Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי חבר טוב, כתבתי עליו בעבר, בחור משכמו ומעלה. הוא הגיע לארץ והתגייס לצבא כחייל בודד, הצטיין בכל אשר עשה, למד את השפה על בוריה, נהיה קצין קרבי ובהמשך אף הצליח להעלות את המשפחה אחריו. הבחור יודע למצוא שפה משותפת גם עם האוכלוסיה הכי בעייתית בצה"ל, מגלם בהתנהלותו את המונחים "מוטיבציה" ו"ראש גדול" ולפני מספר שנים אף יצא ללימודים על חשבון המדינה, פריבילגיה השמורה למעטים ומעידה על איכות עבודתו.

כיום הוא רב סרן ומשרת בתפקיד המקביל למ"פ בחיל האוויר, בתחום אבטחת בסיסים. בעוד שנה נגמר לו החוזה ולכן כבר היום הוא מתחיל לשקול ולתכנן את דרכו אם וכאשר יפרוש. הסיבה למחשבות בכיוון היא תחושת מיצוי וגם המשפחה שהתרחבה - בחור בן 30 עם שני ילדים קטנים שסוגר שני לילות בשבוע בבסיס זה לא לעניין.

עם כל הלחצים הכרוכים בתפקיד אינטנסיבי שכזה ועם כל המקצוענות והנסיון שלו, ברור שבאזרחות לא בדיוק מחכים לו בזרועות פתוחות. במבט מפוכח יש לו בסה"כ תואר בלוגיסטיקה ממכללה, אנגלית ברמה בינונית (למרות שהוא עובד על שיפורה) ואפס נסיון מחוץ לצבא. הוא מעוניין ללכת בכיוון אדמיניסטרטיבי בהמשך ללימודיו ואני התבקשתי לייעץ לו כיצד להציג את עצמו "בחוץ" אם וכאשר יתחיל לחפש עבודה - באילו תכונות וכישורים להתמקד, מה להצניע ואיך להתנהל באופן כללי.

הייתי רוצה לרתום לעניין את חוכמת ההמונים ולשמוע את דעתכם - איך הייתם משווקים אדם כזה? לאיזה תחום עיסוק הייתם ממליצים לו לפנות בתור התחלה? אילו קורסים או סדנאות הייתם מציעים לו לקחת ע"מ לגשר על הפער בין הצבא לאזרחות? כל עצה או הערה נוספת תתקבל בברכה.

בתודה מראש.

פורסם

אני זוכר אותו טוראי, כזה קטן.

א. תמסור לו ד"ש.

ב. לא חסרות משרות שוות (גם ניהוליות) בתחום האבטחה האזרחית.

ג. תמיד יש מישהו שמכיר מישהו שמכיר משיהו שמכיר מישהו.

ד. להישאר בקבע ולהתקדם זה לא דבר רע, בטח לא כמו א' שלנו המפוצץ פוטנציאל.

לגבי אופן התנהלותו והדרך בה הוא מציג את עצמו בראיונות עבודה וניסוח קורות חיים - זה לגמריי תלוי בו. אני לא חושב שהוא צריך להתאמץ במיוחד כדי שיקלטו איזה בנאדם הוא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אשמח אם תפרט קצת במידת האפשר על הניסיון הצבאי שלו.

אם הוא בא מהרקע ה"אבטחתי" יש הרבה חברות שעוסקות בתחום האבטחה הפיזית וHLS (Home Land Security)

שעושות הרבה מאד עסקים.

יש מגוון עיסוקים בתחום הזה- אבטחת אישים, אבטחת VIP, אבטחת נמלים ואתרים רגישים ועוד

בתחום הזה יש גם כאלה שעוסקים בזה באופן מעשי (מאבטחים) וגם כמובן את אלה שיודעים להקים מערכים כאלה, להכשיר לוחמים ומאבטחים, הכשרות לוט"ר, בניית מערכי אבטחה ועוד ועוד

יש לי קשרים בתחומים האלה, אני לא יודע אם זה משהו שמעניין אותו בכלל - אבל זה תחום שהרבה יוצאי צבא שלא כ"כ יודעים מה לעשות עם עצמם באזרחות פונים אליו כי למעשה זה מה שהם יודעים לעשות הכי טוב.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

בהרבה מקצועות ותפקידים מבלים גם יותר משני לילות בשבוע מחוץ לבית. אישית היו לי תקופות שבהן אשתי נשארה בבית עם ילד קטן ותינוק 3-4 לילות בשבוע, בזמן שאני עבדתי 24/24 ברציפות משך שבועיים, ואז הפסקה קצרה ושוב רצף דומה.

האם הבחור ניסה לבחון אופק שירות יותר ממושך - בחינה של אפשרות קידום בצבא ובמקביל לימודים יותר מתקדמים? לפי התאור שלך לפני שנתיים הבחור יסודי מאוד, והאופציה המתבקשת במצבו היא בחינת אפשרות לתוכנית שירות לעוד מספר שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אשמח אם תפרט קצת במידת האפשר על הניסיון הצבאי שלו.

