Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והנה שוב מתנפלים על אדם על אמונתו.

לא רוצים? אל תאמינו.

אל תהרגו את אלו שכן מאמינים.

ולא, אני לא מהמאמינים.

אני כן מאמין ב"איש באמונתו יחיה", למרות שאני נוטה לכיוון של קורטקס.

אדוני היקר, יש לך טעות חמורה. הפסוט אומר "צדיק באומנתו יחיה" ולא "איש באמונתו יחיה". לפי התורה, עצם העובדה שאתה לא שומר מצוות ולא מאמין באדיקות באל הכזבים בשמיים זה עושה אותך לרשע.

אנא ממך, תבדוק ותחזור אלי. אתה תראה שאני צודק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לו טעות, יש טעות לכל מי שמתקן למשפט הזה. גם אם כתוב 100 פעמים "צדיק באמונתו יחיה" (וכתוב, אני יודע), אני (ואני מניח שגם ברווז) מאמין ב"איש באמונתו יחיה".

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתם מתווכחים ללא סיכוי לנצח. שזה לא דבר חכם. חוץ מזה, לא ידעתם שנוצרו מדג מפגר?

http://www.youtube.com/watch?v=1LzSX37C5J4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

retarded-fish-retarded-fish-demotivational-poster-1233336989.jpg

ה'.

האל שלך

אלוהים

האלוהים של אברהם, יצחק ויעקב

האל הטוב

האל

האל.

הנה, אני אלוהי העברים חזק יותר מכל האלים של מצרים וכל אל אחר שהיה קיים אז.

egypt.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=MnSFc8hQrAU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אתה מבין? תראה כמה אנשים סבלו בגלל האגו של האל. למה יעקב ובניו לא נשארו על אדמתם וירידו למצרים? כי הייתה בצורת. מי עשה את הבצורת? האל. אם הוא לא היה עושה את הבצורת אז יעקב ובניו היו אולי הולכים לבקר את יוסף אבל היו חוזרים בחזרה לאדמה שלהם.

הנה, סיפור אמיתי שאכן קרה בשואה. יהודים במחנה ריכוז מנהלים משפט לפני מותם בכדי לקבוע האם האל אשם בשואה.

האל/שם/יהווה/אדוניי/

פסל/קובייה על הראש.

1134238-18.jpg

"אלוהים הוא לא קופת חולים" באלוהים

1162142295.jpg

טוב, השתעממתי באמצע העריכה של ההודעה הזו.

בקיצור, יש לנו תמונות של כל מני דברים, החל מקופת חולים, דג מפגר ואפילו מישהי עם קובייה על הראש.

רק תמונה של אלוהים אין לנו.

lonve2.jpg

פורסם
אדוני היקר, יש לך טעות חמורה. הפסוט אומר "צדיק באומנתו יחיה" ולא "איש באמונתו יחיה". לפי התורה, עצם העובדה שאתה לא שומר מצוות ולא מאמין באדיקות באל הכזבים בשמיים זה עושה אותך לרשע.

אנא ממך, תבדוק ותחזור אלי. אתה תראה שאני צודק.

אתה צודק.

אין לו טעות, יש טעות לכל מי שמתקן למשפט הזה. גם אם כתוב 100 פעמים "צדיק באמונתו יחיה" (וכתוב, אני יודע), אני (ואני מניח שגם ברווז) מאמין ב"איש באמונתו יחיה".

וגם אתה צודק.

הפסוק עצמו לא ממש מעניין אותי.

מה שאני כתבתי כן מעניין אותי.

אז אני רשע, סבבה. אין לי בעייה עם זה.

למה לא אמרת לי "ברוך הבא למועדון"? גם אתה רשע?

אז בוא נהיה רשעים ביחד!

kcs_c6b5dd1c.png

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברור שאלוהים ישמור על ילדי הגן כי רק עליהם הוא מרחם.

בכל מקרה בוא נבין את ההיגיון המעוות של אל הכזבים והשקרים. הוא כביכול שולט באיתני הטבע, כלומר הברק סר למרותו.

אז הנה, אלוהים שולח ברק על גן שהוא ריק מילדים להראות מה בדיוק? שזה היה נס? אם כבר זה היה יותר צירוף מקרים. נס זה היה אם ברק היה פוגע בעץ כאשר הגן עמוס בילדים ואף אחד אפילו לא נשרט.

