Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה כל-כך רע ברובוטי?

מה כן טוב בו?

תרשום בחיפוש, ותראה את הסטטיסטיקה. (ורוב הבעיות באות ב70-100KKM, שזה על הפנים).

כמובן שמה שאני אומר תקף גם על הDSG (אבל אצלו בשנה האחרונה כבר יש יותר שקט).

פורסם
מה כן טוב בו?

תרשום בחיפוש, ותראה את הסטטיסטיקה. (ורוב הבעיות באות ב70-100KKM, שזה על הפנים).

כמובן שמה שאני אומר תקף גם על הDSG (אבל אצלו בשנה האחרונה כבר יש יותר שקט).

חיפוש לא מביא סטטיסטיקה, בקושי קובץ של תלונות שאינן מייצגות אלא אותן. שהרי אין נקודת ייחוס כלשהיא לגבי כלל הגירים הללו ואמינותם. ולא שאני חסיד גדול של גיר רובוטי, אבל עיקר השלילה שבו הוא אופן הפעולה שיש המתקשים להתרגל אליו, לא אמינותו. וצריך לזכור שגיר כזה מותקן כבר שנים בהרבה מאוד מכוניות, לרבות מכוניות פורמולה 1, משם הוא מגיע, כמו גם במרבית המכוניות העל, גם אלו שרק עכשיו יצאו לשוק כמו האוואנטדור של למבורגיני או ההיורה של פאגאני. ויש לו כידוע גם יתרונות כמו צריכת דלק, משקל וביצועים שאינם נופלים מאלו של גיר ידני.

והפונטו זולה כי היא פיאט.

פורסם
אני מאשים את היבואן. מאז שנת 2000 התדרדר מצבה של פיאט בארץ בהדרגה וכל פעם נקבע שיא חדש של שפל. חבל.

ישנם שלושה קונצרנים של רכבים עממיים אירופאים למהדרין: פולקסוואגן, פיאט ופיג'ו-סיטרואן. אם תתבוננו היטב בכבישים ותחפשו אחר תוצרת מזדקנת של היצרנים הנ"ל, תופתעו לגלות את האיטלקים מככבים. אם ניקח את סגמנט הסופר-מיני (במסגרתו מחפשים אנשים אחר אמינות וחלפים זולים מעל לכל) בשנתונים 95-00, הרי שבקושי נראה את הפולו או את ה-206/סקסו לעומת את הפונטו.

אם נתבונן בשנתונים 90-95, המצב נותר זהה: אני רואה יותר אונו מאשר 205/AX ובאשר לפולו מאותן שנים - ובכן, אותה איני רואה כלל. לא כך?

אופס, שכחתי את רנו.. למען האמת, את הקליאו אני רואה יותר מאשר את התוצרת הצרפתית האחרת, אבל הרבה פחות מאשר את הפונטו.

היבואן משווק את ההיצע של היצרן. לפיאט לא הייתה אף מכונית משתלמת בשבע - שמונה השנים האחרונות. קח כל דגם של פיאט (ואני מתכוון לכל דגם) ואני אתן לך דגם של יצרן מתחרה שמתעלה על הפיאט כמעט בכל פרמטר.

פורסם

ותמיד טוב שיש את מי שיודע ל"זרוק" במין סיגנון לפידי נחרץ ויודע כל כזה של כותרות וסיסמאות, שכל כך מסובך להוכיח אותן, בדיוק כמו את ההפך מהן, אבל הן קליטות ועובדות נהדר. דמגוגיה שיטחית במיטבה.

פורסם

בטח שהן עובדות נהדר, כי הם נכונות.

קח דוגמא עם הסטיגמה של הצרפתיות.

13 שנה הייתה לי צרפתיה, 230KKM של נוחות שבזמנו היה קשה מאוד להשיג נוחות כזאת במחיר זול.

את האמת, הרכב כמעט לא ראה מוסך מלבד תקופתיים, למעט הגיר שעשה בעיות החל מ150KKM וב230KKM כבר נשברתי (וגם הדרישות השתנו) והחלטתי להעיף את הרכב לעזאזל וכמה שיותר מהר. (עוד לא מכרתי אותו וכבר סגרתי בסוכנות על רכב חדש+מחוץ לסוכנות גם הלכתי לשכור רכב לתקופה שצריך לחכות לרכב החדש).

ומה לעשות, כים אני טוען שהסטיגמה נכונה.

