Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל מי שחושב שגיר ידני הוא ערובה להנאה מהנהיגה או שגיר רובוטי בהכרח פוגע בה, או שלא נהג חזק מעולם או שלא נהג במכוניות מהקטיגוריה של הGT3 הזו. גיר רובוטי בסגנון הF1 Superfast שהיה בפרארי עד לאחרונה הרבה יותר מעניין, מערב ומגניב מכל תיבה ידנית בעולם. זה כמעט המרכז של המכונית ושל החוויה.

מסכים במליון אחוז!

כשכתבתי שאני לא רואה סיבה אמיתית לרכוש מכוניות ברמה של M3 או C63 ומעלה בגרסה ידנית הרבה פה הרימו גבה וטענו שאני מדבר שטויות וידני זה הכי אחי.

כשטענתי שאין סיכוי להיות מהיר יותר בכביש טכני עם גיר ידני לעומת גיר עם תפעול מההגה, וזה לא ממש משנה אם תקראו לגיר הזה PDK, DCT, SMG או כל צירוף אותיות אחר שוב טענו שאין לי מושג מה אני מדבר.

והנה, הגיע הסרטון הזה ואדון כריס האריס בכבודו ובעצמו טוען את אותו דבר.

אני כל כך מסכים עם רועי כשהוא אומר שמי שחושב שיש צורך בגיר ידני במכוניות כאלה פשוט לא נהג באחת.

הקצב שבו המכוניות האלה מפתחות מהירות הוא פשוט מטורף, אתה לא תהנה מגיר ידני בקטע טכני עם מכונית כזאת כי אתה תשאר תקוע על אותו הילוך תמיד או שהבחישה המתמדת בידית תוציא לך את החשק.

עם מנופי תפעול מאחורי ההגה העסק הופך להיות כיף גדול, יש בחישת הילוכים מהירה מבלי להסיח את הדעת לאלפית שניה.

שוב מסכים עם רועי שברכבים חלשים יותר כן אפשר להנות מגיר ידני בכביש טכני פשוט כי הפניות ״רחוקות יותר״, או במילים אחרות- אתה נוסע איטי יותר ויש לך יותר זמן בין ההילוכים.

אני מנסה לדמיין את הרכב שלי עם גיר ידני בכביש טכני וזה באמת לא נראה לי כיף (ושוב, ברכבי ספורט מתונים אני בהחלט מעדיף ידני).

אגב shay, אף אחד לא מתרעם על הפרארי כי.....זו פרארי, חוץ מזה של-458 יש בן זונה של גיר, הוא מעביר הילוך עוד לפני שהפקודה ירדה מהמוח לאצבע...

מנסיון שלי ושל חברי לטיולים, כל מילה בסלע.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני התייחסתי למדד ההנאה ,למה שרכב חזק יהיה מהנה יותר עם תיבה אוטומטית ?? כי הוא יכול לנצל את המומנט ואת הכוח של המנוע יותר ממה שתוכל לנצל עם תיבה ידנית ?? מזה תקבל הנאה יותר גדולה ?? מזה שאתה מהיר יותר עם גיר אוטומטי ?? זאת תמצית ההנאה ??

בדיוק על זה כתבתי -> אתה רוצה להיות מהיר תקנה gtr עם הנעה 4x4 ותיהיה יותר מהיר ,השאלה מה אתה רוצה ??

אם זה מהירות במסלול מרוץ ,אוקיי ברור שעדיף pdk ובקרות ושוב יחסית מהיר למי ולמה ??

אני מבטיח לך שאם תשים שני נהגים בgt3 ושניהם על תיבה ידנית ,ללא בקרות או שניהם על pdk ועם בקרות ואני מבטיח לך שהתיבה הידנית תחשוף מי נהג טוב יותר ובהפרש ניכר !!

אתה רוצה לשפר זמני הקפה או אתה רוצה גם להנות בדרך ?? ברור כי עצם השיפור יתן לך הנאה ויכולת התרברבות ,אבל השיפור מושג מעצם היותך נהג טוב או בגלל שאתה נוהג על רכב טוב יותר ,ואלה כבר דברים שונים בתמציתם .

אין לי שום ספק שמתרגלים מהר מאוד לבקרות ולתיבות pdk ,כי קשה לוותר על נוחות ומהירות אבל אם היה לי את התקציב ,אני מבטיח לך שהייתי רוצה לקבל את הרכב הזה נקי ללא גאדג'טים ועם תיבה ידנית ,כי אני לא מחפש להוכיח שאני מהיר יותר על המסלול בגלל יכולות אלקטרוניות של המכונית ,נכון התעשייה כבר פנתה לעזרת הטכנולוגיה בגלל זה קרוב לוודאי שיהיה קשה לנהוג ברכב כזה ,כי כדי להתגבר על משקל ונפח פנו לכוח וזה לא עשה את הרכב מהנה יותר .