אז כמה ילדים ניצלו? 24 ילדים? 30 ילדים? נו, וכמה ילדים נרצחו בשואה? 1.5 מיליון ילדים. מה ההתלהבות כאן? הוא הציל 30 ילדים אבל רצח 1.5 מיליון אז על מה יש להודות לו כאן בדיוק?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אז כמה ילדים ניצלו?

0. הגן היה ריק...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
1134238-18.jpg

לזה יש הסבר - FLOD!

http://www.youtube.com/watch?v=NtBLi_7kW8U דרך יוטיוב

ובנושא השרשור, המסקנה שהגעתי אליה בזמן האחרון זה ש(לא זוכר מי אמר את זה אז הציטוט מופיע ללא הבעלים):

"אמונה זה כמו ז#ן. טוב ונחמד שיש לך אותה, בהחלט מותר להתגאות בה, אבל לא צריך לנפנף בה מול כולם."

אין שום בעיה בלהאמין בכל סוג של דת/תורת חיים/נבואה ממסטיק בזוקה עוד זה לא מזיק לאף אחד. כנ"ל להאמין בעיקרון האתאיזם.

הבעיה מתחילה כשאנשים מתחילים לנפנף בז%ן שלהם מול כולם, ואז מתחילים ויכוחים שאי אפשר לסיים אותם, בטח שלא באינטרנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ברור שאלוהים ישמור על ילדי הגן כי רק עליהם הוא מרחם.

בכל מקרה בוא נבין את ההיגיון המעוות של אל הכזבים והשקרים. הוא כביכול שולט באיתני הטבע, כלומר הברק סר למרותו.

אז הנה, אלוהים שולח ברק על גן שהוא ריק מילדים להראות מה בדיוק? שזה היה נס? אם כבר זה היה יותר צירוף מקרים. נס זה היה אם ברק היה פוגע בעץ כאשר הגן עמוס בילדים ואף אחד אפילו לא נשרט.

אז כמה ילדים ניצלו? 24 ילדים? 30 ילדים? נו, וכמה ילדים נרצחו בשואה? 1.5 מיליון ילדים. מה ההתלהבות כאן? הוא הציל 30 ילדים אבל רצח 1.5 מיליון אז על מה יש להודות לו כאן בדיוק?

היי,

אני כותב לך פשוט כי זה כבר דפוס שחוזר על עצמו בהרבה הודעות שלך..

אתחיל בלציין כי ממש אין לי אינטרס לריב איתך, אתה מצטייר כבחור משכיל וענייני.

גם אני אתאיסט מוחלט. גדלתי בסביבה קיבוצית. מעולם בחיי לא צמתי בכיפור, מעולם לא שמרתי שבת. קידוש עד השנה עשיתי אולי 10 פעמים. על בית כנסת אין מה לדבר חוץ מעליה לתורה, שלא סימנה בשבילי כלום - ופשוט הייתה הפקה להורים שלי. ה' היה המון שנים מבחינתי פיקציה של בורים מימי תרפפו (אהיה כנה ואגיד שאני קצת מתחבר ליהדות ולאמונה לאחרונה - והנה הטוויסט - מטעמים אתאיסטים. יש לי הרבה דברים מעניינים להגיד על אמונה ואני מבטיח להעלות אותם יום אחד על כתב. לבנתיים אין לי כח לזה).

מה שכן חשוב, גם בערכים אתאיסטים, וגם בערכים דתיים, זה כבוד לאדם שמולך. אין שום בעיה עם זה שאתה לא מאמין. אתה לא צריך לנפנף בזה בכל מקום. יש אנשים שזה פוגע להם ברגשות. תחשוב על זה ככה - אם היית ילד קטן כעת, והיית מתבטא ככה ליד דתיים בטיול בטבע עם ההורים, אמא שלך הייתה עושה לך 'נו נו נו', כי אתה פוגע להם ברגשות - ואסור להעליב. תשליך את זה כלפיך היום. הבנו את דעתך, ה' הוא פיקציה - ואם לא, הוא רשע. יש אנשים שחושבים אחרת ממך - ועליך לכבד את זה. לא את ה', אלא את האדם שמולך.

גם אם יש לך טיעונים עניניים בנוגע ל"צביעות של האל", ולעיוורון מצד הדת על אכזריותו וכו' - זה בכלל לא משנה. אתה לא חייב לכפות את דעתך על אחרים. אף אחד לא שאל אותך האם הוא צודק בדרך האמונה שלו. אם בן אדם צדיק בדתו מחליט להגיד 'מה רבו מעשייך ה'' לאור המקרה, זאת זכותו המלאה - אתה לא צריך "להוכיח" לו שהוא "דביל"..

