Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עמיקם

במשך שנתיים השתמשתי ב 75 כרכב יום יומי ואני לא היחיד שעושה את זה. קיים קושי מסוים בחלקי קוסמטיקה, למרות שב ebay יש הרבה. חלקים מכניים יש הרבה מקורות, כולל מוסכים שהוזכרו, או חנויות מצוינות ברשת, רק שאלת זמן ולפעמים עלות.

אני לא רוצה לומר וגם לא אמרתי שמדובר באמינות ללא רבב, אבל מול האלטרנטיבות - אי אפשר להתעלם.

גם אני, 10 שנים ויותר מ400000 ק"מ על ג'ולייטה 79. היה כיף, אין ספק, אבל היה גם יקר מאוד.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם אני, 10 שנים ויותר מ400000 ק"מ על ג'ולייטה 79. היה כיף, אין ספק, אבל היה גם יקר מאוד.

אני מסכים איתך שלא מדובר בתוכנית חיסכון, אבל כמו שכתבתי בחפירה המקורית שלי, אין כמעט שום רכב אחר שיהיה מעניין, מתנהג ועם הנעה אחורית שלא כולל פרוייקט שיפורים.

חיפושית - החלפת מנוע והרבה עבודה על השלדה להרגיל אותה לעודף הספק, שלא לדבר על החלפת בלמי תוף למשהו שיעצור.

קורטינה - לא נורא דינמית או חזקה, אלא אם שוב נכנסים לפרויקט החלפות מנועים ותגבור מערכות. אסקורט - דומה, אולי מתנהגת יותר טוב במקור, אבל כח....

באלפא 75 במצב סביר, אפילו עם מנוע 1600 קרבורטורים הוא יקבל אוטו עם אופי ועם כח סביר, הנעה אחורית מתקדמת, מכלולים שימושיים ואיבזור כמעט מודרני. במקרה הכי גרוע - סט בוקסות באחד המוסכים המתמחים בפתח תקוה ושיפוץ גיר אצל אהוד שחר (אני מקווה שהוא סבלני - לא אהוד, אלא הלקוח) יבואו אוטו לרכב לא רע בהשקעה נוספת של כ- 10000 ש"ח נוספים מעבר למחיר רכישה בינוני ומטה.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
מה דעתכם?

לא ברור אם אספנות או רגיל ומה התקציב.

אלפא 166 2002 אוטומטית מנוע 3.2 ליטר מעניינת אותך? רכב מפואר, ריפודי עור, גג שמש, טלפון בילט אין, כמובן הגה כח מזגן ועוד פרטי פינוק הרכב בירושלים.

שלמה דן גדרון

פורסם
לא ברור אם אספנות או רגיל ומה התקציב.

אלפא 166 2002 אוטומטית מנוע 3.2 ליטר מעניינת אותך? רכב מפואר, ריפודי עור, גג שמש, טלפון בילט אין, כמובן הגה כח מזגן ועוד פרטי פינוק הרכב בירושלים.

אספנות,התקציב 15K-25K,אפשר גם רכבים שדורשים שיפוץ קל ולא כללי.

מצטער לכל חובבי האלפות אני לא מתחבר לאלפות חוץ מלספרינט ,אבל היא עם ההנעה הלא נכונה.

חשבתי לעצמי אולי אמריקאית 2 דלתות סטייל דודג' דארט.

חשבתי על חיפושית 1303 אבל צריך המון המון השקעה כדי שהיא תיהיה חזקה וגם קשה למצוא כאלו.

בעיקרון אני מחפש רכב מעניין ומיוחד שהוא לא רגיל בנוף הישראלי,בתוצרת קופה/קבריולט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש גם לאדה עם מנוע 1.5 ;-) יש סרטונים ברשת שקשה לתפוס מה ניתן לעשות איתם.

אבל לעצם העניין אלפא היא האופציה נחמדה ששווה לשקול כמובן שהפורד אסקורט לאחר כמה שיפורים לא יקרים גם ניתן להנות על הצד ;-)

החיים הם כמו....

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מכיר מניסיון את הדגם, אבל מה עם וולוו 240 או 740? סרטונים ברשת מראים שאפשר להנות מהרכב גם כשהוא סטנדרטי לחלוטין. הבעיה תהיה למצוא אחת ידנית. בתקציב שלך אפשר למצוא אחת שמורה יחסית וישאר הרבה ל"משחקים".

http://www.youtube.com/watch?v=x-IPva1TF2g דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=HkYuB6NRmvo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מופתע מחוסר ההתייחסות למרצדס כאן.

היתה לי 75 ts , נהניתי מאוד אבל היו המון באגים. מבחינתי רכב מהנה ככל שיהיה לא יכול לבוא עם תנוחת נהיגה לא טובה, וזה מאוד דומיננטי ב 75.

ליום הולדת 40 הפתעתי את עצמי עם אלפתא, ואני מופתע כל יום מחדש כמה קשה להביא אותה לסטנדרט ראוי לנהיגה כמו שהיא מסוגלת בפוטנציאל. יש לי גם פורשה 911 וכמה שהיא מיוחדת וקטלנית, היא קשה מאוד לנהיגה.

ולמה כל הסיפור? כי הרכב ליום יום, הרכב שאני הכי נהנה ממנו, עם התנהגות הכביש הכי טובה ומהנה, הרכב היחיד שלא בא לי לפעמים להחליף הוא ...מרצדס 190 1988.

