Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לך תמצא אחת במצב טוב,באמת ניסיתי.

יש 325 במחירים לא הגיונים,ויש את ה318 שזה כבר עגלה ומוציא את כל ההנאה של הרכב הזה.

הייתה M3 במחיר די טוב אבל בדיוק שבאתי כבר למכור את הכליה שלי היא נמכרה גם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הכל תלוי בתקציב שברשותך.

יש רכבים כמו פורד אסקורט mk1,mk2 שהם לא יקרים ועם שידרוג

קטן של המתלים+המנוע אפשר להגיע לתוצאות מרשימות.

כמובן יש גם את האלפות למיניהם ואת הפורד סיירה שנהנת משילדה טובה

ומתלים אחורים נפרדים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
סוסיתא:lol:

אל תצחק - למודלים מסוימים יש מנועים "נכונים" לשיפור. השלדה בסיסית אך לא יותר גרועה מאסקורט ולכן גם כאן יחסית לא מסובך לשפר.

התפריט שלי הוא:

הנמכת מתלים עם קפיצים מותאמים

בולמי זעזועים של קוני

מוטות פיתול לפי התנהגות הכביש הרצויה

מוט ייצוב פנהארד לסרן האחורי

מנוע משופר ל110-130 כס אפשרי במנועי הפורד והסנבים

כסאות ספורט בסגנון שנות השישים

גלגלי סגסוגת תואמים לשנות הייצור וסגנון המכונית

בלמים משופרים לפחות מקדימה

באם אתה מוכן לעשות את העבודה עד כמה שניתן לבד ההוצאות לא אסטרונומיות ויהיה לך Street Sleepr ייחודי.

החברה של מועדון פיברפאב בודאי ישמחו לעזור...

Z

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

לפי החתימה, אני מעט משוחד, אבל אני אנסה לענות בצורה עניינית, במידה והבנתי את מה שאתה מחפש.

אם תסתכל באופן עקרוני על המכוניות בעלות ההנעה האחורית ששווקו בארץ לאחרונה, יש מעט מאוד דגמים. אם נתרכז במכוניות אנושיות (לא פרארי וכו') ההיצע מוגבל ל- BMW ומרצדס שעדיין נאמנים להנעה אחורית, דגמי אלפא של שלנות ה- 80 (אלפטא, ג'ולייטה, 75 ואם תלך אחורה אז גם ג'וליה וברלינה - לא מדבר על ג'וניור וכו'). חריג מודרני יחדי שאני מכיר היא המיאטה שהינה גם מודרנית וגם מהנה.

למרצדס יש מעט יחסית דגמים בעלי ריגושים ואחד מהם הוזכר לעיל על ידי יגאל.

לבמ"וו - אתה כנראה מכיר יותר טוב ממני - אפשר אולי להוסיף את הדגם המעודכן מ- 90 והלאה - יותר מודרני ועדיין מהנה ועם הנעה אחורית.

לגבי מיאטה - צריך למצוא אחת שלא ירדה מעמוד בצד הדרך, ונשאלת השאלה לגבי ההתאמה של אוטו פתוח ודו מושבי לצרכיך - רק לך הפתרונות.

לגבי אלפא - אני הייתי ממליץ על 75 (שוב אני לא נורא אובייקטיבי) - הרכב מאובזר, מגומר ומצויד במרבית הצרכים המודרניים (מזגן, הגה כח, נעילה מרכזית, ח"ח וכו'). יש אמנם שיציינו שלמצוא אחת כזאת שהכל עובד זה פלא - אבל עדיין אפשר, אם אם לא פשוט. מנועים של אלפא - אין בעיה בין אם אתה מעדיף מנוע קרבורטורים עצבני או מנוע TS מוזרק עם היתרונות שלהם - יש אנשים שגם מחזיקים מנועים, גם יודעים לטפל בהם וגם חלפים מכניים אפשר להשיג לרכב זה (בדומה לאלפטא), גם אם לפעמים צריך לייבא. אם תעשה יישור קו מסודר למתלים (החלפת תותבים - חובה, בולמים וקפיצים במידת הצורך) - ההתנהגות תהיה מאוד מהנה. דגמים מוקדמים יותר (אלפטא וכו') יהיו יותר ספרטניים, יותר קשים ויקרים לקניה וגם ייתכן והרבה יותר חלודים - בעיה שכמעט ואינה קיימת ב- 75.