אתה לא תשנה את דעתו, ולא את אמונתו. כל שיצא מהודעותיך הן רק פגיעה ברגשות הזולת, ויצירת איבה ביניכם.

לצורך העניין, אם לפי האמונה שלך אתה צריך לרקוד סטפס מסביב לעץ דקל בכל פעם שאתה מפליץ - בכדי שחיילים לא יהרגו, זאת זכותך המלאה.

תתרכז בלהפוך את החברה שלנו למקום טולרנטי וטוב יותר, כלפי כולם.

תמיד תזכור - כשאתה לא מכבד, סופך שלא יכבדו אותך ואת דעותיך.

(ראה ערך החרדים - ששנים רבות היו קהל אהוב בארץ - והחזיקו בהמון תומכים מן הצד החילוני בכדי שישמרו את המסורת העתיקה של עמנו.

ברבות השנים הם התרבו לממדי עתק, וכעת חלקים נרחבים מהם מתנגדים ליישות הציונית ולמדינת ישראל, ומחליטים שהם עושים לנו טובה אם הם מתגייסים באיזה מסלול מקוצר לצהל בשכר גבוה ומשתלבים בשוק העבודה במקום לשבת בכולל. הם הביאו את השנאה הזאת על עצמם עם ההתנהגות שלהם, ועם נתינת הבמה לקיצוניים שבהם, במקום להשתלט עליהם ולהבהיר שברור להם שמדינת ישראל היא חשובה לעולם התורה ועולם התורה חשוב למדינת ישראל, וחשוב מאוד שהם יתמכו במדינה בכל התחומים, ולא רק יעשקו. הם לא כיבדו את דעותינו למרות שאנחנו היינו טולרנטיים לדעותיהם - והיום דינם הוא שאנחנו במסלול התנגשות ישיר איתם, כשאנחנו בעלי העוצמה. סכסוך זה יכל היה פשוט להימנע אם הם היו מכבדים את ערכי המדינה היהודית שנותנת להם מכל טוב, ללא תמורה).

פורסם
היי,

אני כותב לך פשוט כי זה כבר דפוס שחוזר על עצמו בהרבה הודעות שלך..

אתחיל בלציין כי ממש אין לי אינטרס לריב איתך, אתה מצטייר כבחור משכיל וענייני.

גם אני אתאיסט מוחלט. גדלתי בסביבה קיבוצית. מעולם בחיי לא צמתי בכיפור, מעולם לא שמרתי שבת. קידוש עד השנה עשיתי אולי 10 פעמים. על בית כנסת אין מה לדבר חוץ מעליה לתורה, שלא סימנה בשבילי כלום - ופשוט הייתה הפקה להורים שלי. ה' היה המון שנים מבחינתי פיקציה של בורים מימי תרפפו (אהיה כנה ואגיד שאני קצת מתחבר ליהדות ולאמונה לאחרונה - והנה הטוויסט - מטעמים אתאיסטים. יש לי הרבה דברים מעניינים להגיד על אמונה ואני מבטיח להעלות אותם יום אחד על כתב. לבנתיים אין לי כח לזה).

מה שכן חשוב, גם בערכים אתאיסטים, וגם בערכים דתיים, זה כבוד לאדם שמולך. אין שום בעיה עם זה שאתה לא מאמין. אתה לא צריך לנפנף בזה בכל מקום. יש אנשים שזה פוגע להם ברגשות. תחשוב על זה ככה - אם היית ילד קטן כעת, והיית מתבטא ככה ליד דתיים בטיול בטבע עם ההורים, אמא שלך הייתה עושה לך 'נו נו נו', כי אתה פוגע להם ברגשות - ואסור להעליב. תשליך את זה כלפיך היום. הבנו את דעתך, ה' הוא פיקציה - ואם לא, הוא רשע. יש אנשים שחושבים אחרת ממך - ועליך לכבד את זה. לא את ה', אלא את האדם שמולך.

גם אם יש לך טיעונים עניניים בנוגע ל"צביעות של האל", ולעיוורון מצד הדת על אכזריותו וכו' - זה בכלל לא משנה. אתה לא חייב לכפות את דעתך על אחרים. אף אחד לא שאל אותך האם הוא צודק בדרך האמונה שלו. אם בן אדם צדיק בדתו מחליט להגיד 'מה רבו מעשייך ה'' לאור המקרה, זאת זכותו המלאה - אתה לא צריך "להוכיח" לו שהוא "דביל"..

