Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כריס מתחבט בשאלה כמו בשרשור שנפתח פה לפני שבוע,האם נעלם הקסם במכוניות המודרניות,בהחלט סרטון מסכם שירשור.

תהנו.

Porsche 944 turbo

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש יכולתי להתחבר לדברים שנאמרו. קשה לשפוט את מהנדסי פורשה שהחליטו בצעד דרמטי לא להציע את ה- GT3 החדשה עם תיבה ידנית, מאחר והם יצרו מכונית מדהימה (אפילו כריס הסכים שבחלק הטכני בו נהג סביר להניח שיעדיף את ה-PDK על תיבה ידנית).

פורסם

בכל דור אמרו שהנה נגמרת ה911. ה996 הארורה, עם קירור המים, הייתה חציית כל הגבולות לאוהדי המותג. והנה אנחנו 15 שנים אחרי ה996, והכל עדיין בסדר. אלו עדיין מכוניות נהיגה מהטובות שישנן.

הגיר הידני צריך לצאת ממכוניות כאלו. אין לו הצדקה. אפשר לקבל אותו בהוט האצ'ים, אולי, משיקולי עלות ומשקל, אבל בGT3 - ממש לא. במיוחד לא כשהמתחרות שלה כולן עם תיבות רובוטיות מהירות, וכשמעטפת הביצועים של יתר החבילה היא כזו, שתיבה ידנית נעשית צוואר הבקבוק. GT3 אמורה להיות טהורה, אתם אומרים? למה איזו תיבה מותקנת ב911 CUP? (סיקוונסיאלית, כמובן. יותר קרוב לPDK מבחינת ההפעלה מאשר לגיר הידני הרגיל).

מבחינת השוק, מעניין לראות איך יגיב השוק האמריקאי. הם מאוד אוהבים את נושא התדמית, ובשבילם מכונית ספורט היא מכונית ידנית. כן, גם כשרובם לא יודעים לנהוג או לנצל מכוניות כאלו, הם עדיין משייכים תיבות ידניות לספורטיביות. בגלל זה ב.מ.וו בנו להם M5 ידנית. פרומים כמו rennlist מלאים באמריקאים שבוכים על הGT3 החדשה ואיך פורשה בגדו בלקוחות שלהם. נראה.

בכל אופן, אני בעד השינוי. בשביל הקטע, פורשה היו יכולים לבטל את המצב האוטומטי של התיבה ולראות איך הציבור יגיב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

להפך הגיר הידני צריך להשאר ,רוב הרוכשים אלה שיש להם כסף, הם מהדור שבו גיר ידני הוא סממן חובה במכונית ספורטיבית ,ולא גיר בסגנון אקס בוקסי .

נהיגה היא לא חייבת להיות קלה או נעימה ,כל הקטע בנהיגה היא כמות ההנאה שאתה מקבל ממנה ובדרך כלל ככל שכמות ההשקעה בנהיגה גדלה כך גדלה כמות ההנאה ,אתה רוצה להרגיש מעורב בכל הנהיגה ולא לנהוג by wire ,איפה הכיף כאן ?? גם ילד בן 12 יכול להיות טוב כמוך בנהיגה על פדלים והגה מתכוונן חשמלי ומערכת בקרה חכמה .

אני לא אומר שעולם הרכב לא צריך להתקדם אבל נהגים טהורים תמיד יעדיפו גיר ידני (הדור של שנות ה 60/70/80 ,לגבי הדורות המאוחרים ,הם כבר דורות אבודים, טוהר הנהיגה לא מדבר אליהם ,אלא הגאד'טים וכמה שיותר ,יותר טוב )

מה גם שילד בן 12 לא יתקרב לביצועים של אלוף עולם בנהיגה על רכב מיושן .

לדעתי היכולות האמיתיות של הנהג עם הקדמה ,נהיות זניחות יותר ,הרי במקרה הכי גרוע ,מערכות הבקרה יתערבו :wink:

לא סתם במרוצי פורמולה 1 יש הגבלות ,ככל שהקידמה מתערבת יותר בנהיגה וכל הרצון שלהם הוא לשמור על טוהר הנהיגה .

לדעתי התיבה הידנית עוד לא אמרה את המילה האחרונה (כך אני מקווה) ,וחכה עוד 20 שנה כשפורשה שנת 80 עדיין תסע ברחובות ופורשה שנת 2013 תיהיה במוסך כי התיקון של גיר pdk הוא יקר יותר מערך המכונית עצמה .

אם אתה באמת תומך בfluffy pedals אז אני תומך בבקרת נהיגה קבועה ובלתי ניתנת לכיבוי :twisted: ,המערכת הזאת תעשה מהנהג הממוצע ,שומאכר מקומי !

נותרה השאלה : האם זה הנהג ?? או המכונית .