אני האחרון שאגיד לך שהחיים עם אלפא קלים (לעיתים הם מתסכלים), אבל הם גם fun, יכולים להיות מאוד שימושיים וערך נוסף הינה מעטפת שני המועדונים (אל תשאל למה שנים - זה יפתח שרשור לוחמני של 136 עמודים לפחות) שמכילים הרבה אנשים שאוהבים את המכוניות, תומכים, יודעים ועוזרים.

כמובן יש את האופציות הישנות יותר:

חיפושית - יש מגוון רב. על מנת לקבל ביצועים מרגשים תצטרך שינויים משמעותיים במנוע - יש אבל לא זולים ולא תמיד חוקיים. התנהגות, למעט בדגמי 1303 (האמריקאיים) היא מעט קיצונית ועל כביש רטוב עלולה להיות "מפתיעה" - לא הייתי פוסל, אבל מדובר על פרויקט ולא לקחת רכב מוכן ורק ליישר לו קו.

אמריקאיות עד סוף שנות ה- 70 - יכול להיות שזה יעשה לך משהו - לי אישית לא, אבל זה עניין של טעם.

בריטיות מוקדמות - יחסית נדירות, יקרות ופחות שימושיות (במידה ושימושיות זה פרמטר).

ארוך, אבל אני מקווה שממצה.

בהצלחה.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

יש אפשרות בארץ להשיג את מרבית החלפים. מכיר מוסך שיש לו את כל המכניקה וגם חלקי פח רבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עם כל הכבוד לאלפא, ויש כבוד, זמינות חלפים ואמינות לא הולך טוב עם ה116.

עמיקם

במשך שנתיים השתמשתי ב 75 כרכב יום יומי ואני לא היחיד שעושה את זה. קיים קושי מסוים בחלקי קוסמטיקה, למרות שב ebay יש הרבה. חלקים מכניים יש הרבה מקורות, כולל מוסכים שהוזכרו, או חנויות מצוינות ברשת, רק שאלת זמן ולפעמים עלות.

אני לא רוצה לומר וגם לא אמרתי שמדובר באמינות ללא רבב, אבל מול האלטרנטיבות - אי אפשר להתעלם.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
אל תצחק - למודלים מסוימים יש מנועים "נכונים" לשיפור. השלדה בסיסית אך לא יותר גרועה מאסקורט ולכן גם כאן יחסית לא מסובך לשפר.

התפריט שלי הוא:

הנמכת מתלים עם קפיצים מותאמים

בולמי זעזועים של קוני

מוטות פיתול לפי התנהגות הכביש הרצויה

מוט ייצוב פנהארד לסרן האחורי

מנוע משופר ל110-130 כס אפשרי במנועי הפורד והסנבים

כסאות ספורט בסגנון שנות השישים

גלגלי סגסוגת תואמים לשנות הייצור וסגנון המכונית

בלמים משופרים לפחות מקדימה

באם אתה מוכן לעשות את העבודה עד כמה שניתן לבד ההוצאות לא אסטרונומיות ויהיה לך Street Sleepr ייחודי.

החברה של מועדון פיברפאב בודאי ישמחו לעזור...

Z

רק לידע כללי אין שום דבר דומה או חצי דומה בין שלדת סוסיתא לשלדת אסקורט ולכן ל"שפר סוסיתא' שונה מאד מאשר לשפר אסקורט.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

• תוכן חדש...