Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו רוצים להחליף את הרנו מגאן ובשלב הזה לא רוצים/צריכים משפחתית סדאן כמו בעבר (תקופת העגלות והטיולון....).

כמי שמעריך את תעשיית הרכב הצרפתית בכלל ואת PSA בפרט (ואף מחזיק בסיטרואן C4) אני נוטה לאחרונה לכיוון הC3 פיקאסו.

ההתלבטות אינה אפוא בין סגמנט/יצרן וכו' אלא בין גירים.

הבנתי שהגיר הרובוטי של הפיקאסו שונה בתכלית מהגיר החדש של הפלואנס והוא ממש לא "מציאה". מנגד, שמעתי גם כאלה שרטנו על הגיר הידני שאינו חלק וכו'.

לא הצלחתי להבין הכיצד ומדוע הדגם עם הגיר הרובוטי יותר חסכוני בדלק מהידני?! אני זוכר שתמיד הידני היה חסכוני יותר מאוטומט, אז מה השתנה בגיר הזה?

ברור שאקח כל אחד מהדגמים הנ"ל לנסיעת מבחן לפני שאזמין מלובינסקי את המכונית המיועדת, אבל עוד לפני, רציתי לדעת אם יש "מחלות" כלשהן לגיר הרובוטי ולהבין מה היתרון/חסרון שלו וכאמור כיצד הוא חסכוני יותר אם בכלל.

אגב, האם כדאי "למשוך" עוד קצת ולחכות לדגמי 2014 (מתי לובינסקי בד"כ מביאים אותם?) או שחבל על הזמן ועדיף לסגור עכשיו?

תודה!

פורסם
לא הצלחתי להבין הכיצד ומדוע הדגם עם הגיר הרובוטי יותר חסכוני בדלק מהידני?! אני זוכר שתמיד הידני היה חסכוני יותר מאוטומט, אז מה השתנה בגיר הזה?

גיר רובוטי אינו גיר אוטומט. מודבר במערכת ידנית בו קיים רובוט אשר מחליט על תזמון העברת ההילוכים - ברוב המקרים תזמון העברת ההילוכים מנוהלת בכדי לחסוך בדלק, מאחר והתיבה הרובוטית מגיבה טוב יותר מהאדם המתפעל את התיבה הידנית, מושג חסכון טוב יותר בדלק בגיר הרובוטי.

דרך אגב, סיטרואן לא היחידה שנתוני הרובוטי חסכוניים מהידני, גם המיני הרובוטיות של VAG (סיטיגו, סיאט מיי, אפ) יותר חסכוניים מהידנית.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

נהגתי ב-C3 פיקאסו דיזל גם עם גיר ידני וגם עם גיר רובוטי.

הגיר הרובוטי פשוט לא מספיק טוב לדעתי. מעביר הילוכים בצורה מאוד לא חלקה, מאוד מורגשת. זה בדיוק ההפך הגמור מהגיר הרובוטי של הפלואנס, שהוא רובוטי כפול מצמדים ולכן גם הרבה הרבה יותר נעים לשימוש.

למה הרובוטי יותר חסכוני? כי הוא מגיע עם מערכת e-hdi שמכבה את המנוע בזמן בלימה עוד לפני שאתה מגיע לעצירה מוחלטת (ממהירות של 9 קמ"ש ומטה). זה כמובן מציק מאוד, במיוחד כשיש מזג אוויר חם ובמיוחד כשאתה בולם עד מהירות כמעט עצירה ואז צריך להאיץ מחדש. מציק, אבל חוסך איזה 600 מ"ל של דלק ביום.

לגבי דגמי 2014 - הרכב עבר מתיחת פנים מאוד קלילה לפני שנה בערך ונדמה לי שכבר ראיתי רכבים כאלו על הכביש פה ושם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נהגת ברכב לאורך זמן או סתם נסיעה מזדמנת?

אני עם אחת כזו כבר יותר משנה, ואני כמעט ולא מבין על אילו טלטלות מדברים.

אם לא בא לך שהרכב יתכבה, אז תכבה את מערכת ה-S/T.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
נהגת ברכב לאורך זמן או סתם נסיעה מזדמנת?

אני עם אחת כזו כבר יותר משנה, ואני כמעט ולא מבין על אילו טלטלות מדברים.

אם לא בא לך שהרכב יתכבה, אז תכבה את מערכת ה-S/T.

אלעד

תגדיר לאורך זמן.

עשיתי על הרובוטית נסיעת מבחן של משהו כמו 200-300 קילומטרים במשך יום וקצת. לא כתבתי שהיא מטלטלת, אבל החלפות ההילוכים כן מורגשות וכן מאוד לא נעימות.

את מערכת ה-Start&Stop אכן אפשר לכבות אבל היא נדלקת שוב בכל פעם שמתניעים את הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כאשר מדברים על גיר רובוטי חד מצמדי, אתה מחפש העברת הילוכים של תיבה פלנטרית או כפולת מצמדים?

אם אתה מעביר הילוך בגיר רגיל, ההעברה היא כמו בתיבה פלנטרית?

חשוב לזכור, גם בגיר רגיל אפשר לחוות העברת הילוכים בשימוש לא נכון.

כאשר אתה אומר לא נעימות, הכוונה כמו בהעברה עם גיר רגיל?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני נוהג שנתיים על הגירסה הידנית, אין שום בעיה עם הגיר הידני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ממה שהבנתי, מערכת ה-Start&Stop לא קיימת בדגם הידני רק ברובוטי? וכן כי אפשר בתחילת כל נסיעה לכבות אותה ע"י לחיצה על כפתור? אגב, אם לא מדובר בחודשי הקיץ החמים כשהמיזוג עובד (אגב, איך המיזוג ברכב הזה?) אז גם לא חייבים לכבות.

כלומר, הבעיה העיקרית היא הגיר עצמו.

עוד דבר - כיום אני עולה את העליות של ירושלים בלי מאמץ עם C4 דגם ה-2000 סמ"ק. האם גם הC3 פיקאסו צפויה לעלות לירושלים ללא מאמץ מיוחד?

פורסם

ה C3 היא טורבו דיזל ולכן בשל המומנט העדיף, תעלה לירושליים בצורה הרבה יותר טובה מאשר ה C4 הנוכחית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם בודקים את המפרט הטכני של 2 הרכבים, אז ההבדל במומנט בין הC3 פיקאסו לC4 הנוכחית שלי (מנוע 2 ל') זניח, כמעט אותו הדבר. אולם אם בודקים כמה שניות דרוש לכל רכב להגיש מ-0 ל-100 אז ה-C4 עדיפה בכמה שניות טובות.

פורסם

אני ואשתי נוהגים על הפיקאסו כבר שלש שנים כמעט.

אין שום בעיה בגיר הידני בפרט או ברכב בכלל (טפו, טפו, טפו...) למרות "צרפתיותו".

רכב מעולה למשפחה.

ממליץ מכל הלב.

• תוכן חדש...