זה למה לא הייתי רוכש כזה ,גם אם הייתי יכול .

תמצית הנהיגה הוא להרגיש מה קורה סביבך ולחוש כל תזוזה וכל תחושה שהמכונית מעבירה לך .

ההשוואה שלי לרכבים שנות ה 80 היא פשוטה ,בשנות ה 80 הושגה יכולת מכנית גבוהה בשילוב עם חוסר בטכנולוגיית עזר שבפרוש מסרסים את התחושות ותמצית הנהיגה .

אני גם מציע לך לנהוג על רכבים של שנות ה 80 ולהבין על מה אני מדבר .

פורסם

תמצית הנהיגה הוא להרגיש מה קורה סביבך ולחוש כל תזוזה וכל תחושה שהמכונית מעבירה לך .

זאת הגדרה חסרה מאוד. נגיד שאתה מרגיש את כל מה שצריך...מה אתה עושה עם זה? האם אתה מסוגל לעשות עם המידע הזה את מה שאתה רוצה?

אם אתה כריס האריס, אז בסרטון ב 9:30 הוא אומר בפירוש שבשבילו ממש לא בטוח שPDK מהנה יותר מידני. נראה לי שאנשים פיקששו את זה. ואם לא, אז גם אז הם גם לא טועים...

האם ראית איך המכונית מטפלת בפניות? אתה מסוגל לדמיין את המהירות, את כוח הבלימה, ה G הצידי ויכולת האצה?

אם כן, אתה מאמין שתשאר מספיק קר רוח בשביל להגיע לביצועים כאלו ועדיין לטפל ברוגע מוחלט וביעילות בהחלפות הילוכים ידניות?

אם גם כאן התשובה חיובית, אז אני מבין אותך...

עכשיו השאלה האם אתה מכיר את ההנאה שתמונה בנהיגה במכונית עם יכולות כאלו בכביש מפותל. סוג של הנאה שעולה על ההנאה שבהחלפת הילוכים. החלפת הילוכים בפני עצמה היא בהחלט מרכיב שמעצים את ההנאה שבנהיגה ובתחושת הסיפוק שבמוערבות. רק שלפקשש את היכולות של התנהגות הכביש ברמה הזו בשביל לשחק עם מוט ההילוכים...זה די חבל.

והאמן לי, אני מעדיף ברוב המקרים וברוב המכוניות הילוכים ידניים. אבל מכיר במגבלות היכולת האישיות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם אני כתבתי שהטכנולוגיה התקדמה לאין שיעור ושהרכב הזה תוכנן מלכתחילה לעבוד עם טכנולוגיה והכל למען מטרה אחת ! להיות מהיר יותר .

ברור שכשהחליטו בפורשה לא לשלב תיבה ידנית הם ידעו כי התיבה הידנית תפגע בביצועי המכונית .

אני פשוט דוגל בגיר ידני בכל מצב ,בגלל זה גם ההתעקשות עליו שאולי יהיה עקב אכילס ברכב כזה .

הרצון שלי הוא לשמר מחדוות הנהיגה ולא לנסות להשיג את המהירות .

הטענה שלי שככל שהטכנולוגיה מתקדמת יותר ,כך נפגעת ההנאה מנהיגה בדיוק כמו שכתבת בפרוש "סיפוק מהמעורבות" .

פורסם

אתה מתעקש לא להבין מה כותבים לך או שפשוט לא חווית נהיגה במכונית כל כך חזקה (ואני לא מקורי בטענה הזו שנכתבה ע"י חברים אחרים).

אם אתה לא נהנה מנהיגה מהירה בכביש מפותל, אז הכל בסדר...אתה צודק, ה GT3 תהנה אותך יותר עם גיר ידני.

פורסם

במיוחד בשבילך כתבתי את זה:

אם אתה כריס האריס, אז בסרטון ב 9:30 הוא אומר בפירוש שבשבילו ממש לא בטוח שPDK מהנה יותר מידני.

...

אם כן, אתה מאמין שתשאר מספיק קר רוח בשביל להגיע לביצועים כאלו ועדיין לטפל ברוגע מוחלט וביעילות בהחלפות הילוכים ידניות?

אם גם כאן התשובה חיובית, אז אני מבין אותך...

אשריך וטוב לך.