פורסם

כל מי שחושב שגיר ידני הוא ערובה להנאה מהנהיגה או שגיר רובוטי בהכרח פוגע בה, או שלא נהג חזק מעולם או שלא נהג במכוניות מהקטיגוריה של הGT3 הזו. גיר רובוטי בסגנון הF1 Superfast שהיה בפרארי עד לאחרונה הרבה יותר מעניין, מערב ומגניב מכל תיבה ידנית בעולם. זה כמעט המרכז של המכונית ושל החוויה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ה-GT3 ואפילו ה-GT3RS לא מיועדות למירוצים. כן, מה לעשות. בשביל זה יש את הקאפ, הקאפ R, ה-RSR וכו'.

לכן, עם כל הכבוד למהירות שילוב ההילוכים בוורסיה הזו של ה-PDK, אני לא מבין למה לא להציע תיבה ידנית כאופציה.

לתת לקונים לאמר את דברם.

גם מאוד מוזרה הקפיצה הקיצונית הזאת. דגם שהיה מוצע רק עם תיבה ידנית, פתאום מוצע רק עם PDK. חסר השלב ביניים של גם וגם.

אני מהמר שפורשה בודקת את התגובות ועוד תציע אופציה ידנית.

פורסם

אני מהמר שלא. GT3, כגרסא קיצונית, אמורה להוציא מעצמה את המיטב אל מול המתחרים. כשמשלבים תיבה ידנית ברכב כזה, כמו שאמרו כבר צוואר הבקבוק הוא בתיבה הידנית ובתפעולה ולכן היכולות המקסימליות לא יכולות לבוא לידי ביטוי אלא אם יש לנהג יכולת החלפת הילוכים במהירות של 100 מילישניות. מי שכל כך מפריע לו המחסור בתיבה הידנית, שיבחר באחת מעוד 20 גרסאות חזקות ודומות (תמיד טענתי שישנן יותר מדי).

בכל מקרה חברים, כשתניחו את ידיכם על יצירת פאר מוטורית כזו ותוכלו לטעום ממנה אפילו קמצוץ אולי תבינו שאפשר להנות ממכונת נהיגה גם בלי הקלאץ'. זה לא משנה את העובדה שאני אוהב גיר ידני, אני פשוט טוען שלא צריך לדחוף אותו לכל מקום. אפשר להנות גם בלעדיו. במיוחד במפלצת שמגיעה ל9000 סל"ד.

מעניין למה אף אחד לא מתרעם על התיבות של ה458 והאוונטדור בעוד ש95% מכם יגידו שמדובר במכונות נהיגה שנותנות חוויה שאין שנייה לה.

פורסם

כשכתבתי שאני לא רואה סיבה אמיתית לרכוש מכוניות ברמה של M3 או C63 ומעלה בגרסה ידנית הרבה פה הרימו גבה וטענו שאני מדבר שטויות וידני זה הכי אחי.

כשטענתי שאין סיכוי להיות מהיר יותר בכביש טכני עם גיר ידני לעומת גיר עם תפעול מההגה, וזה לא ממש משנה אם תקראו לגיר הזה PDK, DCT, SMG או כל צירוף אותיות אחר שוב טענו שאין לי מושג מה אני מדבר.

והנה, הגיע הסרטון הזה ואדון כריס האריס בכבודו ובעצמו טוען את אותו דבר.

אני כל כך מסכים עם רועי כשהוא אומר שמי שחושב שיש צורך בגיר ידני במכוניות כאלה פשוט לא נהג באחת.

הקצב שבו המכוניות האלה מפתחות מהירות הוא פשוט מטורף, אתה לא תהנה מגיר ידני בקטע טכני עם מכונית כזאת כי אתה תשאר תקוע על אותו הילוך תמיד או שהבחישה המתמדת בידית תוציא לך את החשק.

עם מנופי תפעול מאחורי ההגה העסק הופך להיות כיף גדול, יש בחישת הילוכים מהירה מבלי להסיח את הדעת לאלפית שניה.

שוב מסכים עם רועי שברכבים חלשים יותר כן אפשר להנות מגיר ידני בכביש טכני פשוט כי הפניות ״רחוקות יותר״, או במילים אחרות- אתה נוסע איטי יותר ויש לך יותר זמן בין ההילוכים.

אני מנסה לדמיין את הרכב שלי עם גיר ידני בכביש טכני וזה באמת לא נראה לי כיף (ושוב, ברכבי ספורט מתונים אני בהחלט מעדיף ידני).

אגב shay, אף אחד לא מתרעם על הפרארי כי.....זו פרארי, חוץ מזה של-458 יש בן זונה של גיר, הוא מעביר הילוך עוד לפני שהפקודה ירדה מהמוח לאצבע...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין שום קשר בין להיות מהיר ,להנאה בנהיגה ,מי שמחפש להיות מהיר שלא ינתק את בקרת האחיזה ויסע by-wire .

מי שמחפש את השליטה הכי טובה ואת המהירות ,שיוותר על gt3 ויקנה בחצי מחיר gt-r והוא יהיה אפילו מהיר יותר ,המכוניות המודרניות עולות בנפח ,במשקל ובגאדג'טים וחווית נהיגה נפגעת ,אתה כבר מאבד את הקשר בין נהיגה לבין לחיצה על פדאלים ,ושוב גם מי שלא באמת נהג טוב ,יצליח להוציא מהפדלים האלה את המקסימום ,מה הכיף בזה ??

