Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב משמש לנסיעות רמת גן-ת"א (בפקקים של הבוקר/ערב).

פעם בשבוע נסיעה ת"א-כפר סבא/רעננה/הוד השרון.

נוסע יחיד (נהג בלבד), לפעמים שני נוסעים.

הרעיון הוא לקנות רכב חדש ידני במחיר נמוך.

יש למישהו תובנות לגבי דגם ה60 כ"ס 3 דל'? האם שווה עוד 5K ש"ח בשביל עוד 15 כ"ס לצרכים האלו?

האם ישנו מקום שבו אני יכול לראות במקביל את שתי המכוניות ולהשוות בינהן? (אבזור, נוחות ישיבה)

אני מאמין שבסה"כ מדובר בשני רכבים תאומים (כמו C1 ו107, רק מבית צ'מפיון) ולכן בטוח ישנה סוכנות ששני הרכבים מוצעים למכירה.

כמו כן, איזה רכב יהיה זול יותר לאחזקה ושימוש שוטף? (אני מניח שצריכת הדלק גם זהה)...

הרבה תודה.

פורסם

הסקודה וסיאט זה אותו רכב לכן טיפולים צריכים להיות דומים.

הצמד הזה עדיף על הפיגו וסיטרואן מבחינת בטיחות,בפנים,זה עדיין פלסטיק זול כך שזה יותר עניין של עיצוב.

אין סוכנות ש2 הרכבים שם,סיאט וסקודה עושים הבדלה ביניהם,הסקודה מציעה למשל כיוונון כיסא לגובה.

לדעתי 5 זה שווה בשביל 15 כ"ס,אני חושב שנסיעת מבחן אתה תרגיש זאת.

אם תחשוב שוב אם אתה רוצה רכב ידני במידה ואתה עומד הרבה זמן בפקקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנסיעות כאלו אתה לא ממש תרגיש את ההבדל בין ה-60 ל-75 כוחות סוס. ה-75 כוחות סוס מרגיש קצת יותר טוב במהירויות בין עירוניות, בפקקים של כבישים 2/4/5/20/40 לא יהיה הבדל משמעותי ביניהם.

לדעתי אין סוכנות שמחזיקה את שני הרכבים. אולי אם תמצא סוכנות רכב משומש שבמקרה מחזיקה כאלו רכבים באפס קילומטר או חברת ליסינג שמחזיקה את הרכבים רגע לפני מסירה ללקוח. בכל מקרה ההבדלים בין השניים כל כך מינוריים שזה לא כל כך משמעותי בעיני. קצת שינוי בגוונים של תא הנוסעים, הגה קצת שונה, כל השאר פחות או יותר אותו הדבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש הבדלים עם המושב המתכוונן, כפי שכמה התלוננו, שיש בסקודה ואין בסיאט.

לגבי תוספת 5K לאקסטרא כוח סוס, אני כן הייתי משלם כדי ליצור בידול בינך לבין האחרים ביום המכירה.

סתם נקודה למחשבה - כשרציתי לקנות עכשיו פיאט פנדה, לא פזלתי אפילו לכיוון דגמי 2010, בגלל שהם היו עם מנוע של 60 כ"ס, בעוד דגמי 2011 היו עם 69 כ"ס. על התוספת הזו הייתי צריך להוסיף הרבה יותר מ-5K ועדיין לא הייתי מוכן לקנות את הדגם הנחות יותר.

פורסם

תוכל לראות את שתיהן בסוכנות בראשל"צ.

יש שמה סוכנות משותפת (דלת ליד דלת) של סקודה וסיאט.

לטעמי ה-MII היא האופציה המוצלחת יותר.

פורסם

תודה לכולם.

אני מוכן לשלם את מחיר הידני בתמורה לחסכון בדלק.

למיטב ידיעתי גם בפקקים ידני שותה פחות דלק מאוטומט (הכי במהירות גבוהה אין יותר מדי הבדל בהנחה ששומרים על מהירות קבועה), האם דעתי נכונה?

פורסם

אלמנט נוסף שמכריע את הכף, עוד לפני נסיעות מבחן:

אני פזלתי יותר לכוון הסיאט, אבל משרשור שהיה כאן בדצבמר 2012 מישהו כתב שבסיאט אין כוונון גובה כסא מושב לגובה.

אמנם אני 174 אבל אוהב לשבת גבוהה (רואים יותר טוב את הכביש) ולכן הסיאט ירדה מהפרק. בכל מקרה אני אבדוק עם הסוכנות שלא הוסיפו את זה לאחרונה (בכל זאת, עברה חצי שנה מהשרשור ההוא).

כעקרון פזלתי לסיאט בגלל תאורה אדומה בלוח שעונים (אני יותר אוהב) במקום ירוקה בסקודה.

ובגלל שיש לה 6 רמקולים ולא 2.

מפתח מתקפל שיש בסקודה - לא ממש אכפת לי. במילא המפתחות בתיק. סתם עוד משהו שיוכל להתקלקל.

כל השאר - זניח לחלוטין לדעתי.

כמה כיף שיש את הפורום. אני מגיע לנסיעות מבחן (או לביקור בסוכנות) עם תובנות ו"שיעורי בית מוכנים".

תודה לכולם.

פורסם

גם הסקודה 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה לכולם.

אני מוכן לשלם את מחיר הידני בתמורה לחסכון בדלק.

למיטב ידיעתי גם בפקקים ידני שותה פחות דלק מאוטומט (הכי במהירות גבוהה אין יותר מדי הבדל בהנחה ששומרים על מהירות קבועה), האם דעתי נכונה?

זה יותר מרק עניין של צריכת דלק. הגיר האוטומטי של סקודה סיטיגו ושל סיאט מיי פשוט לא טוב. הגרסאות הידניות טובות הרבה יותר.

ואם כבר אתה מכין שיעורים - נסה לתאם את נסיעת המבחן לשעת צהריים, בה החום בשיאו. שלא תופתע אחר כך מעוצמת המיזוג הבינונית, שנגרמת כתוצטה מהעדר פתחים מרכזיים מתכווננים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם כבר רכב ידני קטן, הייתי הולך על ספארק החדשה - יותר אבזור ובטיחות. אני גם אוהב את הרעיון של פסי גגון שנותנות עוד אפשרות העמסה, גם בלי לפגוע בגג.

פורסם

לגבי פיקנטו וספארק:

גם הסיטיגו ידנית/מיי ידנית 3 דל' 60 כ"ס מגרדת את התקציב שלי ומותחת אותו לקצה העליון.

הספארק/פיקנטו כבר מעבר לקו האדום...

פורסם
לגבי פיקנטו וספארק:

גם הסיטיגו ידנית/מיי ידנית 3 דל' 60 כ"ס מגרדת את התקציב שלי ומותחת אותו לקצה העליון.

הספארק/פיקנטו כבר מעבר לקו האדום...

ספארק היא ב-5000 ש"ח יותר זולה מסיטיגו ידנית 75 כ"ס... וב-1000 ש"ח יותר יקרה מסיטיגו ידנית 60 כ"ס.

פורסם

גבי פיקנטו וספארק:

הספארק/פיקנטו כבר מעבר לקו האדום.

ההפרש הוא בסביבות ה- 1000 ש"ח.

בסכום הזה, אתה מקבל יותר "אוטו" מבחינת אבזור, נוחות וכמובן אחריות.

היה לא מזמן מבחן השוואתי בין כל רכבי המיני שבו הפיקנטו ניצחה.

• תוכן חדש...