Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי מגאן 2008 לפני שבוע עכשיו כשתידלקתי פול הנתון של הכמה קילומטר נשאר לתדלק השתגע ונתקע פתאום ולאחר מגן התחיל להציג מספרים הזויים למה? דבר שני איפסתי את הצריכת דלק הממוצעת עכשיו זה מראה לי 11.5/100 הגיוני שהרכב אוכל כמעט אחד ל9 ? הוא אמור לאכול 11.5 ממוצע

פורסם

מהתאור שלך קשה להבין מה בדיוק קורה,אבל:

ברגע שאפסת את צריכת הדלק המחשב מתחיל לייצר ממוצעים מחדש.בגלל שבהתחלה יש מעט ק"מ בכל רגע הממוצע משתנה וכתוצאה מכך גם מס' הק"מ עד לתדלוק הבא משתנה כל הזמן.

דוגמא לשינוי: לאחר התדלוק יצאת לכביש,נסעת מס' ק"מ ב-90 קמ"ש - הצריכה 1:14 נניח.הגעת לרמזור,עצרת,ובתחילת הנסיעה כתוצאה מהאצה הצריכה צונחת ל- 1:4 נניח.הממוצע המצטבר מאז התדלוק משתנה מיידית לרעה בגלל המרחק הקצר ומיעוט הנתונים.

כאשר תצבור ק"מ הממוצעים יתייצבו.

מס' הק"מ עד לתדלוק הבא הוא בעצם כמות הדלק במיכל/הצריכה הממוצעת ובגלל שבהתחלה צריכת הדלק הממוצעת משתנה כל הזמן בגלל מיעוט הנתונים גם הנתון הזה משתנה.

אני גם מקפיד לאפס לאחר כל תדלוק את המונה ובערך לאחר 80-100 ק"מ הממוצעים מתחילים להתייצב.

יש כאלו שימליצו לא לאפס את נתוני צריכת הדלק ע"מ לקבל ממוצע מצטבר אבל זה נתון לשיקול אישי.

הבהרה: הרכב שלי הוא מגאן 2008.

ADZ

עריכה: שים לב שאתה מסתכל על הממוצע המצטבר ולא על הצריכה הרגעית,שהיא בהגדרה משתנה כל הזמן.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אני מסתכל כמובן על הממוצע המצטבר,ודבר שני בקשר לכמה דלק נשאר במיכל הכוונה שתדלקתי פול הוא נשאר תקוע על 490 במשך יום יומיים ופתאום צנח 410 ומשם התחיל להשתגע פעם 470 פעם 450 עולה יורד באמצע נסיעה

פורסם

1. לגבי זה שנשאר 490: האם זה היה הנתון גם לפני התדלוק,וכמה תדלקת?

בגדול,תזכור שחישוב הק"מ הנותר מתבצע ע"פ הממוצע וכמות הדלק שהמחשב קורא ממד הדלק.עד שהממוצע לא יתייצב כל נתון

שקשור אליו גם לא יהיה יציב.

2. אצלי כאשר אני ממלא מיכל מלא ב- 150 הק"מ הראשונים מד הדלק כמעט ולא יורד ואחר כך מתחיל לרדת מהר יותר ביחס לנסועה.אין לי הסבר בדוק לתופעה אבל אני מניח שזה נגרם מכך שמד הדלק מראה על גובה הדלק ולא על כמות ובגלל שצורת המיכל כנראה לא אחידה ומכך נובעת התופעה,ומפני שמחשב הרכב מתרגם גובה דלק לכמות יחסית מכאן נובעת ההשתנות הלא אחידה.תופעה זהה של התנהגות מחוג הדלק הייתה גם במגאן 99 שהייתה ברשותי.

תנסה לעקוב אחרי התנהגות מחוג הדלק ואל תאפס את הנתונים של צריכת הדלק במהלך כמה תדלוקים ותראה האם המספרים "מיתיישרים".

אסור כמובן לפסול אפשרות של תקלה במחוג הדלק או בחיישנים של מחשב הדרך.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...