Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא שני שלי בנושא, טיפה יותר ממוקד, עדיין לא בטוח..

סיאט - איביזה ולאון במצב טוב וגם קרוב בית לא מצאתי, אז זה ירד מהפרק למרות שאף פעם לא היה בראש הרשימה.

חיפשתי גטז ידנית והאמת שלא מצאתי משהו שמור או מתקרב לכך ויש לי עוד טיול לחסוך אליו, ככה שאני לא יוצא להרפתקאה הזאת.

רציתי לדעת מה ההבדל בין הבראבו(SX אוטומוט 1.6) לפונטו ספייס(HGT ידני 1.8)? אמינות, עלויות, צריכת דלק והתנהגות(בנהיגה משולבת).

מה ההבדל בין ה-306(XT ידני 1.6) ל-206(XT ידני 1.4)? אותם פרמטרים..

אני מדבר מן הסתם על שנתונים ישנים.. 01' - 02'.

אמרו לי להתרחק מהפיג'ו, אבל ראיתי כמעט רק ביקורות טובות, אז אני מחפש לשמוע מה יש לאנשים כאן לומר.

פורסם

אתה מתפזר,מצד אחד HGT שזאת ספורטיבית קטנה לברבו שאין לה שום דבר ספורטיבי,פיגו 306 שהיא ישנה ל206 שהיא יותר חדשה,אתה צריך להתמקד יותר,כמו תקציב,אתה מחפש רכב עם נטיות ספורטיביות? אחזקה זולה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש פה סוג של התפזרות, אני כן מחפש משהו עם נטייה ספורטיבית ומצד שני רכב אמין וחסכוני.

השאלה למשל אם ה-HGT באמת יותר ספורטיבית או שפשוט הרכיבו מנוע גדול לפונטו?

הבראבו יצר רושם של רכב ספורטיבי בכאילו, השאלה אם הוא אמין וחסכוני בנוסף ליתר המאפיינים שלו(כמעט כל הצ'בק עם 2-3 דלתות נראות טיפה ספורטיבית)..

בנושא של פיג'ו - יותר בעניין האמינות והאם בכלל כדאי להתקרב בשנתונים האלה אם אין לי תקציב מכובד לבלת"מים?

עריכה:

בגדול התנהגות ספורטיבית עדיפה על חסכוניות, רק רוצה להיות בטוח שאני יכול לשמור על האוטו במצב טוב מבחינה כלכלית.

פורסם

הפונטו יהיו זולות לאחזקה ואם אתה מוכן לרכישת רכב בעל 3 דל' הרי שהמבחר שלך מצוין. יש גם 206 1.6 בנמצא, פולו 16v ועוד כל מיני הפתעות.

אם תנקוב בתקציב יהיה קל יותר למקד את החיפוש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם אתה בוחא בפונטו קח בחשבון שהמנוע רגיש למים רגילים ואחת המחלות שלה זה הוריאטור,אתה תשמע כמו מנוע דיזל.

כמו כן הפיגו כמו שהומלצה פה ה xs1.6 גם לא רעה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה בוחא בפונטו קח בחשבון שהמנוע רגיש למים רגילים ואחת המחלות שלה זה הוריאטור,אתה תשמע כמו מנוע דיזל.

כמו כן הפיגו כמו שהומלצה פה ה xs1.6 גם לא רעה.

הפונטו hgt בעלת מנוע רועש? לא נשמע כיף כל כך.

לא התכוונתי להשתמש במים רגילים, ראיתי וקראתי מספיק דברים כדי להימנע.

התקציב שלי הוא עד 15 אלף, לכן אני מחפש בשנתונים נמוכים משהו שנראה טוב.

פורסם

ייתכן שאפשר להוסיף איביזה לחשבון. כמו גם סקודה פביה מהשנים הראשונות. רכב כזה בעל מנוע 16v יעלה טיפה יותר לאחזקה אבל הוא מצוין, אמין ונוח, כמו כן גם חזק מספיק.

בתקציב כזה הייתי מיד מחפש את הפביה המדוברת.

פורסם

בתקציב הזה הייתי מחפש בנרות 206 1.4 ידנית שמורה.

כל עוד האוטו לא הוזנח לא יהיו תקלות רציניות, לכן צריך לחפש כמו שצריך ולא להתפשר.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

ה206 חלשה יותר מהרכבים האחרים שהוזכרו כאן (75 כ"ס)

הבחור מחפש קצת כוח על פי מה שהבנתי.

פורסם

אם הוא רועש כמו דיזל ככה אתה יודע שיש בעיה.

פורסם
זה לא משנה אם זה יהיה פיגו טויוטה או פיאט,תוודא שהרכב תוחזק ברמה טובה ולא עבר תאונות.

בגדול אתה צודק, אבל אם אני בוחר למשל שאין לו טיפה ספורטיביות, גם טיפול ברמה הגבוהה ביותר לא יעניק לו ספורטיביות, נכון?

על זה אני מתעכב.

פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל די ננעלתי בנושא מסוים ואשמח לשמוע ממישהו שחווה\נהג\מכיר טוב..

בעיקרון האופציות הנורמליות והחסכוניות הן הפונטו ספייס והיונדאי גטס, יש אנשים שגם קונים 206.

הסתכלתי הרבה על קולט - טיגרה - מגאן קופה(שנים 97 - 00') ידניות בנפח 1.6, כיוון שאני יותר אוהב את העיצוב ולמרות שזה לא רכב ספורט(ילד בן 21 לא ממש צריך רכב ספורט ורובנו גם לא יכולים לתחזק אחד), הן מעניקות טיפה יותר כוח וניתן להפיק מהן טיפה יותר הנאה.

מבין שלושת הדגמים האלו, אני מניח שהכי שמור שאמצא יהיה זה שאבחר בו, אבל השאלה האמיתית שלי זה כמה שינוי היעד הזה יעלה לי מלבד עלייה בצריכת הדלק? האם יש בעיות אמינות/תקלות חוזרות ידועות בדגמים הידניים האלה? וכמה הפרשי השנים ביניהם יהיו משמעותיים(בין פונטו ספייס 2003 לאופל טיגרה 1997 למשל ולא מבחינת שמירת ערך/מכירה חוזרת, בעיקר מבחינה מכאנית בהנחה והרכבים טופלו ושומרו כראוי)?

מקווה שזאת ההתפזרות האחרונה,

תודה.

פורסם

לדעתי טיגרה שהיא דגם נדיר היום יהיה מאוד קשה למצוא שמורה,מה גם שזאת בעצם קורסה בעיצוב מוצלח,ככה שהסיכוי לתקלות יותר גבוהה מהספייס או הגטס.

פורסם
לדעתי טיגרה שהיא דגם נדיר היום יהיה מאוד קשה למצוא שמורה,מה גם שזאת בעצם קורסה בעיצוב מוצלח,ככה שהסיכוי לתקלות יותר גבוהה מהספייס או הגטס.

אני מסכים שיהיה קשה למצוא אחת שמורה, אבל אם אני אמצא משהו זול שאני יכול לעבוד איתו ויש לי כסף ליישר קו, אני אלך על זה.

לאחר לא מעט זמן שאני מחפש, אני מתחיל לאבד אמונה שאמצא רכב שלא דורש יישור קו.

• תוכן חדש...