פורסם

bubens בקיצור, אם אתה כל כך בעד תיבות ידניות ונגיד והייתה לך היכולת לקנות את הGT3, למה אתה מתעקש דווקא עליה?

האם לא עדיף לך לקנות פורשה בחצי מחיר שתציע תיבה ידנית, אבל רחמנא לצלן, בלי מנוע שמגיע ל9000 סל"ד ו450 כ"ס שלא תנצל שביעית מהם כשאתה מתעסק עם התיבה הידנית, ואותה תוכל לקחת למקסימום ולהנות איתה כמו שצריך?

האנושות מתקדמת, הטכנולוגיה מתקדמת. ברכבים כאלה אין מקום לתיבה ידנית כי אם יש זה כבר פוגע ביכולות המכונית.

במכוניות חזקות פחות יש בהחלט מקום.

למה אתה לא מתנגד להיגוי הסרן האחורי בGT3? האם זה לא עושה את העבודה להרבה פחות קשה? מגביר את האחיזה? בוחן פחות את יכולות הנהג? בקיצור חבר לפי ההסבר שלך הבעיה היא לא התיבה הידנית.. הבעיה היא ההתקדמות הטכנולוגית. אם אתה מעוניין לבדוק מי נהג יותר טוב ויותר מאומן, אז אל תשים אותם ראש בראש על מכוניות משנת 2013 עם טכנולוגיה מתקדמת, אלא כמו שאמרת, אולי במכוניות משנות ה80 שלטעמך הן מכונות נהיגה "טהורות" או שתושיב אותם ב2 מיאטות (כבודה של המיאטה במקומה מונח!).

אני מניח גם שמכל הגרסאות הידניות של הקורבט החדשה (Stingray) אתה לא ממש תהנה, היות והן באות עם מערכת Rev matching אוטומאטית.. או שזה בסדר כי הן באות עם stick?

פורסם
גם אני התייחסתי למדד ההנאה ,למה שרכב חזק יהיה מהנה יותר עם תיבה אוטומטית ?? כי הוא יכול לנצל את המומנט ואת הכוח של המנוע יותר ממה שתוכל לנצל עם תיבה ידנית ?? מזה תקבל הנאה יותר גדולה ?? מזה שאתה מהיר יותר עם גיר אוטומטי ?? זאת תמצית ההנאה ??

בדיוק על זה כתבתי -> אתה רוצה להיות מהיר תקנה gtr עם הנעה 4x4 ותיהיה יותר מהיר ,השאלה מה אתה רוצה ??

אם זה מהירות במסלול מרוץ ,אוקיי ברור שעדיף pdk ובקרות ושוב יחסית מהיר למי ולמה ??

אני מבטיח לך שאם תשים שני נהגים בgt3 ושניהם על תיבה ידנית ,ללא בקרות או שניהם על pdk ועם בקרות ואני מבטיח לך שהתיבה הידנית תחשוף מי נהג טוב יותר ובהפרש ניכר !!

אתה רוצה לשפר זמני הקפה או אתה רוצה גם להנות בדרך ?? ברור כי עצם השיפור יתן לך הנאה ויכולת התרברבות ,אבל השיפור מושג מעצם היותך נהג טוב או בגלל שאתה נוהג על רכב טוב יותר ,ואלה כבר דברים שונים בתמציתם .

אין לי שום ספק שמתרגלים מהר מאוד לבקרות ולתיבות pdk ,כי קשה לוותר על נוחות ומהירות אבל אם היה לי את התקציב ,אני מבטיח לך שהייתי רוצה לקבל את הרכב הזה נקי ללא גאדג'טים ועם תיבה ידנית ,כי אני לא מחפש להוכיח שאני מהיר יותר על המסלול בגלל יכולות אלקטרוניות של המכונית ,נכון התעשייה כבר פנתה לעזרת הטכנולוגיה בגלל זה קרוב לוודאי שיהיה קשה לנהוג ברכב כזה ,כי כדי להתגבר על משקל ונפח פנו לכוח וזה לא עשה את הרכב מהנה יותר .

זה למה לא הייתי רוכש כזה ,גם אם הייתי יכול .

ההשוואה שלי לרכבים שנות ה 80 היא פשוטה ,בשנות ה 80 הושגה יכולת מכנית גבוהה בשילוב עם חוסר בטכנולוגיית עזר שבפרוש מסרסים את התחושות ותמצית הנהיגה .

אני גם מציע לך לנהוג על רכבים של שנות ה 80 ולהבין על מה אני מדבר .