בהיבט הטכני בלבד, אם זאת הייתה טויוטה, כנראה שהיא הייתה מחזיקה אצלי עוד הרבה זמן. (או אפילו מוכר אותה קרוב למחירון, בניגוד לצרפתיה שמכרתי ב2K שהמחירון אומר 10K שח).

וכל מה שקראת פה חל גם על הרובוטיים.

לרוב אין הרבה רעש כי הבעלים תיקנו במסגרת האחריות, אבל חכה עוד שנה-שנתיים, עם הבעיות והמחירים של התיקונים, יגיעו למצב שיזרקו לפח רכב ששווה 20-30 אלף שקל, כי רק התיקונים יגיעו לסכום הזה.

פורסם
כי רכבים שלא טופלו כמו שצריך, עם מים מהברז הרכב ממש לא אמין.ולך תדע איזה טיפול קיבלו בליסניגים

זה נכון.

אנשים מזלזלים בטיפול ברכב, ממלאים מי ברז ושמן סוג ז', ואחר כך מתפלאים למה יש בעיות.

בליסינג בחלק מהחברות מטפלים במורשה ויש היסטוריית טיפולים מסודרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

13 שנה הייתה לי צרפתיה, 230KKM של נוחות שבזמנו היה קשה מאוד להשיג נוחות כזאת במחיר זול.

את האמת, הרכב כמעט לא ראה מוסך מלבד תקופתיים, למעט הגיר שעשה בעיות החל מ150KKM וב230KKM כבר נשברתי (וגם הדרישות השתנו) והחלטתי להעיף את הרכב לעזאזל וכמה שיותר מהר. (עוד לא מכרתי אותו וכבר סגרתי בסוכנות על רכב חדש+מחוץ לסוכנות גם הלכתי לשכור רכב לתקופה שצריך לחכות לרכב החדש).

בהיבט הטכני בלבד, אם זאת הייתה טויוטה, כנראה שהיא הייתה מחזיקה אצלי עוד הרבה זמן. (או אפילו מוכר אותה קרוב למחירון, בניגוד לצרפתיה שמכרתי ב2K שהמחירון אומר 10K שח).

לרוב אין הרבה רעש כי הבעלים תיקנו במסגרת האחריות, אבל חכה עוד שנה-שנתיים, עם הבעיות והמחירים של התיקונים, יגיעו למצב שיזרקו לפח רכב ששווה 20-30 אלף שקל, כי רק התיקונים יגיעו לסכום הזה.

באמת מעניין מה יהיה איתם.

מחירי VW משומשות בנות 4-5 אמור להיות ברצפה כתוצאה מכך?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

עם כל הכבוד לנסיונך הפרטי, אין בו כלום חוץ ממה שאתה מכיר. אם אתה רוצה להשליך ממנו על תפיסותיך ובנובע גם החלטותיך, זכותך המלאה. לגייס אותו לטובת המעבר מ"סטיגמה" לעובדה עבור כולנו זה כבר קצת מופרך, אם להיות מאוד עדין.

פורסם
באמת מעניין מה יהיה איתם.

מחירי VW משומשות בנות 4-5 אמור להיות ברצפה כתוצאה מכך?

מי אמר שהם מקבלות מחירון?

זה בידיוק מה שאני אומר, במחירון רשום גם 30-40K שח, אבל בפועל העסקאות נסגרות רחוק מכך. (או שהבעלים שיפץ גיר בכמה אלפים מכובדים ואז מכר)

יכול ליהיות שאני מקדים, אבל ככה זה יהיה בעתיד הקרוב.

פורסם
היבואן משווק את ההיצע של היצרן. לפיאט לא הייתה אף מכונית משתלמת בשבע - שמונה השנים האחרונות. קח כל דגם של פיאט (ואני מתכוון לכל דגם) ואני אתן לך דגם של יצרן מתחרה שמתעלה על הפיאט כמעט בכל פרמטר.

אין בעיה. עם יד על הלב - אם הייתי מעמיד אותך עכשיו בפני רכישה של מכונית (חדשה בלבד) באותו סכום בדיוק, שאותו הצאת על הפיקנטו (ללא אפשרות לשנותו): האם היית קונה שוב את הפיקנטו או שמא את הפנדה החדשה (דגם One עם 5 מקומות), זאת בהנחה ששתיהן היו מוצעות לך באותו מחיר בדיוק?

:idea:
  • תוכן חדש...