Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני לקראת קניית רכב בפעם השניה שלי בס"ה כך שהנסיון שלי קטן.

יחד עם זאת, כיון שאני קורא הרבה ומתעניין במכונאות רכב, הבנתי שמי ברז או מים רגילים ברדיאטור גורמים עם הזמן לנזקים מצטברים של משקעים, אבנית וחלודה בכל מערכת הקירור: רדיאטור, ראש מנוע, חימום פנימי.

ראיתי רכב מיד ראשונה שבו אין נוזל קירור ייעודי (ירוק זוהר) אלא מים שקופים.

לא ברור לי כמה זמן הוא נוסע ככה ומה הנזק שכבר נגרם. מה שברור לי שזה מעיד על אופן תחזוקת הרכב - מישהו מילא מי ברז (למה? היתה נזילה?) וזה בטח לא נעשה על ידי מוסך מקצועי.

האם במקרה כזה יש דרך לתקן את הנזק שככל הנראה כבר נגרם?

האם פשוט להחליף לנוזל קירור ולקנות או לוותר ולחפש רכב אחר?

מעוניין לשמוע חוות דעת מאנשים מקצועיים או בעלי נסיון.

תודה

(נשאל גם בפורום טכני)

פורסם

אם בדקת את הרכב והבעיה היחידה זה המים,תקנה,תעשה ניקוי של המערכת ותמלא מים ירוקים (בשביל השקט הנפשי שלך)

בדרך כלל אני נזהר כשברכב ישן (ולא ציינת איזה שנתון הרכב המדובר) אני מגלה מים ירוקים זהרים.סימן שמילאו אותם לא מזמן כדי שהכל יראה יפה לעין.

שוב פעם אם המערכת תקינה ולא נוזלת ,לאחר בדיקה לא הייתי פוסל את הרכב על הסף בגלל מים רגילים.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אני השבוע פסלתי רכב בדיוק מהסיבה הזאת, רכב שמור מיד ראשונה , מטופל כל השנים (20) באותו המוסך (יש את כל הקבלות)

אבל ברדיאטור גילתי מים רגילים ,במיכל העודפים היה גוון של חלודה מה שמעיד של שימוש מתמשך במי ברז, זה מעיד על הזנחה וטיפול לקוי של הרכב ולכן ויתרתי (למרות שהרכב מיד ראשונה, ק"מ נמוך ושמור עם ספר טיפולים מלא ממוסך מורשה).

פורסם
אני השבוע פסלתי רכב בדיוק מהסיבה הזאת, רכב שמור מיד ראשונה , מטופל כל השנים (20) באותו המוסך (יש את כל הקבלות)

אבל ברדיאטור גילתי מים רגילים ,במיכל העודפים היה גוון של חלודה מה שמעיד של שימוש מתמשך במי ברז, זה מעיד על הזנחה וטיפול לקוי של הרכב ולכן ויתרתי (למרות שהרכב מיד ראשונה, ק"מ נמוך ושמור עם ספר טיפולים מלא ממוסך מורשה).

מזתומרת מיכל העודפים ואיך אני בודק איפה הוא ברכב ?

עודפים של מה יש שם ?

פורסם

זה מעיד על רמת התחזוקה של הרכב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אם מים היו זמן לא ממושך ואין סימני חלודה והרכב באמת נדיר מסוגו או במצב נדיר - זה דבר אחד.

אם זה סתם עוד איזה פחנוע נפוץ ולא מטופל כמו שצריך - זה דבר אחר.

אפשר לבדוק אם מים היו בשימוש ממושך: משקעים במיכל עיבוי, חלודה במיכל עיבוי, אבנית וברדיאטור.

בדרך כלל לא שמים מים סתם, אלא כי יש נזילה או בעיות עם ראש מנוע.

פותח השרשור לא ציין איזה רכב ו/או שנתון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפותח השרשור - אם האוטו שראית הוא:

1. רכב אספנות בן 40 שנה במצב מוזיאוני - זה לא שיקול לוותר עליו.

2. רכב חדש לחלוטין, שעבר עד היום 4000 ק"מ - זה לא שיקול לוותר עליו.

3. רכב מקרטע בן 15, בתחזוקת שבר, עם הצמיגים המקוריים משנת הייצור, אז כן, כדאי לשלול על המקום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...