סלח לי חבר,

מכל מה שכתבת אני יכול להבין רק דבר אחד- לא יצא לך לנהוג על רכבים מהרמה הזאת ולכן אתה לא יכול לרדת לסוף דעתי (או לסוף דעתו של רועי.....או כריס האריס, לצורך העניין).

תפעול ידני מלא יש לך גם ב-PDK וגם ב-DCT ושאר התיבות הנ״ל, פשוט העדר הידית הילוכים והקלאץ׳ דווקא נותנות יותר פאן בכבישים מאוד טכניים כי הן מאפשרות לך לנצל את הגיר בצורה מיטבית.

לא מעניין אותי לנהוג ברכבים משנות ה-80 מהסיבה שאספנות לא עושה לי את זה והרכבים היום טובים יותר משמעותית בכל פרמטר.

תפסיק לקשקש שטויות הנהג מקצועי יוכל לתת זמן טוב יותר בגיר ידני לעומת גיר כמו PDK או חלילה גיר F1 של פרארי כי אתה באמת לא מבין על מה אתה מדבר, רק ממהירות העברת ההילוך בתיבות ה״אוטומטיות״ הוא יפתח פער על פני תיבה ידנית...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

shay אכן הבנת ,מכוניות חדשות לא עושות לי את זה ,אפילו לא טיפה ,יקרות ומלאות גאדג'טים ככל שיהיו .

מה שכן המנוע שלה הוא פנינה ,אם ההחלטה הייתה לרכוש אחת ,המנוע הוא זה שהיה קובע את הטון .

האמת הייתי לוקח רק את המנוע ומכניס לבודי של 911 או 964 בשילוב עם תיבה ידנית :wink: אחחחחח חלומות שלא יתגשמו .

edan גם אתה לא נהגת על מכוניות מהקטגוריה הנ"ל כדי שתוכל לחוות את דעתך ולא נהגת בכלל על רכב שיועד למרוץ, נהיגה בת עשר דקות לא נחשבת !! אז תפסיק לקשקש .

אני לעומתך נהגתי על מיטב התוצרת של שנות ה 80 והשוואתי לרכבים של שנות ה - 2000 אז יש לי מושג .

ובכלל מבחינתך רכבים אלה מתעלים על כל התוצרת שמתחת לשנים הללו ,שזה שטות גמורה !! מבטיח לך שתשנה את דעתך ברגע שתשים יד על רכב מעניין משנתון נמוך .

ps :

אני מניח ששנינו לא מכירים אחד את השני ;)

פורסם
shay אכן הבנת ,מכוניות חדשות לא עושות לי את זה ,אפילו לא טיפה ,יקרות ומלאות גאדג'טים ככל שיהיו .

edan גם אתה לא נהגת על מכוניות מהקטגוריה הנ"ל כדי שתוכל לחוות את דעתך ולא נהגת בכלל על רכב שיועד למרוץ, נהיגה בת עשר דקות לא נחשבת !! אז תפסיק לקשקש .

בובנס רק כדי לסבר את האוזן עידן שועט להנאתו יום יום עם 460 סוסים...

ובנוגע לזה שמכוניות חדשות לא עושות לך את זה- בסדר גמור, הגענו לעמק השווה ושמח שהצלחתי להבהיר את זה שהבעיה היא לא היעדר התיבה הידנית אלא ההתפתחויות הטכנולוגיות. אין צורך לפתוח כאן חזית ובואו נישאר כולנו רגועים, ההבדלים הם בגישות כלפי עולם הרכבים- יש אנשים שאוהבים את גישת ה old school וזה בסדר גמור, ולעומת זאת יש אנשים שמתלהבים מהתפתחויות טכנולוגיות שגם זה בסדר גמור.

פורסם
בובנס רק כדי לסבר את האוזן עידן שועט להנאתו יום יום עם 460 סוסים...

so what ?? מה בדיוק זה אומר ?? אני נוסע עם 650 כ"ס על הנעה קידמית :twisted:

חזית כבר פתחנו ,נראה לאן זה מוביל :)

פורסם

כולם פה הולכים בכח עם "הזרם" של היצרניות אבל זה לא יעזור בכלום,

כל תיבות הPDK האלו ממש לא מהנות כמו גיר אמיתי והם פגועות בחוויה! לא מעניין אותי שיוריד לי כמה שניות בהקפה,

וזה שהרכב "חזק מדי" לגיר ידני כזו שטות,מי שנוהג יסתדר יפה מאוד עם העוצמות האלו גם בגיר ידני,האתגר פשוט גדול הרבה יותר,רק מוסיף לחוויה.

אומר דברים מניסיון כמובן ולא מצפיה בסרטונים של כריס האריס (עם כמה שהם טובים!)

• תוכן חדש...