לאחרונה נסעתי לכיוון ערד, וגיליתי את כביש 3199 המופלא. כביש נהיגה מדהים, נטוש וטכני מאוד. חזרתי אחרי שעתיים של כיף אדיר והבנתי שהמרצדס צחקה עלי...נכנסתי לפניות מורכבות בכל מהירות, בכל זוית...והיא היתה צפויה, מאוזנת, מגיבה להפליא, ומשרה בטחון והנאה יוצאי דופן.

קח כזאת, או בודי 124 הקצת יותר גדולה אבל כיפית מאוד. תעשה יישור קו נכון, ותהנה מכל רגע. גם מנסיעה כיפית ורגועה מאוד כשצריך וגם מהתנהגות כביש מופלאה בכבישים הנכונים. היא גם נכנסת יופי בתקציב

פורסם

ראיתי ביד 2 וולבו 245 סטיישן 1992 מנוע 2000 ידנית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
אספנות,התקציב 15K-25K,אפשר גם רכבים שדורשים שיפוץ קל ולא כללי.

מצטער לכל חובבי האלפות אני לא מתחבר לאלפות חוץ מלספרינט ,אבל היא עם ההנעה הלא נכונה.

חשבתי לעצמי אולי אמריקאית 2 דלתות סטייל דודג' דארט.

חשבתי על חיפושית 1303 אבל צריך המון המון השקעה כדי שהיא תיהיה חזקה וגם קשה למצוא כאלו.

בעיקרון אני מחפש רכב מעניין ומיוחד שהוא לא רגיל בנוף הישראלי,בתוצרת קופה/קבריולט.

אם אתה לא מתחבר לאלפות - זכותך, לא מבין את זה :-) , אבל זכותך.

בתקציב המדובר, לדעתי תהיה לך בעיה חמורה למצוא רכב "לא רגיל" כהגדרתך. במחיר זה תוכל כנראה למצוא או מכוניות יחסית חדשות שעוד לא אספנות, אבל כבר דשנו בזה שרובן המכריע לא עומד בהגדרות שלך, או בסיס לפרויקט אספנות על מנת ליהנות ממנו בוודאי לא יספיק הסכום שאתה מקציב. תעבור בלוח אספנות ב- יד 2 כנגד דגמים שכן עושים לך את זה - תראה האם משהו מתקרב שם לתקציב (וכמובן הסכומים הרשומים שם הם לא סוף פסוק, אלא תחילת משא ומתן ויכולים לעיתים לרדת מאוד).

לצערך (ואני גם מצטער בצערך - אין כאן טיפה של שמחה לאיד) תמצא שהמבחר או דל מאוד או יקר מאוד. אפילו האלפות שציינתי, אם אתה מדבר על GTV (אלפטא ולא ג'וליה) המחירים, אם תמצא אחת טובה, יקפצו לפחות פי שנים ממה שאתה מוכן לשלם. הסיבה שהמלצתי על 75 (ואין בכוונתי לשכנע אותך שאתה אוהב אותה או צריך לאהוב אותה, רק להדגמה) היא שמדובר ברכב שעדיין לא אספנות ועדיין אפשר למצוא מכוניות במחירים די נמוכים שתשאר לך יתרה ליישור קו.

תנסה לחפש רכבים מהמעמד של 75, שתוכל לקנות ב- כ- 10 אש"ח ויכלו להיות מסודרים ביתרת התקציב.

מאחר לך הצלחה מכל הלב, מקווה בשבילך שאני זה שטועה.

ד"א: ראיתי איפשהו מודעות של פיאט 1/9. לא חורכת אספלט, אבל בוודאות רכב שונה ומיוחד - כנראה יקר יותר ממה שאתה מקצה, אבל רכב מיוחד, הנעה אחורית ועם מכלולים פשוטים של פיאט מסוף שנות ה- 70.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

אני מכיר מישהו שמוכר אלפא 75 1.6 קרבורטורים (פרסמתי גם מודעה בלוח כאן). הרכב במצב מעולה, מדוגם.

שייך למכונאי בעל מוסך, הוא מומחה לאלפות עם הנעה אחורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תלוי מה התקציב שלך

פורד סיירה עם מנוע פינטו ומגדש קטן יעשו את העבודה

בפורום מכירות פה יש גם אסקורט קונברטיבל במחיר מצחיק שגם ממנה אפשר להנות לא מעט

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

ולמה כל הסיפור? כי הרכב ליום יום, הרכב שאני הכי נהנה ממנו, עם התנהגות הכביש הכי טובה ומהנה, הרכב היחיד שלא בא לי לפעמים להחליף הוא ...מרצדס 190 1988.

לאחרונה נסעתי לכיוון ערד, וגיליתי את כביש 3199 המופלא. כביש נהיגה מדהים, נטוש וטכני מאוד. חזרתי אחרי שעתיים של כיף אדיר והבנתי שהמרצדס צחקה עלי...נכנסתי לפניות מורכבות בכל מהירות, בכל זוית...והיא היתה צפויה, מאוזנת, מגיבה להפליא, ומשרה בטחון והנאה יוצאי דופן.

קח כזאת, או בודי 124 הקצת יותר גדולה אבל כיפית מאוד. תעשה יישור קו נכון, ותהנה מכל רגע. גם מנסיעה כיפית ורגועה מאוד כשצריך וגם מהתנהגות כביש מופלאה בכבישים הנכונים. היא גם נכנסת יופי בתקציב

סתם כדי שתוריד אותי מהחלום ארוך השנים שלי למרצדס 190, כמה קשה להחזיק אחת כזאת?

מבחינת חלקים, תחזוקה, תקלות וכו'?

• תוכן חדש...