כמשגישים לך את האוכל מוכן ואתה אוכל ,ההרגשה שלך היא לא אותו הדבר כשאתה עמלת קשה על האוכל והכנת אותו לבד .

נכון לא נהגתי על gt3 עם pdk או ניסאן gtr אבל גם אתה לא נהגת על מכוניות שהיו מכונות נהיגה אמיתיות של שנות ה 80 וה 70 .

אני בטוח שהייתי נהנה עם pdk ,מדי פעם אני אוהב לשחק בפלייסטישן ולחשוב שאני אלוף העולם ,אבל הרי אני מרמה והיכולות שלי לא מתקרבות ליכולות של אלוף עולם ,זה הגאדג'טים שעוזרים לי .

הרי אפשר להרכיב גלגל שלישי לאופנוע ולהשכיב אותו ,אפילו לגעת עם הברך בריצפה אבל ההרגשה היא לא כמו שתשכיב אופנוע אמיתי !!

ככה זה גם בחיים ! אם לא עמלת קשה, לא תדע מה הוא הטעם המתוק של ההצלחה !! (קצת פילוסופיה :-D )

פורסם

על GT-R לא נהגת, נהגת על רכבים אחרים מהרמה הזאת של M3 ומעלה?

לא הבנתי מה הקשר בין מכוניות משנות ה-70 לדיון הזה ידידי.

שים לב שלא התייחסתי רק לעניין המהירות עם הגיר ה"אוטומטי" אלא גם למדד ההנאה.

פרארי 458, פורשה 911 טורבו, ב.מ.וו M3 ורחמנא ליצלן, גם הרכב שלי- הם יהיו מהנים יותר עם תיבה אוטומטית מאשר עם תיבה ידנית בכביש טכני תובעני.

זה שהם יהיו גם מהירים יותר זה רק SIDE EFFECT מבחינתי כי זה לא שאני יוצא לטיול נהיגה עם סטופר.

יתרה מכך, כל עוד אתה לא במסלול אין משמעות לזה שהרכב עושה 0-100 ב-3.5 שניות או 4.3 שניות.

תגיד לי גיר ידני בפורשה בוקסטר או קאיימן אני אגיד לך סבבה, הן איטיות יותר ויהיו מהנות יותר עם גיר ידני, אבל רכבים כל כך חזקים ?.....

וואלה, לא רואה סיבה ולא מבין כל הזמן את הדיבורים על חובבי הנהיגה שאוהבים גיר ידני- הם לא הרוב מתוך רוכשי הרכבים הקיצוניים האלה.

אגב, לא הבנתי את המשפט שלך עם הארוחה וכו', זה נחמד עבורי להכין אוכל מדי פעם, זה לא הופך אותו לטעים יותר, נהפוכו, הוא טעים פחות כי אישתי בשלנית הרבה יותר טובה.

אבל אם נחזור לאנלוגיה שלך, עזוב פרארי 458, קח פורשה 911 טורבו ידנית לסשן נהיגה בקטע מדוד.

בטל את הבקרות אחיזה למינהן (הרי אתה רוצה להיות בשליטה מלאה, כן?) ותרביץ את הסשן.

בהנחה ואתה לא נהג סופר מיומן הולך לקרות אחד מכמה אופציות:

1.אתה תנהג כמו סבתא שלי ביום גשום ולא תגיע למיצוי של 50% מיכולות הרכב.

2.אתה כן תלחץ את הרכב והוא "יכיש" אותך באחת הפניות\ישורות ותסיים את זה בטוטאלוסט.

3.בין אם תגיע לאופציה 1 או 2- הנאה לא ממש תיהיה שם.

עכשיו לעומת זאת, קח 911 טורבו עם PDK ובקרות דלוקות לאותו קטע נהיגה, עזוב את זה שאתה תיהיה ה-ר-ב-ה יותר מהיר, אתה גם תהנה הרבה יותר כי תוכל ללחוץ את הרכב הרבה יותר חזק ואפילו תשרוד כדי לספר את זה.

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

פעם ראשונה שאני רואה פורשה ואני חושב שהיא יפה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אחלה סרטון. תודה רבה.

לצערי איני לקוח פוטנציאלי של ה GT3, כך שההחלטה לא לייצר גיר ידני, מצערת אותי אך אינה פוגעת בפורשה.

כנראה שהייתי נהנה איתה גם עם הגיר הזה...

בתאכל'ס, וברצינות, למכונית הזו יש מכלול תכונות ויכולות ברמה כל כך גבוהה, שבשביל לגרד אותן (לרוב הנהגים) לא צריך אתגר של תיבה ידנית. היא עלולה להפוך רק לנטל בדרך אל המקומות שהמכשפה הזאת מסוגלת להגיע אליהן.

2013 - מכונית שהקו האדום שלה ב 9,000 סל"ד ! OMG

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...