Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד הבדל בינינו, אתה טוען שבשביל לאבד את הרכב אתה צריך להיות אידיוט עם אפס הבנה בפיזיקה - אני טוען ההפך, כשאתה כ"כ סומך על בקרות אתה תהיה מופתע, אתה לא יודע איך הרכב מרגיש באיבוד אחיזה, מספק כפל כביש שלא ראית, חצץ, שקע וכו' ואתה מאבד את הרכב.

תתחיל בקטנה (כן, רוב נהגי הפורשה הם לא שומאכר או ואטל, גם אם הם לקחו עשרים שיעורים ועולים על המסלול).

לגבי הפיזיקה שהזכרת - האלקטרוניקה שוברת את חוקי הפיזיקה, אתה לא יודע מה היה אמור לקרות אם לא היית מעביר הילוך ב0.0006 שניה, אלא כמו אדם נורמלי היה לוקח לך 4 שניות, ואז היית נכנס להיגוי יתר, עכשיו לך תתפוס את הבת כלבה (ניסיון רע שהיה לי).

.

אם אני לא טועה,יש מספר מצבים לבקרת האחיזה,לא רק ON \OFF,הנהג המתחיל ינהג אגרסיבי כאשר כל העזרות דולקות,ונהג מיומן יותר יכבה את חלקן,אך לא את כולן.

לגבי רוחב צמיגים,ויכולות אחיזה(מכאניות)התקדמנו מאוד,ועל זה הדיון אולי למעשה יותר מידי,שעל מנת להנות מהרכב ספורט שלך אתה צריך להגיע למהיריות אדירות בישביל להגיע קרוב למגבלה,ואם כבר 150 במורד האלפים,שים בקרת אחיזה אחרת אתה תגמור בתוך עץ,כי הטכנולוגיה השתפרה בעשרים שנה האחרונות אבל הפניות נשארו זהות.כך למעשה נוצר לו מצב של ביצה ותרנגולת. (יותר מידי כח,אז בוא ניתן לרכב אחיזה מדהימה בקרות וגיר קל יותר לשימוש)אז אולי בעצם אם אתה רוצה באמת להנות בנהיגה במורד ההר,קנה מכונית עד 300 סוסים ועד 1300-1400 קילו,ידנית עם צמיגים של 245 וסע לשלום (לא לשכוח לשים בCD בסט אוף ניינטיז) יותר מזה,אתה תאלץ לתת לאח הגדול להתערב.

Porsche 944 turbo

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
.

סתם כדוגמא היתה לי בעברי הרחוק סיטרואן AX Sport.

גם במהירות עירונית הייתי יורד מסיישן נהיגה מזיעה ומלא אנדרנלין.

חבל !

דין AX Sport אינו כדין פורשה 911 טורבו.

גם לי היתה 106XSI וגם אני הייתי יורד ממנה עם חיוך אחרי סשן טוב.

ברכב כזה גיר ידני מתלבש מצויין, גם על כל הדור הזה של הצרפתיות הטובות של שנות ה-90 לכיוון שנות ה-2000 היה הכי טוב עם ידני.

אם לכמת את זה במספרים אפשר להגיד שלדעתי ברכב עם מעל 350 כ״ס התפעול הידני מההגה טוב ועדיף על פני התפעול הידני המסורתי.

וכאן ההבדל בינינו כנראה.

אתה קורא לזה גורע, אני קורא לזה סטנדרט. גישות שונות.

שינוי מידות צמיגים, במיוחד ברכבים של היום הוא די מתחייב לדעתי.

ב-911 היו לי, אם אני לא טועה 285/40/18 ו-265/משהו/18 - לדעתי, הגזמה (אלה המידות של הטורבו, יכלתי בכיף להיות עם המידות של ה-911 הרגילות).

איזו 911 היתה לך? כשקנית אותה היו עליה מידות הצמיגים הסטנדרטיות? מדברייך משתמע שלא.

מהניסיון שלי (כמובן כל רכב שונה) על BMW, למרות שמגיע עם 245/40, בכיף הייתי שם 225/45 - וכדומה בהרבה רכבים, מידות גדולות הגיעו לצורך היופי והביטחון (GTI עם צמיגי 245 תאבד אחיזה מאוחר יותר, רוב הנהגים הרגילים לא יעיפו את הרכב ולא ייצא לרכב שם של רכב מסוכן [כדוגמה תנסה להזכר בשם שיצא לפורד אקספלורר בשנות ה-90, רכב מתהפך]).

סיימנו עם צמיגים להיום.