אתה לא תשנה את דעתו, ולא את אמונתו. כל שיצא מהודעותיך הן רק פגיעה ברגשות הזולת, ויצירת איבה ביניכם.

לצורך העניין, אם לפי האמונה שלך אתה צריך לרקוד סטפס מסביב לעץ דקל בכל פעם שאתה מפליץ - בכדי שחיילים לא יהרגו, זאת זכותך המלאה.

תתרכז בלהפוך את החברה שלנו למקום טולרנטי וטוב יותר, כלפי כולם.

תמיד תזכור - כשאתה לא מכבד, סופך שלא יכבדו אותך ואת דעותיך.

(ראה ערך החרדים - ששנים רבות היו קהל אהוב בארץ - והחזיקו בהמון תומכים מן הצד החילוני בכדי שישמרו את המסורת העתיקה של עמנו.

ברבות השנים הם התרבו לממדי עתק, וכעת חלקים נרחבים מהם מתנגדים ליישות הציונית ולמדינת ישראל, ומחליטים שהם עושים לנו טובה אם הם מתגייסים באיזה מסלול מקוצר לצהל בשכר גבוה ומשתלבים בשוק העבודה במקום לשבת בכולל. הם הביאו את השנאה הזאת על עצמם עם ההתנהגות שלהם, ועם נתינת הבמה לקיצוניים שבהם, במקום להשתלט עליהם ולהבהיר שברור להם שמדינת ישראל היא חשובה לעולם התורה ועולם התורה חשוב למדינת ישראל, וחשוב מאוד שהם יתמכו במדינה בכל התחומים, ולא רק יעשקו. הם לא כיבדו את דעותינו למרות שאנחנו היינו טולרנטיים לדעותיהם - והיום דינם הוא שאנחנו במסלול התנגשות ישיר איתם, כשאנחנו בעלי העוצמה. סכסוך זה יכל היה פשוט להימנע אם הם היו מכבדים את ערכי המדינה היהודית שנותנת להם מכל טוב, ללא תמורה).

א. אני לא אתיאסט.

ב. אני מכבד את פותח השירשור, לא מכבד את אמונתו ולא את אל השקרים שבו הוא מאמין.

ג. אחותי חזרה בתשובה לפני 20 שנים בערך בכדי להתחתן עם בחיר ליבה שהוא דתי מסורתי מלידה. אני מגיע אליה הביתה בשבתות, חגים ימי חול וכיוצא בזה. אני שר איתם ואומר את התפילות איתם ביחד. לא כי אני מכבד את הדת, לא כי אני מכבד את האל העלוב אלא בגלל שאני מכבד אותם. הן בתור קרובי משפחה שלי והן בתור המארחים שלי.

ד. גיסי מעולם לא העיר על כך שאני מגיע ברכב בשישי בערב, שבת או חג. מבחינתו כל אחד חי באמונתו הוא. הלוואי ועוד הרבה יהיו כאלה.

ה. חייתי עשר שנים בתור יהודי בודד בקהילה של 50 יהודים בקושי בעיר עם 5,000 לא יהודים מכל מיני דתות. הם לא הפריעו לי ואני לא להם. בסופו של דבר כולנו רוצים להתפרנס את המשפחות שלנו בכבוד ולגדל ילדים. אז תאמין לי שאני מסוגל לחיות בסגנון חייה ותן לחיות. הבעייה שבמדינה שלנו מיכוון שהדת והמדינה הם אותו אחד הסרטן הזה שנקרא כפייה דתית מתפשט. מי שמע לכל הרוחות ששר פנים בישראל שהוא דתי יעיז לבקש מתושבים לא יהודים לא למכור חמץ בפסח. באיזה פאקינג זכות?

ו. באותו מידה שפותח השירשור טוען שהוא נפגע מכך שמזלזלים באל העלוב שבו הוא מאמין אפשר לטעון שזה ביזיון להלל את אל השקרים בנוחכותם של אנשים שעברו 7 מדורי גיהנום.

ז. אני מבין אותך בהחלט, אל חשש.

פורסם
אתה באמת חושב שהאל עלוב?

איזה אל?

שלי, שלו, שלך, שלהם, שלנו, שבשמים, בארץ, בים, באוויר, ביבשה, בטבע וכולי וכך הלאה.

• תוכן חדש...