עוד קיימים חלפים מקוריים אצלם לרכב, הם ישימו לי אך ורק מקורי ומבחינתי שיזמינו את מה שצריך-ייקח כמה שייקח.

בהתחלה שמו לי פנס אחורי חליפי אך לא הצליחו להתאים אותו לרכב :evil: כשעדכנו אותי על כך מהמוסך, דרשתי מהם להזמין פנס אחורי מקורי. הפנס יוזמן ויגיע במהלך השבוע. יצא לי לעבור במוסך היום, וראיתי קילוף של הצבע בפגוש החדש באזור הפנס השבור. כששאלתי אותם לגבי זה, מנהל העבודה אמר שהכנסת הפנס החליפי לא קלה והתקלף הצבע במגע עם הפנס, והבידוד של הפנס החדש אמור לכסות את הפגם :shock:

כשהפנס החדש יגיע, אדרוש צביעה של האזור.

הרכב החלופי לא רלוונטי במהלך התקופה הקרובה עקב נסיבות אישיות.

בעינין תיקון הרככב, ירידת ערך הרכב, ושימוש בחלפים, צור איתי קשר טלפוני ואסביר לך לעומק את הזכויות שמגיעות לך .0546999223 אלי אמרן

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

הסוכן פנה אליי היום ואמר שחברת הביטוח שלחה צ'ק, והם דורשים לשלם 1200 ש"ח פחות (במקום 500 ש"ח מהצעת הפשרה הקודמת) עקב חילוקי דעות על עלות החלפים ושכר טרחת השמאי שחברת הביטוח שלי שלחה. מן הסתם הפשרה הזו נדחתה על ידי והסוכן נדרש לפנות לחברת הביטוח בפעם המי יודע מה כמה כדי להבהיר להם שהפשרה לא מקובלת.

שלחתי להם היום בפקס מכתב שבו אני דורש מהם לשלם במיידי את מלוא הנזק+ירידת ערך+שכ"ט שמאי תוך 14 יום, ולא-אפנה למפקח על הביטוח ולתביעות קטנות (דבר שאין לי בעיה לעשות).

כנראה שמחר אשלח להם דואר רשום עם אותו המכתב (כדי שלא יהיה להם אפשרות לומר "לא קיבלנו"), ונחכה לתשובה.

דיברתי עם המוסך והם מוכנים לדחות את הפקדת הצ'קים בחודש נוסף.

מה עוד ניתן לעשות?

פורסם

הסוכן פנה אליי היום ואמר שחברת הביטוח שלחה צ'ק

שלחה או לא שלחה?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מתנצל על האיחור בתגובה.

הצ'ק הגיע לפני פחות משבוע עם מכתב שמערער על השומה של שמאי החוץ של חברת הביטוח שלי. שכר טרחת השמאי ירד כבר ב19 לחודש מחשבון הבנק שלי. הרכב כבר תוקן מיוני כך שגם אם הביטוח של הנהג הפוגע ירצה לערער, על מה יש לו לערער אחרי 3 חודשים? :shock: לאורך כל הדרך, הביטוח של הנהג הפוגע לא הציעו לשלוח שמאי שלהם להארכת הנזק (אציין כי הסוכן לא עדכן אותי במידה והיתה דרישה שכזו), וגם לא ערערו על הדוח של שמאי החוץ תוך שבוע מיום קבלתו אלא שלחו לי עם הצ'קים מכתב שמסביר מדוע הם לא משלמים את הכל, כשדוח השמאי נשלח אליהם ביוני.

חברת הביטוח של הנהג הפוגע מסרבת לשלם שכ"ט שמאי מלא אלא 250 ש"ח פחות כי לטענתם שכר טרחת השמאי לא פרופורציונלי. בנוסף, הם טוענים שהם לא מוכנים לשלם את מלוא ירידת הערך מכיוון ששמו לי חלק מקורי, למרות שתחליפי היה במלאי.

בשיחה שהקלטתי היום עם מנהל העבודה של המוסך שאליו נכנסתי לתקן את הרכב (מורשה יבואן), הוא מדגיש שהם שמו פגוש אחורי מקורי כי החלק החליפי לא התאים לרכב במידה ובגודל ולא היה ניתן להתאים אותו כמו שצריך, והם נתנו 10% הנחה על החלק המקורי.

בינתיים דחיתי את הצ'קים של המוסך לעוד כמה זמן. היום שלחתי מכתב שדוחה את כל הטענות של חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

העסק מתחיל להימאס עלי, ואם הביטוח של הנהג הפוגע ימשיך לשחק איתי ב"נדמה לי" סביר להניח שהמכתבים הבאים שאשלח יהיו למפקח על הביטוח+תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ כדי לעדכן.

חזרו אלי מחברת הביטוח, אחרי דין ודברים עמם שנמשך כמה ימים.

הנושא (אמור) להפתר לשביעות רצוני, ועל כך מגיעה תודה רבה לאלי אמרן (שנרשמה בפוסט נפרד ב"המלצות על בעלי מקצוע").

• ספונסר פורום
פורסם
שלום לכולם,

לצערי אני ואישתי הצטרפנו לסטטיסטיקה והבוקר נפגענו בתאונת דרכים בדרכנו לעבודה, ליד הבית בשעות הבוקר המוקדמות.

עצרתי במעבר חצייה להולכת רגל שהתחילה לעבור (עצרתי עצירה מלאה), ונהג מונית נכנס בנו מאחורה כ3 שניות אחרי העצירה המלאה. הולכת הרגל עזבה את המקום לפני שהספקתי להחליף איתה מילה ולקחת פרטי עדות או פרטי התקשרות.

התפנינו עצמאית למיון אחרי החלפת הפרטים עם הנהג הפוגע, נבדקנו וקיבלנו 3 ימי מחלה לכל אחד.

אחרי המיון, לקחתי את הרכב למוסך היבואן בחדרה (טויוטה SOS). הנזק-פגוש אחורי שנסדק, וייתכן גם חיישני רוורס-ולא בטוח שיש קצה שלדה. אדע את כל הפרטים במהלך השבוע כשיגיע דו"ח שמאי. מהביטוח אמרו לי להפקיד צ'קים ל90 יום עד שיגיע הכסף (במידה והנהג לא יעשה בעיות עם חברת הביטוח שלו). בשיחת טלפון הנהג אמר שהוא הודיע לחברת הביטוח שלו ושהוא לוקח על עצמו את האחריות (אבל לא הצלחתי להקליט את השיחה :evil: ).

למיטב ידיעתי, תאונה בדרך לעבודה מוגדרת כתאונת עבודה, והנהוג במקום עבודתי הוא שעל יום המחלה הראשון איני מקבל תשלום, על היום השני אני מקבל 50%, ועל השלישי 75% (הכל על פי החוק), אך מכיוון שמדובר פה בתאונת עבודה אולי ההתנהלות שונה.

אשמח לייעוץ איך להתנהל מול חברת הביטוח ומקום העבודה.

סעו בזהירות!

קודם כל בחר שמאי רכב פרטי ולא מרשימה של חברת הביטוח .

לך למוסך שאתה מכיר וסומך עליו .

מעבר לכך צור איתי קשר טלפוני ואכוון אותך ,מה יש לדרוש מהשמאי ,והמוסך,ואיך להיתנהל בפגיעת גוף .

צור איתי קשר טלפוני ללא התחיבות

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...