רכב מקבל סטיגמה של מתהפך לא רק בגלל צמיגים, הוא מתהפך קודם כי משהו בכיול שלו שגוי. אני אומר שוב, אני חושב שלקחת מכונית חזקה ולהקטין לה את מידת הצמיגים מתחת לסטנדרט איתו מגיעה זה מהלך מוטעה שסתם פוגע בכיול המקורי של הרכב והרי זה לא שעם צמיג 265 במקום 285 ה-911 תוציא זנב בקלות יותר (זו פורשה, לא יצא הזנב- תן עוד קצת גז...).מפריע לך שהצמיגים לא נותנים לרכב ״להשתולל״? כבה את בקרת האחיזה, בדיוק בשביל זה יש את הכפתור הזה.

עוד הבדל בינינו, אתה טוען שבשביל לאבד את הרכב אתה צריך להיות אידיוט עם אפס הבנה בפיזיקה - אני טוען ההפך, כשאתה כ"כ סומך על בקרות אתה תהיה מופתע, אתה לא יודע איך הרכב מרגיש באיבוד אחיזה, מספק כפל כביש שלא ראית, חצץ, שקע וכו' ואתה מאבד את הרכב.

חלק מלדעת לנהוג נכון זה לדעת לקרוא את הכביש, לדעת מתי אתה על אספלט אוחז ומתי מגיע אותו קטע מקורצף שהאחיזה בו ירודה. אני לא נהג מירוצים ורחוק מאוד מכך, אני כן יודע שאם אני עולה לסשן בכביש לא מוכר אני קודם נוסע אותו מנהלתית כדי ללמוד את הפניות והאספלט שלו, כך אני פחות מופתע, וגם אז בסשנים הראשונים אני משאיר שולי בטחון גדולים מספיק כדי לתקן (או לתת לבקרת האחיזה לתקן) את הסטייה. ללחוץ על הגז כולם יודעים, השאלה אם אתה עושה את זה עם חוכמה או לא.

תתחיל בקטנה (כן, רוב נהגי הפורשה הם לא שומאכר או ואטל, גם אם הם לקחו עשרים שיעורים ועולים על המסלול).

לגבי הפיזיקה שהזכרת - האלקטרוניקה שוברת את חוקי הפיזיקה, אתה לא יודע מה היה אמור לקרות אם לא היית מעביר הילוך ב0.0006 שניה, אלא כמו אדם נורמלי היה לוקח לך 4 שניות, ואז היית נכנס להיגוי יתר, עכשיו לך תתפוס את הבת כלבה (ניסיון רע שהיה לי).

זה ממש לא נכון שהאלקטרוניקה שוברת את חוקי הפיזיקה, היא לא יכולה לעשות זאת. מה היא כן יכולה? היא יכולה לזהות איבוד אחיזה ולבצע סט פעולות מהיר ומתאים לתיקון האחיזה בצורה טובה יותר ממה שאתה כנהג יכול- לך אין אפשרות להחליט שעכשיו אתה בולם רק את גלגל קדמי ימני ואת קדמי שמאלי משאיר משוחרר- המוח ברכב כן יכול לבצע זאת, זו הסיבה שהוא יכול להגיב יותר טוב ממך במצבים של פיזיקה משתנה על הרכב, אבל שוב- הוא יכול לבצע סט פעולות נכון אבל אם יש כוחות פיזיים גדולים מדי על הרכב- הפיזיקה תנצח (ולראיה- עדיין יש תאונות דרכים כתוצאה מאובד אחיזה למרות בקרות האחיזה).

האחריות שלך בתור נהג מחזירה אותי לפסקה הקודמת- אתה צריך ללמוד איך הפיזיקה משפיעה על הרכב (תתפלא כמה ״נהגים״ לא יודעים שבפניה מהירה שמאלה לגלגלים השמאליים כמעט ואין אחיזה...או למה יש להם תת היגוי תחת האצה חזקה).

אנחנו מדברים קצת באויר וברמה הפילוסופית, אבל הרעיון הזה חשוב לי, בעיקר אצל חברות כמו פורשה - זאת תמיד היתה חברה של יכולות מכאניות ולא אלקטרוניקה, רכב על ליומיום.

כשפרארי היתה עם גיר F1 פורשה עוד הריצה מנועים מקוררי אויר.

זה תמיד היה "אתה צריך לשלוט במכונה, אם אתה נהג טוב" - למשל ה-930.

לגבי הפסקה האחרונה- הרבה פילוסופיה כשגם ב-911 החדשה ביותר יש כפתור שמנתק את כל בקרות האחיזה ונותן לנהג את המושכות.

בכל אופן, גישות שונות, הכל בסדר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...