אם הוא בא מהרקע ה"אבטחתי" יש הרבה חברות שעוסקות בתחום האבטחה הפיזית וHLS (Home Land Security)

שעושות הרבה מאד עסקים.

קצת קשה לי לתאר במה הוא מתעסק במונחים אזרחיים, לאו דווקא בגלל הסיווג הבטחוני אלא יותר בגלל התנאים והנסיבות המיוחדות. מצד שני, זה מסוג האנשים שמספיק לשבת איתם חצי שעה בחדר ע"מ להבין עד כמה עבודתם אינטנסיבית ומורכבת.

בגדול הוא מפקד (בשטח ובמשרד) על מחלקה של כמה עשרות חיילים, נגדים וקצינים המבצעים תפקידי אבטחה שונים ברמת הבסיס. בנוסף עליו לוודא שהסגל כשיר לתגובה במצבים מיוחדים ולתפקד כסמג"ד מילואים בעת גיוס חירום. מה שנראה אולי על פניו כתפקיד לא מסובך במיוחד הופך לכזה כשלוקחים בחשבון את האוכלוסיה איתה הוא נאלץ לעבוד הן בסדיר והן בקבע, וגם את שאר האילוצים של המערכת הצבאית הקשיחה וחסרת היעילות.

תחום האבטחה אמנם יכול לפרנס אותו באזרחות, אך הוא מעדיף להניח את הנשק ולהתחיל מתפקיד ביניים במקצוע אותו למד. הוא לא מאלה שבתור ילדים נהגו לרוץ ברחבי הבית עם סרט על הראש וסכין בין השיניים, אלא להפך, בחור שקט וצנוע שבסה"כ מצא משהו שהוא טוב בו והמשיך לעשות אותו במשך תקופה עד שהרגיש שהגיע למיצוי.

האם הבחור ניסה לבחון אופק שירות יותר ממושך - בחינה של אפשרות קידום בצבא ובמקביל לימודים יותר מתקדמים? לפי התאור שלך לפני שנתיים הבחור יסודי מאוד, והאופציה המתבקשת במצבו היא בחינת אפשרות לתוכנית שירות לעוד מספר שנים.

הוא נמצא במערכת מספיק שנים ומכיר אותה מספיק טוב בשביל לדעת מה האופציות העומדות בפניו. נראה כי התקדמות מקצועית לא תהיה שם בשנים הקרובות אלא בעיקר אותו תפקיד שיבוצע במקומות אחרים. כמו כן הוא מתמודד כבר זמן רב עם ירידה עקבית ברמת כח האדם, בעיות ביורוקטיות מהסוג שרק צבא יכול להמציא, ובאופן כללי אווירה מאד שלילית. הוא אינו מאושר בתפקידו (גם לא בקודם), התחושה היא שאין על מי לסמוך ובמי להיעזר, היום זה הוא נגד המערכת ואיש אינו טורח להגיד מילה טובה או לעודד אלא רק ליפול עליו במלוא הכובד ברגע שמשהו שלילי קורה. תחשוב שזה נשמע כמו שביזות של חייל סדיר אבל הבן אדם רב-סרן וממש לא אחד שיבכה על מר גורלו, זה רק מראה לאן הצבא הדרדר בשנים האחרונות.

דווקא התנאים סבבה, אבל הכסף לא ממש עוזר כשאתה קם כל בוקר בתחושה שאתה יוצא לקרב.

פורסם

אני מכיר את התחום הצבאי הזה מהעבר ואני מחזק את ידיו בהחלטתו לפרוש.

מה הלאה - אין לי מושג, מצטער שאני לא יכול לתרום, אבל די בכך בעיני שהוא אמיץ דיו להכיר בכך שהוא לא נהנה ולוותר על ׳סיר הבשר׳ כדי לדעת שסיכוייו להצליח ׳בחוץ׳ טובים.

בהצלחה!

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שאלה יותר ספציפית, הפעם אני צריך את עזרכם בניסוח:

מנסה לומר בקו"ח שמדובר בבן אדם שרגיל לעבוד "תחת אש" ומרגיש טבעי בסביבה תזזיתית ומשתנה, יודע לנהל משברים ולגרום לדברים לקרות, אבל את כל זה הוא עושה תו"כ היצמדות לנהלים קשיחים ולא בקומבינות ובחאווע.

מסר נוסף שאני רוצה להעביר זה שהוא יודע להציב מדדים ברורים לביצועי היחידה/מחלקה ולבנות על פיהם הערכות וחו"ד להנהלה הבכירה.

איך הייתם מנסחים את שני אלה?

פורסם

הבנאדם אומר לך שהוא רוצה "להניח את הנשק" ואתה שולח אותו להילחם במורדים באפריקה? :shock:

ואדים:

רגיל לעבוד תחת לחץ כבד ומשגשג ופורח בסביבה תזזיתית ומשתנה. ידע בניהול משברים וגורם לדברים לקרות. כל זאת תו"כ היצמדות לנהלים קשיחים.

מנוסה בקביעת מדדים ברורים לביצועי המחלקה ובניית הערכות וחו"ד להנהלה הבכירה על-פיהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...